Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koda - Arhiv

Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

Zdravje Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

Epidemija novega koronavirusa je na plano privabila številne goljufe, ki poskušajo na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po oderuških cenah ponujale zaščitno opremo.

Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

Koda Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

Vse več kupcev v trgovinah išče slovenske pridelke, zanje so pripravljeni tudi več plačati. A kmetje opozarjajo, da od višjih cen v trgovinah nimajo nič. Še več, odkupne cene kmetijskih pridelkov so tako nizke, da se vse več kmetov opušča kmetovanje.

Cene goriva se že spreminjajo

Koda Cene goriva se že spreminjajo

Potrošniki se bomo morali navaditi, da se bodo cene naftnih derivatov lahko vsak dan spreminjale in da tudi ne bodo na vseh bencinskih servisih enake.

Deset bank pod drobnogledom tržnega inšpektorata

Koda Deset bank pod drobnogledom tržnega inšpektorata

Združenje Frank je zaradi zavajajoče in agresivne poslovne prakse bank, ki so tržile posojila v švicarskih frankih, na Tržni inšpektorat RS in Banko Slovenije poslalo prijavo kršitev zoper deset bank in Združenje bank Slovenije.

Je mogoče v kratkem času razviti varno cepivo?

Koda Je mogoče v kratkem času razviti varno cepivo?

Tekma za razvoj cepiva proti covidu-19 je v polnem teku. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije farmacevtska podjetja trenutno razvijajo in testirajo 146 cepiv, 36 jih je že v različnih kliničnih fazah testiranja.

Kaj se skriva za neodzivnostjo vašega osebnega zdravnika?

Koda Kaj se skriva za neodzivnostjo vašega osebnega zdravnika?

Že pred epidemijo novega koronavirusa je bilo marsikje težko priti do osebnega zdravnika, zdaj pa je to ponekod skoraj nemogoče. Telefoni zvonijo v prazno ali pa so zasedeni, bolnikov brez vnaprej dogovorjenega termina v zdravstvene domove ne spuščajo.

V Ljubljani, Kopru, Mariboru in Kranju bi takoj potrebovali več kot 5000 neprofitnih stanovanj

Koda V Ljubljani, Kopru, Mariboru in Kranju bi takoj potrebovali več kot 5000 neprofitnih stanovanj

V Sloveniji primanjkuje vsaj 10 tisoč stanovanj za najem, po neuradnih ocenah celo dvakrat do trikrat toliko, največ v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kranju. Bodo napovedane spremembe zakonodaje odpravile drastično pomanjkanje najemnih stanovanj?

Odpoved počitnic na Hrvaškem – so vam dolžni vrniti denar?

Koda Odpoved počitnic na Hrvaškem – so vam dolžni vrniti denar?

Marsikomu je uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam prekrižala načrte. Kakšne pravice imajo tisti, ki so si dopust organizirali sami, in kakšne tisti, ki so počitnice rezervirali pri turistični agenciji? Odgovori v oddaji Koda ob 17.30 na prvem.

Izteka se rok za pripombe glede nove stanovanjske zakonodaje

Koda Izteka se rok za pripombe glede nove stanovanjske zakonodaje

Osnutek novele stanovanjskega zakona med drugim predvideva zvišanje neprofitne najemnine in hkrati subvencij, višje zadolževanje stanovanjskih skladov, ustanovitev javne najemniške službe in spremembe glede soglasij v večstanovanjskih stavbah.

Naš največji izziv je prehod v zeleno gospodarstvo

Koda Naš največji izziv je prehod v zeleno gospodarstvo

Ob 30. obletnici Zveze potrošnikov Slovenije smo se o vlogi naše potrošniške organizacije v Evropi in sedanjih ter prihodnjih izzivih pogovarjali z generalno direktorico Evropske potrošniške organizacije Monique Goyens.

Breda Kutin ob 30. obletnici ZPS: Ne, ne bomo tiho!

Koda Breda Kutin ob 30. obletnici ZPS: Ne, ne bomo tiho!

Ob epidemiji koronavirusne bolezni se je po mnenju ZPS izkazalo, da potrošniki nimajo niti ustreznega zastopnika v vladi niti stalnega posvetovalnega organa, zato mora varstvo potrošnikov v Sloveniji ponovno dobiti mesto pri oblikovanju razvojnih politik.

Bodo morali potniki zaradi neenotnih pravil zapustiti avtobus?

Koda Bodo morali potniki zaradi neenotnih pravil zapustiti avtobus?

Varnostni ukrepi zaradi novega koronavirus so v posameznih državah različni, kar utegne povzročiti nemalo težav. Iz Nemčije in Avstrije lahko turistični avtobus na primer pripelje 55 potnikov, pri nas pa priporočila NIJZ-JA dovoljujejo največ 20 potnikov.

Nekatere banke odlog odplačevanja posojil zaradi epidemije pošteno zaračunajo

Koda Nekatere banke odlog odplačevanja posojil zaradi epidemije pošteno zaračunajo

Marsikateri posojilojemalec zaradi izpada dohodka med epidemijo posojila ne more več odplačevati. Država je zato sprejela zakon, ki omogoča odlog plačila obveznosti, a nekatere banke za to zaračunavajo.

Kdaj in kako bomo lahko unovčili turistične bone?

Koda Kdaj in kako bomo lahko unovčili turistične bone?

Vlada želi pomagati turizmu, zato se je odločila uvesti turistične bone, s katerimi bi rada prebivalce spodbudila k počitnikovanju doma. Boni naj bi začeli veljati najkasneje sredi junija, a tako ponudniki kot državljani imajo še precej vprašanj.

Kako dolgo bomo po novem čakali na zobozdravnika

Koda Kako dolgo bomo po novem čakali na zobozdravnika

Sredi maja se je ‒ ob spoštovanju strogih varnostnih protokolov ‒ delo v zobozdravstvenih ambulantah znova začelo. Pozanimali smo se, koliko se bodo zaradi dodatnih varnostnih ukrepov podaljšale čakalne vrste, imajo zobozdravniki dovolj zaščitne opreme?

Se vam zdi, da za enak znesek v trgovini dobite manj kot pred epidemijo?

Koda Se vam zdi, da za enak znesek v trgovini dobite manj kot pred epidemijo?

Epidemija koronavirusa je marsikaj postavila na glavo, med krizo so cene nekaterih izdelkov - predvsem zaščitne opreme in dezinfekcijskih sredstev - močno poskočile. Kaj pa se je v zadnjih dveh mesecih dogajalo s cenami storitev, nepremičnin in hrane?

Položnice za razkuževanje stavb – zneski se razlikujejo do 200 odstotkov

Koda Položnice za razkuževanje stavb – zneski se razlikujejo do 200 odstotkov

Del stroke dvomi v učinkovitost odloka o razkuževanju večstanovanjskih stavb, saj pravega nadzora nad izvajanjem odloka ni. Tudi zato združenja etažnih lastnikov, podobnega mnenja pa so tudi upravniki, pozivajo vlado, naj odlok ukine.

Ste vplačali turistični aranžma? Čaka vas vrednotnica

Koda Ste vplačali turistični aranžma? Čaka vas vrednotnica

Turizem je ena izmed najbolj prizadetih gospodarskih panog zaradi pandemije, ki pa je močno udarila tudi po potrošnikih. Marsikdo je že vplačal počitnice, ki so bile odpovedane. Kako v takih primerih?

Neprofitna stanovanja nekaterim socialno ogroženim nedosegljiva. Je kriv sistem točkovanja?

Koda Neprofitna stanovanja nekaterim socialno ogroženim nedosegljiva. Je kriv sistem točkovanja?

Na zadnji razpis ljubljanskega stanovanjskega sklada se je prijavilo 3337 prosilcev, na voljo pa je 300 stanovanj. Zato brez strehe nad glavo ostane marsikdo, ki druge rešitve nima. Med njimi so tudi starejši invalidi.

Prehranska dopolnila: zavajanje in lažne navedbe

Koda Prehranska dopolnila: zavajanje in lažne navedbe

Na slovenskem trgu je okoli 6600 prehranskih dopolnil. Proizvajalci in prodajalci potrošnike v oglasih prepričujejo, da so ta nujna za zdravo življenje, in po mnenju stroke zavajajo z lažnimi informacijami o domnevnih dobrodejnih učinkih.

Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov