Turbulenca bratu

Napovednik

Po uspešnih desetih letih Turbulence bomo še zadnjič z vami 19. decembra 2018!

Beri dalje

Panika

7.11.2018

Iskanje ključev tik pred odhodom, zadnje minute pred nastopom, strah pred vzletom letala, ujetost v pokvarjenem dvigalu so le nekatere izmed mnogih vsakodnevnih preizkušenj, ki prežijo na vse nas. Nekateri se jih niti ne zavemo, v drugih pa lahko vzbudijo različne reakcije – od manjših: živčnost, napetost, tesnoba, preko strahov, do pravih napadov panike. Največja past pri tem pa je strah pred ponovnim doživetjem te preizkušnje. Posameznik se znajde v začaranem krogu, izstop iz te situacije pa je zelo težak.

Ko anksioznost traja dolgo časa, ko je zelo intenzivna in ko se naposled prične pojavljati tudi v situacijah, ki takšnega odziva ne zahtevajo, govorimo o anksioznih motnjah.  Anksiozne motnje ne prizanašajo. Po podatkih NIJZ se v EU pojavljajo pri približno 14 % populacije, kar jih uvršča med najpogostejše duševne in vedenjske motnje. Ena oseba od treh naj bi v življenju okusila anksiozno motnjo.    


Anketa

Je uspeh vedno odvisen samo od nas samih?

Arhiv anket
Vprašajte

Vas zanima kaj o Turbulenci? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prejšnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o temi prihodnje oddaje? Vprašajte! Vas zanima kaj o ustvarjalcih oddaje? Vprašajte! Tu lahko zastavite svoje vprašanje, potrudili se bomo, da vam odgovorimo hitro in natančno.