Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 12. jun. 2021

TV Maribor • Sob, 12. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Bili smo na avstrijskem filmskem festivalu Diagonale v Gradcu. Pogovarjali smo se z Riccardom Costatinijem, urednikom pordenonskega kulturnega centra in kinematografa Cinemazero, gostom ob retrospektivi Federico Fellini 100!, ki poteka v Slovenski Kinoteki. Spremljali smo ReŠolucijo - manifestacijo Radia Študent, ki se je odvijala med Metelkovo in Pritličjem in festival Junij v Ljubljani, ki se je na Kongresnem trgu začel z muzikalom Turandot Mestnega gledališča ljubljanskega. V kulturi bivanja pa vam tokrat predstavljamo modno fotografinjo Rebeko Legović.

Az adás tartalma:

- a Muravidékre látogatott Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár;
- az MNMI éves megbeszélése a műkedvelő csoportokkal;
- a Petőfi Sándor tanulmányi verseny díjkiosztó rendezvénye;
- Aljaž Bratkovič Odar országos matekbajnok lett;
- a Dobronaki KÁI egy méhessel gazdagodott.

Vsebina oddaje:

- obisk državnega sekretarja Madžarske za narodno politiko Árpáda Jánosa Pótápija v Prekmurju;
- vsakoletno srečanje ZKMN s predstavniki ljubiteljskih skupin;
- podelitev priznanj Literarnega tekmovanja Sándorja Petőfija;
- Aljaž Bratkovič Odar postal državni prvak v matematiki;
- DOŠ Dobrovnik je bogatejša za nov čebelnjak.

Vabljeni k ogledu!

Mariborski jutranjiki so med drugim izbrali: lončarsko delavnico, evropske direktive na področju CBD, kako poteka delo v Dispečerskem centru, kdo je naredil mozaik v Vareji in miselno igro Slepi zajček v Velenju.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Obnovljena telovadnica. Uporabljali jo bodo učenci DOŠ Števanovci.
Panjske končnice. Domiselno so jih naslikali osnovnošolci iz okolice Monoštra.
Začetek drevoreda. V Verici-Ritkarovcih posadili dve platanovi mladiki novorojenčkoma.
Doživljajski park Vulkanija. Turistična točka na Gradu na Goričkem vabi v podzemlje.

Tokuzu uspe s čustvenim govorom pregovoriti direktorja dvorne kuhinje, naj mu dovoli z vsemi častmi pogostiti častnike ameriških okupacijskih sil in njihove družine. Upa, da bo tako dobil priložnost Američane prepričati, da cesar ni odgovoren za vojno. Bo njegova namera uspešna?
V zadnjem delu se nam končno tudi razkrije, kaj je Tokuzu rekel cesar, potem ko je na svojem krožniku našel vrvico.

Dokumentarni film o človeku, ki je moral v starosti zapustiti rodno domačijo zaradi posledic rudarjenja. Z njihovo domačijo je izginila še zadnja kmetija nekoč mogočne vasi Družmirje. Vabljeni k ogledu!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Življenjepis moje gostje je več kot natrpan in bogat, vendar je ne boste zasledili v popularnih medijih na prvih straneh. Kaj bi tam namreč počela magistrica, ki se ukvarja z razvojem potencialov ljudi, uravnoteženim zastopanjem spolov v poslovnem svetu, s ponovno aktivacijo brezposelnih ljudi, s coachingom s konji in še bi lahko naštevala.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Pot do digitalnega potrdila je načeloma preprosta, vsaj pred epidemijo je bilo tako. V praksi pa se zaradi novega načina dela na upravnih enotah, predvsem pa velikega povpraševanja, precej zapleta. Zaradi preobremenjenosti upravnih enot bo po novem digitalno potrdilo možno pridobiti tudi na izpostavah FURS-a, Centrih za socialno delo, cepilnih mestih, vložišču Ministrstva za pravosodje in izpostavah Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Za kadrovsko okrepitev bodo poskrbele občine, ki že usposabljajo 300 referentov iz 70-ih ustanov.

17. mednarodni arhitekturni beneški bienale, ki velja za najuglednejši dogodek s področja arhitekture na svetu, je po lanski prestavitvi zaradi epidemije končno zaživel v slovitih Vrtovih in Arzenalu. Letošnji kurator je ameriško-libanonski arhitekt Hashim Sarkis, ki je skorajda preroško že pred pandemijo določil glavno temo bienala, tj. vprašanje, na katerega danes skuša odgovoriti ves svet: Kako bomo živeli skupaj? Slovenski paviljon se na bienalu letos predstavlja s projektom Skupno v skupnosti, v katerem na novo vrednoti pomen zadružnih domov, nastalih po drugi svetovni vojni. Edina slovenska vabljena umetnica na glavni razstavi pa je letos Marjetica Potrč, ki se predstavlja s projektom Prihodnji otok.

Evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki bo zadnja velika preizkušnja pred olimpijskimi igrami v Tokiu. Na prvenstvu tekmujejo posameznice in tekmovalke v skupinskih vajah. V obeh kategorijah bomo dobili zmagovalke mnogoboja in finalov. Glavni favoritinji sta ruski dvojčici Dina in Arina Averina. Ruske predstavnice pa so sicer že desetletja vodilne v tem športu.
Slovenijo bosta v Varni v Bolgariji zastopali Jekaterina Vedenejeva in Aleksandra Podgoršek.
Vedenejeva si je priborila mesto na olimpijskih igrah in tako bo imela Slovenija v tem športu na njih prvič svojo predstavnico. Uspešno je nastopala že na prejšnjem svetovnem prvenstvu in tudi letos na tekmah svetovnega pokala. Evropsko prvenstvo bo tako še zadnji preizkus pred tekmo kariere.

Od 9. do 13. junija se bodo kolesarji na 27. dirki po Sloveniji potegovali za prestižno zeleno majico. V vlogi prvega favorita je zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar, odločilna pa bo najbrž sobotna, 4. etapa, ki se bo končala s strmim vzponom na Sveto goro nad Solkanom. Dirka se bo po tradiciji končala v Novem mestu.

Le dobrih sedem mesecev je minilo od lanske izvedbe Rolanda Garrosa, zelo okrnjene zaradi pandemije. Tudi letošnjo so organizatorji prestavili, a le za en teden, tako da vendarle ostaja v običajnem majsko-junijskem terminu. Odprto prvenstvo Francije je na sporedu že 125., kot turnir za grand slam 91.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov