Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 31. mar.

Sonce zahaja. Jata galebov leta okoli svetilnika. Drug za drugim se spustijo na plažo. Ko se svetilnik prižge, se jim pridruži še zadnja galebja družina. Odpravijo se k počitku. Vse se umiri, samo osamljeni rak moti tišino noči. Lahko noč, galebi!

V vrtu je čas za vsakoletni plesni praznik in pupek Avguštin si želi sodelovati. A kaj, ko ga tako skrbi, da ni dovolj dober. Bi mu lahko kdo pomagal izpiliti njegov nastop. Jošt in Pika se samo podita sem in tja, Jurij in njegov prijatelj sta preveč zatopljena v sinhrono plavanje. Morda bi lahko obupanemu Santiagu najbolj pomagala modra sova Tetka. Ni važno, kako bo plesal, ampak kje.

Krokodil ni še nikoli smučal, a Rija sklene, da ga bo naučila. Seveda veliko bolje smuča od njega. Na začetku … Rija ne mara, da jo kdo premaga. Še posebno začetnik! Jutri bosta šla raje drsat. Saj še nisi drsal, kajne, Krokodil?

Ko začnejo vsa drevesa na dvorišču spreminjati barvo in izgubljati listje, sta oslička vznemirjena in se lotita dela. Z barvo in čopiči poskušata povrniti listom živahno zeleno barvo in se pri tem naučita nečesa pomembnega o letnih časih.

Cmokci najdejo kos papirja, okrašenega z zanimivimi oblikami in vzorci barv. Kmalu ugotovijo, da lahko tudi s svojimi telesci ustvarijo podobno mojstrovino.

Krilčku se zdi pošastovito, da se mu maje zob, dokler ne izve, da ga bo kmalu obiskala zobna vila. Ker mu ni prav nič všeč, da mu ga bo vila odnesla, poskusi vse, da bi se mu zobek nehal majati.

Sovice nestrpno pričakujejo obisk dedka in babice ob praznovanje dneva družine. Premišljujejo, s čim bi ju presenetile na ta posebni dan. Spomnijo se, da jim je dedek najraje pripovedoval basen o čričku in mravlji. Odločijo se, da jo uprizorijo. Bubi bo čriček, Bibi mravlja, Boni pa režiserka predstave! Ko dedek in babica končno prispeta, ju za dobrodošlico čaka najprej piknik in nato predstava. Nekje na sredini predstave se Bubi naenkrat ne spomni več besedila, pobegne in se skrije. Ko jo najdejo, je še zmeraj vsa osramočena. Dedek in babica bi jo rada potolažila, zato ji razložita, da je pomembneje razumeti vsebino zgodbe, kot pa se jo naučiti na pamet. Bubi zgodbo razume, zbere pogum, se vrne na oder, in predstava je na koncu velik uspeh! V gnezdu se vsi prisrčno objamejo in prisluhnejo mamini pesmici o praznovanju.

Sadje je najljubša jed sadnega Kljunka. Sadeže kot za šalo z ostrim kljunom klati z dreves. Boti mora zelo paziti, da ga Kljunko ne zdrobi na koščke in da se obenem izogiba sadežem, ki padajo na tla. Le tako bo lahko opravil svojo nalogo.

Cofek želi speči kolač za prijatelje. Ker hoče ustreči vsem okusom, v kolaču združi vse njihove najljubše sestavine. Tako nastane kolač za vse ... Kdo je dovolj pogumen, da ga bo pokusil?

Tla okoli postaje ekipe Tinpo so se zvila. Veliko napetosti bo, preden bo težava rešena.

Reke v Zakajzato so prestopile bregove in vsa dežela je pod vodo. Toda od kod prihaja toliko vode? Zoja, Feliks in Zmedi se odpravijo v gore in izvejo, zakaj Gorjan ne neha točiti solz.

Pip in Poka se z Zakom in Jasmino igrata v parku, Francka pa prinese dva hulahup obroča in predlaga dirko samokolnic. Obroča bosta ciljna črta. Poka je razočarana, ker je Pip v ekipi z Zakom in ne z njo. Dirka se začne. Pokina tekmovalnost se razplamti, odločena je, da bosta z Jasmino premagali nasprotnika. Res zmagata, a Pokino zmagoslavje je pretirano. V navalu navdušenja se odloči, da se bo od zdaj igrala le z Jasmino. Pip se še naprej igra z Zakom. A Poka vse bolj pogreša Pipa, ki še kar kuha mulo in se ne zmeni zanjo. Francka opazi njuno stisko in ju predlaga v ekipo, ki bo vrtela hulahup obroč. Igra je smešno zabavna, vsi veselo rajajo, prijateljstvo pa spet premaga vse ovire.

Mili in Moli bi radi zaslužili nekaj dodatnega denarja, da bi si lahko kupili igrače. Zato postaneta sprehajalki psov. A njuna nepotrpežljivost jima zagode in vse gre po zlu, ko se odločita, da bosta naenkrat peljali na sprehod preveč psov. Ko psi zagledajo Ladko, jih Mili in Moli ne moreta več obvladati in nastanejo težave.

Na vesoljski ladji, s katero se vozijo Reaktivčki in Vodirog, se znajde robotek. Zuli ukrade letalni pokal. Ponj ga je poslal Zafrk, ki ga hoče na vsak način imeti. Reaktivčki se odpravijo na grad, kamor je Zafrk shranil ukradeni pokal.

Zelo je vroče. Ko Ela in Oskar opazita, da se je Hu skrčil, ga poskušata spet povečati.

Brini in Binki se ne ljubi pospraviti igralnice, pa zadolžita robota očija, da jo bo pospravil namesto njiju. Oči robot se zavzeto loti dela, a Brininim domislicam ni konca, robot se pokvari, in vsi načrti se izjalovijo.

Reči med spancem na glavo pade ptiček. Mladi živalci bi bilo treba pomagati, zato Egon in Ajda takoj poprimeta za delo. Žal skrbeti zanj ni mačji kašelj in prijatelja kmalu sprevidita, da bi bili nalogi še najbolj kos ptičkovi starši. Treba bo poiskati njihovo gnezdo.

Gospod Martin prežene Ernesta, ko ta igra pred njegovo trgovino, takoj nato pa ga Ernest reši pred hudo nesrečo. Ernest v hipu postane junak in vse se spremeni. Ernestu slava sprva godi, kmalu pa mu postane v breme in nato sanja le še o tem, da bi se vrnila mir in tišina.

Vas zanima, zakaj včasih močno kašljate? Zdravnica Mica in Tinko povesta, zakaj se sapnice napolnijo s sluzjo, če vanje zaidejo bakterije ali virusi.

Velika noč je največji in najstarejši praznik krščanstva. Verni se v velikonočnem času spominjajo trpljenja Jezusa Kristusa, njegove smrti na križu in vstajenja od mrtvih. Televizija Slovenija bo neposredno prenašala slovesno velikonočno bogoslužje s Trga sv. Petra v Rimu, ki ga bo vodil papež Frančišek.

Velikonočni nagovor mestu in svetu, Urbi et orbi, ki ga bo papež Frančišek zaključil z blagoslovom navzočih ter gledalcev pred televizijskimi sprejemniki.

Iz vsakega srca naj za veliko noč odmeva aleluja. Kako iz brezna bolečine odvaliti kamen in vstati? Prisluhnite.

Med velikonočno vigilijo po 40 postnih dneh duhovnik ob prižgani sveči veličastno zapoje alelujo. Vsa cerkev alelujo večkrat ponovi. Kristus je zares vstal in živi! Smrt in grob nimata več moči! Beseda v hebrejskem jeziku pomeni »slavimo Gospoda«. Sveti Hieronim jo je prvi zapisal v latinski prevod Svetega pisma, Vulgati. Velikonočni čas je obdobje velike radosti. Da bo vsak izmed nas iz srca zapel svojo alelujo, prisluhnite nekaterim med nami, kako so v breznu stiske doživeli velikonočno jutro. Šege in pesem pa nas bodo povezale z rojaki Ziljske doline.

V studiu Televizije Slovenija posneta kratka simfonična skladba Mojmirja Sepeta v izvedbi Simfoničnega orkestra in članov Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Osrednja gostja velikonočne oddaje je 73-letna Primorka Ivica Vergan, vodja Primorskih fantov. 21. marca 2023 se je poslovil njihov pevec in Ivičin dobri prijatelj Bogdan Gerk. Spominjamo se njegovih uspešnic in sledi, ki jih je kot ploden avtor pustil v obalni zasedbi.

Na pogovornem kavču je tudi Blaž Švab, pevec Modrijanov, ki uradno nastopajo 24 let. S Silvom Pliberškom bodo izvedli novi valček Moj mali raj.

V studiu so tudi mladi in energični debitanti iz Kostanjevice na Krki – skupina Džuboks, v veselo družbo Andreja in Sandija pa pride še simpatična Alenka Godec.

Dve igrici – Prepoznaj pesem ter Je res ali ni? – veliko smeha, pogovora, nekaj nostalgije in Glasbeni pozdrav se zlije z vikendom.

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb.
Tulio se je spomnil na svojo prvo pesem v samostojni karieri Ko samota boli, Poseben lik Štefica Stipančević (zdaj Grasselli) in O, ženske, ženske.

Praznična filmska gostija s konca 80. let

Babette sredi 19. stoletja kot francoska begunka brez premoženja prispe v odročno dansko vasico na Jutlandiji, kjer se zaposli kot gospodinjska pomočnica pri dveh samskih sestrah. Babette ni prva tujka, ki je vkorakala v pobožno in od sveta izolirano skupnost. V preteklosti se je italijanski učitelj petja zaljubil v eno od sester zaradi njenega čudovitega glasu. Hotel jo je narediti slavno in se oženiti z njo, a se je ona zaradi prepričanja, da sta ljubezen in glasba grešni, odpovedala srečni prihodnosti. Zdaj je Babette ta, ki lahko skupnosti vdihne življenje. Zada si, da bo z izjemno gurmansko večerjo po francoskih receptih pogrela srca ljudi, ki so pozabili, katere so stvari, zaradi katerih je vredno živeti.

Prejemnik oskarja za najboljši tujejezični film leta 1988.

Izvirni naslov: BABETTES GÆSTEBUD / Koprodukcijski film, 1987 / Režija: Gabriel Axel / Scenarij: Karen Blixen, Gabriel Axel / Igrajo: Stéphane Audran, Bodil Kjer, Birgitte Federspiel

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip in Poka krasita palačinki. Poka predlaga, da drug drugemu ustvarita portret: Pipa in Poko. Pip se trudi, da bi bil obraz čim bolj podoben Pokinemu, Poka pa je pri svojem ustvarjanju bolj ustvarjalna. Po navdihu polaga koščke različnih sadežev na palačinko, zato je podoba noro smešna in seveda nič podobna Pipovemu obrazu. Pip viha nos nad tem in Poki izmakne še zadnjo rezino pomaranče. Poka osupne, a Pipova hudomušnost jo hitro potolaži. Začne se zabavna pojedina s slastnima posladkoma.

Na velikonočno nedeljo Bernarda in Jože gostita igralko Tjašo Železnik in njeno hčerko Marli, s katero sta skupaj sodelovali kot pripovedovalki pravljice v seriji Lahko noč, otroci. V goste prihaja še priljubljeni katoliški duhovnik Martin Golob, ki vernike prisrčno nagovarja tudi preko spleta. V zabavnih igrah se tokrat pomerita igralka Nina Ivanič in njen sin Luka Rep. Na glasbenem odru se predstavljajo: Manca Špik skupaj s Kvatropirci in dvojec Maraaya s pesmijo Zaklad.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Praznovanje največjega krščanskega praznika, velike noči, zaznamuje nemir v mednarodni skupnosti, vojni na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini, ki se jima v poslanici ni izognil niti papež Frančišek. In Slovenija? Aktivna je kot nestalna članica Varnostnega sveta Združenih narodov, v Uniji se s še nekaj državami dogovarja o morebitnem priznanju Palestine in zaznamuje 20. obletnico vstopa v zvezo Nato. Slavnostno in tudi z manjšimi protesti.Gost je profesor mednarodnega prava in nekdanji predsednik republike dr. Danilo Türk.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Avstrijska nadaljevanka o zakulisju sveta športa, o odraščanju, tekmovalnosti, ambicijah in sanjah, za katere ni nujno, da se uresničijo, in prav zato tudi o razočaranjih.

Smučarska akademija Gastein je najbolj opevana in prestižna tovrstna ustanova v Avstriji. Tu se kalijo le najboljši in vsi si želijo postati št. 1 alpskega smučanja, njihovi motivi pa so različni. Daniela je dekle, ki v smučanju vidi priložnost, da ji ne bo treba ostati na družinski kmetiji. Nikki je sin ravnatelja Marka, ki ga bremenijo obtožbe iz preteklosti, njegov odnos s sinom pa je težaven. Luca je odraščal z mamo v skromnih razmerah, a njegova nadarjenost je izjemna. Švicarska smučarka Nawal hoče mami, ki ni naklonjena njenim športnim ambicijam, dokazati, da je šport zanjo več kot konjiček. Georg pa upa, da bo z odličnimi rezultati vendarle pridobil očetovo naklonjenost. Tu je še trenerka Franziska, nekdanja zvezda nemškega alpskega smučanja, ki je v razmerju z Markom, kar se nemalokrat izkaže za oviro pri delu.

Med mladimi športniki je veliko tekmovalnosti, na smučišču in zunaj njega. Meja med ljubeznijo in ljubosumjem, med lojalnostjo in izdajo ter ambicijo in frustracijo je tanka. Od vseh kandidatov, ki so uspeli preskočiti prvo oviro, bo ostalo le deset najbolj nadarjenih. A od cilja jih loči še velika mera volje in discipline ter trening, trening, trening ...


SCHOOL OF CHAMPIONS / Avstrija / 2023
Scenarij: Samuel Schultschik
Režija: Dominik Hartl, Johanna Moder
V glavnih vlogah: Josephine Ehlert, Judith Altenberger, Emilia Warenski, Imre Lichtenberger, Luna Mwezi, Mikka Forcher, Thomas Mraz, Simon Hatzl, Gregor Seberg, Jakob Seeböck, Moritz Uhl

Gost oddaje intervju je Aleš Črnič, religiolog in univerzitetni profesor. Beseda bo tekla religiji, pa ne le krščanski, kar pomeni, da bo govor o slovenski, evropski; človeški družbi nasploh. Kajti religija in vera, ki ju sicer ne gre enačiti, ne nastajata v praznem prostoru, sta družbeni pojav, ki ga ni mogoče zanikati, sta tu, z nami, če hočete v nas, hoteli ali ne, odkar obstajamo.

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Svojci, v skrbeh za dobro počutje svoje matere, ki jesen življenja preživlja v domu starejših, najamejo zasebnega detektiva Romula. Ta nalogo zaupa 83-letnemu Sergiu, pravkar ovdovelemu gospodu, ki postane nov prebivalec doma in preiskovalec pod krinko. Sergio skuša kar se da nevsiljivo poizvedeti, ali zaposleno osebje stanovalce v domu ustrezno oskrbuje ali nemara zanemarja in jim celo krade lastnino. Čez čas pa se, neizogibno, med Sergiom in nekaterimi stanovalci spletejo posebne vezi.

EL AGENTE TOPO / THE MOLE AGENT / Čile, Nizozemska, Španija, Nemčija, ZDA / 2020 / Režija: Maite Alberdi

Posnetek sklepnega koncerta 20. Festivala Slowind, na katerem se je Pihalni kvintet Slowind še zadnjič poklonil umetnikom in zvestim spremljevalcem sodobne glasbene ustvarjalnosti. Predstavili so pregled glasbenih del slovenskih skladateljev, ki so v 20 letih prirejanja festivala nastala po njegovem naročilu. V posnetku prvega dela koncerta boste tako lahko slišali dela Lojzeta Lebiča, Urške Pompe in zelo uspešne skladateljice mlajše generacije Nine Šenk.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov