Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Kako pomagati otrokom in mladostnikom v duševni stiski?

Duševne stiske med mladostniki so se v času epidemije novega koronavirusa močno povečale. Še posebej v stiski so otroci iz manj premožnih družin. Ti mladi so bolj ranljivi, imajo slabše pogoje za šolanje in manj zdrav življenjski slog, zato jim je treba po opozorilih NIJZ nameniti več pozornosti. Kako prepoznati stisko, kako otrokom pomagati, kako bi morala ukrepati država?

V katerem primeru bo otroški dodatek izplačan v naravi?

Danes se izteka javna razprava o spremembah zakonodaje na področju trga dela, socialne in družinske politike. Štiridelni zakonski sveženj prinaša številne novosti na področju otroških in varstvenih dodatkov in uveljavljanja pravic brezposelnih oseb.

6

Kako najhitreje do digitalnega potrdila

Epidemija je spremenila način urejanja upravnih zadev, saj je za obisk upravnih enot potrebna vnaprejšnja prijava, ki pa je predvsem v Ljubljani precej otežena. Telefoni zvonijo v prazno, na odgovore na elektronska sporočila se čaka tudi več tednov.

4

Neprofitne najemnine bodo višje za 30 odstotkov

Cilj novele stanovanjskega zakona je zagotoviti, da bodo stanovanja bolj dostopna mladim, starejšim in drugim ranljivim skupinam, ter povečati število javnih najemnih stanovanj. Z javno najemniško službo želijo spodbuditi uporabo praznih stanovanj.

11
Več

Ne prezrite

Nazaj
Naprej

V središču

Zaradi epidemije bolniki ostali brez nujnih posegov in operacij

Podatkov o tem, koliko operacij, pregledov in preiskav je bilo med epidemijo prestavljenih, ni, saj bolnišnice takih seznamov nimajo. V primerjavi z letom 2019 pa se je število obravnav in operacij leta 2020 zmanjšalo za več kot 13 odstotkov.

18

Podražitev olja, žita, transporta in embalaže – kaj to pomeni za potrošnike?

Cene hrane v svetovnem merilu se dvigajo že skoraj leto dni in so dosegle najvišjo raven v zadnjih sedmih letih, ugotavlja Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo. Proizvajalci tarnajo nad visokimi cenami surovin. Kaj to pomeni za kupce?

1

Kriptovalute: ethereum v kratkem do 5000 dolarjev?

Med pandemijo vrednost kriptovalut osupljivo raste. Sredi aprila je najvišjo ceno – dobrih 53 tisoč evrov – dosegel bitcoin, trenutno se dviguje predvsem vrednost druge najbolj prodajane kriptovalute, ethereuma.

67
Arhiv novic

Jezni potrošnik

Številni potrošniki imajo težave pri uveljavljanju pravic potnikov

Potrošnikom, ki so zavrnili ponujeni vavčer in od letalskega prevoznika zahtevali vračilo kupnine, na EPC svetujejo, da počakajo najmanj osem tednov na odgovor prevoznika, in v kolikor ta vračilo odobri, pa še nadaljnjih osem tednov na izplačilo denarja.

Previdno pri nakupu rabljenega avtomobila iz tujine

»Preprodajalec me je opeharil za 980 evrov«, je prepričana naša gledalka, ki je preprodajalcu zaupala, da zanjo izbere in uvozi vozilo iz Nemčije.

Nepravičen pokojninski sistem?

95 tisoč upokojencev po podatkih ZDUS-a prejema manj kot 500 evrov pokojnine

Arhiv novic

Dobro je vedeti

Zaradi napolitanke, ki je pri nas v prosti prodaji, se gre na Danskem za dve leti v zapor!

Transmaščobe so zdravju škodljive. Že dolgo je znano, da so eden izmed zelo pomembnih dejavnikov tveganja za razvoj srčnožilnih bolezni, zato bi jih morali popolnoma izključiti iz našega jedilnika.

87

Tako kot zdravnika si boste po novem lahko sami izbrali tudi dimnikarja

Novi zakon o dimnikarski dejavnosti, ki bo v veljavo stopil najpozneje 1. januarja 2016, bo precej korenito spremenil zdajšnjo ureditev.

59

Minister Klemenčič: Parkirnino bi plačal, odvetniških storitev pa ne

Pravosodnemu ministru Goranu Klemenčiču se zdi problematično, da se za izterjavo nekaj evrov ali nekaj deset evrov glob zaračunava tudi po 50 evrov odvetniških storitev.

23
Arhiv novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov