Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 10. dec. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 10. dec.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Kužki igrajo proti ekipi pujskov, ki si vedno lasti žogo. Zelo pomembno je, da žogo zaustavijo in jo obdržijo v posesti. Kako, jim bo pokazala Rozi, če bo le nehala kolcati.

Mlada laboda Anča in Adam se šele podajata v širni svet. Z zanosom si izmišljata, kakšna bosta, ko odrasteta. Bosta pogumna kot jazbec? Hitra kot zajec? Marljiva kot čebela? Ali pisana kot metulj? Malčka kar prekipevata od načrtov, nato pa po nebu prijadra njun očka, in oba takoj vesta, kaj si želita.

Huhu in prijatelji po dva in dva gradijo drevesne hiške, a vsaki nekaj manjka. Na obisk pride slaščičar Rogljič iz Avstrije in prinese slastne vaniljeve rogljičke. Žal jih prijatelji ne morejo pokusiti, saj jih prežene dež. Domislijo se, da bi združili moči in skupaj postavili večjo hiško. Izkaže se, da so se odločili prav.

Dimitri se gre s prijatelji novo igro – lovijo metulja. Toda to je laže reči kot narediti! Rožica jim svetuje, naj si lepo odpočijejo ob vodi in naj ne počnejo ničesar. V tišini namreč lahko slišimo marsikaj.

Po veliki zabavi je Puhkograd ves razmetan, zato ga je treba počistiti.

Pok in Pak obiščeta babičino veliko knjigo trdih orehov in razvozlata nekaj ugank. Pri tem se zabavata in naučita veliko novega. Naprezanje možgančkov ni nikoli zaman.

Žarko in Živa pazita Lajkine psičke na kmetiji. Ko psički uidejo iz košare, oslička ugotovita, da je varovanje psičkov težja naloga, kot sta mislila.

Cmokci odkrijejo gugalnico. Preizkusijo jo in ugotovijo, kako lahko s svojo težo in gibanjem pripomorejo, da cmokec, ki je na drugem koncu gugalnice, poleti.

Cofek se z izleta v gozd vrne z novimi prijatelji. Groza, Cofek ima bolhe! Najbolj od vsega sovraži strašansko smrdljivi šampon proti bolham, zato preizkusi vse trike, da bi se izognil umivanju.

Pilot helikopterja, ki nadzoruje promet v Tinpomestu, se nikakor ne more ločiti od svoje nove mucke.

Poka je s prijatelji Pipom, Zakom, Jasmino in Francko na igrišču. Opazi, da njene najljubše igrače Žabka ni nikjer. Pip ve, koliko Žabek pomeni Poki, zato predlaga, da se igrajo detektive in ji ga pomagajo najti. Detektivske spretnosti gredo vsem bolje od rok kot Pipu, Pokinemu najboljšemu prijatelju, zato je ljubosumen nanje. Sledi jih vodijo povsod tja, kjer se je Poka mudila tisto jutro, a o Žabku ni ne duha ne sluha. Po naključju se znajdejo v Pokini hiški, da bi naredili nekaj plakatov z napisi »Pogrešan«, Jasmini se polije barva in popacka Pipa, ta pa je zaradi tega ves iz sebe. Iskat gre Pokino majčko, da bi se preoblekel, takrat pa na njeni postelji zagleda … Žabka! Ves čas je bil tam. Pip se vsem zahvali za uspešne detektivske podvige.

Mili pred svojo rojstnodnevno zabavo zboli za noricami. Zelo je razočarana, a ni edina. Tudi drugi povabljenci so se zabave že veselili. Moli prepriča vse sošolce, da ji pomagajo in Mili vseeno priredijo čudovito zabavo.

Na Akademiji poteka usposabljanje pilotov. Zuli uspešno usvoji prvo lekcijo, pri drugi pa ima nekaj preglavic. V zalivu San Francisca je namreč gosta megla. Običajno pilote pod mostom vodijo zvočni signali, toda tokrat teh ni. Tega je seveda kriv Velemojster Zafrk.

Jutri gresta Ela in Oskar na počitnice. Neučakana si želita, da bi dan bliskovito minil.

Prvi dan počitnic Pepa in njena družina raziščejo bližnjo vas, kjer jedo pico, kupijo spominke in pošljejo razglednico ribici Zlatki.

Ob prenovi mestnega trga župan slavnostno zaključi gradbena dela, a sredi trga pusti grbino. Ta je v napoto vsem mimoidočim in Jani mora poskrbeti, da se kdo ne poškoduje.

Celestinčin pingvinček Simon je izginil. Vse mesto išče plišasto igračko, da bi potolažilo Celestinco. Pogosto pa je tisto, kar iščemo, prav pred našim nosom.

Petletna Kitka bi se rada med decembrskimi prazniki naučila drsati. Nekaj dni pred božičem pa pride na svet njen bratec in vse se postavi na glavo. Kitkini starši imajo polne roke dela z njim, babica, ki pripotuje s podeželja prav zaradi Kitke, ne zna drsati, pa tudi branje pravljic za lahko noč ji ne gre od rok. Zato Kitka z namišljenim prijateljem Gospodom Nespečkom naredi načrt, kako bi babico in bratca poslala na Luno. Potem bi lahko uživala v praznikih in si pridobila pozornost staršev.

Ali vsi ljudje vidimo barve enako? Zdravnica Mica in Tinko pojasnita, kako vidimo barve, in zakaj barvno slepi ne vidijo vseh.

Ah, neokrnjena narava, svež zrak, pripovedovanje zgodb ob tabornem ognju in peka penic pod zvezdami! Vse to je krasno, toda kje se napolni telefon?

Dinozaver pomni vse
Danin sosed gospod Hendrickson se preseli v dom za starejše. Začel je pozabljati in ne more več živeti sam. Dinozavri so se selili, da so našli boljšo hrano in varnejši kraj za zarod. Pa so imeli tudi dober spomin? Dana raziskuje, kako so si dinozavri zapomnili pot.
Red v dvorani
Danina mama pripravi hrano za piknik, nato pa nepovabljeni gost raztrga košaro in izmakne sendvič. Začne se sojenje trem obtoženim dolgoprstnežem. Le kateremu sta zadišali slanina in salama?

»Največja vrlina je potrpežljivost. Nič nima skupnega s čakanjem, prej s trmo.« (André Gide)
razmišlja SARVAVARNA DASI

Po zgledu Božje Matere Marije naj bi kristjani prinašali »Odrešenika« v svet, bili drug drugemu »brat, sestra in mati«.

Bog je izbral preprosto judovsko deke iz Nazareta, po imenu Marija, da bi postala mati Božjega Sina. Kako kristjani po njenem zgledu prinašajo »Odrešenika« v naš svet, kako so drug drugemu »brat, sestra in mati«? Kdor pozabi na to temeljno poslanstvo krščanstva, ima drugega človeka za sužnja in ga izkorišča. Greh pa ga oddaljuje od Boga in njega samega.
Zakaj vsak prvi petek v mesecu poteka na Kongresnem trgu v Ljubljani javna molitev rožnega venca? Komu je namenjena? S srčnostjo in toplino je ob obisku v Sloveniji odstiral prihodnost otrokom iz Akamasoe Pedro Opeka.

Obiskali smo mladega prevzemnika kmetije v občini Trebnje, ki je zgradil manjši hlev za pitance. Na 38. posvetu Javne službe kmetijskega svetovanja smo se z udeleženci pogovarjali o tem, kako ocenjujejo dogajanja na področju kmetijstva v iztekajočem letu. Sindikat kmetov Slovenije je pretekli teden obeležil 30 letnico delovanja. Prvi Lombergarjev posvet je bil namenjen poljedelstvu. Domači in tuji strokovnjaki so na njem opozorili na trajnostni pristop, ohranjanje rodovitnosti tal, zdravje rastlin ter ekonomičnost pridelave.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zadnja studijska oddaja V petek zvečer gosti Čuke, Moniko Avsenik in Gašperja Riflja, Ansambel Unikat, obiskali so nas Fehtarji, Il Divji in Eva Černe Avbelj.
V rubriki NaGlavo sta v pesmi Bela snežinka združila moči dva enkratna pevca; Luka Sešek in Samo Kališnik. Vsi naši Diamanti pa pravijo Bog ne daj, da bi crknu televizor. Diamanti, ki so kar 6 televizijskih sezon skrbeli za izjemne izvedbe vseh 600 glasbenih izvedb pesmi so Miha Gorše, Martin Juhart, Lovro Sadek, Mike Orešar, Jure Rozman, Maj Vlašič, Goran Sarjaš, Dejan Korenak, Tomaž Boškin, Goran Moskovski, Nejc Tratnjek ter Sara Lamprečnik in Lucija Marčič.
DJ Melani gosti Stello.

Sklad "GLASBENIK SEM" Zveze prijateljev mladine Slovenija podpira mlade, ki se znajdejo v težkih razmerah in jim pomaga pri njihovem glasbenem razvoju. Tokrat med drugim zbiramo tudi za mladega violinista, ki živi z mamo samohranilko in bratcem, katerim situacija doma ne omogoča nadaljnjega šolanja. V zadnjem dobrodelnem kvizu nam bosta pomagala voditelja kviza Male sive celice Juš Milčinski in Rok Škrlep, njima pa udeleženca kviza iz lanskega leta, Filip in Nace Maležič.

Veseli bomo podpore naših gledalcev s sporočilom DARILO5 na 1919.

Komična drama s prekaljenima Diane Keaton in Morganom Freemanom

Napeta komična drama se sprašuje, kako je biti star in betežen v mestu, ki ne spi. Alex in Ruth Carver sta miren in utečen par, ki imata izredno lepo življenje v stanovanju na Manhattnu. A oba se starata in v njunem bloku ni dvigala, zato se odločita za prodajo stanovanja in nakup novega. To pa ju pahne v napeto tekmo s časom, ki določa newyorški trg nepremičnin.

Izvirni naslov: 5 FLIGHTS UP / Ameriški film, 2014 / Režija: Richard Loncraine / Scenarij: Charlie Peters, Jill Ciment/ Igrajo: Diane Keaton, Morgan Freeman, Cynthia Nixon

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip obišče Poko in je navdušen, ko vidi, da je postavila hiško zase in za Žabka. Všeč mu je in Poka mu predlaga, naj si jo postavi tudi on. Pip v lopi nagrabi nekaj škatel in se loti dela. Tudi Poka se trudi še bolje opremiti svojo. Tekmujeta, katera bo udobnejša. Zaplete se, ko naenkrat sežeta po isti škatli. Prerivanje se konča tako, da se obe hiški zrušita. Krivdo zvračata drug na drugega, a hitro spoznata, da sta kriva oba. Postavita novi hiški, škatla spora pa je most, ki ju povezuje. Zdaj je to megahiška, obkrožena z živalskim vrtom za dinozavre.

Bernarda in Jože gostita svetovno boksarsko prvakinjo po verzijah WBO in WBC Emo Kozin. V goste prihajajo še pevke, ki bodo nastopile na tradicionalnem božičnem koncertu Simfoničnega orkestra RTV Slovenija: Nina Strnad, Nuška Drašček in Maja Keuc – Amaya. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita igralec in voditelj Anže Zevnik ter njegov prijatelj, igralec Luka Cimprič. Na glasbenem odru se s pesmijo Pepel predstavlja Gaja, s pesmijo S tabo se začne pa Lea Sirk.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nadaljevanka je posneta po resničnih dogodkih, ki so se zgodili leta 2014, in prikazuje obsežno ter dolgotrajno reševanje poškodovanega jamarja, raziskovalca in reševalca Josefa Häberleja.

Jama Riesending je najgloblja in najdaljša nemška jama, globoka 1148 in dolga 19.300 metrov. Odkrili so jo leta 1996, znana pa je postala prav zaradi obsežne enajstdnevne reševalne akcije, v kateri je sodelovalo več kot sedemsto mednarodnih reševalcev. Josef je imel hudo poškodovano glavo in njegovo življenje je viselo na nitki, obtičal je v globini 1000 metrov in približno 12 kilometrov od vhoda v jamo. Imel je neverjetno srečo, da so ga uspeli rešiti in da je bolnišnico zapustil že po dveh tednih.

ep. 1:
Na binkoštno nedeljo leta 2014 se v jami Riesending blizu Berchtesgadna ponesreči jamar Josef Häberle. Z usodno poškodbo glave leži na globini več kot 1000 metrov in več kot 12 kilometrov od vhoda v jamo. Medtem ko ga dva njegova soplezalca poskušata ohraniti pri življenju, se Ralf Sommer prebije nazaj na površje, da bi obvestil reševalce.

RIESENDING – JEDE STUNDE ZÄHLT / Deep Down / Nemčija, Avstrija, Švica / 2022
Scenarij: Jochen Alexander Freydank, Johannes W. Betz
Režija: Jochen Alexander Freydank
V glavnih vlogah: Verena Altenberger, Maximilian Brückner, Anna Brüggemann, Sabine Timoteo,
Beat Marti, Salvatore Greco, Sandy Lopicic, Isaak Dentler

Tokratni gost Intervjuja je slovenski misijonar Pedro Opeka, ali kot so mu rekli doma – Peter Opeka, ki ja na Madagaskarju ustvaril eno najlepših humanitarnih zgodb našega časa. Pred desetletjem je bilo njegovo poslanstvo predstavljeno v dokumentarnem filmu Pedro Opeka, dober prijatelj, in takrat ga je spoznala vsa Slovenija. Je izjemna osebnost s karizmo, ki pritegne množice. V pogovoru z Jožetom Možino se je dotaknil razvoja projekta Akamasoa, s katerim so v treh desetletjih pomagali že več kot pol milijona pomoči potrebnim. 25 000 revežev s smetišča zdaj živi v urejenih naseljih, njihovi otroci pa se šolajo, v zadnjih letih tudi na univerzi, ki so jo ustanovili. Misijonar Opeka je spregovoril tudi o svojih prizadevanjih za slovensko spravo, saj kot sin slovenskih beguncev v Argentini pozna medvojno in povojno travmo, ki je zadela slovenski narod. Pripoveduje, kako je njegovemu očetu Lojzetu Opeki, ki je bil med tisoči ujetnikov, ki so jih komunisti pobijali v rudniških rovih pri Hrastniku, uspelo čudežno zbežati. Slovenski misijonar je svojo vizijo pokopa mrtvih in slovenske sprave v posebnem pismu predstavil tudi predsednici republike. V pogovoru je spregovoril o utrujeni in pomehkuženi zahodni družbi in o malgaških nasprotjih, ki preprečujejo napredek države. Kljub težavam, ki se kopičijo, pa ne izgublja vneme za pomoč ljudem v stiski. Za Slovenijo si želi večje enotnosti: »Tako kot leva in desna roka sodelujeta, da opravita delo, tako moramo ljudje vseh prepričanj sodelovati za boljšo Slovenijo,« je prepričan misijonar Pedro Opeka.

Voditelj: Jože Možina

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Komična drama. Moški srednjih let se znajde sredi pandemije skrivnostne bolezni, ki povzroča nenadno izgubo spomina. Po nasvetu zdravnikov se vključi v posebni program, s katerim naj bi si zgradil novo identiteto. Vsak dan mora opraviti nalogo, ki jo prejme na kaseti, nove spomine pa posneti s polaroidnim fotoaparatom.

APPLES / MILA / SADEŽI POZABE / GRČIJA, POLJSKA, SLOVENIJA / 2020
Režija: Hristos Niku / Scenarij: Hristos Niku, Stavros Raptis / Igrajo: Aris Servetalis, Sofia Georgovasili, Ana Kaledzidu, Argiris Bakirdzis …

Saksofonski kvartet 4SAXESS je nastal leta 2000, ko so se takratni člani srečali na podiplomskem študiju saksofona v Parizu. Člani zasedbe so vrhunski slovenski saksofonisti Primož Fleischman, Dejan Prešiček, Tomislav Žužak in Lev Pupis, ki so svoje glasbeno znanje nadgrajevali s specializacijami v Bordeauxu, Parizu, Bostonu in Ljubljani. Glasbeniki raziskujejo različne glasbene sloge, obdobja in zvrsti ter negujejo tako klasično kot popularnejšo glasbeno tradicijo. Tokrat predstavljajo slogovno in zvočno raznovrsten spored, glasbo skladateljev Izidorja Leitingerja (Suita quasi balkanika), ljudsko Zrejlo je žito v priredbi Janeza Gregorca, odlomek iz opere Porgy in bess Georgea Gershwina in Kvartet v F-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov