Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 26. jan. 2022

TV Koper/Capodistria • Sre, 26. jan.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

L'ampiamento delle possibilità di trasporto è molto importante nella Macroregione adriatico-ionica per lo sviluppo di quest’area. Come in passato, il mare rappresenta la rotta commerciale più importante. Nel 1987, tra Trieste e la Turchia iniziarono a sperimentare il progetto dell'Autostrada del Mare, che divenne un esempio per la promozione e lo sviluppo del trasporto marittimo, stradale e ferroviario intrecciato sia alla luce dello sviluppo economico che, naturalmente, della limitazione delle emissioni di anidride carbonica.

Širitev različnih transportnih možnosti je v Jadransko Jonski makroregiji, za razvoj tega območja, zelo pomembno. Kot v preteklosti, je morje pri tem najpomembnejša trgovska pot. Leta 1987 je med Trstom in Turčijo začel poskusno delovati projekt Pomorske avtoceste, ki je postal zgled za uveljavljanje in razvoj prepletenega pomorskega, železniškega in cestnega prometa, tako v luči ekonomskega razvoja kot seveda tudi omejevanja izpustov ogljikovega dioksida.

La ricerca scientifica, sul territorio, passa attraverso l’Università del Litorale. La nuova gestione dell’acquario di Pirano, La cattedra dell’UNESCO in collaborazione con il Parco delle Grotte di San Canziano e il Centro di eccellenza “InnoRenew” di Isola, sono solo alcuni dei progetti più importanti dell’ateneo che portano ad un incremento della conoscenza ma anche ad uno sviluppo dei rapporti con la regione ed un conseguente indotto sociale, culturale ed economico per il territorio.
Ne parleremo a Meridiani lunedì 24 gennaio 2022 alle ore 21.15.


Tedensko informativna oddaja o aktualnih temah z gosti v studju.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Il Teatro in TV. Monologo di e con P. Petruzzelli, regia di G. Meloni.

Gledališka predstava. Monolog P. Petruzzellija, režija G. Meloni.

Trasmissione tratta dal ricco archivio di TV Koper-Capodistria.

Oddaja iz arhivskega gradiva TV Koper-Capodistria.

Il documentario, per la regia di Tiziana Toglia, attraverso immagni molto eloquenti, presenta il ritratto del pescatore Francesco Padovan. A fare da sottofondo, sono i versi del poeta gradese Biagio Marin.


Dokumentarni film, ki ga je režirala Tiziana Toglia, predstavlja portret ribiča Francesca Padovana. V ozadju so verzi pesnika Biagija Marina.

Maja Golob se že več kot tri desetletja ukvarja z vzgojo in treniranjem psov. Danes svoje znanje in izkušnje uporablja predvsem pri šolanju psov pomočnikov za ljudi, ki jih pestijo bolezni ali invalidnost. Živi in dela v Sloveniji, veliko pa tudi v tujini, največ v Združenih državah Amerike.
HAI je kratica za avtentično hrvaško igračo in poseben projekt sinergije med
študenti Studia za oblikovanje zagrebške Fakultete za arhitekturo in društva PoVUci za kulturu. V sodelovanju so razvili več prototipov igrač, ki približujejo otrokom hrvaško kulturno dediščino.
Madžarska je svetovna velesila na področju proizvodnje šumeče sodavice.
Zasluge za to ima gotovo tudi Anyos Jedlik, ki je že sredi 19. stoletja izumil napravo za masovno polnjenje in legendarno steklenico za sodavico. Kaj vse je potrebno za značilno madžarsko sodavico pa dobro ve tudi družina Istvána Bánffija, ki se že 110 let ukvarja s to obrtjo.
Biotop Castelfeder, sredi širnih sadovnjakov južno od Bolzana, je priljubljen počitniški cilj za ljubitelje narave. Skalnih pobočij in travnikov pa ne negujejo kosci, temveč ovce, koze in krave. Brez njih bi se večina travnikov zarastla, enkratna krajina pa bi bila izgubljena.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano.
Na Kozjanskem, Manca Obersnu, mlada prevzemnica kmetije razvija zgodbo o orehih, kozjanskih jabolkah in sivki.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Ricardo Lalanda è un artista e presidente della Repubblica delle banane. E un artista serio, che ricorre all’umorismo quando con le sue metafore provoca e attacca il sistema convenzionale.

Ricardo Lalanda je umetnik in predsednik Bananske republike. Je resen kipar, ki se zateka k humorju, ko z metaforami izziva in napada ustaljeni sistem

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Alpe Adria e' un magazine curato dalle TV dell'Europa centrale. Si occupa di temi d'attualita', delle tradizioni e delle curiosita' del Centro Europa.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Serie di concerti di musica folk, pop e rock.

Serija koncertov pop, folk in rock glasbe.

Telegiornale.

Dnevnik.

In questa puntata di Focus le peculiarità del Capodistriano raccontate attraverso la musica dal cantautore isolano Rudi Bučar.

Classifica musicale di brani emergenti di case discografiche indipendenti.

Glasbena lestvica izhajajočih italijanskih pesmi neodvisnih založb

Ogni venerdì un cocktail di curiosità, idee, emozioni, spunti di riflessione in grado di scuotere le nostre coscienze e le nostre vite!

Vsak petek nekaj novega ... zanimivosti, ideje, emocije in dejstva, katera nas vodijo v razmislek. Vse to v oddaji Shaker, katera se dotakne naše vesti in našega življenja!

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje je italijanski umetnik ter glasbenik Alfredo Rapetti Mogol.

I contenuti della puntata sono:
1. l'intervista a Paola Bacchia che vive e lavora in Australia, autrice di un libro di ricette e racconti istriani
2. l'intervista ad Alessandra Sirugo, curatrice del Museo Petrarchesco Piccolomineo di Trieste
3. la presentazione del CD che la clavicembalista Paola Erdas ha dedicato al compositore napoletano Antonio Valente.

Vsebina oddaje je:
1. intervju s Paolo Bacchia, ki živi in dela v Avstraliji, avtorica knjige istrskih receptov in zgodb
2. intervju z Alessandro Sirugo, kustosinjo tržaškega muzeja Petrarchesco Piccolomineo
3. predstavitev zgoščenke, ki jo je čembalistka Paola Erdas posvetila neapeljskemu skladatelju Antoniu Valenteju.

Telegiornale.

Dnevnik.

Telegiornale in lingua slovena della Sede regionale RAI per il FVG. Il telegiornale e' curato dalla redazione giornalistica slovena.

Dnevnik deželnega sedeža RAI FJK v slovenskem jeziku, ki ga pripravlja novinarsko uredništvo slovenskega programa RAI FJK.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov