Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 26. mar. 2022

TV Slovenija 1 • Sob, 26. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pripravljanje okusne malice je lahko zabavno. No, včasih celo malce preveč … Zana in Karla preizkušata nov recept, vendar med pripravo pride do zapletov in poziva na sabljanje s kuhalnicami. Se bo na koncu vse srečno izteklo in bo solata užitna? Brez pomoči Čudogozda ne bo šlo…

Deževnik ima dve glavi, ki se ves čas prepirata. Ena bi šla levo, druga desno. Ena bi spala, druga brala knjigo. Ena bi se kopala, drugi pa to ni všeč. Na koncu se tako spreta, da se pretrgata. In potem lahko vsak od deževnikov počne, kar se mu zljubi.

Mikec in Podkrinkec pokata od smeha, ko poslušata razglašenega nočnega pevca. Tudi Vladka zanima, kdo je nočni trubadur, skrivnost pa razvozla šele Apolon. Okorni pevec je Štefan, ki vadi pesem za Olgin rojstni dan. Apolona poprosi, naj mu pomaga izpiliti nastop.

Pepa in njeni prijatelji gredo z gospo Gazelo na taborjenje. Postavijo šotore in naberejo dračje za taborni ogenj. Ko je čas za spanje, pa Pepo in njene prijatelje postane strah.

Živa si želi videti kaj, česar še ni videla. Želja se ji bo uresničila, če bo le malo počakala. Ob Toniju pa to ni vedno lahko.

Sebastijan med poukom sanjari, da bi z Belo raje brezskrbno užival v gorah, kot pa da je zaprt v učilnici. Rad bi dokazal, da bi bil tudi pouk v naravi lahko zanimiv, zato sprejme izziv učitelja Turela, da zamenjata vlogi za popoldanski pouk. Bo Sebastijanu uspelo prepričati učitelja in sošolce, da ve prav vse o gorah, ki jih obkrožajo?

Vsi v vasi pomagajo odstranjevati novi sneg. Kralj Sigurd pošlje Gudrun pogledat, ali so že kje vidne sledi pomladi. In res: nedaleč od vasi, po hribu navzdol, je čisto drug svet. Tam snega ni več.

Kraljična Gudrun in njena prijateljica Frida se igrata skrivalnice. Toda zakaj je Frido tako težko najti? In kako, da Frida Gudrun v hipu odkrije? Ko naletita na srno, ki skriva mladiča v visoki travi, je vse jasno.

Gašper in Mila sta našla ptičje gnezdo s prepeličjim jajčkom. Kaj naj z njim? Odgovor pozna Ribič Pepe.

Kakšne znamenitosti bosta v Zofkinem studiu našla Nejko in Lars? In kako se bo Nejko znašel, ko bo prišel do smerokaza? Najraje hodi kar za nosom, zato mu bodo nasveti turistične vodnice še kako koristili. Kdo pa bo rešil novo Zofkino uganko? Naj to ostane S kot skrivnost.

Krompirjev studio bo tokrat en sam oder. Pred svetovnim dnevom gledališča bodo predstavili mlade gledališčnike z Jesenic, ki se pripravljajo na Otroški festival gledaliških sanj, z igralci Gledališča Ane Monro bodo spoznavali ulično gledališče in se preizkusili v postavitvi žive slike, obiskali pa so tudi glavne igralce Skrivnega društva KRVZ in mlade improvizatorje iz Šolske impro lige.

V 22. oddaji možgane razgibavajo Luka, Matevž in Kristian iz OŠ Dob (rumeni) ter Lev, Vid in Jure iz OŠ Draga Kobala Maribor (vijolični), roke pri zlaganju lončkov pa Aja, Zoja in Až iz OŠ Bogojina ter Erja, Mia in Filip iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, podružnica Pragersko. V kvizu ekipama zadišijo krofi, angino pozdravijo antibiotiki, tekmovalci pa hitro prepoznajo tudi nepoštenega šefa in napnejo ušesa ob pogovoru pri sosednji mizi. Rumeni se lažje sprostijo v hostlu, vijolični v avtodomu, medtem ko gojenje paradižnika obema predstavlja nekaj novega. Komu je bliže statistika in kdo hitreje podira lončke, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infodromu smo se spomnili na naše mame, ki imajo svoj dan. Prijazna, samozavestna, uspešna v službi. To je le nekaj lastnosti mam naših mladih sogovornikov, ki upajo, da jim bodo čim bolj podobni. Z Albino smo se pogovarjali o umetnostnem drsanju. Zaradi vojne je morala zapustiti Ukrajino, zato že 14 dni drsanje vadi pri nas, v Drsalnem klubu Celje. Ob svetovnem dnevu Downovega sindroma smo spoznali šestošolca Luko, ki ima kup konjičkov, od juda do igranja na bobne. Ustvarjalna je tudi osmošolka Anja Rožen. Med 600 tisoč slikami, ki so jih na temo miru narisali otroci z vsega sveta, je bila njena razglašena za najboljšo.

Pieter se dela, da pomaga rdečim pri njihovem podvigu, njegova ekipa pa čaka, da bo lahko nadnje poslala policijo. Vse gre kot po maslu, dokler Kenza Flo ne omeni, da se bo po uspeli akciji Kapucar umaknil. Flo zgrabi panika, ker noče izgubiti Pietra. Nalašč zamoti Dorien in njihov načrt splava po vodi.

V tokratni Osvežilni fronti boste izvedeli vse o poljubljanju. V Žličkanju so zbrali zadrege prvega poljuba, mlada novinarka Izabela je raziskovala, kaj se skriva v slini najstnice in kaj se s slino dogaja med francoskim poljubom. V studio Osvežilne fronte so povabili tudi Domna Valiča, ki bo pojasnil nekaj pojmov iz Slovarja spolne vzgoje, v Kviki kvizu pa se bosta na temo poljubov spopadla Jan in Peter.

So stvari, o katerih razmišljamo, a se o njih premalo pogovarjamo. Smrt je zagotovo ena izmed njih. O njej ne govorimo, ker se je bojimo, o njej ne govorimo, da ne bi koga prizadeli, o njej ne govorimo, da bi jo tako odrinili daleč stran. Tako kot v življenju tudi pri umiranju potrebujemo bližino sočloveka. Kot v oddaji pravijo prostovoljci v Slovenskem društvu Hospíc, je največkrat pomembno SAMO BITI ob nekom, pa čeprav je to morda težko. Smrt je neizogiben del življenja, zato se Manca Košir, gostja v studiu, o njej ne pogovarja po tihem, ampak o njej govori brez zadrege, odločno. Smrti se zahvaljuje, ker jo je naučila ceniti sleherni trenutek, ji odprla srce in oči. Pustimo, da jih zdaj odpre še nam.

Svetovni molitveni dan je ekumensko gibanje krščanskih žensk, ki vsako leto poteka v več kot 170 deželah sveta. Bogoslužkje vsakič oblikuje skupina iz druge dežele. Letos so ga pripravile ženske iz Anglije, Walesa in Severne Irske.

Na prvi pomladanski dan praznujejo novo leto v skupnosti Baha'i. Verjamejo, da je vse človeštvo eno in da smo zato, še posebej v današnjih časih, vsi poklicani, da ohranjamo mir in sožitje.

V Krščanski skupnosti Jehovovih prič so se na zdravstveno krizo odzvali enotno. O tem, kako so kot skupnost in kot posamezniki prebrodili najtežja obdobja pandemije, smo se pogovarjali s predstavnikom skupnosti Stankom Gaborjem.

»Ni veličastno to, da nikoli ne padeš, ampak to, da se po padcu vedno pobereš.« Kitajski pregovor
razmišlja MARJETA BEC

Jubilejno, 300. oddajo začenjamo v Novem mestu, kjer društvo Romano veseli pripravlja zanimiv in inovativen projekt za Rome z naslovom Rob umetnosti. V Ljubljani je Geza Bačič prejel zahvalo za dolgoletno izjemno delo na področju zagotavljanja pravic italijanski in madžarski narodni skupnosti in romski skupnosti v Republiki Sloveniji. Spoznali bomo še 25-letno Adriano Horvat iz Kamencev, ki v svojem prostem času pomaga otrokom v naselju pri opravljanju šolskih obveznostih. Končuje pa se projekt mladih promotorjev zdravja, ki so obiskovali romska naselja ter ozaveščali skupnost o pomenu zdravja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo skandinavsko avtohtono pasmo psov, finskega laponskega psa. Obiskali smo predstavo z naslovom »Srce v temi«, ki je nastala po motivih življenja avtistke in aktivistke za dobrobit rejnih živali, Mary Temple Grandin. Svetujemo, kako na primeren način zadostiti potrebi kuncev po glodanju. Ponujamo nekaj novih namigov za učenje trikcev z našimi psi. V toplejših dnevih se prebujajo tudi kače. Predstavljamo predstavnico naših strupenih kač – modrasa. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Inženirski biro Ponting, ki se ukvarja s projektiranjem mostov in drugih inženirskih konstrukcij, sta leta 1990 ustanovila Viktor Markelj in Marjan Pipenbaher, potem ko sta se deset let kalila v Gradisovem projektivnem biroju. V Pontingu sta polovična lastnika, Marjan Pipenbaher pa je leta 2002 ustanovil še svoje podjetje za projektiranje mostov, izdelavo specialnih ekspertiz in analiz Pipenbaher inženirji. V obeh podjetjih danes zaposlujeta 24 inženirjev; doslej so doma in v tujini projektirali več kot 500 premostitvenih objektov, od tega več kot 50 večjih mostov in viaduktov. Njihovi najodmevnejši projekti so viadukt Črni Kal, Puhov most na Ptuju, dvižni most za pešce in kolesarje v Gdansku, most Ada čez Savo v Beogradu, turška mostova prek reke Evfrat, največji železniški viadukt v Izraelu in most na Pelješac. Prejemnika številnih domačih in mednarodnih nagrad prenašata znanje tudi na prihodnje generacije gradbenih inženirjev kot predavatelja na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru.

Izguba sluha je najpogostejša prirojena bolezen. Tudi starši, ki slišijo, imajo lahko otroka, ki ne sliši. To se zgodi, če oba od staršev preneseta otroku recesivni gen, ki povzroča gluhost. Zato smo pogledali, kako potekajo genetske preiskave, saj strokovnjaki poudarjajo, da je vedno pomembno odkriti vzrok izgube sluha. Tako se lahko napove potek bolezni, predvsem pa določijo smiselni postopki zdravljenja in rehabilitacije pacienta. Več v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, v kateri boste spoznali tudi Slovenca, ki je v enem dnevu prišel od podvodnega triglava na Triglav. Glejte nas v soboto, 26. marca, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Neznani storilec je do smrti povozil žensko srednjih let. Vse kaže na to, da je bil zločin nameren. Bolj ko Ekipa Bled koplje po sledeh in osumljencih, bolj je jasno, da so naleteli na mrežo spletk, prikrivanj, prevar in zamer, ki seže desetletje nazaj. Vsi osumljeni imajo alibi, dokler Nives ne naleti na genialno idejo. Toda tudi ta se najprej izkaže za pomanjkljivo.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
O selitvi ste gotovo že kdaj razmišljali, najverjetneje je kakšna že za vami. Naši gostitelji so naredili velik premik. Družina iz Ljubljane si je upala, znala in si ustvarila nov dom v Kojskem v Goriških Brdih.
Novejše stanovanje, ki so ga prvi lastniki uredili po svoje, je kupila nova lastnica. Še pred vselitvijo ga je želela preurediti tako, da bi notranja razporeditev prostorov in oprema bolj ustrezali njenim potrebam in predstavam.
V sklopu predstavitev naših oblikovalcev pohištva in dodatkov za dom smo tokrat obiskali Jano Mršnik, ki svoje poslanstvo vidi tudi v prenosu znanja in dobrih ustvarjalnih praks na nove generacije. Ustvarila je blagovno znamko sofisticiranih in subtilnih izdelkov za dom BelaBela.

PRVA SAJENJA
Začenjamo s prvimi setvami in sajenjem na vrtove, čeprav se glede na nizke temperature ponoči zima še ni dokončno poslovila. Proti hladu si pomagamo na različne načine. Gospod Drago Belec svetuje pokrivanje z več plastmi koprene.
SPOMLADANSKA OSKRBA TRATE
Med spomladanska vrtna opravila spada tudi nega zelenice. Pri Šturmovih v Senožečah z nje najprej pograbijo odpadle iglice in odmrlo travo, sledita odstranjevanje mahu in zračenje zelenice. Kaj vse še postorimo, v rubriki Z Gaio na obisku.
SEŽIGANJE NA VRTOVIH
V naravi smemo – ko to dopušča vreme – kuriti le naravne nenevarne materiale, kot so fizično obdelan les, suhi ostanki rastlin, veje in podobno. Zelenega odreza in organskih odpadkov iz gospodinjstev ni dovoljeno sežigati. O tem podrobneje z Igorjem Škerbotom s Kmetijskega zavoda Celje.
SOBNE RASTLINE IN MAČKE
Tokrat smo Davorja Špeharja obiskali kar v njegovi dnevni sobi, v kateri kraljuje zanimivo rastlinje. Med zelenjem smo opazili tudi smukajočo se mačko in spoznali nekaj rastlin, ki jih imajo prav zato, ker teknejo domači ljubljenki.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Luka in Lučka bi rada prespala v hišici na drevesu, ampak to ne bo lahko. Katja jima pomaga z vročo čokolado. Ko strmita v nočno nebo, se sprašujeta marsikaj. Na primer to, kako je, ko lebdiš v vesolju.

Vsako soboto slavimo lepote življenja; odstiramo trende, modo, kulturo bivanja in oblačenja, estetiko, dizajn ter drobne trenutke za veliko zadovoljstva. Svetujemo za vašo osebnostno rast, s pozitivno psihologijo in holističnimi pristopi nahranimo dušo in telo. Vaši gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.
Pomlad je tukaj, začela se je z enakonočjem. Kaj pa to pomeni za naše počutje, kakšne energije so v zraku, kako jih izkoristiti sebi v prid? O vsem svetuje terapevtka Shana Flogie. Če se boste lotili pomladanskega čiščenja, pa vam vse razložimo z gostjo, certificirano svetovalko po svetovno znani metodi pospravljanja Marie Kondo. V avtomobilističnem kotičku pa predstavimo francoskega usnjarskega mojstra, ki skrbi, da vozite udobno in – s stilom!
Z nami bo tudi Nina Gazibara, najbolj uspešna slovenska manekenka.

19:00
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Dopisnik Janko Petrovec se je v Rimu pogovarjal s kitajskim disidentskim umetnikom in aktivistom Ai Weiweijem, ki razstavlja v Dioklecijanovih termah, debitiral pa je tudi z režijo opere Turandot. Bili smo na sinočnji premieri gledališko glasbenega projekta Lare Jankovič: Pesem za Laro – Ujetnica časa v Avditoriju Portorož. Obiskali pa smo tudi festival kulturno-umetnostne vzgoje za otroke in mlade BOBRI.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V družbo Jokerja prihaja absolventka anglistike in francistike Maja Ina Ruparčič iz Kočevja. Diamantna maturantka rada prizna, da so njena razvada knjige. Po zaključku študija bi rada prevajala in poučevala. V prostem času rada vrtnari, goji pa tudi čilije. Redno plava, z nagrado pa bi si mogoče kupila violončelo, da bi lahko obnovila svoje znanje. Na pomoč ji je priskočil prijatelj Matija Terglav.

Temperature se dvigajo, a najbolj vroča stvar v tednu ostaja oddaja Kaj dogaja?. V tokratni epizodi govorimo o obveznem diplomatskem prostovoljstvu, premikanju ure in začetku volilne kampanje. Podrobno analizo kandidatov je opravil naš strokovnjak Fešn Tony, na PUP TV pa prihaja največji poet med novinarji Vilijem Šejkspirkovič. Gost v studiu bo novinar in voditelj Marcel Štefančič, obubožanim ruskim oligarhom pa svetuje predsednik Pahor. Malo bolj divje bo tokrat na Mali terasi, saj tja prihaja raper Vse En, ki bo v komadu Desna scena preletel letošnjo volilno izbiro.

Posadka se trudi čim prej spet zagnati reaktor. Kriminalistka Silva najde dokaz, ki govori v prid njeni teorijo o umoru. Toda ta teorija pri večini članov posadke še vedno ni dobrodošla. Silvo preganjajo spomini na smrt njenega zaročenca. Kapitan korvete prizna, da je Burka udaril, vendar Silva dvomi, da je bil udarec usoden. Z Burkovim nekdanjim dekletom, aktivistko Jade, se dogovori za srečanje, toda Jade nenadoma doživi nesrečo.

VIGIL / Vel. Britanija / 2021
Scenarij: Tom Edge
Režija: James Strong
V glavnih vlogah: Surrane Jones, Rose Leslie, Shaun Evans, Gary Lewis, Paterson Joseph, Martin Comston, Adam James, Connor Swindells, Anjli Mohindra

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izvrstna prilika o sodobni družbi, južnokorejski film Parazit, je leta 2020 dobil štiri oskarje, in sicer za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij.

Štirje člani Ki-taekove družine so si sicer zelo blizu, vendar nihče nima službe, njihova prihodnost pa ni obetavna. Sinu Ki-wooju se nasmehne sreča, ko ga prijatelj, ki obiskuje prestižno univerzo, predlaga za dobro plačano službo. Ki-woo, ki na ramenih nosi pričakovanja celotne družine, se odpravi k družini Park na razgovor. Glava družine je g. Park, lastnik mednarodnega računalniškega podjetja. Ki-woo pri Parkovih spozna prelepo in zapeljivo hčerko Da-hye. Kmalu po prvem srečanju se odnosi med družinama zapletejo, kar pripelje do niza nesrečnih pripetljajev.

Originalni naslov: GISAENGCHUNG
Leto produkcije: 2019
Država: Južna Koreja
Žanr: drama
Režija: Bong Joon Ho
Scenarij: Han Jin Won, Bong Joon Ho
Igrajo: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong, Choi Woo Shik

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dopisnik Janko Petrovec se je v Rimu pogovarjal s kitajskim disidentskim umetnikom in aktivistom Ai Weiweijem, ki razstavlja v Dioklecijanovih termah, debitiral pa je tudi z režijo opere Turandot. Bili smo na sinočnji premieri gledališko glasbenega projekta Lare Jankovič: Pesem za Laro – Ujetnica časa v Avditoriju Portorož. Obiskali pa smo tudi festival kulturno-umetnostne vzgoje za otroke in mlade BOBRI.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov