Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 28. feb. 2024

TV Slovenija 1 • Sre, 28. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Mandarinka spremlja Ernesta in Celestinco na Boltežev otok. Boji se jezerske pošasti, a Celestinca jo pomiri, da je ta izmišljena. Ko prispejo na otok, pa zaslišijo čudne zvoke. Čakajo jih vznemirljive dogodivščine!

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Nekoč je živela punčka Rezika, ki je živela sama z mamo. Očeta ni nikoli poznala, zdaj pa je še mama hudo zbolela. Da bi ji pomagala ozdraveti, se je odločila, da bo poiskala drevo, na katerem rastejo zlata jabolka. Z denarjem za dragoceni sadež bi lahko kupila vse potrebno za mamino ozdravitev.
Jablano čuva velik ptič, ki se sicer na vsakega ujezi, deklici pa sam utrga veliko zlato jabolko.
Z zaščito velikega ptiča je prodala v bližnji trgovini jabolko in dobila zanj toliko denarja, da je kupila zdravila za mamo in vse, kar je pri hiši manjkalo.
Ob skrbni punčkini negi je mama počasi ozdravela. Velik prič pa je prihajal na obisk, zobal drobtine ob njunem oknu in dobri deklici ter njeni mami še naprej pomagal.

Mali Bo je ustvaril prekrasen vrtiček sredi mesta – a ni izbral najboljšega kraja zanj. Lahko Ekipa Tinpo pomaga?

Pri kužkih gostuje ekipa gnujev. Večkrat pozabijo na žogo in v čredi dirjajo po igrišču. Kužki bodo potrebovali dobro obrambo in večino dela bo opravila Gitica. Pa bodo drugi prepoznali njen trud?

Ljubozver povabi Puhkorepko, da na njegovem vrtu prespita v šotoru.

Nekoč je živel zajček, ki se je vsega na tem svetu bal. Skrival se je v detelji na robu gozda. Če se je iz krošnje oglasila kukavica, ali če je veter utrgal porumenel list, je zajček zatrepetal od strahu in se je potuhnil v deteljo, kolikor je bilo mogoče globoko.

Nekega dne se je zajček odločil, da ima dovolj strahu in da tako res ne more več živeti. Odpravil se je globoko v gozd. Legel je pod košato bukev, zaprl je oči in čakal, da pride ponj botra smrt.

»Zajček! Ej, zajček!«, se je nenadoma oglasilo iz krošnje. Tam je sedela vrana. »Kaj se pa to pravi, zajček, poležavati pod drevesom sredi belega dne!« »Saj ne poležavam. Pred strahom se skrivam. Pa vem da me bo kmalu spet ujel. Vsega se bojim, mene se pa ne boji nihče. Zato sem se ulegel pod drevo in se odločil, da to žalostno življenje končam.«...

Ana nestrpno pričakuje sestrično Klaro, ki prihaja na obisk iz Nemčije. Rada bi ji predstavila svojo družino in jo povabila na obisk k dedku in babici. Zdaj je skrajni čas, da s Petrom ponovita še pojme, povezane z družinskimi člani, in da razmislita, kam bi Klaro povabila.

Ana in Peter se spet srečata po počitnicah in Ana želi nadaljevati z učenjem nemščine, saj bi rada obiskala sestrično Klaro v Frankfurtu. Na potovanje se želi čim bolje pripraviti in ker je kultura nekaj, kar nas povezuje ne glede na jezik, se s Petrom odločita, da nemščino povežeta z glasbo.

Amadej in Žan Joštu pri košarki izmakneta denarnico. S tem želijo ajevci prisiliti Mlade mojstre financ, da bi odstopili od igre. Ekipa mora za nalogo raziskati varnostne prvine kartičnega plačevanja in sodobne oblike digitalnega plačevanja, vendar Jošt in Tom v igri ne želita več sodelovati.

Morena misli, da je Kapucar Soufian, in zaradi tega se spreta. Basim hoče, da Kenza postane polnopravna članica ekipe, zato jo uči lagati. Dorien napiše sporočilo na Kapucarjevo spletno stran, v katerem od njega zahteva, naj se preda. Rdeči pa Kapucarju pošljejo grozilno sporočilo in Pieter se odloči, da bo mami izdal svojo skrivnost.

Kapucar se skoraj ujame v past, ki so mu jo nastavili rdeči. Potrebuje Kenzino pomoč in na preizkušnji je njeno poštenje. Da bi mu pomagala, se zlaže staršem. Pieter in Morena se zbližata, kar Flo ne da miru. Basim že skoraj obupa nad seboj in svojimi super močmi, potem pa odkrije nekaj pomembnega.

Živahna komedija o življenju osnovnošolcev, najboljših prijateljicah, priljubljenosti in zajcih.

Osemletnica Lotta živi v stalnem kaosu. Njena mama obsedeno študira ajurvedo, njen oče preveč dela, mlajša brata jo nenehno jezita. K sreči ima Lotta najboljšo prijateljico Cheyenne, z njo in bistrim sošolcem Paulom pa sestavljajo bando Divjih zajcev. Banda ima tudi naravnega sovražnika, skupino Glamuroznih punc. Ko Berenike, njihova vodja, deli vabila na rojstnodnevno zabavo, pa Lotte, Cheyenne in Paul niso med povabljenci. Zato skujejo načrt, kako se vendarle pritihotapiti na praznovanje.

Izvirni naslov: MEIN LOTTA-LEBEN / Nemški film, 2019 / Režija: Neele Leana Vollmar / Scenarij: Bettina Börgerding, Daniela Kohl / Igrajo: Stefanie Bock, Caro Cult, Robert Paul Eitelberg

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Alexander Armstrong potuje po Šrilanki, odkriva živahne in starodavne kulture v južnem ter osrednjem, singalskem delu in na tamilskem severu. Šrilanka okreva po dolgi državljanski vojni in naravnih nesrečah. Danes med drugimi iz nekdanjih kolonizacijskih držav sprejema britanske, nizozemske in portugalske turiste. Alexander na poti spoznava nepozabne ljudi.

3. del:
Alexander v zadnji etapi potovanja po prekrasni Šrilanki spozna strokovnjaka za kače Sampatha, ki rešuje te smrtonosne, ampak ogrožene plazilce. Po srečanju z znano šrilanško popotnico Shenelle se odpravi na tamilski sever, kjer je 26 let divjala državljanska vojna. Tam si ogleda dirke z bikovskimi vpregami, obišče hindujski tempelj in se udeleži treninga šrilanške borilne veščine. Vmes se v osrednjem delu otoka povzpne na Levjo skalo, kjer je v 5. stoletju stala mogočna kraljeva trdnjava.

ALEXANDER ARMSTRONG IN SRI LANKA / Velika Britanija / 2023 / Režija: Ewen Thomson

Podkasti o glasbi, knjigah, filmih, slavnih osebnostih, osebni rasti ali težavah malih državljanov postajajo vse bolj priljubljeni tudi pri nas. Spremlja jih skoraj tretjina Slovencev. Raziskali smo, kdo jih ustvarja, kje je meja med medijem in vsebinami vplivnežev, kdo z njimi služi in zakaj jih uporabljajo tudi politiki. Nestrpne, celo nasilne odzive pa je v družbi sprožila postavitev spomenika v obliki črke Ć v Parku izbrisanih v Ljubljani. Obiskali smo razstavo o nastanku spomenika ter odzivih nanj in se o njegovi simboliki pogovarjali z avtorji. Umetnostna galerija Maribor praznuje 70. obletnico ustanovitve in postavitve prve razstave v historični stavbi na Strossmayerjevi. Ob tej obletnici je ponovno na ogled stalna zbirka, ki je sicer zaradi prostorske stiske v depojih. V nemški prestolnici pa se je končal 74. mednarodni filmski festival Berlinale. V glavnem tekmovalnem programu za zlatega in srebrne medvede je bilo 20 filmov. Predstavljamo nagrajence.

Az adás tartalma:

- Lendván tartotta első találkozóját a FUEN keretében megalakult Magyar Közösségek Munkacsoport;
- megjelent az MMÖNK új gazdasági pályázata;
- irodalmi est a lendvai Bánffy Központban;
- Iskolapad: a gyermekek viselkedészavara és annak kezelése.

Vsebina oddaje:

- prvo srečanje Delovne skupine madžarskih skupnosti FUEN v Lendavi;
- objavljen nov razpis PMSNS za naložbe v gospodarstvu;
- literarni večer v Centru Bánffy v Lendavi;
- rubrika Šolska klop: vedenjske motnje pri otrocih in kako ravnati z njimi.

Hildegard Andréju sporoči, naj se prej vrne iz Salzburga. André je prepričan, da je njuna zveza z Lindo trdna, vendar je vseeno zelo živčen, ko gre ta na poslovilno večerjo z Dirkom.
Henry mami očita, da je kriva za očetov odhod. Marianne to zelo prizadene in sklene odpotovati. Šele po Jessicinem posredovanju mu pove, zakaj je takrat Henryjev oče odšel.
Lucy in Franzi skušata odmisliti ljubezenske težave. Tim pa se trudi znova osvojiti Franzi.
Natascho pokliče dementni oče, a ona ostane v Bichlheimu, da bi bila Michaelu v oporo pri zdravljenju.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ko Cofek odkrije, da v smrdljivem vrtnem kompostu živijo deževniki, se mu ti zasmilijo in odnese jih v svojo sobo. Kmalu pa spozna, da to, kar prija njemu, ni nujno dobro tudi za druge.

Oči pelje Pepo in Jureta k ribniku, ki ga je obiskoval, ko je bil še pujsek. Malce je presenečen, ko ugotovi, da se je od takrat marsikaj spremenilo.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

Pravijo, da lahko živi 100 let, a je vseeno večno mlada, ponaša pa se tudi z izjemno sposobnostjo regeneracije okončin. Človeška ribica. Za nekatere je predmet raziskovanja, za druge občudovanja, za Slovence eden izmed najprepoznavnejših simbolov naše naravne dediščine, ki ji je nekaj pravljičnega pridiha s poimenovanjem »zmajevi mladiči« dal že Valvasor.
Čeprav človeško ribico, poimenovano tudi močeril ali proteus, najpogosteje povezujemo s Postojnsko jamo, jo najdemo tudi drugje v podzemnih vodah Dinarskega krasa in onstran slovenskih meja; le črni močeril živi samo v Beli krajini. Kaj ogroža to največjo jamsko žival na svetu, kaj vse vemo o njej in česa ne? Kakšen navdih je modni oblikovalki in kako jo je v konzervo ujel avtor grafičnih podob?

Scenarij: Milica Prešeren
Režija: Božo Grlj

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Za današnje kuhanje bo osnova krompir. Lotili se bomo najokusnejše in najbolj fotogenične metode priprave krompirja. Krompir bomo narezali na tanke, enakomerne plasti, te pa nadevali in obogatili z dodatnimi aromami.
Petra bo pripravila še čips na palčki in krompir, nadevan z jajcem, nasekljano šunko in čebulo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vohunska drama. Budimpešta. Med hladno vojno postane v Kadarjevi tajni službi na Madžarskem zelo napeto. V Sovjetski zvezi pripravljajo zamenjavo Hruščova z Brežnjevom, kar ni pogodu nekaterim lojalnim, a satelitskim partijskim voditeljem, med katerimi je tudi madžarski. Vsekakor se v skladu z napovedanimi menjavami v vrhovih komunističnih struktur obetajo tudi kadrovske spremembe po politični in vojaški lestvici navzdol. V pričakovanju novih kariernih položajev ter v ozračju skrajnega nezaupanja in dvojnih agentov hladne vojne se v madžarski tajni službi porodi zamisel o igri prevare, ki bi razkrila, kdo je na pravi strani in komu ne gre zaupati …

A JÁTSZMA / THE GAME / MADŽARSKA / 2022
Režija: Péter Fazakas / Scenarij: Norbert Köbli / Igrajo: János Kulka, Zsolt Nagy, Viktória Staub, Gabriella Hámori, Péter Scherer, Ákos Orosz, József Szarvas, Anikó Varga, Mária Varga, Irma Major, Gabi Fon, Károly Hajduk, Alexandra Borbély …

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Seznanili vas bomo z novim plesnim solom Milana Tomášika, ki ga nocoj premierno predstavlja v Cankarjevem domu. Bili smo na odprtju razstave Dragana Teodorovića - Zeke "To je bilo neko lepše i srećnije vreme" v galeriji Photon. Seznanili vas bomo tudi z razstavo turško-ameriškega večmedijskega umetnika Refika Anadola v londonski galeriji Serpentine in korejskim filmom Pošast, ki ga bodo nocoj premierno prikazali v Kinodvoru.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Poklicno in zasebno življenje Dragana Ambrozića je neločljivo povezano z glasbo. Med njima ne zna potegniti ločnice, saj se razmišljanje in pisanje o glasbi stalno prepletata z organizacijo dogodkov, med katerimi nedvomno izstopa položaj umetniškega direktorja glavnega odra na festivalu Exit. Prva besedila je objavljal v časopisu Student, konec osemdesetih pa ustanovil izvrsten popkulturni magazin Ritam, o katerem se še danes govori z izbranimi besedami. Pisanje vedno povezuje z aktivizmom, kamor spada tudi organizacija koncertov na čelu z razvpitim nastopom skupine The Prodigy decembra 1995 v Beogradu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov