Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Koda - Arhiv

Kriptovalute: ethereum v kratkem do 5000 dolarjev?

Koda Kriptovalute: ethereum v kratkem do 5000 dolarjev?

Med pandemijo vrednost kriptovalut osupljivo raste. Sredi aprila je najvišjo ceno – dobrih 53 tisoč evrov – dosegel bitcoin, trenutno se dviguje predvsem vrednost druge najbolj prodajane kriptovalute, ethereuma.

Kaj je dobro vedeti pred načrtovanjem dopusta

Koda Kaj je dobro vedeti pred načrtovanjem dopusta

Slovence že od nekdaj najbolj zanima dopustovanje na Hrvaškem. Kdo in pod kakšnimi pogoji bo lahko prehajal čez južno mejo? Turistične agencije najemajo dodatna letala za prevoz potnikov na priljubljene turistične cilje na tujem.

Cepiva proti covidu 19 ne spremenijo vašega dednega zapisa

Koda Cepiva proti covidu 19 ne spremenijo vašega dednega zapisa

Pri nas so trenutno na voljo cepiva podjetij Moderna, Pfizer in AstraZeneca. Evropska agencija za zdravila je nedavno odobrila še cepivo družbe Janssen proizvajalca Johnson & Johnson. Kakšne so razlike med njimi in kaj se zgodi, ko se cepimo?

Kar 125.600 oseb nima osebnega zdravnika

Koda Kar 125.600 oseb nima osebnega zdravnika

Po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije imamo trenutno v Sloveniji 956 družinskih zdravnikov. 193 jih še sprejema nove paciente, kljub temu pa je vse prej kot preprosto dobiti osebnega zdravnika.

Pri 150 tisoč evrih posojila prihranil 89 tisočakov obresti

Koda Pri 150 tisoč evrih posojila prihranil 89 tisočakov obresti

»Če kdaj, je zdaj pravi čas, da pogledamo, kakšna je naša obrestna mera, kar lahko ponazorim s primerom: pri stanovanjskem posojilu v višini 150 tisoč evrov za dobo 25 let je razlika 89 tisoč evrov,« je povedala finančna svetovalka Ana Vezovišek.

Tretjine oblačil nikoli ne oblečemo

Koda Tretjine oblačil nikoli ne oblečemo

V Sloveniji smo leta 2019 zavrgli dobrih 25 tisoč ton oblačil oziroma 12 celih 3 kg na prebivalca. Ključni vzroki za to so povezani s hitro modo, za katero so značilne nizke cene, slaba kakovost oblačil in hiperprodukcija.

Nakup rabljenega vozila: na znani nemški spletni strani kar petina oglasov zavajajočih

Koda Nakup rabljenega vozila: na znani nemški spletni strani kar petina oglasov zavajajočih

Po hudem trčenju so vozilo BMW M3 v ZDA prodali za 8000 evrov in odpeljali v Litvo, kjer so ga popravili. Zdaj je v Nemčiji na prodaj za slabih 40 tisočakov. Tako poškodovan avto bi bil ob vnovičnem trčenju še nevarnejši, opozarja Marko Ferlin.

Več kot 11.000 evrov za m2 stanovanja v Ljubljani

Koda Več kot 11.000 evrov za m2 stanovanja v Ljubljani

Zaradi preskromne ponudbe novih stanovanj se močno višajo cene rabljenih. Preverili smo, kje so cene nepremičnin lani najbolj poskočile in zakaj se napovedi o padcu cen ob začetku epidemije, ko se je nepremičninski trg dobesedno ustavil, niso uresničile.

Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

Zdravje Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

Epidemija novega koronavirusa je na plano privabila številne goljufe, ki poskušajo na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po oderuških cenah ponujale zaščitno opremo.

Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

Koda Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

Vse več kupcev v trgovinah išče slovenske pridelke, zanje so pripravljeni tudi več plačati. A kmetje opozarjajo, da od višjih cen v trgovinah nimajo nič. Še več, odkupne cene kmetijskih pridelkov so tako nizke, da se vse več kmetov opušča kmetovanje.

Cene goriva se že spreminjajo

Koda Cene goriva se že spreminjajo

Potrošniki se bomo morali navaditi, da se bodo cene naftnih derivatov lahko vsak dan spreminjale in da tudi ne bodo na vseh bencinskih servisih enake.

Deset bank pod drobnogledom tržnega inšpektorata

Koda Deset bank pod drobnogledom tržnega inšpektorata

Združenje Frank je zaradi zavajajoče in agresivne poslovne prakse bank, ki so tržile posojila v švicarskih frankih, na Tržni inšpektorat RS in Banko Slovenije poslalo prijavo kršitev zoper deset bank in Združenje bank Slovenije.

Je mogoče v kratkem času razviti varno cepivo?

Koda Je mogoče v kratkem času razviti varno cepivo?

Tekma za razvoj cepiva proti covidu-19 je v polnem teku. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije farmacevtska podjetja trenutno razvijajo in testirajo 146 cepiv, 36 jih je že v različnih kliničnih fazah testiranja.

Kaj se skriva za neodzivnostjo vašega osebnega zdravnika?

Koda Kaj se skriva za neodzivnostjo vašega osebnega zdravnika?

Že pred epidemijo novega koronavirusa je bilo marsikje težko priti do osebnega zdravnika, zdaj pa je to ponekod skoraj nemogoče. Telefoni zvonijo v prazno ali pa so zasedeni, bolnikov brez vnaprej dogovorjenega termina v zdravstvene domove ne spuščajo.

V Ljubljani, Kopru, Mariboru in Kranju bi takoj potrebovali več kot 5000 neprofitnih stanovanj

Koda V Ljubljani, Kopru, Mariboru in Kranju bi takoj potrebovali več kot 5000 neprofitnih stanovanj

V Sloveniji primanjkuje vsaj 10 tisoč stanovanj za najem, po neuradnih ocenah celo dvakrat do trikrat toliko, največ v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kranju. Bodo napovedane spremembe zakonodaje odpravile drastično pomanjkanje najemnih stanovanj?

Odpoved počitnic na Hrvaškem – so vam dolžni vrniti denar?

Koda Odpoved počitnic na Hrvaškem – so vam dolžni vrniti denar?

Marsikomu je uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam prekrižala načrte. Kakšne pravice imajo tisti, ki so si dopust organizirali sami, in kakšne tisti, ki so počitnice rezervirali pri turistični agenciji? Odgovori v oddaji Koda ob 17.30 na prvem.

Izteka se rok za pripombe glede nove stanovanjske zakonodaje

Koda Izteka se rok za pripombe glede nove stanovanjske zakonodaje

Osnutek novele stanovanjskega zakona med drugim predvideva zvišanje neprofitne najemnine in hkrati subvencij, višje zadolževanje stanovanjskih skladov, ustanovitev javne najemniške službe in spremembe glede soglasij v večstanovanjskih stavbah.

Naš največji izziv je prehod v zeleno gospodarstvo

Koda Naš največji izziv je prehod v zeleno gospodarstvo

Ob 30. obletnici Zveze potrošnikov Slovenije smo se o vlogi naše potrošniške organizacije v Evropi in sedanjih ter prihodnjih izzivih pogovarjali z generalno direktorico Evropske potrošniške organizacije Monique Goyens.

Breda Kutin ob 30. obletnici ZPS: Ne, ne bomo tiho!

Koda Breda Kutin ob 30. obletnici ZPS: Ne, ne bomo tiho!

Ob epidemiji koronavirusne bolezni se je po mnenju ZPS izkazalo, da potrošniki nimajo niti ustreznega zastopnika v vladi niti stalnega posvetovalnega organa, zato mora varstvo potrošnikov v Sloveniji ponovno dobiti mesto pri oblikovanju razvojnih politik.

Bodo morali potniki zaradi neenotnih pravil zapustiti avtobus?

Koda Bodo morali potniki zaradi neenotnih pravil zapustiti avtobus?

Varnostni ukrepi zaradi novega koronavirus so v posameznih državah različni, kar utegne povzročiti nemalo težav. Iz Nemčije in Avstrije lahko turistični avtobus na primer pripelje 55 potnikov, pri nas pa priporočila NIJZ-JA dovoljujejo največ 20 potnikov.

Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov