Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 2. jun. 2023

TV Maribor • Pet, 2. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi: bili smo na tiskovni konferenci Ministrstva za Kulturo, kjer so predstavili ključne dosežke ob prvi obletnici nove vlade, obiskali smo skupinsko razstavo Marka Jakšeta, Ive Tratnik, Mitje Ficka in Bojana Šumonje v Galeriji Mesta Ptuj ter razstavo z naslovom Nariši mi Ljubljano v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu.

A Súlypont című adásban a külhonban élő magyarok fogyásának a témakörét vitatjuk meg dr. Tárnok Balázs egyetemi professzorral.

V oddaji Težišče se bomo z univerzitetnim profesorjem Balázsom Tárnokom pogovarjali o asimilaciji Madžarov v zamejstvu.

V Tarči: prvega junija, ob prvi obletnici prisege Golobove vlade, na ceste znova prihajajo kolesarji. Ključno prvo leto mandata je prineslo spremembe razpoloženja v družbi, obenem pa tudi streznitev in razočaranje. Kakšno bo drugo leto mandata, kaj o ministrih in njihovem delu menijo volivci?

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Leta 2006 so se v nemškem Passau zbrali strokovnjaki s področja apiterapije. Številne razprave so prinesle mnoga nova spoznanja o terapiji, ki s pomočjo čebeljih pikov in pridelkov kot so med, propolis ali matični mleček krepi imunski sistem in ohranja zdravje. Kongres pa je opravil še eno delo: razglasil 30. marec za mednarodni dan apiterapije.
30. marca 1844 se je v manjšem kraju blizu Domažlic na češko nemški meji rodil Filip Terč. Na prehodu iz 19. v 20. stoletje je živel in delal v Mariboru, po razpadu monarhije pa je bil pozabljen, čeprav danes velja za začetnika moderne apiterapije. V Sledeh obujamo spomin nanj.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje

Številni prebivalci nizozemskih mest doživljajo spremembe, ki jih prinašajo prišleki iz drugačnega kulturnega okolja, in nekateri se bojijo, da bodo tujci ogrozili njihov način življenja. Ries van Dijk je Nizozemec, ki noče imeti azilnega doma pred lastnim pragom. Toda azilni dom začne delovati kljub njegovemu glasnemu nasprotovanju. Ries spozna Rando, ki je s hčerkama tam našla zatočišče, in prikupijo se mu. Randa se bori za svoj status na Nizozemskem. Boji se, da bi se morala vrniti v Savdsko Arabijo, od koder je pobegnila.

42. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra, 18. 8. 2017, športno igrišče na Graški Gori.
Ansambli: Extra kvintet (Koroška), Jug (Podčetrtek), Kvintet 7 (Velike Lašče), Navihani muzikanti (Dol pri Hrastniku), Nori val (Borovnica), Opoj (Gornja Radgona), Plus (Laško, okolica Sevnice), Prisrčniki (Voličina), Škorpijoni (Šentjanž pri Dravogradu), Udar (Slovenske Konjice), Vražji muzikanti (Kamnica, okolica Maribora), Žarek (Hrastovec, okolica Velenja), Žurerji (Stranice), Quintett Wenzelstein (Nemčija) in Štimung Zagorja (Hrvaška).
Vabljeni k ogledu prvega dela festivala!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Znana zgodba pripoveduje o mogočnem Zlatorogu, ki je nekoč živel pod Triglavom. Zlatorog je izginil tisti dan, ko je vanj ustrelil mladenič, ki si je želel njegove zlate rogove. Z dragocenostjo je namreč hotel ugoditi dekletu, v katerega je bil zaljubljen. A s strelom je pogubil tudi sebe in za vselej spremenil življenje pod goro.

Kakadudu, Božiček prinese toliko daril, kot si jih zaslužiš. Ne glede na to, koliko tečnariš in kričiš, da si glavni. Pepe za vse tri dobre može pripravi presenečenje in v resnici je glavni on. Ampak v Malem pristanu, na Ptuju pa je glavni nekdo drug … Te zanima, kdo? To izveš v naslednji oddaji. Navihano praznična bo!

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vabljeni k ogledu.

Po literarni predlogi Znanje Franceta Bevka.
Ela sedi v kupeju, v katerem je tudi mlad študent. Ela gleda skozi okno in razmišlja, ko vstopi skrivnostni mož in začne kaditi. Gledata se, Eli se zdi znan. Predstavita se, ime mu je Ivan. Očitno je, da je Ivan Eli všeč, tudi ona je všeč njemu. Študent zapusti kupe. Ela povabi Ivana na svojo stran, tako nekaj časa tiho sedita. Vlak zapelje v predor, se bosta v njem zbližala ali ne?
Režija: Peter Bizjak

Igra s kartami, ki se igra na slovenskem podeželju, kot podlaga za preplet štirih zgodb. Mali, dvanajst, fajer in gangl.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Ritem preteklosti in prihodnosti na valovih avtorske glasbe dveh starih znancev z novo zgodbo.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov