Prizor s snemanja zaključnih epizod nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka. Foto: Žiga Kalan
Prizor s snemanja zaključnih epizod nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka. Foto: Žiga Kalan

V drugi sezoni nadaljevanke s šestimi epizodami se policijski inšpektor Martin Vrenko srečuje z nenavadnimi poklicnimi primeri in zanimivimi liki, med katerimi so seveda tudi zločinci. Nova sezona nadaljevanke bo po besedah njenih ustvarjalcev gledalstvo popeljala še globlje v temne in zapletene mehanizme zločinov, ki po zaslugi inšpektorja Vrenka in njegovih sodelavcev ne ostanejo nekaznovani.

"Po mojem občutku so primeri bolj zapleteni, mislim, da bo še bolj napeto in še zanimivejše. V bistvu sva si z Vrenkom blizu, sva si podobna. On ima rad mene, in meni je vedno bolj všeč on, tako da sva se spoprijateljila," je ocenil Dario Varga, ki upodablja naslovnega junaka.

Druga sezona nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka prihaja 8. januarja 2023 na Televizijo Slovenija 1. Prva sezona, ki je bila na Televiziji Slovenija na ogled lani, je porušila rekord v gledanosti in postala najbolje gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem tisočletju.

Smrt v priznani štajerski vinarski družini
V drugi sezoni bo imel Vrenko v šest 50-minutnih epizodah opravka s tremi primeri, saj bomo spremljali ekranizacijo romanov Avgusta Demšarja, naslovljenih Evropa, Hotel Abazzia in Obsedenosti v času krize. Tokratno dogajanje je poleg Maribora posneto tudi v štajerskem vinorodnem okolišu, Ljubljani in Prekmurju. Prva klapa je padla v začetku maja letos v štajerski prestolnici, pozneje se je ekipa preselila v Prekmurje in Ljubljano ter se jeseni vrnila na obrobje Svečinskih goric, kjer je posnela sklepne prizore pete in šeste epizode, naslovljene Obsedenosti.

Inšpektor Vrenko v zadnjih dveh epizodah raziskuje sumljivo smrt, ki se je zgodila v priznani štajerski vinarski družini. Med sprehodom v gozdu lovec naleti na razpadlo truplo. Izkaže se, da gre za sina znanega svečinskega vinarja, čigavo izginotja pa ni prijavil nihče. Glede na to, da je umorjeni pred kratkim prevzel družinsko podjetje, se inšpektorju Vrenku odpre cela plejada osumljencev, od žrtvinih sorodnikov do sodelavcev, ki pa imajo vsi skupno lastnost – nenavadne obsedenosti, so pri Igranem programu Televizije Slovenija povzeli vsebino nove sezone.

Začetek novega leta znova z izvirno slovensko nadaljevanko
"Pred nami je šest dobrih delov, v katerih bodo gledalci lahko zares uživali. Delamo iskreno, s srcem, upamo, da bomo vsaj dosegli ali celo presegli prejšnjo sezono,
" je ob koncu snemanja dejal Slobodan Maksimović, ki je režiral epizode od tretje do šeste. Režiser prvih dveh epizod je Boris Jurjaševič. Avtorsko jedro nadaljevanke ob njiju sestavljajo še direktor fotografije Vladan G. Janković, avtor glasbe Anže Rozman, montažer Jurij Moškon, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs ter oblikovalki maske Lija Ivančič in Tina Prpar.

Vrenkova najtesnejša sodelavca v drugi sezoni upodabljata Lovro Zafred in Lotos Šparovec, v stranskih vlogah igrajo še Katarina Čas in Janez Hočevar - Rifle. Ob tej stalni zasedbi igrajo še Gorazd Žilavec, Peter Ternovšek, Marinka Štern, Vladimir Vlaškalić, David Čeh, Vesna Vončina, Pia Zemljič, Uroš Fürst in Viktor Meglič Hrvatin.

"Veseli smo, da nam bo uspelo, kljub obdobju covida-19, ki zadnja leta otežuje snemanja, in finančnim omejitvam, četrto leto zapored slovenskim gledalcem ob vstopu v novo leto ponuditi kakovostno nadaljevanko v maternem jeziku," pa je ob koncu snemanja druge sezone nadaljevanke povedal urednik Jani Virk.

Na snemanju Primerov inšpektorja Vrenka