Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 9. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 9. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V SNG Maribor smo si ogledali premiero predstave Toxic, ki je nastala po istoimenskem romanu pisateljice in dramaturginje Eve Mahkovic. V ospredju sta sodobna urbana ženska in njeno življenje. Sinoči je na festivalu Fabula gostovala češka avtorica Lucie Faulerová, ki je govorila o svojem drugem romanu Objela me bo smrt ter žalovanju in banalnostih vsakdana. Več pa tudi o knjigi Naše znanstvenice. Kako so ženske soustvarjale znanost v Jugoslaviji.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kuhati Kakaduduju je zahtevna reč. Ne je nič zelenega, pa nič, kar je posebnih oblik in kar ima vonj … Še bolj nerodno je, ker mu kuha ribič, ki raje suče čopič, kot da bi sukal kuhalnico. Se tudi vam zdi, da sta ta dva večkrat lačna kot sita? Ljubljanski otroci so ostali brez šolskega kuharja in prosijo Pepeta, da jim pomaga. Se bo izkazal? Ali je to recept za polom?

Hu je izčrpan in ne najde več svoje oblike. Ela in Oskar mu pomagata, kot vesta in znata.

Mili in Moli bi radi zaslužili nekaj dodatnega denarja, da bi si lahko kupili igrače. Zato postaneta sprehajalki psov. A njuna nepotrpežljivost jima zagode in vse gre po zlu, ko se odločita, da bosta naenkrat peljali na sprehod preveč psov. Ko psi zagledajo Ladko, jih Mili in Moli ne moreta več obvladati in nastanejo težave.

Mili in Moli skupaj zgradita vrtno hišico. A kmalu se sporečeta glede tega, kako bosta hišico uporabljali in kaj se bosta igrali. Njuno prijateljstvo se skrha in dekleti si poiščeta druge prijatelje za igranje. Kmalu pa ugotovita, da se morata novim prijateljem še bolj prilagajati in da pogrešata druga drugo. Njuna mucka ju pripeljeta spet skupaj in zdaj sta dekleti pripravljeni tudi popuščati.

Manca nam veselo predstavi svoja brata in sestrico, skupaj jim nikoli ni dolgčas. Kaj bodo počeli tokrat? Plezali, risali in se preizkušali v zabavnih nalogah poligona na vrtu. Ali bo uspelo vsem preskočiti gugalnico? Poglejmo in ob tem preverimo, zakaj imajo Kriškraški v studiu toliko nogavic.

Zofka je odprla svoj vrtec. Ada v bralnem kotičku bere knjigo, Nejko sedi za mizo in … Riše? Ne, risati ne zna. Vsaj tako meni sam. Ada ga spodbuja, naj poskusi narisati Zofko. Mu bo uspelo? Kdo pa jih bo obiskal? Nekdo, ki dela v vrtcu, na črko V. V kot veselo bo!

Mikeyjev razred mora pripraviti predstavitev za kulturni dan. Mikeyjeva teta je prepričana, da bo nečakova predstavitev legendarna. Predstavil bo namreč hako, maorski obredni ples. Tudi njegovi sošolci pripravljajo zanimive predstavitve.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

Gaja je tokrat v Krompirju ostala sama in odločila se je, da bo tesnobo pregnala s plesom. V goste je povabila fizioterapevta Jureta Rehermana, ki pravi, da sta psihično in fizično počutje tesno povezana. Zato je zelo pomembno, da se znamo ustaviti, si prisluhniti ter poiskati način za sprostitev in gibanje. Ena od možnosti je “disco terapija”, ki bo v ples pognala ves studio. V rubriki Kaj znaš pa ti bomo spoznali nadebudni plesalki Brino in Niko, ki pobirata prva mesta na mednarodnih tekmovanjih v paraplesu. Z nami bo tudi Nastija Fijolič, predsednica edinega plesnega kluba, ki se ukvarja s paraplesom - kluba Zebra.

V 21. oddaji se za vstopnico v četrtfinale Malih sivih celic potegujejo Anika, Klara in Jernej iz OŠ Dobje (rumeni) ter Ana, Matija in Voranc iz OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica (vijoličniHitrih lončkih pa Tita, Tinkara in Zala iz OŠ Zbora odposlancev Kočevje ter Leja, Rok in Vid iz OŠ Stranje. Juš se preseli v prihodnost, Rok se igra z vetrom, tekmovalci pa se hitro sprehajajo po parkih in računajo, pri algoritmih pojejo ljudske pesmi, med vprašanji pa podeljujejo nagrade, prebirajo lažne novice in zbijajo vročino. Kdo zagospodari labirintu in zakaj se spominjamo dreves, poglejte v oddaji.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Danes so se začeli prvi preizkusi posebnih nadarjenosti, znanja in spretnosti za vpis v nekatere srednje šole. Nasveti bi vam verjetno prišli prav, zato smo v Infodromu obiskali dijake programa tehnik zobne protetike, ki so preizkus uspešno opravili. Gotovo ste v zadnjih tednih že slišali za stavko nekaterih poklicev v javnem sektorju, zato v rubriki Podrobno pod lupo razlagamo, kaj je to javni sektor in kdo je v tem primeru delodajalec. Obiskali smo tudi enega od šolskih krožkov, ki je zelo tehničen in med učenci OŠ Stranje zelo priljubljen. V lep konec tedna pa smo odjezdili skupaj z Lano in žrebcem Aldom, ki je bil navdih za knjigo Dese Muck Nebo v očesu lipicanca.

Po dolgih počitnicah se na male ekrane spet vrača Osvežilna fronta. Prva epizoda nove jesenske sezone bo namenjena varnemu seksu. Mila ima cel kup vprašanj za svoje starše, Ajdi sta v rubriki Babenberg na spolnost pogledali predvsem s stališča deklet, Rok je v Kvikijih zbral cel kup informacij o spolno prenosljivih okužbah, v Epskem filmu so ugotavljali, kaj so nas naučile filmske seks scene, za konec pa sta Bibi in Silvester zbrala še najboljše komentarje gledalcev, ki so prispeli na naslov Osvežilne fronte.

Procesi načrtnega samouničenja potekajo v vseh živih bitjih oziroma v vsaki živi celici. Pri nižjih živalskih vrstah je samožrtvovanje evolucijska prilagoditev. Pri mravljah, listnih ušeh, osah, čebelah, drugih žuželkah okužena žival zapusti kolonijo, čeprav sama ne more preživeti. Utopitev delfina, množični samomori lemingov in večkratno utapljanje novofundlandca je nekaj najbolj znanih primerov samomorov pri živalih. Ali so si te živali res načrtno vzele življenje? Samomorilne misli in dejanja povezujemo s človekom. Bi lahko razvili orodja, s katerimi bi lahko zdravniki prepoznali ogrožene ljudi in jim pomagali?

Na Groharjevi ulici v Kamniku je od leta 2005 domovanje oziroma verski hram Krščanske verske skupnosti Jehovove priče. V centru živita tudi zakonca Gabor, ki sta se povsem posvetila življenju v skladu s svetopisemskimi vrednotami in delu za skupnost.

Srbska pravoslavna cerkev sv. Cirila in Metoda v Ljubljani je edina pravoslavna sakralna zgradba na Slovenskem. Temeljni kamen za cerkev so položili leta 1932, uradno pa je bila dokončana 23. oktobra 2005, ko jo je posvetil srbski patriarh Pavle. Takrat so v oltar položili tudi relikvije sv. Atanazija Velikega. Leta 2010 jo je mestni svet Mestne občine Ljubljana razglasil za kulturni spomenik lokalnega pomena.

Odpravili smo se v naselje Gazice v občini Brežice, kjer imajo prebivalci sicer urejen dostop do vode, so pa še vedno brez elektrike. Pogovarjali smo se z vaščani, ki so se s svojimi predlogi že večkrat obrnili na občino. Kako občina ravna z denarjem za Rome in kdaj lahko Romi v naselju pričakujejo elektriko, smo vprašali tudi pristojne. Kako uspešni so otroci v šoli in kako na uspeh vpliva predšolska vzgoja, smo izvedeli na OŠ Cerklje ob Krki. V Brežicah živi tudi Rudi Mlinar, ki je izdal roman o ljubezni med romskim fantom in neromskim dekletom.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Spoznali smo poškodovanega tekmovalnega konja, ki ima to srečo, da ga je, po hitro končani tekmovalni karieri, kupila srčna in vztrajna skrbnica Marjana Onič. Pri vzgoji in šolanju sicer zahtevnega konja pa ji je pomagal Marko Vašcer. Spremljali smo urejanje umetnih otokov na Brežiškem jezeru, kjer gnezdi in se zadržuje veliko število ptic. Z ustanoviteljico Raziskovalnega Inštituta Pes smo se pogovarjali o vzgoji psov in njihovi vlogi v človeški družbi. Predstavljamo pse v Zavetišču za živali Maribor, ki zaradi starosti težje dobijo nov dom. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Pihanje stekla v Sloveniji obvlada le peščica mojstrov. Eden izmed njih je Zvone Drobnič, spoznali ga boste prihodnjo soboto. V Celju pa smo obiskali Natašo Berginc, ki je združila strast do športa in uspešen posel. Kljub težavam v tekstilni industriji pa proizvodnjo ohranja v Slovenji.

Miki Ivi ponudi delo v Angel baru, saj je Iva trenutno brez službe, on pa nujno potrebuje pomoč za točilnim pultom. Iva ponudbo sprejme z veseljem, toda delo natakarice je težje, kot si je predstavljala. Tako Mašo na pregled pelje Miki, ki je kot vedno pripravljen vskočiti. Maša potarna Ivi o težavah in občutjih samske noseče ženske. K Mirjani v taxi prisede nenavadna stranka, ki ji bo zaznamovala dan bolj, kot bi lahko pričakovala na začetku vožnje. A na koncu dneva je Mirjana zadovoljna kot že dolgo ne.

Prašportniki dokazujejo, da invalidnost ni ovira za vrhunske športne uspehe. Udeležili smo se treh prireditev, povezanih s parašportom, ki so nam postregle z izjemnimi uspehi dosežki gluhih in preostalih parašportnikov, po drugi strani pa nas tudi opomnile, da šport ni le tekmovanje, ampak tudi sprostitev. Kdo so parašportniki leta 2023, vse o njihovih dosežkih in športnem duhu mladih s posebnimi potrebami, boste izvedeli v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Predstavljamo Center za slovenščino kot drugi tuji jezik, ki je svoje dejavnosti začel pred skoraj 60 leti,
Bili smo na osrednjem srečanju predstavnikov slovenskih društev v Bosni in Hercegovini.
Do velike slovesnosti, ki bo Novo Gorico in Gorico združila kot Evropsko prestolnico kulture leta 2025, je le še eno leto. Priprave so v obeh mestih v polnem teku.
Vabljeni k ogledu.

V tokratni oddaji sta ustvarjalki v fokus vzeli mejo kot prezrto, a zato nič manj odlično turistično zgodbo. Na terenu sta preverili, kakšno je čezmejno sodelovanje na območju občine Podčetrtek in na hrvaški strani reke Sotle, ter kako se Ilirska Bistrica povezuje s hrvaško Kastavščino.

Po padcu meje s sosednjo Hrvaško se je namreč v obmejnih občinah odprl neizkoriščen turistični prostor. Nekdanja meja, ki je tekom zgodovine ločevala in povezovala hkrati, postaja danes prostor za ustvarjanje skupnih partnerstev, hkrati pa se odpirajo tudi vrata novi čezmejni turistični destinaciji. Želja turističnih delavcev s terena namreč je, da bi se bolj tesno povezovali tako sobodajalci, gostinci kot tudi ponudniki kmetijskih produktov in aktivnih doživetij tako s slovenske kot hrvaške strani.
V oddaji je tako izpostavljen eden bolj originalnih pridelovalcev brinjevca iz vasi Zabiče pri Ilirski Bistrici, ki izstopa po retro kleti v kateri ima shranjene sode z namočenimi brinovimi jagodami, katere vsak dan meša zaradi nenehnega vrenja kvasovk. V oddaji boste tudi izvedeli, zakaj se vas Novokračine imenuje tudi »Dolina ljubavi«. Na hrvaški strani pa več o tradicionalnem povezovanju Ilirske Bistrice z občino Matulji ter o železniški progi Ljubljana-Reka, ki je lani praznovala 150 let in danes predstavlja dragoceno kulturno in tehnično dediščino. Žal pa se izgublja socialna vez, saj domačini vedo povedati, da je njega dni na tej relaciji dnevno vozilo tudi po šest vlakov, danes pa na njej vztraja samo še eden.
Na hrvaški strani reke Sotle izpostavljamo gastronomsko ponudbo podeželskega gostišča, ki hrani tudi ostanke Celjskih grofov. Obiskali smo dvorec Miljana in vedno razigrano Kočo pri čarovnici, ki se skriva v gozdu samo kilometer stran od samostana Olimje. V njej tudi po letih dolgo ostaja kvalitetna ponudba za otroke, ki lahko tu vstopijo v svet pravljic in ponovno spoznajo Kekca, Bedanca, Krjavlja, Sneguljčico, Rdečo kapico in druge pravljične like.
Obmejni prostor je ravno zaradi zgodovinskega spomina izjemno bogat z originalnimi vsebinami, avtentičnimi produkti, hkrati pa nas uči o multikulturnosti ter o sobivanju kultur, narodov in jezikov. Zato bi morali turistični odločevalci v prihodnje razmisliti o vzpostavitvi čezmejne destinacije, ki bi preko povezovanja in skupnega nastopa na trgu, postopoma trgala tradicionalni tranzit skozi prezrte kraje. Čas je že, da ti kraji presežejo tradicionalni tranzit na poti do Istre, Kvarnerja, Zagreba ali bolj zvenečih turističnih destinacij. Meja je namreč odlična turistična zgodba in ljudje v širšem obmejnem pasu imajo dosti za ponuditi. Samo povezati jih je potrebno na pravi način.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Neki Po se mora pred sončnim zahodom izseliti iz hiše, da se bo lahko vanjo vselil neki drug Po – in potrebuje pomoč!

V novi, prenovljeni in daljši oddaji Ah, ta leta! bomo tokrat slavili ženske, ki svoje delo razumejo kot poslanstvo, ne le kot poklic. Ženske, ki premikajo meje, posegajo na nekoč povsem moška področja in nas s svojim delovanjem navdihujejo. V studiu se nam bodo pridružile akademikinja dr. Alenka Šelih, s katero bomo spregovorili o prezrtem pomenu in vlogi žensk v naši zgodovini, pianistka nebeške vizije in herojske moči, prva dama med slovenskimi in tudi svetovnimi pianistkami Dubravka Tomšič Srebotnjak ter znanstvenica dr. Saša Novak. Spoznali bomo tudi županjo občine Črna na Koroškem Romano Lesjak, ki je ob lanskih poplavah pokazala, kako se da odločno in predvsem srčno voditi skupnost v težkih časih, ter akademsko kiparko Vlasto Zorko, ki pri skoraj 90 letih še vedno ustvarja, najraje svoje značilne skulpture žensk, ki se jih je do danes nabralo že več kot 1000. Kako se prepletata umetnost in umetna inteligenca, pa nam bo z gostjo dr. Narviko Bovcon predstavila Nina Cijan, voditeljica nove rubrike Ah, ta splet!, namenjene širjenju digitalne pismenosti.
Kot prvo med prvimi pa smo obiskali predsednico države dr. Natašo Pirc Musar, ki je s svojo vero vase in v svoje sposobnosti postala prva predsednica države in s tem na najvišji ravni nakazala simbolni premik k enakopravnosti spolov.

Kot marsikateremu paru z majhnimi otroki je tudi Gregu in Teji postalo stanovanje na neki točki preveč utesnjeno. Zato sta se podala na pot iskanja primerne parcele, kjer bi postavila hišo in pognala korenine. Ker sta oba Gorenjca, je bila regija jasna. Nekje med Kranjsko Goro in Radovljico, pa tudi blizu vrtca, šole, trgovine in z dobro prometno povezavo do Ljubljane. Družini prijazno in priročno lokacijo sta našla v Žirovnici, kjer sta na razgledni parceli pod znamenitim Vodostanom postavila sanjsko hišo.
Prenovljeno meščansko stanovanje v središču Ljubljane je lep primer, kako lahko z dobro zasnovo stanovanja z ustvarjalnim pristopom arhitektov nastane bistveno izboljšano, posodobljeno in novi lastnici prilagojeno stanovanje. Hkrati se je v stanovanju odprla popolnoma nova barvna paleta.
Prenova dvesto let stare kraške domačije je velik zalogaj. Zato so se je novi lastniki lotili postopoma. Najprej prenove nekdanjega gospodarskega poslopja, »tako za okus«, kot je povedala arhitektka Vesna Hrvatin, ki vodi prenovo celotne domačije. Z njo se bomo pogovarjali o specifikah in čarih takšne prenove.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Nocoj o zapletih pri reklamaciji izdelka. Naš gledalec je kupil športne čevlje, ki so ob prvem sprehodu po deževnih cestah prepustili vodo skozi podplate. Obutev je seveda reklamiral, takrat pa so se začele težave. Prodajalci so ga pošiljali iz ene trgovine v drugo, predlagali so mu celo, da se obrne kar na proizvajalca, napovedani rok za rešitev reklamacije so večkrat podaljšali in jo na koncu – na podlagi ocene poljskega izvedenca, ki čevljev nikoli ni videl – tudi zavrnili. Kakšne možnosti ima gledalec in kako lahko v takšnih primerih ukrepajo tržni inšpektorji?

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na Jokerjev vroči stol bo sedla novinarka Jana Krebelj. Po 17 letih življenja v prestolnici se je pred kratkim vrnila v domačo vas na Notranjskem, ki ima zgolj sedem prebivalcev. Magistra zgodovinskih znanosti v službi spremlja aktualno družbeno-politično dogajanje. V prostem času plava, veliko časa preživi v naravi in rada potuje. Če bo izkupiček dovolj visok, se bosta skupaj s super jokerico, sestro Marijo, podali na daljše potovanje.

V novi epizodi oddaje Kaj dogaja? bomo govorili o novi zmagi SD na ministrstvu za pravosodje, novi zmagi Tadeja Pogačarja v Italiji in novih nakupih Dina Merlina v Ljubljani. Na terenu smo ugotavljali, po kakšnem postopku je vlada izbrala lokacije za nove azilne domove, v rubriki (s)HIT tedna pa bo naš Robi damam ob prazniku "eno pritegnil". Za naše najmlajše gledalce imamo tokrat posebno presenečenje, saj bomo premierno testirali novo rubriko Čiv čav, še ena premiera pa vas čaka v telenoveli Palomar, v katero prihaja najbolj znana slovenska Nika. Naša gostja v studiu bo slovenka leta Ana Petrič, v rubriki Glas ljudstva pa nas bo zelo hitro nagovoril Marcel Š. Na Mali terasi tokrat štajerske rokovske legende Čemažna polja in njihov večni hit Regrat je dražji za dvakrat.

21:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Podelitev oskarjev, ki bo čez dober teden dni, na naših zaslonih obeležujemo s ciklom lanskoletnih oskarjevcev. O velikem zmagovalcu, filmu Vse povsod naenkrat, se v oddaji pogovarjamo s filmsko kritičarko Ano Šturm.

Zabavna, eksplozivna mešanica norega glasbenega videomaratona, komedije, borilnih veščin in nadrealističnega znanstvenofantastičnega okolja je eden kritiško najbolj hvaljenih filmov leta 2022. Veliki zmagovalec Oskarjev 2023 s kar sedmimi zlatimi kipci.

Evelyn Wang je zaskrbljena lastnica propadajoče pralnice. Zdravje njenega očeta je v slabem stanju, mož Waymond ji vroči ločitvene dokumente, hčerka Joy je zelo razočarana nad življenjem. Na koncu se pojavi še neusmiljena delavka davčne uprave Deirdre. Potem ko Evelyn poskuša še zadnjič rešiti svoj posel, Waymondovo telo nenadoma obsede dvojnik iz ene od skoraj neskončnih alternativnih resničnosti. Pove ji, da je edina oseba, ki lahko reši multiverzum pred grožnjo, ki uničuje resničnost. Evelyn pa mora še vedno plačati davke …

Originalni naslov: EVERYTHING, EVERYWHERE, ALL AT ONCE
Leto produkcije: 2022
Država: ZDA
Žanr: akcijska komedija
Režija: Daniel Kwan in Daniel Scheinert
Scenarij: Daniel Kwan in Daniel Scheinert
Igrajo: Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov