Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 24. jun. 2024

TV Maribor • Pon, 24. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Na FeNS-u so začeli najbolj uspešni glasbeniki. FeNS-a se je v vseh letih udeležilo že več kot 1.500 izvajalcev z več tisoč spremljevalci in podporniki …,
med najbolj uspešnimi pevkami, pevci, skupinami so Tinkara Kovač, Eva Černe, Ajda Stina Turek, Lea Sirk, Aleksandra Čermelj, Ylenia Zobec, Eva Boto, Sara Briški Cirman – Raiven, Brigita Šuler, Nastja Gabor, Ditka Čepin, Siddharta, Kingston, Nude, Tina Marinšek (s skupino Ultra), Lara Baruca, Alya, Polona Furlan, Andraž Hribar, Monika Pučelj, Pika Božič, Botri, Foxy teens … Na FeNS-u sodelujejo mladi glasbeniki iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvaške, Črne Gore, Italije, Madžarske, Bolgarije, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine, Romunije, Malte, Izraela, Latvije, Litve, Estonije …

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vabljeni k ogledu

Ponovno vas vabimo na sprehod po naši prelepi Primorski. Čakajo nas zanimive zgodbe.
Izvedeli bomo, kakšni so pogoji kmetovanja v krajinskih parkih. Vrnili se bomo v čas pred traktorji in drugo mehanizacijo, ko so hlode iz gozdov vlekli konji. Mineva natanko 30 let od prvega resnejšega protesta morskih ribičev, ki so 24. junija 1994 zaprli cesto na Črnem Kalu. Izvedeli boste, kaj vse so v peteklih letih dali skozi oljkarji in njihova drevesa ter kako vplivajo podnebne spremembe na okus in značilnosti oljčnega olja. Obiskali smo prireditev Okusi vipavske v prelepem ambientu Lanthierijevega gradu v Vipavi. V Gabrovcu v občini Zgonik na tržaškem Krasu smo obiskali mlado cvetičarko in pridelovalko enoletnic ter trajnic, ki cvetje goji na prostem in to na ekološki način. Za konec pa še zanimiva reportaža s Kraškega traktorskega zbora v Dutovljah.

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Davnega leta 1978 je nastal kratek film olimpionika Leona Štuklja ob njegovi 80-letnici. Tako je bil takrat iz pozabe iztrgan največji slovenski olimpionik.

Bratje Ivan, Stanko in Peter Olip so v Selah proslavili skupnih 132 let mašniškega posvečenja. Edinstven primer treh duhovnikov iz ene družine hkrati preusmerja pogled na stanje na dvojezičnem območju, na katerem primanjkuje slovenskih duhovnikov.
Pavlova hiša v Potrni vabi na ogled fotografske razstave mariborskega umetnika Matjaža Wenzla, ki se predstavlja s projektom Men Face Down.
Slovenska Glasbena šola dežele Koroške je imela v mestni hiši v Borovljah tradicionalni zaključni letni koncert. Učenke in učenci iz vseh oddelkov od Podjune, Roža do Zile so pripravili pester program. Mlade glasbenice in glasbeniki, ki so bili uspešni na deželnem oziroma državnem tekmovanju Prima la musica, pa so prejeli posebna priznanja.
Kamnolom podjetja Marmor Sežana, delavnico s kamnosekom Jernejem Bortolatom v Pliskovici in še postanek v osmici je izbral ljubitelj Krasa Christian Zeichen za obisk svoje skupine ob spremstvu ekipe oddaje.
http://slovenci.orf.at

Na FeNS-u so začeli najbolj uspešni glasbeniki. FeNS-a se je v vseh letih udeležilo že več kot 1.500 izvajalcev z več tisoč spremljevalci in podporniki …,
med najbolj uspešnimi pevkami, pevci, skupinami so Tinkara Kovač, Eva Černe, Ajda Stina Turek, Lea Sirk, Aleksandra Čermelj, Ylenia Zobec, Eva Boto, Sara Briški Cirman – Raiven, Brigita Šuler, Nastja Gabor, Ditka Čepin, Siddharta, Kingston, Nude, Tina Marinšek (s skupino Ultra), Lara Baruca, Alya, Polona Furlan, Andraž Hribar, Monika Pučelj, Pika Božič, Botri, Foxy teens … Na FeNS-u sodelujejo mladi glasbeniki iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvaške, Črne Gore, Italije, Madžarske, Bolgarije, Rusije, Belorusije, Kazahstana, Ukrajine, Romunije, Malte, Izraela, Latvije, Litve, Estonije …

Oddaja Fabrika Maribor razkriva 160-letno zgodovino mariborske industrije, nastala je v sodelovanju Televizije Maribor in Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Ustvarjalci pa so želeli s pričevanjem ter številnimi arhivskimi posnetki in fotografijami prikazati pomen različnih dogodkov, ki so močno vplivali na razvoj in ustroj drugega največjega slovenskega mesta.
Oddaja je nastala po ideji Nike Grabeljšek, doc. dr. Aleksandre Berberih Slane in Silve Volf, raziskovanje in besedilo je delo Mateja Korošca, direktor fotografije je Damijan Krajnc, za luč je odgovoren Aleksander Ros, za ton Tomaž Pečar, montažo Igor Purnat, za scenarij Matej Korošec, Bojana Rudl in Damijan Krajnc ter režijo Bojana Rudl.
Fabrika Maribor tako prinaša zgodbe nekdanjih največjih mariborskih industrijskih gigantov, kot so Tovarna avtomobilov Maribor – TAM, TVT Boris Kidrič, Mariborska tekstila tovarna – MTT, Mariborska livarna Maribor, Elektrokovina, Metalna, Marles, Zlatorog, Swaty in drugih, skozi oči tistih, ki so delali na »proizvodnih linijah«.
Industrija je namreč v Maribor prišla po spletu naključij, ko so železniško progo Dunaj–Trst namesto skozi Ptuj speljali skozi Maribor. V Mariboru je zagorela prva električna žarnica v tem delu Evrope, zaradi razcveta tekstilne industrije je bil v tridesetih letih prejšnjega stoletja poimenovan jugoslovanski Manchester, med drugo svetovno vojno pa je vse njegovo gospodarstvo zadovoljevalo potrebe vojske tretjega rajha. Po vojni je bil v Mariboru izdelan prvi jugoslovanski tovornjak, pa znameniti Titov Modri vlak. V njem se je zgodil prvi, še jugoslovanski stečaj in največji propad industrije v regiji.
Posebnost dokumentarne oddaje Fabrika Maribor je tudi avtorska glasba skupine StrojMachine. Člani skupine pa se tudi pojavljajo kot vezni element dokumentarne oddaje. Vabljeni k ogledu!

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V svet manikire in pedikure nas bo popeljala Mojca Janežič, ki že več let izvaja tudi nacionalno poklicno izobraževanje. Svilogojstvo in svilarstvo v Sloveniji postajata vse pomembnejša, ogledali smo si pridelavo in predelavo svilenih zapredkov.

Ob Soči je nekoč živel ubožen, a dober deček. Na svoji poti se je enkrat usmilil ribice, ki s kopnega ni mogla nazaj v vodo. A ribica je bila v resnici dobra vila in je dečkovo dobroto bogato poplačala.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V predprazničnem Tedniku doslej neznana zgodba o tem, kako so se 26. junija 1991 v Vrhpolju na Primorskem goloroki posamezniki z barikadami, kamenjanjem in tudi s svojimi telesi zoperstavili tankom jugoslovanske armade. Že ta dan so na Primorskem odjeknili prvi streli, ni torej dvoma, da se je vojna takrat že začela.

Slovenska mladina se je na presenečenje mnogih začela bistveno bolj zanimati za politiko kot pred desetletji. Politika zanima kar tri četrtine mladih. Zakaj se politična aktivnost krepi zlasti med mladimi fanti? In zakaj je vse več mladih fantov, ki so prepričani, a imajo ženske preveč pravic?

To je še ena klofuta več v življenju polnem klofut, je ob obisku ekipe Tednika dejal režiser Vinci Vogue Anžlovar, ki je zbolel za ALS-om, eno od najtežjih neozdravljivih bolezni? Kako živi z njo, kaj meni o evtanaziji, slovenski filmski in politični sceni in ali kaj v življenju obžaluje?

Osrednja državna proslava ob dnevu državnosti se bo odvijala na Kongresnem trgu v Ljubljani. Slavnostna govornica bo predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. Predsedničinemu govoru bo sledil umetniški del državne slovesnosti z naslovom "Devetdeseta". Posvečen bo desetletju, ki v novejši slovenski zgodovini velja za poglavitno obdobje pri doseganju osamosvojitvenih ciljev in vzpostavljanju državne samostojnosti. Takratno optimistično ozračje je vplivalo na razmah ustvarjalne energije, ki jo je bilo zaznati na vseh družbenih ravneh. Prerod je med drugim doživela slovenska popularna kultura, ki zajema pestro področje ustvarjalnosti. Devetdeseta bodo tako prikazana skozi izbor slovenskih popevk, modnega oblikovanja in televizijske kronologije dogodkov.
Režiser proslave je Igor Zupe. Na slovesnosti bodo sodelovali tudi praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih in domoljubnih društev ter Policijski orkester in Garda Slovenske vojske.

Sodobna hiša v mirni okolici Bleda je dober dokaz zglednega sodelovanja med lastnikoma in oblikovalko interierja. S skupnimi močmi so namreč za štirimi zidovi sodobne hiše ustvarili domač, a sodoben dom, ki odraža potrebe in življenjski ritem mlade družine z domačim kosmatincem.
Prej ali slej začnejo mladi razmišljati, kako iti na svoje in si ustvariti čisto svoj dom. Ni pa nujno, da zato zapustijo hišo staršev, kajti morda se ravno v njej skriva najboljše razmerje med samostojnostjo in intimo na eni ter finančno vzdržnostjo na drugi strani. Predstavimo vam mansardo, ki je prinesla oboje. Ponaša se z inovativnimi arhitekturnimi prijemi, predvsem pa se po prenovi kopa v dnevni svetlobi.
Sledi še en primer, ko si je mlada družina uredila dom v hiši staršev, v nadstropju nekaj desetletij stare hiše. Čez čas, ko prvotna zasnova stanovanja, ki je bilo prepredeno s številnimi stenami in manjšimi prostori, ni več ustrezala njihovim potrebam, so začutili potrebo po temeljiti osvežitvi.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Bratje Ivan, Stanko in Peter Olip so v Selah proslavili skupnih 132 let mašniškega posvečenja. Edinstven primer treh duhovnikov iz ene družine hkrati preusmerja pogled na stanje na dvojezičnem območju, na katerem primanjkuje slovenskih duhovnikov.
Pavlova hiša v Potrni vabi na ogled fotografske razstave mariborskega umetnika Matjaža Wenzla, ki se predstavlja s projektom Men Face Down.
Slovenska Glasbena šola dežele Koroške je imela v mestni hiši v Borovljah tradicionalni zaključni letni koncert. Učenke in učenci iz vseh oddelkov od Podjune, Roža do Zile so pripravili pester program. Mlade glasbenice in glasbeniki, ki so bili uspešni na deželnem oziroma državnem tekmovanju Prima la musica, pa so prejeli posebna priznanja.
Kamnolom podjetja Marmor Sežana, delavnico s kamnosekom Jernejem Bortolatom v Pliskovici in še postanek v osmici je izbral ljubitelj Krasa Christian Zeichen za obisk svoje skupine ob spremstvu ekipe oddaje.
http://slovenci.orf.at

Tokratni pripovedovalec Spominov Vladimir Bertoncelj je bil rojen leta 1932 v vasi Vaše pri Medvodah. Njegovo otroštvo med Vašami, Medvodami in Goričanami ter življenje njegove številne družine je zelo zaznamoval čas druge svetovne vojne. Po vojni je kot strojnik, vzdrževalec strojev, najprej delal v medvoški tekstilni tovarni, potem pa so vse še samske delavce iz tovarne napotili na delo v Titove zavode Litostroj v Ljubljani, ki so jih prav takrat gradili in zagnali prvo proizvodnjo. Litostroj so poleg zaposlenih delavcev in mojstrov, ki so tja prihajali na delo od doma, gradili nemški ujetniki in slovenski politični zaporniki, ki so bili ves čas nastanjeni na gradbišču, nadzorovanem ter strogo zavarovanem z bodečo žico in stražnimi stolpi. V Litostroju je Miro Bertoncelj delal do upokojitve in bil na njihovih gradbiščih elektrarn po vsem svetu. Po upokojitvi se je ves posvetil družbenopolitičnemu delu in bil dolgo legendarni predsednik Zveze borcev Medvode.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov