Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ginovo potepanje • oddaje

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Eolski otoki, kulinarično-popotniška oddaja, 8/8

23.07.2021

Gino bo ob koncu popotovanja po zahodni italijanski obali obiskal Eolsko otočje severno od Sicilije, ki ga sestavlja sedem ognjeniških otokov. Predstavil nam bo otoka Salina in Panarea. Na Salini bo v baru, ki ga obiskujejo številni zvezdniki, pokusil znamenito granito, nato pa poklepetal z gojiteljem kaper. Te bo nato uporabil pri kuhi okusnih testenin s pestom. Na Panarei pa se bo z ribičem Filippom odpravil na lov za posebnimi lignji, iz katerih bo pripravil slastno solato.

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Kalabrija, kulinarično-popotniška oddaja, 7/8

16.07.2021

Gino se bo tokrat potepal po čudoviti, neokrnjeni deželi Kalabriji, ki sicer ni med najbolj obiskanimi v Italiji. Najprej si bo ogledal mesto Tropea, ki mu pravijo kalabrijski biser in je priljubljeno letovišče Italijanov. Tropea slovi predvsem po rdeči čebuli, ki ima označbo geografskega porekla. Gino bo obiskal tudi posest, kjer izdelujejo značilne kalabrijske pekoče klobase, te pa bo skupaj s čebulo uporabil pri pripravi slastnih kozic po kalabrijsko. Nato bo odpotoval še v največje mesto v deželi, Reggio Calabria, kjer bo pri gojitelju bergamotk pokusil različne izdelke iz teh zanimivih sadežev. Za konec bo pripravil žele iz svežega sadja in prosecca.

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Neapelj, kulinarično-popotniška oddaja, 6/8

09.07.2021

Gino se bo tokrat odpravil v svoje rodno mesto Neapelj, ki ga vsako leto obišče okoli tri milijone turistov. S slaščičarjem Giacomom bo spekel značilne neapeljske žepke, imenovane sfogliatelle, ki so med Neapeljčani zelo priljubljeni in si jih radi privoščijo za zajtrk. V ribarnici bo kupil ribe in morske sadeže in pripravil značilne ocvrte morske sadeže, ki jim v Neaplju pravijo fritto misto. Za konec bo skuhal še jed, primerno za romantične zmenke ̶ špagete s kočicami in klapavicami.

Ginovo potepanje Ginovo potepanje po zahodni italijanski obali: Castellabate in Pestum, kulinarično-popotniška oddaja, 5/8

02.07.2021

Gino bo tokrat obiskal mesto Santa Maria di Castellabate in se naučil izdelovati izvirne testenine fusilli, ki jih bo pripravil z okusno zelenjavno omako s panceto. Nato bo odpotoval v mesto Pestum in obiskal rejce vodnih bivolov, ki iz bivoljega mleka izdelujejo okusno mocarelo. Ob starodavnih templjih bo pripravil okusno zloženko iz jajčevcev, popečenih paprik in bivolje mocarele.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov