Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. mar. 2024

TV Maribor • Ned, 31. mar.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Poglejte si posnetek tradicionalne prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Za prestižne festivalske nagrade 2017 so se potegovali: PIK–Šentjur, ME TRI DO POLNOČI–Slovenske Konjice, ZADETEK–Pesnica, MLADI POMURCI–Beltinci, MLADI KORENJAKI–Slivnica, HOZENTREGARJI–Selca, TOPLIŠKA POMLAD–Dolenjske Toplice, Kvintet SOS–Štajerska, MLADI UPI–Šmarje pri Jelšah in PRLEŠKI KVINTET–Križevci pri Ljutomeru. Vabljeni k ogledu prvega dela festivala!

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija, opremljena tudi s tolmačem za slovenski znakovni jezik. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Poročamo z vseh koncev Primorske, odpravimo se tudi na Notranjsko in v zamejstvo. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

Vabljeni k ogledu!

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

S projektom Radia Maribor, Radia Si in Televizije Maribor, poimenovanim Frišno – Dan nove slovenske glasbe, se smo letos že tretjič poklonili najboljši novi slovenskih glasbi in jo preoblekli v priredbe Big banda RTV Slovenija.
Deset finalistov se je z osveženimi skladbami zadnjega leta skupaj z Big bandom RTV Slovenija predstavilo v Veliki dvorani SNG Maribor. Zabavnoglasbeni dogodek je povezoval igralec Jure Ivanušič, na prireditvi pa sta bili podeljeni dve nagradi, in sicer za »Naj novo slovensko skladbo« po izboru radijskih poslušalcev in za »Najboljšo izvedbo«, ki jo je izbrala strokovna komisija.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Čirule, čarule... Ah, dajte, no, otroci ne verjamejo več v čarovnijo! Taka je tudi deklica Anastazija, ki med cirkuško predstavo iz čistega dolgčasa zaide v šotor jasnovidke Jasmin. Sprva se do nje vede zelo uporniško, nato pa jo premamijo nenavadni predmeti in eksotični hišni ljubljenčki. Je Jasmin res samo jasnovidka? S ščepcem peska deklici v hipu pričara pravljico za tisoč in eno noč. Anastazija postane njena redna obiskovalka. Počasi spoznava skrivnostni svet čarovnije in mu vedno bolj verjame.

Recept , ki ga najdeta otroka narekuje, da pripravita prekmursko baklavo. Kaj je to? Poznata prekmursko gibanico in baklavo, toda prekmurske baklave še nikoli v življenju nista videla, niti nista zanjo slišala.
Cmok, ki ga otroka pokličeta na pomoč hitro reši zapleteno zagonetko, ki v resnici sploh ni težka.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.Na sporedu vsako nedeljo zvečer, po osrednjem TV Dnevniku, ob 19.10.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na brazdah ljubezni je zgodba z začetka prejšnjega stoletja, ko se na Dravskem in Ptujskem polju ob enem od številnih običajev, značilnih za to območje, spoznata Nežka in Tonček. Čeprav živita v različnih okoljih, ju poveže nerazdružljiva ljubezen. Nadaljevanka prikaže skoraj vse stare običaje, šege in navade iz teh krajev, skupaj z narečnimi in etnološkimi značilnostmi ter posebnostmi. Filmski zapis bo gotovo postal pomemben kulturno-zgodovinski pomnik za kasnejše rodove.

Med številnimi klapskimi večeri v Sloveniji je Festival klap v Kopru edinstven, saj predstavlja večinoma acapella izvedbo ubranega petja, tako ljudskega kot umetniškega izvora. 5. festival klap je poleg organizatork prireditve Ženske klape Fritule gostil še tri moške klape iz Slovenije, klapo San Lorenzo iz Pirana, klapo Galeb iz Cerknice in klapo Dalmari iz Maribora ter priznano klapo iz Hrvaške, žensko klapo Ladesta iz Lastovega, izjemno žensko klapo Luka iz Reke in eno najstarejših in najbolj poznanih moških klap iz Vele Luke na otoku Korčuli, klapo Ošjak.
EkipaTV Koper Capodistria je dogodek v celoti posnela, vabljeni k ogledu.
Režija Momeni in uredništvo Luisa Antoni.

Marjan Šrimpf in snemalec Robert Kranvogel sta pred 15-timi leti potovala po indonezijskem otoku Java do Bornea. Zgodba se je pričela v Djakarti, ki je prestolnica največje muslimanske države s slikovito mošejo Neodvisnosti - ta je deveta največja mošeja na svetu glede na število vernikov. Z avtomobilom sta prekrižarila otok Java ter se povzpela na enega izmed 150 še delujočih ognjenikov. Posebej je bil zanimiv obisk nacionalnega park na Borneu, kjer je kolonija orangutanov. Tam sta doživela tudi bližnje srečanje z orjaškim samcem Tomom, ki ni bil navdušen, da sta snemala njegove tri samice. Resne težave so preprečili "rangerji"- ti v džungli skrbijo za simpatične opice.

Rodil se je v Dolah nad Idrijo, v župniji Zavratec. Leta 1970 je bil na Sveti Gori posvečen v duhovnika in je tudi edini duhovnik, ki je učil predmet samoupravljanje s temelji marksizma in edini učitelj daleč naokoli, ki je učil tako predmet samoupravljanje s temelji marksizma kot verouk. Nedvomni pričevalec nekega časa. Poznajo ga kot pokončnega človeka s skoraj asketskim življenjem, doslednega, vedno čuječega ocenjevalca trenutnega dogajanja in ljudi, s pogledom, zazrtim v prihodnost.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov