Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 17. apr. 2024

TV Maribor • Sre, 17. apr.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Spremljali smo podelitev evropskih filmskih nagrad LUX, v ljubljanskem Kinodvoru pa smo bili na projekciji filma Wil (Tim Mielants, 2023), po kateri smo ujeli avtorja večkrat nagrajene knjižne predloge, belgijskega pisatelja Jeroena Olyslaegersa. V Galeriji Družina smo si ogledali razstavo Andreja Jemca Udarec nedolžnosti, v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki pa smo obiskali novo razstavo Tejke Pezdirc Začasno stanje, ki bo na ogled do 14. julija.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Víztörténet és az Irodalmi séták határok nélkül című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Zgodbe o vodi in Literarni sprehodi brez meja.

Serija osmih kuharskih delavnic, ki so nastale v okviru projekta ''Misli na morju, noge v lavorju'' kjer vas Irena in Moreno z zanimivimi informacijami, kuharskimi triki, preprostimi navodili in nasveti kje kupiti ribe in morske sadeže, ter kako prepoznati kakovostne in sveže sestavine poskušata navdušiti, da bo tudi v vaši kuhinji zadišalo po ribah.
Tokrat bomo iz sezonskih rib in morskih sadežev pripravili nadvse preprosto, a odlično jed, ki jo Italijani imenujejo fritto misto (mešano ocvrto - in vsak ve, da gre za morske sadeže, čeprav tega v imenu ne omenjajo). Celotna tema delavnice bo posvečena temu, zakaj je dobro jesti sezonsko hrano in kaj je na voljo v morju v zimski sezoni. (Snemanje je potekalo konec meseca februarja.)

VLOŽENI CVETOVI MAGNOLIJE
Še vedno lahko naberemo zanimive cvetove magnolije. Venčne liste tega okrasnega grma ali drevesa v Jugovzhodni Aziji, od koder izvira, uporabljajo v kulinariki. Dišeči 'material' je hvaležna delikatesa, ki jo pripravimo mimogrede, kot je v Dnevniku lastnih izkušenj storila Ana-Marija Berk.

KROMPIR
Z mislimi smo morda že pri pečenem mladem krompirčku, a vseeno ne hitimo s sajenjem na prosto. Gomolje posadimo, ko so tla ogreta na vsaj 8 stopinj Celzija in je malo možnosti za aprilske ohladitve. Tako je manj verjetno, da se razvijejo bolezni in škodljivci.

ZELENJAVNI VRT Z VANESOM HUSIĆEM
Če s krompirjem morda še čakamo, pa v toplih dneh na gredice že sadimo prve rastline v novi sezoni. Tokrat bomo v Vanesovih vrtnih nasvetih izvedeli, na kaj moramo biti pozorni pri kupljenih sadikah in kako vzpostavimo čim bolj zdrav vrt.

SPOMLADANSKI NASAD
Nepopisno ugodje nas preveva, ko nam ob prebujeni naravi naklonjenost kažejo cvetovi izbranih rastlin, ki smo jih razporedili v spomladanske nasade. Zunanjo zasaditev, ki naj bo v dovolj težkem loncu, s praprotjo, maroško marjetico in drugimi lepoticami opiše Marija Hrovat iz Profesionalne vrtnarske družbe.

GORENJSKI NAGELJ
Z gorenjskimi nageljni, ki bodo poleti pozornost pritegovali z rdečimi cvetovi na dolgih poganjkih, je vse leto kar nekaj dela. Potem ko jih Irena Hozjan že med prezimovanjem redno čisti in škropi proti ušem, pa je aprila zadnji čas, da jih s hčerko pripravita za na okenske police.

navrtu@rtvslo.si

Na terenu preverjamo, kako poteka letošnja setev koruze. Visoke temperature učinkujejo tudi na posamezne fenološke faze sadnega drevja. Predstavljamo Biotehniški center Naklo, ki v sedanji organizacijski obliki deluje od leta 2007. Ukvarjajo se z različnimi oblikami izobraževanja na področju kmetijstva in podjetništva. Podeželje je lahko zelo primeren prostor za terapevtsko dejavnost. Obiskali smo eno od kmetij, ki so sodelovale v projektu razvoja terapevtskih aktivnosti. Do 21. aprila v Sloveniji poteka Teden turističnih kmetij.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Az adás tartalma:

- elkezdődött a szubvenciós kampány;
- Kiss Dávid verseskötetének bemutatója a Lendvai Könyvtárban;
- a Lendvai Fotó-Video Klub fotókiállítása a lendvai Rózsa Parkban;
- A muravidéki kétnyelvű óvodák tavaszi találkozója;
- Emlékezünk…: 2004 áprilisa.

Vsebina oddaje:

- začela se je subvencijska kampanja;
- predstavitev pesniške zbirke Dávida Kissa v Knjižnici Lendava;
- fotografska razstava Foto-video kluba Lendava v lendavskem parku;
- spomladansko srečanje dvojezičnih vrtcev iz Prekmurja;
- Spominjamo se …: april 2004.

Operna noč je že več kot pol desetletja tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, na katerem pod taktirko umetniškega direktorja Simona Krečiča nastopajo priznani solisti mariborske operne hiše in operni zbor. Koncert, ki prinaša najlepše melodije iz zakladnice operne umetnosti, si vselej ogleda večtisočglava množica obiskovalcev vseh generacij.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Ponedeljek, sreda, sobota … ne ne, tako pa že ne gre. Znaš ti dneve v tednu? Pridruži se Elizi in Kriškraškom in se igraj z njimi. Črtica bo namrgoden striček ponedeljek, Lovro torek brez posebnosti, kateri dan pa bo veverica Šviga? Mhm, naj ostane skrivnost, hihi. Eliza vam bo predstavila tudi njen najslabši in najljubši dan. Komaj že čakamo in se veselimo!

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V sodobnem času prostovoljstvo nadomešča številne socialne, okoljevarstvene, človekoljubne in druge funkcije države, hkrati pa ga dojemamo kot vrednoto, predvsem primerno pri vzgoji mladih. Kakšne so izkušnje organizacij, ki razvijajo prostovoljstvo, nam bodo zaupali vodja enote Slovenske filantropije v Mariboru, direktorica Pekarne Magdalenske mreže, vodja Zavoda igrišče in vodja Salezijanskega mladinskega centra v Mariboru.
Vabimo vas, da si pogovor o prostovoljstvu v oddaji Omizje ogledate nocoj, v sredo 17. aprila ob 20.00 uri v sporedu Televizije Maribor!

Oddajo začenjamo z razlago, zakaj nam v prostorih, kjer biva več živali ravno ne diši, živalim pa. Opozorili bomo na to, da se kače prebujajo in zakaj jih pustimo pri miru, spoznali boste neskončno simpatičen Zavod za pomoč živalim in ljudem srečne tačke in za konec dobili nekaj nasvetov, kako poskrbeti za ježke.
ozivalih@rtvslo.si

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- elkezdődött a szubvenciós kampány;
- Kiss Dávid verseskötetének bemutatója a Lendvai Könyvtárban;
- a Lendvai Fotó-Video Klub fotókiállítása a lendvai Rózsa Parkban;
- A muravidéki kétnyelvű óvodák tavaszi találkozója;
- Emlékezünk…: 2004 áprilisa.

Vsebina oddaje:

- začela se je subvencijska kampanja;
- predstavitev pesniške zbirke Dávida Kissa v Knjižnici Lendava;
- fotografska razstava Foto-video kluba Lendava v lendavskem parku;
- spomladansko srečanje dvojezičnih vrtcev iz Prekmurja;
- Spominjamo se …: april 2004.

Obiskali smo 61. sejem otroške in mladinske književnosti v Bologni, na katerem je bila Slovenija častna gostja. Na odprtju sejma in velike razstave slovenske ilustracije je bila tudi naša ekipa. Tam smo se med drugim pogovarjali s številnimi založniki ter avtorji in ilustratorji. Mineva natanko 150 let, odkar je v ateljeju slovitega fotografa Nadarja v Parizu potekala prva razstava impresionistov. Dogodek, ki velja za prelomnega v zgodovini umetnosti, je bil takrat pospremljen z valom kritik in neodobravanja. Danes pa je po avtorjih, ki so tam razstavljali, poimenovana ena najbolj priljubljenih umetnostnih zvrsti. Letos poteka še ena pomembna obletnica, Italija s številnimi dogodki praznuje 700 let od smrti Marca Pola. Naša ekipa si je ogledala razstavo Svetovi Marca Pola v Doževi palači v Benetkah, ki predstavlja življenje in delo tega beneškega popotnika, ki je Evropejcem približal Daljni vzhod. Na oder mariborskega baleta se po dvajsetih letih vrača znamenita baletna predstava Grk Zorba. Zgodba, ki jo ustvarjalci opisujejo kot "lekcijo o življenju in ljubezni s kretskih brežin" se vrača v prenovljeni koreografiji legendarnega Lorce Massina.

Približno 95 % peska in kamna ter 5 % bitumenskega veziva je recept za enega izmed najstarejših in najbolj razširjenih gradbenih materialov na svetu – asfalt. Njegova uporaba vsako leto narašča. Doba trajanja asfalta na cestiščih je približno 20 let. V Sloveniji se vsako leto na cestah zamenja več 100 tisoč ton asfalta. Bi lahko starega reciklirali in ponovno uporabili? Izdelava in vgrajevanje klasičnega vročega asfalta sta zaradi visokih temperatur energijsko potratna, nastajajo pa tudi plini, ki so škodljivi za zdravje delavcev in okolje. Zato in tudi za večjo odpornost asfalta razvijajo nove asfalte. Poleti se površina asfaltne plasti lahko segreje čez 60 stopinj Celzija in se zmehča. Takrat se lahko na asfaltu pojavijo kolesnice. Kako bi jih lahko preprečili?

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov