Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 26. maj. 2022

TV Koper/Capodistria • Čet, 26. maj.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Una serie di curiosita' che ci illustrano alcuni momenti di particolare interesse del passato dell'Istria o ci presentano i personaggi più noti del territorio.

Zanimivi dogodki iz zgodovine Istre in najpomembnejše osebnosti ki so delovale in živele v preteklosti slovenskega primorja.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Borut Peterlin è uno dei pochi maestri della fotografia di fama mondiale che si dedichi a un'antica tecnica: la fotografia su vetro.
Il Parco Mitologico a Roditti testimonia di una ricca tradizione del patrimonio culturale immateriale,
A Gornja Radgona, città confinaria lungo il fiume Mura, ci sono tante cose interessanti, come per esempio il Museo Civico Špital e un castello medievale.
La Slovenia ha una tradizione importante in campo organario e organistico,
caratterizzata da un’interessante mescolanza di influenze mediterranee e centroeuropee.
A Postumia la cultura della barba e della rasatura è narrata da un antico negozio di barbiere, trasformato in museo vivo.

Mednarodno priznani fotograf Borut Peterlin je eden redkih sodobnih mojstrov fotografije, ki se posvečajo starodavni fotografski tehniki – fotografiji na steklu.
Mitski Park na območju vasi Rodik na zahodu Slovenije priča o bogastvu izročila nematerialne kulturne dediščine, materializirane skozi pokrajino.
Gornja Radgona, mesto ob državni meji na bregu reke Mure ima kar nekaj zanimivosti – med drugim tudi Mestni muzej Špital in srednjeveški grad.
Slovenija ima bogato tradicijo orglarstva in izdelovanja orgel, pri čemer pa je zelo zanimivo tudi mešanje sredozemskega in srednjeevropskega kulturnega vpliva.
O kulturnem in družbenem ozadju ter pomenu brkov in brade priča stara postojnska brivnica, danes živi muzej.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Z nami bo pisatelje, zgodovinar in publicist Primož Sturman.
Obmejni prostor, medkulturna srečevanja, razpršenost identitet. Kako vse to ubesediti v literaturi?
Vabljeni k ogledu.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

La trasmissione dedicata a tutti gli amanti della montagna a 360 gradi. Sci, alpinismo, freeride, snowboard, free climbing e tutti gli sport outdoor per uno spettacolo ad alto tasso di adrenalina.


Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

In occasione del 50° anniversario, che TV Koper-Capodistria celebra nel 2021, ricordiamo gli inizi del programma di divulgazione scientifica "L'Universo è...", i primi passi della nostra produzione di rubriche e reportage che da tre decenni offre contenuti di alta qualità. Le trasmissioni, realizzate negli anni '90 e negli anni successivi, vengono riproposte in una veste leggermente nuova. "L'Universo e '..." per sapere di più e vivere meglio. Autrice e conduttrice del programma è Vesna Hočevar.

Ob 50 obletnici Televizije Koper-Capodistria se bomo spomnili začetkov oddaje "L'Universo è.../Vesolje je... in prvih korakov lastne produkcije programa, ki že skoraj 3 desetletja ponuja vsebine visoke kakovosti. Oddaje iz devetdesetih let in iz kasnejšega obdobja bomo ponovno predstavili v nekoliko novi preobleki. Na sporedu bodo tedensko, od januarja 2021. L'Universo e'.../Vesolje je..., da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje je Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Himu ha scoperto di andare più d’accordo con gli animali che con le persone. Per questo motivo ha deciso di vivere con gli animali. Ha scelto uno stile di vita insolito del quale la sua famiglia non è entusiasta, ma lui preferisce rimanere sulle sue.
Čandana si è trasferita a Dacca, dove le donne single non hanno vita facile. Si guadagna da vivere dando lezioni di joga, decorando magliette e facendo teatro. I suoi sogni si andati in frantumi, dopo aver sposato l'uomo sbagliato.
Šobuj passa il tempo sulla strada, dove pure dorme. Mantiene la famiglia chiedendo l'elemosina. La famiglia ha dovuto sloggiare, perché non poteva pagare l'affitto. Perciò Šobuj desidera racimolare una bella somma, per poter pagare l'affitto regolarmente.


Himu je ugotovil, da se z živalmi laže sporazumeva kot z ljudmi. Zato se je odločil, da bo raje živel v živalski družbi. Izbral je nenavaden življenjski slog, nad katerim njegova družina ni navdušena, vendar je vseeno raje samosvoj.
Čandana živi v Daki, kjer samskim ženskam ni lahko. Tja se je preselila, da bi uresničila svoje sanje. Preživlja se s poučevanjem joge in oblikovanjem motivov za majice. Ukvarja se tudi z igro. Njene sanje pa so se razblinile, ko se je poročila z napačnim partnerjem.
Šobuj preživlja čas na ulici, kjer tudi spi. Svojo družino skuša preživljati z beračenjem. Družina se je morala izseliti iz hiše, ker ni mogla plačati najemnine. Zato si Šobuj želi, da bi zbral dovolj sredstev za najemnino in poskrbel, da bi jo lahko redno plačevali.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

V majski oddaji Lynx Magazine vas vabimo na sprehod po poti spomina in zgodovinskih pričevanj, ki so jo spoznavali študentje tržaške in videmske univerze. O tem bodo pripravili tudi dokumentarni film. V Reziji so sledili legendam in odkrili zanimivo arheološko najdišče. Na dnevih fotografije v Rovinju smo si ogledali izvirne in aktualne utrinke življenja našega časa. Kako je obmejno dogajanje po 2. svetovni vojni zaznamovalo bogato filmsko produkcijo v Italiji in Sloveniji.

Z nami bo pisatelje, zgodovinar in publicist Primož Sturman.
Obmejni prostor, medkulturna srečevanja, razpršenost identitet. Kako vse to ubesediti v literaturi?
Vabljeni k ogledu.

Za Slovenski program RAI – FJK realiziran dokumentarni portret »Rojen za zdravnika« je prisrčna pripoved danes že upokojenega Prim. Borisa Cibica, dr. med., spec. internista, rojenega leta 1921 na Proseku nad Trstom. Skrb za sočloveka mu je bila položena v zibelko, saj je odraščal v revni, a složni družini, kjer so imeli vedno posluh pomagati pomoči potrebnemu. Po končani gimnaziji v Trstu, je šolanje medicine nadaljeval in zaključil v Ljubljani. Kot zdravnik je svojo poklicno pot začel v bolnici dr. Petra Držaja. Tam ima še vedno svoj stol, svojo mizo, svojo omaro in haljo, ki si jo še vedno rad nadene. Kljub svoji častitljivi starosti je še vedno aktiven v Društvu srca in ožilja Slovenije, katerega je soustanovil in čigar delovanje se je razširilo po celi Sloveniji. Doktor Cibic vsak dan v ordinaciji odgovarja na klice pacientov v stiski ali jim odgovarja po mailu. To je njegov vsakdan že celih 30 let.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov