Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 29. maj. 2021

TV Maribor • Sob, 29. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o novem hotelu v središču Ljubljane; prenovljeni Zlati ladjici, predstavili vam bomo nov projekt Rudija Bučarja Šelestenja, v Dvorcu Novo Celje smo obiskali razstavo V obdobju svetlobe, bili smo tudi na strehi Radia Slovenija, kjer je nsatopil naš Simfonični orkester.

Az adás tartalma:

- az oltóanyagok hiánya;
- turisztikai üdülőhelyek Szentlászlón;
- útmenti kereszt felújítása Völgyifaluban;
- idén ismét lesz spárganap Hosszúfaluban;
- online múzeumpedagógiai foglalkozások;
- Hagyományőrző: a pálos szerzetesrend.

Vsebina oddaje:

- pomanjkanje cepiva;
- gradnja turističnega naselja v Motvarjevcih;
- obnova obcestnega križa v Dolini;
- letos spet Dan špargljev v Dolgi vasi;
- spletne muzejskopedagoške dejavnosti;
- rubrika Naša dediščina: pavlinski meniški red.

Vabljeni k ogledu.

V oddaji si med drugim privoščite misli o medgeneracijskem sodelovanju, portret planinskega vodnika, ki dela odlično čokolado, projekt Vida društva Humanitarček, ki bo morda potrkal še na kakšno srce, idejo, da bi se s Pony kolesom popeljali po Mariboru in skladbo z naslovom Zlato.

Vabljeni k ogledu!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Peka vrtankov na Gornjem Seniku. Okusno kvašeno testo je danes že bogatejše kot nekoč.
Cerkev neuničljivega upanja. Sveta Trojica v Odrancih je privlačna turistična točka naselja.
Monoštrska nogometna ekipa. Od letošnjega januarja jo trenira strokovnjak iz Prekmurja.

Tokuzo in Tošiko po potresu delata dan in noč, da bi življenje petčlanske družine spet postavila v stare tirnice. Garanje Tošiko udari po zdravju; obisk zdravnika se konča z nepričakovano diagnozo, Tokuzo pa upa, da mu bo ženo uspelo pozdraviti z dieto.
Družini priskočijo na pomoč tudi stari kuharski mojster Usami, Tokuzov dolgoletni prijatelj Šintaro in bivša delodajalka Oume.
Medtem se velike spremembe dogajajo tudi v dvorni kuhinji: z novim cesarjem je nastopila nova doba z drugačnimi prehranskimi zahtevami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gost tokratne oddaje Dober večer je v slovenskih vojaških strukturah opravljal več kot 25 različnih vojaških dolžnosti. Najvišjo od maja 2009 do februarja 2012 - ko je generalmajor Alojz Šteiner poveljeval slovenski vojski. Pred 30 leti je bil kot pripadnik stalne sestave TO Slovenije udeleženec osamosvojitvene vojne. Pekre in 23. maj 1991 so se mu posebej vtisnili v spomin. Tudi o tem dr. Alojz Šteiner ve marsikaj več. Predvsem pa je vsestransko zanimiv sogovornik.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Čas za vračilo denarja za potovanja, ki so jih turistične agencije lani odpovedale zaradi epidemije covida 19, se izteka. Bodo vsi potrošniki dobili denar nazaj? Država je sicer turističnim agencijam omogočila najem ugodnih posojil za poplačilo dolgov, a to agencijam, ki so šle v zadnjem letu v stečaj, ne pomaga, še manj pa njihovim strankam. Mnenja bosta soočila predstavnika Zveze potrošnikov Slovenije in Združenja turističnih agencij Slovenije. V oddaji pa tudi o trenutno veljavnih pogojih za vstop v bolj ali manj oddaljene države in tem, koliko turističnih bonov moramo še izkoristiti Slovenci ter kolikokrat so ponudniki ali pa potrošniki skušali z boni goljufati.

V tokratnem opusu se bomo spomnili Zlate Gašperšič Ognjanovič, nekdanje solistke ljubljanske Opere, ki praznuje lep življenjski jubilej, 90-letnico.
Še vedno je izjemno vitalna in se natančno spominja prav vseh vlog in zlate dobe ljubljanske Opere, o njej in povezanosti z glasbo bodo razmišljali tudi v Kropi , od koder izhaja in kjer ji bodo v poklon pripravili koncert z razstavo. V oddaji boste videli odlomke iz bogatega arhiva TV Slovenija. Ognjanovičevi je bil zelo blizu tudi Schubertov samospev, o njem in o baročni operi pa bo spregovoril tenorist Aco Biščević, edini slovenski interpret samospeva, ki se sam spremlja na klavirju, sicer pa mednarodno dejaven zlasti v Bachovih pasijonih.
Avtorica oddaje: Darja Korez Korenčan

V skupini B svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine se bosta pomerila Kazahstan in Kanada. V prejšnjih letih bi bil favorit dvoboja jasen. V Rigi pa mlada kanadska hokejska reprezentanca igra skromno. Še nikoli se ni zgodilo, da bi Kanada svetovno prvenstvo začela s tremi zaporednimi porazi. Nastop v končnici tekmovanja je za hokejsko velesilo postal zelo zahtevna naloga. Kazahstanska vrsta ima v postavi tudi tri naturalizirane kanadske hokejiste.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov