Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 26. feb. 2021

TV Maribor • Pet, 26. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Bili smo na podelitvi Mantuanijeve nagrade, ki jo je Slovensko muzikološko društvo podelilo zasl. prof. dr. Manici Špendal, poslušali smo spletni koncert dvojca Freeekind iz Kina Šiška, obiskali sveže odprto razstavo Vojteh v ljubljanskem Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, v koprski galeriji Meduza pa razstavo stripov in ilustracij Gabrielle Giandelli in Gašperja Rusa.

A Nagyító alatt című adásunkban a 2021-es év jeles évfordulóit vesszük sorra.

V oddaji Pod drobnogledom bomo spregovorili o pomembnih obletnicah v letu 2021.

V Milanu se bosta na povratni tekmi šestnajstine finala srečala AC Milan in Crvena Zvezda. Naj spomnimo, v Beogradu je Milan dvakrat vodil, Crvena Zvezda pa je uspela dvakrat izenačiti. Drugič celo z igralcem manj. Milan na tekmo prihaja po bolečem nedeljskem porazu proti Interju, Crvena zvezda pa je v prvenstvu zmagala. Kdo se bo uvrstil v nadaljevanje tekmovanja?

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

PRVE SETVE
S setvami v notranjih prostorih pričenjamo novo vrtno sezono. Sejemo plodovke, ki jih želimo do maja vzgojiti v dovolj visoke, močne rastline. Kako vzgojiti ustrezne sadike, svetujeta Drago Belec in Martina Plohl Krevh. Ob tem preverjamo, kako je s setvijo v tulce toaletnega papirja.
REZ RASTLINE GOJI
Februarja opravimo večino zimskih rez sadnega drevja in okrasnih rastlin. Z dr. Darinko Koron smo porezali rastlino goji. Goji jagode spadajo med super živila, goji pa se na vrtu bujno razrašča.
ZNANILCI POMLADI NA KRASU
Pust je vendarle pregnal zimo, proti notranjosti dežele s Krasa že veje vonj spomladanskih cvetlic. Spoznavali smo jih z Mojco Rehar Klančič.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Skakalke se bodo sedmič v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskih disciplinah pomerile na posamični tekmi na srednji skakalnici. Slovenke do zdaj medalje še niso osvojile. Tokrat Nika Križnar in Ema Klinec sodita v ožji krog favoritinj za odličja. Pogovarjali se bomo s kolegom iz športnega uredništva naše televizije Alešem Potočnikom. Nekoč je za devetimi gorami živela prav posebna deklica...tako se običajno začnejo pravljice in nas prevzamejo s svojimi junaki in zgodbami. Današnji dan je namreč posvečen prebiranju pravljic. In seveda si za kakšno dobro zgodbo vzamemo čas tudi mi. Pravljično bo tudi v kuhinji, kjer bo zadišalo po tistih čisto “pravih”ocvirkih in zelo aktualnem regratu. Svoje kuharsko znanje bo z nami delil Jaka Mankoč. Oddajo bomo popestrili še s koprskimi in mariborskimi kolegi.

Az adás tartalma:

- a parlament elfogadta az egykörös többségi választási rendszert;
- visszatértek az iskolába az általános iskola 4–9. osztályos tanulói;
- tantermi oktatás a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákjai számára;
- a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiójának új honlapja;
- Dare Birsa kiállítása a Lendvai Zsinagógában.

Vsebina oddaje:

- državni zbor sprejel enokrožni večinski volilni sistem;
- učenci od 4. do 9. razreda so se vrnili v šole;
- pouk v učilnicah za dijake zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava;
- nova spletna stran Studia madžarskih programov Lendava;
- razstava Dareta Birse v lendavski sinagogi.

Za prestižne festivalske nagrade Ptuj 2018 so se potegovali ansambli: Boršrt, Blaža Hutevca, Zadetek, Škorpijoni, Opoj, Hozentregarji, Vražji muzikanti, Frajerke, Klateži, S.O.S. kvintet. V revijalnem delu pa nas razvaja s svojimi uspešnicami Ansambel Petra Finka. Voditelja oddaje sta Natalija Škrlec in Marjan Nahberger. Vabljeni k ogledu!

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Pravljice, basni, legende in pripovedke veljajo za najstarejše zapise človeštva. Pravljice povezujejo vsa ljudstva, vsa "plemena" sveta. Ohranjajo stik z naravo, s starodavnim, povezujejo nas s prednicami in predniki, prav tako iz "nekoč" prinašajo modrost in sporočilo v "zdaj". Moč pravljic je neizmerna, saj nas za "pravljični čas" odmaknejo od krute realnosti vsakdana, prepogosto prepredenega z nemirom in skrbmi.
Pravljice pomirjajo vznemirjeno srce. Nasmejijo smeha potrebno in žalostno dušo. Spregovorijo "z otrokom v vsakem človeškem bitju", pa naj bo človek star osem mesecev, tri leta ali pa sedemdeset let.
Prav v tem je čar pravljice, edinega literarnega pripovednega žanra, ki povezuje medgeneracijsko ter nas opominja in uči, da je, ne glede na vse, dobro vselej močnejše od zla, četudi se zlo zdi močnejše. Kajti sile narave bodo vselej premagale lakomnost človeških nagnjenj in želja, kakor bosta mir in ljubezen vedno premagala ost zla.
Prav zato snujemo in občinstvu predajamo novo televizijsko vsebino Pravljica s Simono. Svet in ljudje, ne glede na starost, potrebujemo odmik od krutosti vsakdana, nemira, obremenilnih odnosov, obveznosti in služb. Prav tako je naše poslanstvo otrokom, mladostnikom in odraslim predati izjemno izročilo pravljic sveta, med katerimi posebno pozornost namenjamo prav izjemno bogatemu slovenskemu ljudskemu izročilu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Fernandova odločitev je zgodba o človeku, ki mu je degenerativna bolezen odvzela samostojnost. Ve, da bo umrl zaradi zadušitve, in takšnega trpljenja si ne želi. Fernando hoče umreti dostojno, zato želi v Švico. Tam je namreč pomoč pri samomoru dovoljena.

Amir želi izpolniti zadnjo željo starejšemu bratu Nedimu, ki je v zadnjem stadiju raka. Bolani brat ne želi umreti v Nemčiji, ampak doma, v Bosni. Ko brata prideta na slovensko mejo, ju tam dočaka mlajši policaj. Ker Nedim nima veljavne vize, za vstop v Slovenijo, ju le ta ne sme spustiti naprej. Ker Amir ne želi razočarati svojega brata, vztrajno pregovarja policista. Mlajšemu policaju je vedno bolj jasno, da bi ju moral spustiti čez mejo.
Režija: Marko Šantič

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Az adás tartalma:

- a parlament elfogadta az egykörös többségi választási rendszert;
- visszatértek az iskolába az általános iskola 4–9. osztályos tanulói;
- tantermi oktatás a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákjai számára;
- a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiójának új honlapja;
- Dare Birsa kiállítása a Lendvai Zsinagógában.

Vsebina oddaje:

- državni zbor sprejel enokrožni večinski volilni sistem;
- učenci od 4. do 9. razreda so se vrnili v šole;
- pouk v učilnicah za dijake zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava;
- nova spletna stran Studia madžarskih programov Lendava;
- razstava Dareta Birse v lendavski sinagogi.

Vsak dan in vsak posameznik šteje. To je tisto, kar šteje v očeh zdravnice, inženirke računalništva in informatike, predsednice društva Humanitarček, pa tudi Slovenke leta in prejemnice nagrade Bob leta. Slednja daje slutiti ostrino v jeziku, ki gre skupaj z milino in zavzemanjem za prezrte in zapuščene. Tega nam manjka, pravzaprav nam tega manjka vedno bolj, zato sem k pogovoru povabila Ninno Kozorog, ki je kot nenehna nevihta, po kateri posije sonce.
Svoj prosti čas in energijo namenja brezdomcem, revnim, ostarelim... tistim, ki so potisnjeni na rob družbe.

S tekmovanjema na nordijskem svetovnem prvenstvu začenjajo tudi tekmovalci v nordijski kombinaciji. Najprej jih čaka tekma z enim skokom na srednji skakalnici in nato še 10 kilometrov teka. Prvi favorit je vodilni v skupnem seštevku Norvežan Jarl Magnus Riiber. V tej sezoni je zmagal sedemkrat. Ogroziti ga bodo skušali domačini Nemci: Geiger, Riessle in Frenzel. V tej sezoni je dober tudi Japonec Akito Watabe. Nastopila bosta tudi dva Slovenca: Vid Vrhovnik in Gašper Brecl.

Prvikrat v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskih disciplinah bomo spremljali tudi žensko ekipno preizkušnjo. Od nje v slovenskem taboru veliko pričakujejo, saj so naša dekleta letos prepričljivo zmagala doma na Ljubnem, na tekmi svetovnega pokala. Boj za medalje bo hud. S Slovenkami se bodo za odličja borila tudi japonska, nemška, norveška in avstrijska dekleta.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov