Filmski večer od blizu na daljavo: Babica gre na jug z Vincijem V. Anžlovarjem

RTV Slovenija se pridružuje programskemu ciklu Društva slovenskih režiserjev, ki ravno letos praznuje 15 let delovanja.

Projekt Večer DSR: Filmski večer od blizu na daljavo je namenjen promociji slovenskega filma, a se je zaradi epidemioloških razmer po državi preselil na splet.

Prek televizijskega portala https://www.rtvslo.si/tv/filmi-in-serije bomo predvajali izbrane celovečerne filme iz bogate zakladnice slovenske filmske produkcije, filmi pa bodo pospremljeni s sprotnim komentiranjem vsakokratnega režiserja in moderatorja.

Kot prvega v nizu dogodkov Večer DSR: Filmski večer od blizu na daljavo smo v ponedeljek znotraj tega članka predvajali prvi celovečerni film samostojne Slovenije BABICA GRE NA JUG (1991, trajanje 91') Vincija V. Anžlovarja, v produkciji Vogue & Kline Production.

Uporabniki ste lahko režiserju v živo zastavljali vprašanja, tako da ste jih zapisali v komentarje pod tem člankom.
Nekako v slogu: vse, kar ste že od nekdaj želeli vedeti o tem filmu, pa do zdaj niste imeli priložnosti vprašati.

O nastajanju filma, ustvarjalcih ter o vsem v zvezi s tem smo se pogovarjali s scenaristom, režiserjem in producentom filma Vincijem V. Anžlovarjem. Moderator večera je bil režiser Boris Petkovič.

Od leve proti desni: Majolka Šuklje v vlogi Sare, Nataša Matjašec Rošker v vlogi Laure in Bojan Emeršič v vlogi Davida. Foto: Televizija Slovenija
Od leve proti desni: Majolka Šuklje v vlogi Sare, Nataša Matjašec Rošker v vlogi Laure in Bojan Emeršič v vlogi Davida. Foto: Televizija Slovenija
Babica gre na jug v družbi Vincija Vogua Anžlovarja
O filmu

Gospa Sara, babica pri sedeminosemdesetih zbeži iz doma za ostarele, zasanjani glasbenik David pobegne pred nepopustljivim stanodajalcem, Laura zapusti svoj bend.

Neregistrirani stari mercedes in cesta, ki pelje na jug, na prostost, v novo življenje. Na tej poti se naplete cela vrsta zgodb in humornih situacij, pa tudi pristnih in toplih človeških vezi. Glavni junak končno sreča babico, saj je v življenju ni imel nikoli. In babica se še nikoli ni imela tako lepo, kot te dni. In nadaljujejo pot na jug.


Glavno in naslovno vlogo je odlično odigrala že pokojna Majolka Šuklje. V vlogi mladega glasbenika boste videli Bojana Emeršiča, čedno dekle Laura pa je Nataša Matjašec Rošker. V filmu se pojavijo tudi drugi znani slovenski igralci: Gojmir Lešnjak - Gojc, Andrej Rozman - Roza, Alojz Svete in Marko Derganc.