Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Tarča Drugi polčas

13. 6. 2024

Zmagovalci so znani. Vladajoče stranke se z »manjšo smolo« v drugi polčas mandata podajajo s polnim nahrbtnikom referendumskih zavez, napovedjo paketa davčnih sprememb in z iskanjem milijarde evrov za gradnjo javnih stanovanj. Kaj o uresničevanju obljub in sporočilu volitev pravijo v vodstvih parlamentarnih strank?

Tarča Ohranimo domače?

23. 5. 2024

Je prodaja tako rekoč še zadnjih slovenskih živilskih podjetij v tuje roke ogrožanje suverenosti in varnosti države? Po Mercatorju, Perutnini Ptuj, Drogi Kolinski, Pivovarni Laško Union, Ljubljanskih mlekarnah, Žitu, Fructalu in blagovnih znamkah Argeta, 1001 cvet, Barcaffe, Cockta, Zlato polje, Gorenjka, Alpsko mleko, Lučka, Zala, Sola so v lasti tujih podjetij – hrvaških – pristale še Panvita in Celjske mesnine. Kakšno vlogo je pri tem imela politika in ali je prišlo v ozadju prevzemov tudi do oškodovanja javnih sredstev?

Tarča Pred volitvami

16. 5. 2024

V Tarči dobre tri tedne pred evropskimi volitvami o ozadjih sestavljanja list, bolj ali manj »zeleni« barvi strank, timskih in netimskih igralcih, ponižanju, žaljenju, pometanju pod preprogo in sesuvanju protikandidatov. Kako boleče bodo lahko volitve za stranke na polovici mandata vlade?

Tarča Zidarji po Zidarju

25. 4. 2024

Tarča še naprej raziskuje dogovarjanje domačega gradbenega omrežja za posle pri milijardnih naložbah na železnicah in drugje. Namesto zamenjave diskete iz Zidarjeve ere se zdaj tik pred oddajo konkurenčne ponudbe domnevno sesuje informacijski sistem. Kaj imajo politika in visoki uradniki od zagotavljanja poslov vedno istim izbrancem? Kje končajo visoke provizije od sto in več milijonov evrov vrednih naložb?

Tarča Zlati tiri

18. 4. 2024

Ni ovir za več sto milijonov evrov vredne obnove železniških postaj za nekaj sto potnikov na dan. Podražitev za sto milijonov nikogar ne gane; za vrednost ene železniške postaje bi na primer lahko zgradili 1000 neprofitnih stanovanj. Kako si domača gradbena hobotnica v ozadju deli posle, kdo pri tem sodeluje in kje je tukaj politika?

Tarča Osem mesecev kasneje

11. 4. 2024

Vračamo se na kraj, kjer smo bili mesec dni po poplavah. Obljube o nadomestnih gradnjah v kratkem času se niso uresničile. S terena s pristojnimi in ljudmi iz prizadetih krajev; mnogi med njimi še niso dočakali uradne odločitve, ali bodo njihove hiše zaradi ogroženosti območja porušili.

Tarča Kandidati za evropske volitve

4. 4. 2024

Kampanja pred evropskimi volitvami že poteka, v koalicijskih strankah pa še iščejo najprivlačnejše kandidate in nosilce list. SDS je dva meseca pred volitvami izkoristil zaplet z azilnimi domovi in negotovost tamkajšnjih prebivalcev. Te dni pa je dodal še poziv k odstopu evropske komisarke zaradi domnevnega vmešavanja v odločanje slovenskega ustavnega sodišča.

Tarča Hvala za uspehe

28. 3. 2024

V Tarči o slovenskih športnikih, ki so del svetovne elite. O Luki Dončiću, Anžetu Kopitarju, Tadeju Pogačarju, Primožu Rogliču, Janu Oblaku, Janji Garnbret. Pa o športnih legendah, ki se poslavljata – Petru Prevcu in Goranu Dragiću. Pred kakšnimi življenjskimi izzivi se po koncu kariere znajdejo tisti, ki so bili nekdaj v vrhu ali blizu vrha? Kje so danes, kaj počnejo?

Tarča Preiskave premierja

21. 3. 2024

Premier z odvetnikom nad KPK zaradi postopkov, ki bi lahko – tako kot pred slabimi 10 leti, ko je zaradi poročila KPK-ja razpadla vlada Janeza Janše – povzročili resen politični pretres. Gre za politični boj omrežij proti predsedniku vlade, kot trdi odvetnik premierja, ali pa za pritiske politike na uradne organe in zavlačevanje postopkov? "Tistemu, ki trdi, da ni dobil nobenega klica ali pa da ni prejel nobenega pritiska, plačam večerjo." S temi besedami pa je eden od državnih svetnikov opisal dogajanje pred odločanjem o ustanovitvi komisije za preiskovanje poslov družbe Gen-i.

Tarča Spomladansko čiščenje

14. 3. 2024

Ne jamram, iščem rešitve! Se še spomnite napisa, s katerim se je vlada pred leti poskušala izviti iz afere z dodatki za stalno pripravljenost in popraviti načeto javnomnenjsko podobo? Zdaj se je predsednik vlade, da bi preprečil razkrajanje stranke in padanje podpore, lotil temeljitega kadrovskega čiščenja in novih komunikacijskih prijemov. Kaj o strankarskih pretresih – tudi v strankah SD in SDS – pravijo nekdanji predsedniki strank in politiki, ki so se jim "zgodile" stranke?

Tarča Zloraba bolnikov, zloraba institucij?

7. 3. 2024

V Tarči s politiki: bo po naših razkritjih popoldanskega dela direktorjev v zdravstvu prišlo do zamenjave vodstev bolnišnic? Posebej za Tarčo je o najdaljši zdravniški stavki spregovoril nekdanji dolgoletni predsednik Fidesa Konrad Kuštrin, ki se je pred letom umaknil iz javnosti. S predstavniki politike pa še o domnevni zlorabi uradnih ustanov. Je FURS v Državni zbor pošiljal preveč zaupnih podatkov, ki bi jih lahko uporabili za politične namene?

Tarča Več denarja, več zdravja?

29. 2. 2024

V Tarči o etiki, morali in Hipokratu ter o prelomljenih obljubah politike. Kdo bo odgovarjal za prestavljene preglede, zamujene diagnoze in poslabšanje zdravja državljanov? Kdo je dopustil, da je po epidemiji covida, zaradi katere so se drastično podaljšale čakalne vrste, zdravstvo doletela še dolgotrajna stavka? Kako se lahko iz brezizhodnega položaja reši Fides in kaj bosta naredila ministrica in vlada?

Tarča Vojna v Gazi

22. 2. 2024

Kako je tudi vojna na Bližnjem vzhodu razdelila slovensko politiko? Levica zahteva ukrepe proti Izraelu in obsodbo genocida, največja opozicijska stranka pa ustavitev financiranja Palestincev. Kakšna je vloga Slovenije v Varnostnem svetu pri iskanju miru in preprečitvi morebitnega kopenskega napada na Rafo, kamor se je umaknilo milijon in pol Palestincev?

Tarča Do dna in nazaj?

15. 2. 2024

Državo že več tednov pretresa afera sodna stavba, zaradi katere je javnomnenjska podpora Socialnim demokratom pred evropskimi volitvami strmoglavila. Kako uspešna bo napovedana prenova stranke? Kdaj se bo razpletla saga o odstopanju pravosodne ministrice? V Levici pa so v zagati zaradi izključevanja enega od najprepoznavnejših obrazov iz stranke.

Tarča Ne odstopam!

1. 2. 2024

Ministrica za pravosodje napoveduje vojno proti korupciji, tudi v lastni stranki. Zavrača pozive k odstopu in pravi, da je zdaj za SD zgodovinska priložnost, da se očisti spornih praks in pokaže, da so te nesprejemljive. Kdo vse naj bi prikrival stvari in zavajal pri nakupu stavbe na Litijski cesti v Ljubljani? Kakšne bodo politične posledice in prihodnja razmerja v koaliciji?

Tarča Politični računi

25. 1. 2024

V Tarči s politiki o dveh napovedanih interpelacijah zoper ministrico za digitalno preobrazbo in ministrico za pravosodje ter o zaostrenih odnosih v koaliciji. Bo do interpelacij sploh prišlo? Ministrica za digitalno preobrazbo se s pojasnili o nerazdeljenih računalnikih čedalje bolj zapleta, odhoda pravosodne ministrice pa si bolj kot v Svobodi želijo v SD-ju.

Tarča Novoletni nakupi

18. 1. 2024

Po razkritjih v zadnji Tarči ministrica za pravosodje išče rešitev za odstop od osemmilijonske pogodbe o nakupu stavbe na Litijski. Ministrica za digitalno preobrazbo pa se še naprej otepa odgovornosti za več kot šestmilijonski nakup 13.000 računalnikov, ki so še vedno v skladišču na neznanem kraju.

Tarča Novi cilji - stari izzivi

11. 1. 2024

Kandidatka za kmetijsko ministrico z madežem že pred imenovanjem, premier v pričakovanju odločitve KPK-ja, pozivi k odstopu pravosodne ministrice. Novo leto, novi križi politike. Bo čas in energija še za ukrepe? Ob visokih cenah je preživetje čedalje večji izziv. Letošnje prednostne naloge vlade je strnil nekdanji koordinator Levice.

Tarča Med elito in brezdomci

4. 1. 2024

Prestižna gradnja, dragi materiali, občutek razkošja. V prvi Tarči v novem letu smo raziskovali, kdo je tako imenovana elita, ki lahko v glavnem mestu kupi stanovanje za štiri milijone evrov ali pa ga najame za 6 000 evrov mesečno? Kdo so investitorji, kdo lastniki? Med njimi so znani odvetniki, podjetniki, zdravniki. Na eni strani kopičenje nepremičnin, na drugi pa čedalje več stisk zaradi visokih cen.

Tarča Po sledi denarja

21. 12. 2023

V zadnji Tarči tega leta – kako so se razpletle najbolj odmevne zgodbe oddaje. Kaj se dogaja s 7 milijonov evrov vrednim razpisom za nevladne organizacije, zaradi katerega je odstopila Sanja Ajanović Hovnik? Bo novo zaposlitev našla pri Zoranu Jankoviću? Kaj se skriva v dokumentaciji nesojenega vojaškega resničnostnega šova? In kaj bo z denarjem, ki so ga zbirali mengeški gasilci, naredil Sandi Zajc?

Stran 1 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov