Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 3. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 3. mar.

Svinji Mici in Polonca sta slišali, da imajo na polju na vrhu griča izvrstno hrano in dober razgled. Splačalo bi se potruditi in si razmigati parklje. Toda Polonca že kmalu omaga in sklene, da si mora odpočiti. Uglajeni fazan Fabijan je ne more spraviti pokonci, a to uspe sovi Tetki. Škoda bi bila, če bi prespala pojedino, ki jo čaka na koncu izleta.

Rija in Krokodil gresta taborit. V gorah je prijetno bivati v šotoru – dokler se ne stemni. Lunina svetloba riše sence, ki so na šotorskem platnu videti kot čarovnice in pošasti. Rija pošlje Krokodila ven, da bi jih prepodil. A Krokodilova svetilka nariše še več strašljivih podob. Rija se opogumi in gre pomagat Krokodilu. Tako spozna, da sence rišejo samo veje in Krokodil. Rija in Krokodil se veselo zabavata, ko s svetilko uprizorita predstavo senčnih lutk.

Žarko in Živa morata poiskati izgubljeno podgano Bojanco in jo rešiti iz visoke trave. Najprej opazujeta, kako spretne so ovce, in ugotovita, da morajo vse živali z dvorišča sodelovati in pojesti travo, da bodo rešile Bojanco.

Modri cmokec najde Panovo piščal in zaigra čudovito melodijo. Ko jo zaslišijo drugi cmokci, se mu pridružijo s svojimi glasbili ... To pa za Modrega cmokca postane preglasno!

Krilčkov očka zamuja, in medtem ko so druge pošasti že doma, žalostni Krilček pomaga gospe Jokinstok. Nenadoma pa zasliši nenavaden zvok ... Krilčkovi prijatelji ne bodo mogli verjeti, kaj so zamudili!

Bibi iz vej, ovijalk in semen sestavi supernapravo sadježerko. Sovice se igrajo, mami sova pa jih prosi, naj pazijo na njene orhideje na koncu veje. Ko Bibi po nesreči odlomi cvet orhideje, pred sestricama v zadregi prikrije, kar je storil. Odpravijo se gozd iskat večja semena za igro s sadježerko. Srečajo veverička, ki išče zakopana semena, Bubi pa predlaga, da bi nabrali nekaj malin. Pot jim prekriža lisička s kožuščkom, polnim cvetlic, kajti vrača se s polja sivke. Pikapolonica jim našteje vse dele rastlin in razloži, kako iz semena zraste cvetlica. V domačem gnezdu Bibi mami prizna nesrečo s cvetom orhideje. Mami mu oprosti, saj je zbral pogum in povedal resnico. Skupaj zapojejo pesmico o rastlinah, ki rastejo v gozdu.

Robotek Boti se znajde sredi bleščečega prostranstva. Opazuje preplašeno zverko, žarečega Žarka, ki Botija slepi z žarečim repom, zato ga Boti neha loviti. Umiri se in potuhne, Žarko se mu približa, Boti pa tako brez težav zbere vse njegove podatke in naloga je opravljena.

Da mu mama ne bi postrigla krempljev, se Cofek pretvarja, da jih potrebuje za igro. Supermedo brez krempljev ne more biti superjunak! Superkremplji pa povzročajo same težave ...

Ekipa pomaga dvema hipsterjema, da lahko opazujeta zvezde.

Eden od dvojčkov bi rad, da je luč v sobi prižgana, drugi pa, da je ugasnjena. Ekipa Tinpo mora najti rešitev, ki bo ustrezala obema.

Kako nastane mavrica? Morda bo Zmediju to pojasnil robot vremenčnik, ki je ušel pod nebo, kjer zdaj hkrati dežuje in sije sonce.

Pip in Poka na hribu tekmujeta v kotaljenju. Poka nepričakovano naleti na Francko in se spomni obljube, da bosta na peskovniku skupaj naredili barčico tobogan. Ker bi rada izpolnila obljubi, ki ju je dala Pipu in Francki, sklene, da se bo skrivaj hkrati igrala z obema. Hitro smukne na hrib k Pipu, da se igrata kotalivčke, pa švigne do peskovnika, kopat mivko za tobogan. Tekanje sem ter tja jo strašno izčrpa, Pip in Francka pa po naključju odkrijeta njeno skrivnost. Zabavata se, ko vidita, kako bi rada ustregla obema. Igraje jo razkrinkata in Poka prizna, da je res pri koncu z močmi. Odločijo se, da se bodo skupaj igrali.

Mili in Moli skrbita za poškodovano mucko Sajko. A Molijin muc Mači se čudno obnaša. Moli je ljubosumna, ker je samo Mili povabljena na sošolkino zabavo. Moli je jezna na Mili, a ko opazuje Mačijevo obnašanje, ugotovi, za kaj gre. In čeprav je šla Mili na zabavo brez nje, sta še vedno najboljši prijateljici.

Zafrk namerava posneti akcijski film, v katerem bo odigral glavno vlogo. Zanj potrebuje znamenitosti. Idealen kraj za snemanje najde na atenski Akropoli. Tam stoji antični tempelj. Zafrk se brezobzirno loti snemanja in ogrozi ta spomenik.

Otroci na Elinem podstrešju najdejo nekaj, kar je videti kot pravi zemljevid do zaklada.

Pepi in Olji je dolgčas. Oči pujs poišče staro škatlo z vrtnimi igrami. Jure pa se vseh iger ne more igrati, ker je še premajhen.

Egon ne more puliti korenja tako zlahka kot očka. Ajda ga takoj podraži, da je šibek kot mravljica. Pa kaj še, si misli Egon. Gotovo je tudi on tako močan kot medved. Močan morda ne, pa se lahko z očkom kosa po pameti? Seveda!

Ko se otroci pogovarjajo o božiču, ugotovijo, da se je Boltež rodil na novega leta dan in da že zelo dolgo ni dobil darila. Odločijo se, da bodo to popravili ...

Zdravnica Mica s Tinkovo pomočjo pokaže, kako se v prebavilih naselijo virusi in povzročijo trebušno gripo. Najboljša obramba pred njo je temeljito umivanje rok.

Sneguljčica in Rdeča kapica postaneta najboljši prijateljici, ko se Sneguljčica spopade z zlobno kraljico, Rdeča kapica pa z dvema lačnima volkovoma – enim, ki je požrl njeno babico in se našemil v njene obleke, in drugim, ki je pohrustal nekaj nič hudega slutečih pujskov.

Nedeljsko bogoslužje iz slovenskega narodnega svetišča Marija Pomagaj na Brezjah.

Papež Frančišek je ob pripravi na jubilej 2025 razglasil letošnje leto za leto molitve. Kaj pa je molitev?

Papež Frančišek je ob pripravi na jubilej 2025 razglasil letošnje leto za leto molitve. Kaj pa je molitev? Kako moliti? Kaj pri tem delamo in na koga mislimo? Apostoli so Božjega sina Jezusa prosili: »Nauči nas moliti!« Jezusovo molitev Oče naš verniki prenašajo iz roda v rod. Zakaj kristjani povezujejo ustno molitev z molitvijo srca? Molitev je prvo poslanstvo za Bogu posvečene, v postnem času pa ji poleg opravljanja dobrih del več časa namenijo tudi drugi verniki.
Po 45-letih so na odru ljubljanske opere ponovno uprizorili lirično dramo skladatelja Julesa Masseneta, Werther. V škofiji Murska Sobota in občini Črenšovci pa se bodo ob 150. obletnici rojstva z vrsto dogodkov spomnili vsestranskega duhovnika Jožefa Klekla. Kako lahko religije prispevajo k miru, prisluhnite dr. Simonu Malmenvallu in Marijinim sestram iz Ukrajine.

Začetek iztekajočega tedna so zaznamovali kmetje iz Belgije in nekaterih drugih evropskih držav, ki so s traktorji zasedli Bruselj. V tem času je Evropska komisija kmetijskim ministrom predstavljala predloge za umiritev razmer. O dogajanjih v Bruslju smo se pogovarjali z Mašo Žagar, direktorico Direktorata za kmetijstvo pri MKGP. Predstavniki slovenskih nevladnih kmetijskih organizacij so se v torek sestali z resorno ministrico in z državno sekretarko z ministrstva za finance. Pogajali so se o izvzetju OMD plačil iz obdavčitev. Ustavljamo se tudi v Apaških gozdovih. Na tem območju poteka nevarna in obsežna sanacija po lanskoletnih vetrolomih. V nadaljevanju pozornost namenjamo tveganjem v kmetijski pridelavi s poudarkom na tveganjih pri pridelavi zelenjave.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Pred dvaintridesetimi leti je Vlado Kreslin z ljudskimi godci iz rojstnih Beltincev, Beltinško bando in svojimi starši prvič stopil na oder Gallusove dvorane. Kar je bilo v začetku videti kot nenavaden izlet rokerskega pevca v etno glasbo, se je spremenilo v prvovrstno glasbeno poslastico, ki že več kot tri desetletja navdušuje poslušalce v vedno nabito polni veliki dvorani Cankarjevega doma.
Tridesetletnico koncertiranja v Cankarjevem domu je Kreslin proslavil tudi s ponovno izdajo svojega prvega solističnega albuma Namesto koga roža cveti, ki je izšel konec junija leta 1991, kot prvi CD v samostojni Sloveniji. Koncerti Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško bando decembra 2021 so zveneli v duhu tega albuma, saj so glasbeniki odigrali prav vse skladbe s te že kultne plošče. Tokrat bomo užili del tega bogatega koncerta, ki ga je režirala Tina Novak.

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb.
Jože Potrebuješ je izbral glasbeni spot Ta vlak skupine Čuki, se spomnil zasedbe Gu Gu s pesmima Na Jamajko in Mi imamo se fajn. Izbral je tudi skladbo Mavrica nekdanjega člana Čukov Marka Vozlja ter skladbo Bam Bam Bam skupine Čuki.

Komedija o ljubezenskih rečeh. Zanjo vemo, da se ne ozira ne na starost niti na kraj. Ne vemo, kdaj ali kje jo bomo našli. Lahko se zaljubimo v vrtcu kot otroci, lahko je to cesta ali park. Kadarkoli in kjerkoli … Josef se veseli upokojitve, saj bo končno lahko nastopil in zaživel kot klovn, kar si je od nekdaj želel. In kot klovn bo spoznal Maruško, prodajalko kave na premični stojnici. Čeprav sta ostarela človeka, njuna ljubezen vzbrsti, kakor da sta drug drugega iskala vse življenje. A to še ni vse … Nenadoma se pri Josefu doma pojavi njegova hčerka Anička, s petletnim Honzikom. Pravkar sta zapustila dom, v katerega si je njen soprog pripeljal ljubčka. Anička ima zato dovolj moških za eno življenje, a kaj, ko pride mimo stara ljubezen, sosed Pavel, ki ji vname misli in srce. Tudi Honzik najde svojo simpatijo v vrtcu, ime ji je Alenka. Pa tudi Honzikov stric Karel najde v vrtcu svojo sorodno dušo, Honzikovo vzgojiteljico Eliško. Za povrh se spoprijateljita še njuna psa.
Ljubezen med naše junake prinese upanje in lepoto, a tudi skrbi, zaplete in ovire. Njihova naloga je, da jih premagajo z dobro voljo in ljubečim nasmehom.

SRDCE NA DLANI / ČEŠKA R. / 2022
Režija: Martin Horský / Scenarij: Martin Horský / Igrajo: Veronika Khek Kubarová, Joe Weintraub, Eliska Balzerová, Bolek Polívka, Jana Pidrmanová, Kristína Svarinská, Vladimír Polívka, Jaroslava Kretschmerová, Matous Ruml …

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Poka prinese v park kotalke, da se bosta s Pipom kotalkala. Poka spozna, da je to težje, kot si je predstavljala. Po prvih negotovih poskusih prepusti kotalke Pipu. Pipu gre bolje od tačk. Opogumi Poko, da še enkrat poskusi, a Poka si več ne zaupa. Ko pade, razočarana prepusti kotalke Pipu, ki verjame, da jo bo s svojimi spretnostmi pritegnil, in bo spet poskusila. A Poka je še bolj odločena, da kotalkanje ni zanjo. Pip si izmisli novo igro, kotalkavlakec, ki Poki počasi povrne samozavest in naenkrat se zave, da kotalka. Med smehom se zvrneta v peskovnik in se strinjata, da je kotalkanje res prima!

Pred smučarskim tekmovanjem Pokal Vitranc v Kranjski Gori Bernarda in Jože gostita dva nekdanja uspešna smučarja: Jureta Koširja in Reneja Mlekuža. Pred Mednarodnim dnevom žena prihaja v goste tudi ustanoviteljica in direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač. V zabavnih igrah se tokrat pomerita igralka Maja Martina Merljak in pevec Gašper Rifelj, ki sta sodelovala pri snemanju Gašperjevega novega videospota za pesem Snežno bela. Na glasbenem odru se predstavlja še skupina LPS z novo pesmijo Počakaj me.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V prihodnjem tednu bo prišlo do zamenjave na čelu pravosodnega ministrstva, potem ko je afera z nakupom sodne stavbe dodobra pretresla ta resor. Pred pravosodnim ministrstvom so številni izzivi, od uresničitve ustavne odločbe o sodniških plačah do protikorupcijske zakonodaje, prenapolnjenih zaporov in seveda reševanja usode že kupljene stavbe za sodišča. O tem s kandidatko za ministrico, ki je v petek prestala zaslišanje pred pravosodnim odborom v parlamentu, Andrejo Katič.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Luca je redkobeseden in nedružaben ter trmasto vztraja pri svojih starih smučeh in opremi, vendar je v smučini izjemno hiter, zato ga hoče direktor smučarske akademije skupaj z Dani poslati na promocijsko prireditev. Luca ob misli na druženje in snemanje skoraj doživi živčni zlom, prepričajo ga šele z obljubo, da bo lahko preizkusil helismučanje. Toda svojeglavi fant jo ubere po svoje in za sabo sproži snežni plaz.
Franziska je za Nawal pripravila dolgo rehabilitacijo, da je ne bi preobremenila, toda slednja je pripravljena narediti vse, da bi čim prej spet stala na smučeh. Zato začne jemati tablete proti bolečinam, da bi bilo videti, kot da je že okrevala.

SCHOOL OF CHAMPIONS / Avstrija / 2023
Scenarij: Samuel Schultschik
Režija: Dominik Hartl, Johanna Moder
V glavnih vlogah: Josephine Ehlert, Judith Altenberger, Emilia Warenski, Imre Lichtenberger, Luna Mwezi, Mikka Forcher, Thomas Mraz, Simon Hatzl, Gregor Seberg, Jakob Seeböck, Moritz Uhl

Promet narekuje naš vsakdanjik bolj, kot smo si to pripravljeni priznati. Pa naj gre za slovenske ceste, na katerih skoraj ves čas potekajo gradbena dela, za železnice, ki pogosto spominjajo na dobro ohranjeno muzejsko zbirko, ali za letalski in ladijski promet, ki ju pestijo neprestane svetovne krize. Kaj lahko Slovenija izboljša na področju logistike in kaj prinaša nova, tako imenovana tehnologija veriženja blokov? O tem se bomo v tokratni oddaji Intervju pogovarjali s prometnim inženirjem Igorjem Jakominom. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Miúcha, slavna brazilska pevka bosse nove, je bila obenem tudi sestra Chica Buarqueja, učenka Viníciusa de Moraesa, druga žena Joãa Gilberta in sodelavka Toma Jobima. V filmu nam njeno zgodbo razkrivajo njena osebna pisma, zvočni in filmski posnetki ter njene risbe in akvareli, ki kažejo, da je bila sicer vedno v senci moških glasbenikov, a je v tem moškem svetu ves čas iskala svoj glas – in ga sčasoma tudi našla. Miúcha: glas bosse nove je film o izjemni glasbenici in zakulisju glasbenega gibanja bossa nova.

MIÚCHA – A VOZ DA BOSSA NOVA / MIÚCHA - THE VOICE OF BOSSA NOVA / Brazilija, Francija, ZDA / 2022 / Režija: Daniel Zarvos, Liliane Mutti

Koncert Violino fantastico? je rezultat pedagoškega projekta Evropske baročne akademije v Ambronayu, ki združuje mlade, nadarjene glasbenike iz Evrope in jim omogoča izobraževanje in vstop v profesionalni svet baročne glasbe. K sodelovanju so povabili Ansambel Radio Antiqua iz Nizozemske, mednarodno skupino mladih glasbenikov, ki se posveča izvajanju stare glasbe na avtentičnih inštrumentih. Pod pedagoškim in glasbenim vodstvom Enrica Onofrija so pripravili virtuozne izvedbe skladateljev, ki so ustvarjali na prehodu 17. v 18. stoletje. Posnetek prikazuje izvedbo koncertov za tri soliste G. P. Telemanna in A. Vivaldija.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov