Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

V središču - Arhiv


Samozaposlenim za čas v karanteni nadomestilo ne pripada

Koda Samozaposlenim za čas v karanteni nadomestilo ne pripada

21.09.2021

Veliko je nejasnosti v zvezi s karantenskimi odločbami. Kdo mora v karanteno, če zboli eden od članov istega gospodinjstva, in kolikšno nadomestilu mu pripada, če sploh? Zakaj cepljeni učenci ob morebitnem rizičnem stiku ne hodijo v šolo?

Rekordno visoke cene energentov bomo kmalu občutili tudi potrošniki

Koda Rekordno visoke cene energentov bomo kmalu občutili tudi potrošniki

14.09.2021

Ogrevalna sezona je tik pred vrati in bo nekaterim odjemalcem, ki so priklopljeni na daljinske toplotne sisteme ali sisteme oskrbe z zemeljskim plinom, prinesla dražje položnice. Razlog: cene zemeljskega plina in nafte so se dvignile za dobrih 200 %.

Rezultati izrednega nadzora: etilenoksid v vegetarijanski pečenici

Koda Rezultati izrednega nadzora: etilenoksid v vegetarijanski pečenici

07.09.2021

Med 58 vzorci, ki jih je uprava za varno hrano odvzela v okviru poostrenega nadzora v začetku avgusta, so samo v enem našli rakotvorni etilenoksid: v vegetarijanski pečenici blagovne znamke Just Veg.

O samomoru razmišlja polovica več mladih kot pred epidemijo

Koda O samomoru razmišlja polovica več mladih kot pred epidemijo

22.06.2021

Anksioznost, apatija, jeza, motnje hranjenja, poskusi samomora. Duševne stiske mladostnikov so se med epidemijo koronavirusne bolezni 19 močno poglobile. Stroka opozarja, da za to epidemijo žal nimamo cepiva.

V katerem primeru bo otroški dodatek izplačan v naravi?

Koda V katerem primeru bo otroški dodatek izplačan v naravi?

15.06.2021

Danes se izteka javna razprava o spremembah zakonodaje na področju trga dela, socialne in družinske politike. Štiridelni zakonski sveženj prinaša številne novosti na področju otroških in varstvenih dodatkov in uveljavljanja pravic brezposelnih oseb.

Kako najhitreje do digitalnega potrdila

Koda Kako najhitreje do digitalnega potrdila

08.06.2021

Epidemija je spremenila način urejanja upravnih zadev, saj je za obisk upravnih enot potrebna vnaprejšnja prijava, ki pa je predvsem v Ljubljani precej otežena. Telefoni zvonijo v prazno, na odgovore na elektronska sporočila se čaka tudi več tednov.

Neprofitne najemnine bodo višje za 30 odstotkov

Koda Neprofitne najemnine bodo višje za 30 odstotkov

01.06.2021

Cilj novele stanovanjskega zakona je zagotoviti, da bodo stanovanja bolj dostopna mladim, starejšim in drugim ranljivim skupinam, ter povečati število javnih najemnih stanovanj. Z javno najemniško službo želijo spodbuditi uporabo praznih stanovanj.

Odpovedan dopust: agencija vam mora denar vrniti do 31. maja

Koda Odpovedan dopust: agencija vam mora denar vrniti do 31. maja

25.05.2021

Turistične agencije morajo strankam, ki niso sprejele vrednotnic, do 31. maja vrniti denar za potovanja, odpovedana zaradi epidemije covida 19. Vsega skupaj naj bi ga bilo za okoli 18 milijonov evrov.

Zaradi epidemije bolniki ostali brez nujnih posegov in operacij

Koda Zaradi epidemije bolniki ostali brez nujnih posegov in operacij

18.05.2021

Podatkov o tem, koliko operacij, pregledov in preiskav je bilo med epidemijo prestavljenih, ni, saj bolnišnice takih seznamov nimajo. V primerjavi z letom 2019 pa se je število obravnav in operacij leta 2020 zmanjšalo za več kot 13 odstotkov.

Podražitev olja, žita, transporta in embalaže – kaj to pomeni za potrošnike?

Koda Podražitev olja, žita, transporta in embalaže – kaj to pomeni za potrošnike?

11.05.2021

Cene hrane v svetovnem merilu se dvigajo že skoraj leto dni in so dosegle najvišjo raven v zadnjih sedmih letih, ugotavlja Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo. Proizvajalci tarnajo nad visokimi cenami surovin. Kaj to pomeni za kupce?

Kriptovalute: ethereum v kratkem do 5000 dolarjev?

Koda Kriptovalute: ethereum v kratkem do 5000 dolarjev?

04.05.2021

Med pandemijo vrednost kriptovalut osupljivo raste. Sredi aprila je najvišjo ceno – dobrih 53 tisoč evrov – dosegel bitcoin, trenutno se dviguje predvsem vrednost druge najbolj prodajane kriptovalute, ethereuma.

Kaj je dobro vedeti pred načrtovanjem dopusta

Koda Kaj je dobro vedeti pred načrtovanjem dopusta

20.04.2021

Slovence že od nekdaj najbolj zanima dopustovanje na Hrvaškem. Kdo in pod kakšnimi pogoji bo lahko prehajal čez južno mejo? Turistične agencije najemajo dodatna letala za prevoz potnikov na priljubljene turistične cilje na tujem.

Cepiva proti covidu 19 ne spremenijo vašega dednega zapisa

Koda Cepiva proti covidu 19 ne spremenijo vašega dednega zapisa

13.04.2021

Pri nas so trenutno na voljo cepiva podjetij Moderna, Pfizer in AstraZeneca. Evropska agencija za zdravila je nedavno odobrila še cepivo družbe Janssen proizvajalca Johnson & Johnson. Kakšne so razlike med njimi in kaj se zgodi, ko se cepimo?

Kar 125.600 oseb nima osebnega zdravnika

Koda Kar 125.600 oseb nima osebnega zdravnika

06.04.2021

Po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije imamo trenutno v Sloveniji 956 družinskih zdravnikov. 193 jih še sprejema nove paciente, kljub temu pa je vse prej kot preprosto dobiti osebnega zdravnika.

Pri 150 tisoč evrih posojila prihranil 89 tisočakov obresti

Koda Pri 150 tisoč evrih posojila prihranil 89 tisočakov obresti

30.03.2021

»Če kdaj, je zdaj pravi čas, da pogledamo, kakšna je naša obrestna mera, kar lahko ponazorim s primerom: pri stanovanjskem posojilu v višini 150 tisoč evrov za dobo 25 let je razlika 89 tisoč evrov,« je povedala finančna svetovalka Ana Vezovišek.

Tretjine oblačil nikoli ne oblečemo

Koda Tretjine oblačil nikoli ne oblečemo

23.03.2021

V Sloveniji smo leta 2019 zavrgli dobrih 25 tisoč ton oblačil oziroma 12 celih 3 kg na prebivalca. Ključni vzroki za to so povezani s hitro modo, za katero so značilne nizke cene, slaba kakovost oblačil in hiperprodukcija.

Nakup rabljenega vozila: na znani nemški spletni strani kar petina oglasov zavajajočih

Koda Nakup rabljenega vozila: na znani nemški spletni strani kar petina oglasov zavajajočih

16.03.2021

Po hudem trčenju so vozilo BMW M3 v ZDA prodali za 8000 evrov in odpeljali v Litvo, kjer so ga popravili. Zdaj je v Nemčiji na prodaj za slabih 40 tisočakov. Tako poškodovan avto bi bil ob vnovičnem trčenju še nevarnejši, opozarja Marko Ferlin.

Več kot 11.000 evrov za m2 stanovanja v Ljubljani

Koda Več kot 11.000 evrov za m2 stanovanja v Ljubljani

09.03.2021

Zaradi preskromne ponudbe novih stanovanj se močno višajo cene rabljenih. Preverili smo, kje so cene nepremičnin lani najbolj poskočile in zakaj se napovedi o padcu cen ob začetku epidemije, ko se je nepremičninski trg dobesedno ustavil, niso uresničile.

Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

Zdravje Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

02.03.2021

Epidemija novega koronavirusa je na plano privabila številne goljufe, ki poskušajo na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po oderuških cenah ponujale zaščitno opremo.

Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

Koda Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

13.10.2020

Vse več kupcev v trgovinah išče slovenske pridelke, zanje so pripravljeni tudi več plačati. A kmetje opozarjajo, da od višjih cen v trgovinah nimajo nič. Še več, odkupne cene kmetijskih pridelkov so tako nizke, da se vse več kmetov opušča kmetovanje.

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov