Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 2. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 2. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Rožica pripoveduje zgodbo. Oko in Pili se bojita krokodila iz zgodbe. Dimitri ga še nikoli ni videl in ne ve, kakšna žival je to. Rožica mu poskuša pojasniti, a ji ne uspe. Pili se spomni, kje bi lahko dobila krokodila.

Car pretirava z gnojenjem in Morf se lahko po paradižniku povzpne v višave. Ko se Morf in Car znajdeta v neznanem okolju, morata ostati prisebna, da ne pozabita, po kaj sta prišla.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Gospa Lipton nagovarja Alfa, da bi se ločil in pri tem je zelo vztrajna, Alf nagovori svojo znanko, da bo odigrala njegovo ženo in uprizorila, da se noče ločiti.
James in Ivy naj bi v parku igrala zaljubljeni par, v resnici pa imata nalogo, da opazujeta lady Agato in njenega novega moškega. A v parku vidita še vse kaj drugega, saj sta tam tudi Teddy in služkinja Rose. Alf pa spet skuša s prevaro zaslužiti nekaj dodatnega denarja. Tokrat je zaposlen s prodajo kolačev, ki jih peče gospa Lipton, misleč, da so za sirotišnico.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

Slovenija je svojevrsten fenomen. Po površini in številu prebivalcev je majhna, velika pa je po številnih uspehih in dosežkih. So razlog geni, nadarjenost, znanje, trud, strast, okoliščine? Kdo so bili izjemni Slovenci v preteklosti in kdo so danes? Kako lepo in težko je na poti do uspehov? Film razkriva ozadje zgodb uspešnih Slovencev z različnih področij, od športa do podjetništva in umetnosti, zgodbe smučarske skakalke Nike Križnar, doktorja strojništva Jureta Kneza, pokrajinskega fotografa Jake Ivančiča in tudi nekaterih velikih imen iz preteklosti, od Valvasorja do Plečnika.
Scenarij: Milica Prešeren, režija: Primož Meško.

V Tarči: prvega junija, ob prvi obletnici prisege Golobove vlade, na ceste znova prihajajo kolesarji. Ključno prvo leto mandata je prineslo spremembe razpoloženja v družbi, obenem pa tudi streznitev in razočaranje. Kakšno bo drugo leto mandata, kaj o ministrih in njihovem delu menijo volivci?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V tridelni dokumentarni seriji nas britanska igralka Joanna Lumley popelje po svoji domači državi Veliki Britaniji.

2. del:
V drugi epizodi najprej raziskuje Škotsko, kjer se sreča s tkalcem harriškega tvida na Zunanjih Hebridih, spozna "trenerja v kiltu" v dolini Glencoe, odpluje k tretjemu največjemu vrtincu na svetu in obišče destilarno viskija. Nato odpotuje na prizorišče snemanja Igre prestolov v Severni Irski ter pot sklene v zgodovinskem Derryju z zvezdo serije Derry Girls in ustvarjanjem stenske poslikave.

JOANNA LUMLEY'S BRITAIN / Velika Britanija / 2021 / Režija: Ewen Thomson

Samo ena nepazljivost lahko privede do nesreče. To se je zgodilo tudi gluhemu Nejcu v igranem prizoru požara: med kuhanjem je prejel videoklic in pozornost preusmeril na telefon, zato je v stanovanju skoraj zagorelo. Več o poteku reševalne akcije izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Az adás tartalma:

- Marjan Šarec védelmi miniszter látogatása a lendvai Nafta hivatásos tűzoltóinál;
- 150 éves a Lendvai Önkéntes Tűzoltóegylet;
- ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- díszfa ültetésével búcsúztak az 1. Számú Lendvai KÁI végzősei;
- Ferenc Katja fuvolakoncertje.

Vsebina oddaje:

- obisk ministra za obrambo Marjana Šarca pri lendavskih poklicnih gasilcih v enoti Nafta;
- 150-letnica PGD Lendava;
- zasedal je Svet PMSNS;
- devetošolci DOŠ I Lendava v slovo zasadili drevo;
- koncert flavtistke Katje Ferenc.

Vas zanima, kako je videti sestanek posameznih centrov v velikih možganih? Ali veste, da se možgani v času odraščanja temeljito preoblikuejo in da se mladi lažje in bolje učite kot kasneje odrasli? Ali čez leta še poznamo odgovore na vprašanja iz četrtega razreda? V tokratni Osvežilni fronti vas čaka veliko zanimivega o možganih, pa tudi priljubljeni rubriki Dojenčka in Luža ljubezni ter nov Kviki kviz.

V prvi oddaji Poletnega Infodroma bodo najprej na vrsti prispevki pretekle sezone, ki bi jih lahko dali v rubriko z naslovom Dobro je vedeti. Tako boste izvedeli, kaj je empatija in zakaj je pomembna za naše medsebojne odnose in sobivanje; kako se odzvati, če nas ob cesti ustavi neznanec; zakaj preklinjamo in kakšni so vaši statusni simboli. Raziskali smo tudi, zakaj se potimo in zakaj se najstniki potite opazneje.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Naša koža skupaj z nami nabira izkušnje in skoraj ničesar ne pozabi. Koža ni zgolj naš največji, ampak tudi izredno pomemben organ. Toda da lahko opravlja vse svoje naloge, je treba zanjo skrbeti; če ne bomo, nam bo to tudi hitro pokazala. Zakaj je koža pomembna in kako poskrbeti za njeno zdravje, bomo danes govorili z zdravnikom, dermatovenerologom Borutom Žgavcem.
Kaj se dogaja s kožo, ko se staramo? Na katere kožne spremembe naj bodo starejši pozorni, kdaj se odpraviti k zdravniku? Zakaj se staramo tako različno? Katere sestavine naj vsebujejo izdelki za nego zrele kože, čemu pa naj se raje izogibamo? Kako lahko zmanjšamo vpliv škodljivih zunanjih dejavnikov na kožo? Tako kot velja za večino stvari v življenju, je tudi sončna svetloba po eni strani dobra in jo nujno potrebujemo, po drugi strani pa je nevarna in škodljiva, čeprav škodljivih učinkov morda ne vidimo takoj. Pretirana izpostavljenost UV-žarkom je tudi eden izmed pomembnejših dejavnikov za razvoj kožnega raka. Z najnevarnejšo obliko se je spopadla tudi Anja Matušin.

Ljubozver vsem svojim prijateljem obljubi, da jim bo priskočil na pomoč.

glasba in besedilo: Miladojka Youneed

Miladojka Youneed, glasbena jazzovska zasedba iz Ljubljane, je prvo kaseto izdala leta 1986 pri založbi FV ŠKUC in je bila v slovenskem alternativnem prostoru edinstven pojav. Glasbo Miladojke Youneed označuje preplet različnih, običajno nezdružljivih popularno-glasbenih svetov.

Tokratna oddaja bo avtomobilsko obarvana. Odpravili se bomo v šolo vožje in preverili, koliko danes bodoči vozniki v povprečju porabijo za opravljanje vozniškega izpita – od zdravniškega pregleda do izdaje vozniškega dovoljenja. Cene ur vožnje so se zvišale in se gibljejo okoli 40 evrov na uro. Preverili pa smo tudi, kaj za opravljanje vozniškega izpita potrebujejo gibalno ovirane osebe, ki prav tako lahko pridobijo izpit, le pot do njega je nekoliko bolj zapletena.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nika Oven je odvetniška pripravnica. Začetnica v svetu prava. In začetnica v življenju. Skozi misteriozno smrt inšpektorja Novaka se sproži odstiranje skrivnosti, ki jo vodijo na pot spoznanja. Na kocki je njena kariera, njeno prijateljstvo, ljubezen.

Niki se odstirajo dolgo zastrta okna. Je njen oče, vpliven tajkun, vpleten v nečedne posle, ki jih pravno vodi pisarna KRT, kjer opravlja pripravništvo Nika? Je Nikina mama skorumpirana sodnica, ki s svojimi sodbami pomaga kriminalni navezi gradbenikov, medijskih tajkunov, sodne veje oblasti? Nika izve, da je njena mati naredila pred sedemindvajsetimi leti usodno napako. In Nika šteje ravno toliko pomladi. Je napaka ona sama?

Televizija Slovenija letos praznuje 65 let. V osmih poletnih večerih se bomo z znanimi obrazi s področja televizije, glasbe, športa po desetletjih spominjali televizijskih oddaj in predvsem obujali duh časa. Voditeljica oddaj je Bernarda Žarn.

V prvi oddaji bomo povezali preteklost in sedanjost. Z voditeljem in urednikom na najbolj poslušanem slovenskem radijskem programu, Valu 202, Andrejem Karolijem in Matejem Praprotnikom, pomočnikom direktorja Radia Slovenija, se bomo spomnili, da je naš Radio še 30 let starejši od televizije in letos obeležuje že 95 let.
Ena prvih televizijskih voditeljic, ki je sodelovala tudi na prvih poskusnih snemanjih, je Helena Koder, ki je v svoji poznejši televizijski karieri zaslovela kot izvrstna avtorica dokumentarnih filmov. Za svoje ustvarjanje je prejela številne nagrade, lansko leto nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo, ki jo podeljuje Društvo slovenskih režiserjev in režiserk. Melani Mekicar pa je priljubljena voditeljica zdajšnjih časov. S Heleno Koder bosta primerjali delo nekoč in danes.
V goste prihaja tudi predsednica Nataša Pirc Musar, ki je svojo pestro poklicno kariero začela prav kot novinarka na TV Slovenija.
Nastopila bosta Hauptman, ki je bil lani s skladbo Sledim največkrat predvajan izvajalec na Valu 202, in Kristina Oberžan, pri kateri se predsednica republike uči petja. Kristina bo zapela veliko uspešnico Jožeta Privška iz leta 1958, ko se je rodila naša televizija, Vozi me vlak v daljave.

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel filmov Roberta De Nira: saga Michaela Cimina nas popelje od praznovanja mladosti do njene kapitulacije v post-vietnamski Ameriki.

Michael, Nick in Steven so prijatelji iz otroštva. Živijo v delavskem mestu v Pennsylvaniji in se pripravljajo na odhod v Vietnam. Pred tem jih čakata dve pomembni praznovanji. Najprej se združijo na Stevenovi veličastni poroki, navsezgodaj zjutraj pa že prežijo na jelene v bližnjih gozdovih. Gre za zadnji krik mladostniške naivnosti in razigranosti, pa tudi ritual, ki jim olajša prehod v novo življenjsko obdobje. Rosni mladeniči kmalu odrinejo v Vietnam, kjer se njihove sanje o častnosti vojaškega služenja sesujejo v prah. Brutalnost vojne jih preganja tudi po vrnitvi v rojstni kraj, kjer se vsak na drugačen način spopada z demoni post-vietnamske Amerike.

Izvirni naslov: THE DEER HUNTER / Ameriški film, 1978 / Režija: Michael Cimino / Scenarij: Michael Cimino, Deric Washburn, Louis Garfinkle / Igrajo: Robert De Niro, Christopher Walken, Meryl Streep, John Savage, John Cazale

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov