Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Tarča Psihoterapija

21. 9. 2023

V Tarči tokrat o psihoterapiji – tako imenovanem divjem zahodu Slovenije, kjer se spopadajo različne interesne skupine, kratko pa potegnejo ljudje v stiski, ki iščejo pomoč. Seveda si na trgu, ker v javnem zdravstvu zaradi dolgih čakalnih dob do pomoči pridejo prepozno, zaradi visokih cen storitev lahko privoščijo le redki. Svoje storitve zdaj lahko ponujajo tudi popolni šarlatani kot tudi zdravniki iz javnega zdravstva. Bi z vključitvijo psihoterapevtov, ki so se izobraževali v zasebnih šolah in na teološki fakulteti, skrajšali čakalne vrste v javnem sistemu? V zadnjem času se je vnel hud spor pri pripravi zakona o psihoterapiji, ki bi določal, kdo sploh je psihoterapevt in kdo ima lahko dostop do javnega denarja.

Tarča Razdvajanje in povezovanje

14. 9. 2023

V Tarči s predsednicami in podpredsednicami parlamentarnih strank o prihodnosti slovenske politike: o povezovanju, sodelovanju in delitvah. Evropske volitve prihodnje leto, pred katerimi je že veliko prerivanja, bodo prvi preizkus moči strank pred parlamentarnimi volitvami. V studiu pa tudi o pričakovanih reformah.

Tarča Prisilna solidarnost

7. 9. 2023

Pred četrt stoletja prispevek za Posočje, zdaj za sanacijo po poplavah. Bodo najbolj solidarni državljani? Koliko so in še bodo ob bankah prispevala druga podjetja, zasebna in državna? Čemu se bo odrekla država? Komu in kako bodo delili denar? Da bo zmanjkalo denarja za reforme, je zdaj že jasno. Zamika se plačna reforma, zdravstvena pa celo v naslednji mandat.

Tarča Poplave

31. 8. 2023

Prva Tarča nove sezone iz Zgornje Savinjske doline, z Ljubnega, enega izmed številnih slovenskih krajev, ki jih je hudo prizadelo silovito divjanje narave in kjer življenje v zadnjem mesecu teče povsem drugače. Začelo se je prav v noči iz četrtka na petek pred štirimi tedni. Prej idilična pokrajina ob Savinji je danes neprepoznavna. Po skoraj mesecu dni, ki je v stiski povezal državljane, ko so se čustva že nekoliko umirila, je trenutek za realne cilje. Kje bodo preživeli zimo tisti, ki so ostali brez domov, kako bodo pospešili postopke in hitro zagotovili nadomestne gradnje, kje in kdaj? Kako in komu bodo razdelili denar, namenjen za pomoč? Kako bodo spremenili pravila, da ne bodo več za vsako ceno gradili na poplavnih območjih? Ali bo tudi tokrat sanacija narejena le za silo in se bodo dela, ko ne bo več medijske pozornosti, do naslednjih poplav čez 10 let ali prej, končala – tako kot leta 1990, 2012, torej vsakič po poplavah?

Tarča Kaj se je zgodilo potem?

29. 6. 2023

Katere teme so najbolj odmevale in kaj se je po njih premaknilo? Ena najodmevnejših Tarč, ki je imela velik odziv tudi na družbenih omrežjih, je bila o ekstremnih podražitvah hrane in maržah trgovcev. V oddaji boste videli najbolj iskrive trenutke in izjave gostov v studiu, pa tudi, kje se nam je kdaj zataknilo. Pogledali smo, kaj se je dogajalo po aferah umetnika Dušana Smodeja, patra Marka Rupnika in zdravnika Romana Bošnjaka. Kaj je novega o poslih GEN-ija na Balkanu in kje so obtičale reforme? Kako so se ohlajali odnosi med borcema zoper korupcijo v zdravstvu Erikom Brecljem in Danijelom Bešičem Loredanom?

Tarča Prometna strategija zastojev

22. 6. 2023

Dražje vinjete in daljše kolone. Slovenija se že pred začetkom turistične sezone duši v izpušnih plinih stoječih vozil na avtocestah in mestnih vpadnicah. Javni potniški promet pa je vse prej kot konkurenčen. Katero ministrstvo je sploh pristojno za promet, kdo so ljudje, ki so v preteklem desetletju vodili prometno politiko in zasedali najvišje položaje v državnih infrastrukturnih podjetjih in koliko nas je vse to stalo?

Tarča Menjava ministra za zdravje?

15. 6. 2023

Zamenjava ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana je le še vprašanje časa, je slišati v politiki. Imena njegovih naslednikov že krožijo. Zahtevo po odstopu je po aferi na Psihiatrični kliniki sprožil Glas Ljudstva, ker da je Bešič Loredan minister za privatizacijo zdravstva, ne pa za paciente. Minister odgovarja, da odstopil ne bo. Kdo si pravzaprav želi njegove zamenjave in kdo bi ga rad obdržal?

Tarča Igra na srečo

8. 6. 2023

V Tarči: daleč od oči javnosti poteka prodaja še enega izmed preostalih kosov slovenske srebrnine, Športne loterije – paradržavnega monopolista, iz katerega se napaja slovenski šport. Kdo so ključni športni funkcionarji, ki vodijo prodajo, kdo bo imel od nje koristi, kdo so kupci in kaj bo storila država?

Tarča Prvo leto svobode in obljub

1. 6. 2023

V Tarči: prvega junija, ob prvi obletnici prisege Golobove vlade, na ceste znova prihajajo kolesarji. Ključno prvo leto mandata je prineslo spremembe razpoloženja v družbi, obenem pa tudi streznitev in razočaranje. Kakšno bo drugo leto mandata, kaj o ministrih in njihovem delu menijo volivci?

Tarča Višji stroški ali dobički?

25. 5. 2023

V Tarči: obisk trgovine in pogled na račune je ob vedno novih podražitvah čedalje večji šok. Kaj je bilo mogoče – glede na prihodke – za 50 evrov kupiti pred desetimi leti, kaj pred letom in kaj danes? Raziskovali smo, koliko so podražitve posledica dviga stroškov in kdo je krizo izkoristil za dodaten dobiček. Marže so pri nekaterih izdelkih tudi več kot 100-odstotne.

Tarča Politika o plačah in RTV-ju

18. 5. 2023

Prvega moža državnega gospodarstva Žigo Debeljaka so pri povišanju fiksnega dela plače na 18 tisoč in pol bruto ustavili kar poslanci koalicije. So njihove plače prenizke ali pa je bil poskus povišanja v času pogajanj in draginje nespodoben in neokusen? S politiki v studiu tudi o kadrovski, politični in pravni vojni za RTV, ki traja že leto dni.

Tarča Od spletnega nasilja do napadov

11. 5. 2023

V tokratni Tarči o tragičnih dogodkih v Beogradu in številnih primerih nasilja pri nas. Iz celjske osnovne šole se nam bodo oglasili osnovnošolci, prav tako ravnateljica in eden od staršev. Prav na dan oddaje je tam potekal sestanek sveta staršev pred dnem nenasilja v šoli. Ugotavljali smo, kako so ob zadnjih nasilnih dogodkih pri nas ukrepali v šolah. Govorili smo z nekaterimi starši otrok, vpletenih v fizične obračune. Kakšne so posledice za otroke? Povod za nasilje je marsikdaj, kot smo lahko raziskali, predhodno spletno nasilje.

Tarča Za kmeta gre?

4. 5. 2023

Kmetje so traktorje odpeljali s polj na ulice. Upor zaradi omejitev kmetovanja, sodu je izbil dno predlog zakona o zaščiti živali. Gre za usodo slovenskega kmeta, podeželje, prehransko varnost ali pa za ohranjanje privilegijev najvplivnejših – torej za denar? Kdo so organizatorji protestov, ki ostro zavračajo očitke o političnih ozadjih?

Tarča Za čisto vodo ali denar?

20. 4. 2023

Gre pri kanalizacijskem kanalu C0 za politiko izvršenih dejstev, podobno kot pri TEŠ 6? Kakšno moč ima župan Zoran Janković? Gre za čisto vodo ali denar? Predsednica države je pozvala k začasni ustavitvi projekta, župan predlog ostro zavrača. Z njim se strinjata tudi premier in minister za naravne vire in prostor. Gradnja kanala na vodovarstvenem območju se nadaljuje brez presoje vplivov na okolje.

Tarča Ukinjanje čez noč

13. 4. 2023

Čez noč, pod vtisom padanja javnomnenjske podpore in dviga premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje je Gibanje Svoboda samo vložilo zakon o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. Ta pa je identičen predlogu, zaradi katerega se je dokončno zlomila Šarčeva vlada.

Tarča Velik dan za zdravstvo

6. 4. 2023

Gradimo nove temelje zdravstvenega sistema – tako je minister za zdravje napovedal prva zakona težko pričakovane zdravstvene reforme. Kdo je nad spremembami navdušen in kdo ne? In zakaj dodatni milijoni za zdravstvo čakalnih vrst niso skrajšali, ampak so jih še podaljšali? Kdo so zdravniki, ki so veliko več naredili v dodatni popoldanski službi kot v redni dopoldanski?

Tarča Reforme - korak nazaj

30. 3. 2023

Med pogovorom o svoji zasebnosti je premier presenetljivo izjavil, da so šli z reformami korak predaleč. Še posebej je bil kritičen do finančnega ministra. Še pred nekaj dnevi so ministri zagotavljali, da bodo reforme izvedene. Nova strategija premierja glede reform in tudi razkrivanja podrobnosti iz zasebnosti je presenetila javnost in koalicijske partnerje.

Tarča Politika časovnic

23. 3. 2023

V oddaji Tarča s tremi predsedniki strank, Lukom Mescem – Levica, Matejem Toninom - NSi in Tanjo Fajon – SD, ter s podpredsednikoma strank, Matejem Arčonom – Gibanje Svoboda in Alešem Hojsom – SDS. Mesec dni pred obletnico lanskih volitev je politični kapital vlade čedalje manjši, volivci čakajo ukrepe. Da se stvari v Sloveniji ne premikajo v smeri, kakršno so pričakovali po lanskih volitvah, ugotavljajo tudi v koalicijskih vrstah.

Tarča Pandorina skrinjica?

16. 3. 2023

V Tarči - zahteva slovenskega nevrokirurga za nakazilo honorarja v Hongkong odpira številna vprašanja. Kaj so v Kliničnem centru vedeli, kako razširjena je taka praksa, kakšno je ozadje te afere in kakšen politični kontekst? Objavljamo nove informacije in nova pričevanja.

Tarča Na svidenje, Magna

9. 3. 2023

V Tarči: kje so danes vsi ključni akterji in neuradni lobisti prihoda multinacionalke Magne v Slovenijo izpred šestih let? Ta je zdaj ustavila proizvodnjo. Magna je tudi zgodba o tem, kako zlahka si je kapital podredil vse: lokalno in državno politiko, okoljevarstvene organizacije, vplivne posameznike, celo medije, okoliške kmete, najbolj rodovitno slovensko zemljo in tudi zakonodajo.

Stran 1 od 20
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov