Pretres možganov, ki ga je staknila ob padcu na treningu, je vzrok, da se Lindsey Vonn odpovedala nadaljevanju prvenstva. Foto: Reuters
Pretres možganov, ki ga je staknila ob padcu na treningu, je vzrok, da se Lindsey Vonn odpovedala nadaljevanju prvenstva. Foto: Reuters
Tina Maze, Kathrin Hölzl, Tanja Poutiainen
Kathrin Hölzl je pred dvema letoma za devet stotink ugnala Tino Maze. Foto: EPA

Nad težavami s hrbtom Hölzlova toži že nekaj časa. Največji uspeh v karieri je dosegla 12. februarja 2009 v Val d'Iseru, ko je Mazejevo ugnala za devet stotink. "Borim se iz dneva v dan in čakam. Sem na poti k izboljšanju zdravstvenega stanja, vendar hrbet še ni povsem nared," je po dveh snežnih treningih pojasnila 26-letna Hölzlova.

Viktoria Rebensburg, ki je lani v Vancouvru Črnjanki za štiri stotinke odvzela zlato veleslalomsko olimpijsko odličje, se po virusni gripi še ne čuti dovolj pri močeh. 21-letna smučarka je generalko na zadnjem veleslalomu pred SP-jem v Zwieslu opravila z odliko, saj je zmagala, nato pa je bila nekaj časa zaradi gripe priklenjena na posteljo. Po današnjem treningu je povedala, da je vadba potekala dobro, vendar je po enotedenskem ležanju izgubila veliko moči.

Vonnova že končala SP
Lindsey Vonn
je odpovedala nadaljnje nastope na svetovnem prvenstvu, da bi lahko v miru okrevala po poškodbi glave. Američanka si bo vzela nekaj časa in najprej skušala stoodstotno okrevati. Trikratna svetovna prvakinja upa, da bo okrevala do konca meseca in svetovnega pokala v Aareju, da bi se lahko borila za skupno zmago.

Vonnova je v pripravah na SP na treningu v Avstriji teden dni pred začetkom prvenstva padla in pri tem utrpela lažji pretres možganov. Na tem prvenstvu je končala sedma v superveleslalomu, odpovedala smukaški del superkombinacije in nato preteklo nedeljo osvojila srebro v smukaški tekmi. Čeprav je v Ga-Paju načrtovala nastope v vseh disciplinah, se je zdaj po poškodbi odločila drugače. Zdaj se bo vrnila v svoj pripravljalni tabor v Avstriji in vadila, na SP-ju pa bo izpustila veleslalomsko in slalomsko preizkušnjo ter tudi ekipno tekmo.