Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 9. mar. 2024

TV Slovenija 3 • Sob, 9. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevni red seje:

8. Predlog zakona o spremembah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-B), prva obravnava

7. Predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja (ZPPKŽ), prva obravnava

10. Mandatno-volilne zadeve:

a. Predlogi za izvolitev v sodniške funkcije na sodniška mesta okrožnih sodnikov in okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Ljubljani

b. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajnega sodnika na Okrajnem sodišču v Mariboru

c. Predlog sklepa o imenovanju članice Statističnega sveta Republike Slovenije

č. Predlog sklepa o spremembi Sklepa o sestavi in imenovanju predsednice, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih pred in med volitvami poslancev v Državni zbor leta 2022 s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij ter subjektov iz tujine

d. Predlog sklepa o razrešitvah in imenovanju podpredsednikov delovnih teles Državnega zbora

Dnevni red seje:

1. Pobuda Vzajemne zdravstvene zavarovalnice, d. v. z., Ljubljana in drugih za začetek postopka za oceno ustavnosti drugega, tretjega in četrtega odstavka 1. člena, prvega, drugega in tretjega odstavka 18. člena, drugega odstavka 19. člena, tretjega odstavka 22. člena, 24. in 26. člena Zakona o statusnem preoblikovanju Vzajemne zdravstvene zavarovalnice d.v.z. (ZSPVZZ)

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Obvodi pri izvajanju nenujnih reševalnih prevozov

Krožek KRU.T nudi podporo za izboljšanje kakovosti življenja predvsem starejšemu prebivalstvu.
O tem v oddaji s predsednico Mirno Viola in podpredsednico Pierino Furlan.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dnevni red seje:

1. Zasedanje Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, Bruselj, 19. 2. 2024 (zaprto za javnost)

2. Zasedanje Sveta Evropske unije za splošne zadeve, Bruselj, 20. 2. 2024

3. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Sveta o uvedbi sistema davčnih pravil države sedeža za mikro, mala in srednja podjetja ter spremembi Direktive 2011/16/EU

4. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Sveta o transfernih cenah

5. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Sveta o poslovanju v Evropi: okvir za obdavčitev dohodkov (BEFIT)

6. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o utemeljitvi in sporočanju izrecnih okoljskih trditev (direktiva o zelenih trditvah)

7. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi uredb (ES) št. 261/2004, (ES) št. 1107/2006, (EU) št. 1177/2010, (EU) št. 181/2011 in (EU) 2021/782 glede izvrševanja pravic potnikov v Uniji

8. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi nabora talentov EU

Nocoj o zapletih pri reklamaciji izdelka. Naš gledalec je kupil športne čevlje, ki so ob prvem sprehodu po deževnih cestah prepustili vodo skozi podplate. Obutev je seveda reklamiral, takrat pa so se začele težave. Prodajalci so ga pošiljali iz ene trgovine v drugo, predlagali so mu celo, da se obrne kar na proizvajalca, napovedani rok za rešitev reklamacije so večkrat podaljšali in jo na koncu – na podlagi ocene poljskega izvedenca, ki čevljev nikoli ni videl – tudi zavrnili. Kakšne možnosti ima gledalec in kako lahko v takšnih primerih ukrepajo tržni inšpektorji?

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Andreje Katič, kandidatke za ministrico za pravosodje

Dnevni red seje:

9.a Predlog kandidatke za ministrico za pravosodje

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja (ZVO-2A), tretja obravnava

9. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema (ZNUZSZS-B), prva obravnava

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov