Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 28. maj. 2021

TV Maribor • Pet, 28. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

V Cankarjevem domu smo si ogledali premiero poetične drame o staranju Zberi svoje ptice Drage Potočnjak v režiji Branka Potočana. Društvo slovenskih pisateljev je podelilo nagrado za otroško in mladinsko književnost desetnica. Obiskali smo Reko, kjer se je zaključil projekt Evropske prestolnice kulture in si ogledali razstavo Moda in strip, na Dunaju pa razstavo grafika Štefana Galiča. Ob 5. obletnici galerije DobraVaga na ljubljanski tržnici so pripravili razstavo Sosedje, napovedujemo pa tudi premiero Cipe v SLG Celje.

A Vendégem című adásban Bobovec Franc – Bobi sportújságíróról láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret športnega novinarja Franca Bobovca - Bobija.

Vabljeni k ogledu.

V začetku tokratnega druženja svetujemo, na kaj vse moramo pomisliti, ko se odpravimo na daljši sprehod s svojim psom. Odšli smo v svet joge, katerega del je tudi pasja posvojenka Suri. Predstavljamo pasmo zlati prinašalec, skozi izkušnje vzreditelja Viktorja Hoikerja in Benke Pulko. Z doktorico antropologije Katerino Vidner Ferkov, smo naredili mini serijo pogovorov o živalih in odnosu človeka do njih. Predstavljamo čremsovega zapredkarja, ustvarjalca večjih zapredkov, ki jih te dni lahko opazimo na drevesih.Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

O VZGOJI ŠALOTKE
Šalotka je vrsta čebule. V kuhinji jo zelo cenimo, saj je v primerjavi z drugimi čebulami bolj aromatična in manj pekoča. Sadimo jo zgodaj spomladi, pobiramo poleti. Lahko pa čebulček potaknemo kasneje in jeseni režemo šalotkine zelene dele.
O KROMPIRJU V POSODI, BUČKAH IN FIŽOLU
Pred nekaj dnevi je bil vrt Martine Plohl Krevh še videti prazen, s sajenjem na prosto je počakala, da so se nižje majske temperature zares poslovile. Nato je iz rastlinjaka prenesla posode s krompirjem, bučkam pripravila ogrodje, po katerem se bodo vzpenjale, soprog Martin pa je v zemljo dobro zapičil tudi opore za fižol.
O ZELNATIH POTONIKAH
Pravkar so zacveteli tudi grmički zelnatih potonik. Sebastjan Lipar je nabral cvetove in jih postavil v vazo.

Kulinarika je podobna modi, trendi se zelo naglo spreminjajo. Zato smo se odločili, da z vami podelimo trenutno nekaj zelo modnih sladic. Z nami bodo tri kulinarične blogerke - Nastja Kramer Pesek, Zulejka Javeršek in Mateja Delakorda. V rubriki Tu EU! boste izvedeli, kako potekajo postopki za odobritev cepiv v Evropski uniji. Kakšno vlogo ima pri tem Evropska agencija za zdravila? Z nami bo prof. dr. Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani. Potem ko so se glasbeniki, združeni v Slo Band Aid, pred kratkim bližajočemu se okroglemu jubileju nastanka naše samostojne države v sodelovanju z RTV Slovenija poklonili z novo verzijo skladbe Samo milijon nas, so zdaj to storili še s pesmijo Svobodno sonce. V studiu se nam bodo pridružili Aleš Klinar, Alenka Gotar in režiser videospota Aljaž Bastič. Vabljeni v našo družbo!

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

V maju smo na grajskem dvorišču v Oplotnici posneli 3. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek, na katerem je v prvem delu nastopilo pet ansamblov: Žurerji, Me tri do polnoči, Posluh, Lun'ca in Valovi. V uvodni točki nas pozdravi pohorski godec Tine Lesjak s prijatelji, v spremljevalnem programu pa boste videli lanskoletne nagrajence stroke in občinstva – Prleški kvintet in ansambel Udar. Voditelj je Andrej Hofer.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Slovenci so se v Bosno in Hercegovino začeli doseljevati že v času Avstro-Ogrske monarhije, ko so se tod zaposlovali kot javni uslužbenci, učitelji, umetniki in strokovnjaki v gospodarstvu.
Po prvi svetovni vojni, v času Kraljevine SHS, so deli slovenskega ozemlja po Rapalski pogodbi pripadli Italiji in prihajajoči fašizem je pognal veliko Slovencev z domače zemlje. Naseljevali so se tudi v bližini Banjaluke.
Slovenci so zelo kmalu začutili potrebo po povezovanju in druženju. Že leta 1923, kakor govorijo listine, je bilo ustanovljeno prvo slovensko izseljensko kulturno društvo Triglav. Kmalu je bila osnovana Slovenska kmečka zadruga, priljubljeno zbirališče je postala Slovenska kuhinja. Izjemno aktivni pa so bili Slovenci tudi v Slatini.
Leta po drugi svetovni vojni so organizirane dejavnosti Slovencev zastale, bile so celo nezaželene. A zadnja vojna vihra na tleh Bosne in Hercegovine je naše rojake znova združila. Društvo Triglav je od začetne potrebe po povezovanju in iskanju pomoči za v vojni prizadete kmalu razširilo področje delovanja. Široka pahljača dejavnosti se je razvila v zadnjih dvajsetih letih. Avtor oddaje je Dušan Tomažič.
Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Subjektivni portret – Jozef Skrzek, dokumentarni film o izjemnem poljskem skladatelju, vokalistu in multiinstrumentalistu. Skrzek je pomemben lik poljskega roka. Nastopal je s številnimi umetniškimi in ad hoc ustvarjenimi skupinami, vendar se je večinoma ukvarjal z gledališko in cerkveno glasbo ter filmskimi zvočnimi posnetki.

Slovenska povprečna krščanska družina živi v predmestju ugodno življenje. Mama je gospodinja in skrbi za hišo ter družinsko srečo. Oče je gradbeni podjetnik, ki je v domačem kraju spoštovan občan in bi rad postal dedek. Hči je študentka in upornica, zavrača malomeščansko miselnost. Je borka za pravičnost in enakopravnost. Želja očeta, da se umiri in zaživi družinsko življenje, se ji upira.Oče se aktivno udeleži zbiranja podpisov proti graditvi džamije v domačem kraju. Pred vsemi obljubi, da si ga bo dal obrezati, če bo v njihovem kraju kdaj stala džamija. Mamo zagrabi panika, da bo s tem prikrajšana za intimne sobotne večere, hčerka pa mu zbiranje podpisov zameri. Na zahvalni dan se zato odloči na večerjo končno pripeljati svojega fanta...
Režija: Jasmin Ajkić

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Če bi hotela zajeti vse njene funkcije, knjige, publikacije, visoka javna priznanja in nagrade, bi jih lahko naštevala nekaj minut. Naj omenim, da je prejela tudi državno odlikovanje častni znak svobode in bila leta 2005 predlagana za Nobelovo nagrado v okviru projekta »1000 žensk za Nobelovo nagrado za mir«.
Ko je kot otrok med vojno doživela ljubeznivost tujcev, je spoznala, da v ljudeh tudi v najbolj temnih časih dobro ostane. In zdaj nas kot predsednica Slovenske filantropije uči pomena prostovoljstva. Kot doktorica medicine je bila predstojnica oddelka za otroško psihiatrijo na ljubljanski Pediatrični kliniki. Njeno pomembno delo je načrtovanje in izvajanje psihosocialnih programov za zaščito duševnega zdravja otrok na področjih, prizadetih od vojn in oboroženih spopadov.
Prim. Anica Mikuš Kos, dr. med., pediatrinja in psihiatrinja ter strokovnjakinja za duševno zdravje otrok in mladostnikov.

Gdańsk gosti finale evropske nogometne lige. Letošnja tekmeca sta kluba s povsem drugačno zapuščino v evropskih tekmovanjih. Manchester United bo v finalu igral štirinajstič, Villarreal doslej tako daleč ni prišel še nikoli. Klubska zgodovina rumene podmornice je precej manj pisana kot pri Unitedu. Angleži so absolutni favoriti, toda Španci so v dobri formi. V polfinalu so izločili londonski Arsenal.

V skupini B svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine se bosta pomerila Kazahstan in Kanada. V prejšnjih letih bi bil favorit dvoboja jasen. V Rigi pa mlada kanadska hokejska reprezentanca igra skromno. Še nikoli se ni zgodilo, da bi Kanada svetovno prvenstvo začela s tremi zaporednimi porazi. Nastop v končnici tekmovanja je za hokejsko velesilo postal zelo zahtevna naloga. Kazahstanska vrsta ima v postavi tudi tri naturalizirane kanadske hokejiste.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov