Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Aktualno

Koda: Gibanje cen v času koronavirusa

Življenjski slog ljudi se je zaradi številnih dejavnikov precej spremenil. Z njim so se spremenile tudi potrošniške navade, posledično pa tudi njihove kršitve. Potrošniki se danes srečujemo s povsem drugačnimi težavami in izzivi kot v preteklosti in jim največkrat nismo kos. V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbiramo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh. Kljub vsemu pa se še vedno ne upamo zahtevati, kar nam pripada. Zato je glavno poslanstvo oddaje KODA prav to, da z opozarjanjem na nepravilnosti ozavešča gledalce in jim pomaga, da izborijo svoje pravice.

Položnice za razkuževanje stavb – zneski se razlikujejo do 200 odstotkov

Del stroke dvomi v učinkovitost odloka o razkuževanju večstanovanjskih stavb, saj pravega nadzora nad izvajanjem odloka ni. Tudi zato združenja etažnih lastnikov, podobnega mnenja pa so tudi upravniki, pozivajo vlado, naj odlok ukine.

Ste vplačali turistični aranžma? Čaka vas vrednotnica

Turizem je ena izmed najbolj prizadetih gospodarskih panog zaradi pandemije, ki pa je močno udarila tudi po potrošnikih. Marsikdo je že vplačal počitnice, ki so bile odpovedane. Kako v takih primerih?

Neprofitna stanovanja nekaterim socialno ogroženim nedosegljiva. Je kriv sistem točkovanja?

Na zadnji razpis ljubljanskega stanovanjskega sklada se je prijavilo 3337 prosilcev, na voljo pa je 300 stanovanj. Zato brez strehe nad glavo ostane marsikdo, ki druge rešitve nima. Med njimi so tudi starejši invalidi.

Več

V središču

Raziskava potresne ogroženosti v Ljubljani: pet stolpnic bi bilo najbolje porušiti

Raziskava o protipotresni varnosti 15 najbolj potresno ogroženih stolpnic v Ljubljani: nobena izmed analiziranih stolpnic ni dosegla niti desetih odstotkov na lestvici potresne varnosti, pet stolpnic bi bilo najbolje porušiti in zgraditi na novo.

Družbena omrežja oblikujejo naše nakupovalne navade

Več v oddaji Koda ob 17.30 na TVSLO 1.

Arhiv novic

Jezni potrošnik

Previdno pri nakupu rabljenega avtomobila iz tujine

»Preprodajalec me je opeharil za 980 evrov«, je prepričana naša gledalka, ki je preprodajalcu zaupala, da zanjo izbere in uvozi vozilo iz Nemčije.

Nepravičen pokojninski sistem?

95 tisoč upokojencev po podatkih ZDUS-a prejema manj kot 500 evrov pokojnine

Spletni jezikovni tečaj LingFluent se je izkazal za prevaro

Pazite se goljufivih spletnih strani, ki ponujajo hitro učenje tujih jezikov s pomočjo nepreverjenih metod neznanih »strokovnjakov«.

Arhiv novic

Dobro je vedeti

Zaradi napolitanke, ki je pri nas v prosti prodaji, se gre na Danskem za dve leti v zapor!

Transmaščobe so zdravju škodljive. Že dolgo je znano, da so eden izmed zelo pomembnih dejavnikov tveganja za razvoj srčnožilnih bolezni, zato bi jih morali popolnoma izključiti iz našega jedilnika.

87

Tako kot zdravnika si boste po novem lahko sami izbrali tudi dimnikarja

Novi zakon o dimnikarski dejavnosti, ki bo v veljavo stopil najpozneje 1. januarja 2016, bo precej korenito spremenil zdajšnjo ureditev.

59

Minister Klemenčič: Parkirnino bi plačal, odvetniških storitev pa ne

Pravosodnemu ministru Goranu Klemenčiču se zdi problematično, da se za izterjavo nekaj evrov ali nekaj deset evrov glob zaračunava tudi po 50 evrov odvetniških storitev.

23
Arhiv novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov