Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 10. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 10. mar.

Mlada štorklja leti čez polje. Najde svojo mamo. Klopotata kot bi se pogovarjali. Ob jezeru mama štorklja mladičko nahrani z ribami, ki plavajo v njem. Potem odletita v gnezdo, kjer mladička sanja o polju hrastov plutovcev. Lahko noč, štorklji!

Miška Betka ima težavo. Njeni malčki so zrasli in gnezdo v lopi je postalo pretesno. Družina bo morala poiskati nov dom. Miške se poslovijo od krogličarja Francija, pajka Petra in polža Saška ter se podajo v svet. Ne ustalijo se ne v gozdu ne pri panjih, temveč si novo zavetje poiščejo v stari vrtnarjevi hišici.

Krokodil mora biti zakrinkan, ko gresta z Rijo v živalski vrt. Paznik ga ne sme prepoznati, saj Rijo obide groza ob misli, da bi ga zaprl v krokodiljo ogrado. A Krokodil bi vseeno rad spoznal svoje sorodnike. Druge živali, naj bodo velike ali majhne, ga ne zanimajo preveč. Končno mu Rija dovoli, da jih obišče. Krokodil od navdušenja skoči v bazen, poln krokodilov. Končno Rija s svojo bistroumnostjo reši najboljšega prijatelja.

Žarko in Živa se pripravljata, da bosta pospravila zrelo sadje in zelenjavo na Balončkovem. Toda traktor se pokvari, zato potrebujeta pomoč vseh živali s kmetije. Oslička se naučita skupinskega dela in sta za to nagrajena.

Cmokci se znajdejo sredi velikega nereda! Pospravijo ga in vse predmete postavijo na pravo mesto, pri tem pa se celo zabavajo. Kasneje uživajo v zelo pomembnem prigrizku.

Bučko bi rad domov nesel razredno igračo, človečka. Misli, da mu bo to uspelo, če bo vsakokrat zmagal. Toda ko se sošolci znajdejo v težavah, jim Bučko priskoči na pomoč, in s tem žrtvuje svojo priložnost za zmago ... Pa je to res?

Bubi in Boni se brezskrbno igrata, Bibi pa čemeren preganja čas, da bi čim hitreje dočakal trenutek, ko bosta z očkom zlagala kamenčke. Bubi in Boni zagledata zajčka, stečeta za njim in temu se tudi Bibi ne more upreti. Ko se podijo za zajčkom, odkrijejo, da ta živi v brlogu. Kasneje srečajo navadnega lončarja, ki jim pojasni, da si gnezdo naredi iz gline in slame. Presenečeni odkrijejo, da želva živi kar v svojem oklepu. Odločijo se, da bodo poiskali medvedka in odkrili njegovo bivališče. Ko mimo pribrenči čebelica, Bubi prešine, da imajo medvedi radi med, čebelice pa ga delajo, zato zagotovo vedo, kje prebiva medvedek! Sovice izvedo, da čebelice živijo v panjih, medvedkov dom pa je votlina. V domačem gnezdu jim očka razloži vse o domovanjih drugih živali, mami pa zapoje pesmico »Ljubo doma, kdor ga ima«. In Bibi zdaj ve, da je bolj vznemirljivo spoznavati nove reči kot pa ždeti doma.

Boti se znajde sredi peščenega skalovja. Lebdeči Hupko išče repo. Boti se poskuša tej zverki izogibati, saj Hupko repe posrka, prežveči in nato zatrobi. Repe se debelijo in Hupko prav tako, saj je nenasiten!

Rina prespi pri Cofku, ta pa zjutraj ugotovi, da je polulal posteljo. Ker ga je sram, hoče v reki neopazno oprati rjuho, toda Rina ga zasači. Ker noče povedati po pravici, ji natveze, da bo skočil s padalom …

Logipo je že navsezgodaj zjutraj izgubil svojo kapo. Ekipa se vrača po njegovih stopinjah, da bi mu jo pomagali najti.

Zmedi gre z Zojo in Feliksom na poučni sprehod in sreča veliko pisano gosenico, ki pa kmalu izgine. Ko jo išče, odkrije še cvet, ki odleti, in vejico, ki hodi. Je zašel v čudežni gozd ali se živali skrivajo in preobražajo?

Poka občuduje letečo zmajkoribo, ki jo je naslikal Pip, ko pride Jasmina in pove, da lovi mavrični zaklad. Poka prepriča Pipa, da neha slikati, in odpravijo se iskat zaklad na koncu mavrice. Pip zavzeto sledi mavrici, Poka in Jasmina pa se vmes zabavata z igricami. Pip izgublja potrpljenje, ker mora kar naprej spreminjati smer iskanja. Ko se Poki pri iskanju pridruži še namišljeni samorog, ima Pip vsega vrh glave in odloči se, da bo dokončal risbo. Hudo mu je, ko vidi, da je razžalostil Poko. Jasmina ga prepriča, da lahko njegova zmajkoriba pomaga loviti zaklad. Pip spozna, da domišljija pričara krasno zabavo, mavrica se razblini, Poka in Jasmina pa najdeta mavrični zaklad.

Moli se boji prečkati reko s splavom, zato noče na šolski izlet. A ko svojo težavo zaupa prijateljici Mili, ji ta priskoči na pomoč. Moli v zameno pomaga potolažiti sošolko, ko se med šolskim izletom zaradi poplav zatečejo v skedenj.

Zafrk praznuje rojstni dan. Za darilo si zaželi prav posebno torto, grad z zelenim oblivom. Ker ga robotki razočarajo, jim zabiča, da hoče točno tako, kakršna je na risbi. Robotki tako zgradbo odkrijejo v Moskvi in jo polijejo z zelenim prelivom.

Vse je prekrila gosta megla. Ela in Oskar tavata po vrtu in najdeta Huja čisto spremenjenega!

Brina in Binka med igračami izbrskata čarobni ksilofon, s katerim očija zamrzneta v brezčasje. A med pričkanjem jima oči ksilofon izmakne in zamrzne Brino. Binka je zdaj njena edina rešilna bilka.

Pepa in prijatelji se učijo smučati na Sneženi gori. Njihova učiteljica, gospa Gazela, zelo dobro smuča in je bila nekoč svetovna prvakinja! A na koncu vse navduši mami pujsa ...

Ajda je končno postavila svojo hišico in z Egonom sta prepričana, da je to prava priložnost, da svoje bližnje presenetita z zabavo. Jagode bi se odlično prilegle, a kaj, ko jih ni dovolj. Tudi čaj ne bi bil slab, toda voda v ribniku mišk se je spremenila v zeleno brozgo. Le kdo je porezal vse trsje v ribniku? In kaj bi Egon in Ajda lahko ponudila gostom?

Celestinca se sporeče z bratoma Tulipan, ki trdita, da so medvedi boljši od miši: pogumnejši, pametnejši in znajo najti med. Celestinca se jima posmehuje in mladička se takoj poženeta v gozd. Ernest se ju odpravi iskat, da ne bi spet zakuhala kakšne nevšečnosti.

Zdravnica Mica in njen pomočnik Tinko pokažeta, kaj je skolioza. Ukrivljenost hrbtenice vstran je zelo boleča, zato moramo ukrepati takoj, ko jo opazimo.

Jakec, ki odrašča v revščini, je zagledan v svojo sosedo Pepelko. A njeno srce se je na dvornem plesu ogrelo za princa, Jakca pa je presenetil velikanski fižol, ki je zrasel na njegovem vrtu. Jima bo uspelo najti pravo ljubezen?

Nedeljsko bogoslužje iz slovenskega narodnega svetišča Marija Pomagaj na Brezjah.

V katoliških cerkvah pripravljajo še zadnji delovni dokument za udeležence sinode oktobra v Vatikanu. O tem pa tudi s podtajnico škofovske sinode sr. Nathalie Becquart.

V katoliških cerkvah pripravljajo še zadnji delovni dokument za udeležence sinode oktobra v Vatikanu. Tema sinode o sinodalnosti oz. skupni hoji, ki poteka od leta 2021, je »občestvo, udeležba, poslanstvo«. Na lokalni in globalni ravni je bilo veliko pogovorov in poslušanja. Da bi posvečeni in laiki lahko v Cerkvi odgovorno skupaj živeli in uresničevali svoje poslanstvo, morajo spoznati, kaj jim pri tem pomaga. Ob seznanjanju s poročilom z drugega zasedanja sinode v Rimu oktobra 2023 so imeli v škofiji Celje že prvo usposabljanje za voditelje in sodelavce župnijskih pastoralnih svetov z vodilom »Mi pa smo upali …«
Na prvi petek v marcu so se kristjanke po vsem svetu združile v molitev za mir z ženskami v Palestini. Na Teološki fakulteti v Ljubljani pa so god zavetnika Tomaža Akvinskega proslavili tudi s podelitvijo diplom in priznanj.

Posvetili se bomo protestom kmetov, ki se dogajajo po nekaterih evropskih državah. Primorske kmete smo vprašali za komentar dogajanja in za oceno stanja pri nas, predvsem na Primorskem. Bili smo pri Andreju Škibinu v Preložah pri Lokvi, kjer redi drobnico in goveda. Obiskali pa smo tudi kmetijo Božič na Šaredu nad Izolo, kjer imajo svoj mlin za moko. Na inštitutu za oljkarstvo so opravili analizo oljčnih olj, ki so v prodaji in ugotovili, da jih kar tretjina ne ustreza kategorizaciji. Na obeh straneh meje smo si ogledali polja solkanskega radiča ali goriške rože, kot ji pravijo pri sosedih. V Vrtojbi pa smo na kmetiji Koglot posneli enega najstarejših kotlov za žganjekuho na Primorskem in v širši okolici. Spoznali pa boste tudi najbolj skrbnega lastnika gozda v največji območni enoti v Sloveniji, na Tolminskem.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

V spomin godcu, ki nam je veliko let lepšal življenja in njegovemu dobremu prijatelju, pesniku, ki nam je v življenja nosil millino, je bil posvečen koncert: Tvoje pesmi živijo naprej. Tako lahko ponovno doživimo vso veličino Lojzeta Slaka in njegove harmonike, ter podoživimo njegovo hudomušnost – svoj pečat pa so dodajajo pesmi Toneta Pavčka.
Obema velikanoma so se poklonili Fantje s Praprotna, Zadnja zasedba tria Slak, Tone Štritof in Janez Hvale. Gostje na njegovem inštrumentu - harmoniki so: Rok Švab, Andrej Svetlin, Matija Slak, Tine Lesjak, Brane Klavžar in Peter Fink.
Posebno noto dodajajo člani simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla in igralca Saša Pavček in Boris Ostan s poezijo Toneta Pavčka.


Scenarist
Jure Ivanušič

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb.
Darja Švajger je izbrala Prisluhni mi, ki jo je za vedno povezala s poslušalci, ter Otok ljubezni in Sončen dan. Odločila pa se je tudi za pesmi Lastovka Elde Viler in Poljubljena skupine Tabu.

Skrivnostno življenje profesionalne parfumarke

Anne Walberg je zadovoljna ženska srednjih let, ki obvlada svet parfumov. Narava jo je obdarila z edinstvenim nosom in to svojo izredno specialiteto uspešno prodaja podjetjem, ki jo najemajo tako za vonjanje in izdelavo parfumov kot za nenavadne detektivske naloge. Živi kot diva, zaradi narave svoje službe je samozadostna, premožna, ekscentrična. A njeno skrbno vzdrževano ravnovesje pretrese prihod novega osebnega voznika Guillauma, edinega človeka, ki se Anni drzne postaviti po robu. Namesto da bi tujca zaradi njegove predrznosti odpustila, ga obdrži v svoji bližini in med njima se razvije posebno prijateljstvo.

Komična drama s šarmantno Emanuelle Davos deluje kot študija edinstvenega in ekscentričnega poklica »nosu«, posredovana pa je na iskriv, romantičen in čuten način.

Izvirni naslov: LES PARFUMES / Francoski film, 2019 / Režija in scenarij: Grégory Magne / Igrajo: Emanuelle Davos, Grégory Montel, Zelie Rixhon

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Igranje na ropotuljo in ksilofon Pipa in Poko tako navduši, da zložita melodijo in ustanovita glasbeno skupino. Zak najde boben in se jima želi pridružiti. Pip in Poka se strinjata, a odločitev hitro obžalujeta. Njegovo bučno, neenakomerno bobnanje ni v sozvočju z njuno melodijo, zato ga počasi odrivata in končno boben izločita. Zak je zgrožen in užaljen odvihra. Pip in Poka spoznata, da sta ga prizadela, opravičita se mu, mu vrneta boben in dovolita, da bobna v svojem ritmu. Presrečni Zak se jima spet pridruži in celo zaigra solo na bobnih.

Bernarda in Jože gostita Igorja Mikiča in Dominika Lozarja, ambasadorja akcije SharePlanica, katere cilj je med drugim tudi vključevanje oseb z invalidnostjo in kolektivno navijanje v Planici. V goste prihajajo še igralci nove gledališke komedije Kako se znebiti bodočega moža: Mojca Funkl, Mojca Fatur in Tadej Pišek. V zabavnih igrah se tokrat pomerita še dva igralca v omenjeni komediji: Miha Brajnik in Mario Ćulibrk. Na glasbenem odru Miki Vlahovič predstavlja novo pesem Naj tamburaši zaigrajo, Nastja Gabor pa njeno pesem Letim.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Predsednik vlade se je odločil za večje spremembe v ekipi svetovalcev v njegovem kabinetu, s položaja tako odhaja tudi vodja kabineta Petra Škofic. Na drugi strani stranka SDS kaznuje tri poslance, ki niso podpisali zahtevane izjave o lojalnosti stranki do konca mandata. Odvzete so jim funkcije v parlamentarnih odborih in komisijah. Gre za priprave na evropske volitve? Gosta: nekdanja politika in predsednika parlamenta Janez Podobnik in Pavel Gantar.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Smučarska akademija se po spodletelem promocijskem dogodku, ki bi se skoraj končal tragično, spoprijema z denarnimi težavami, poleg tega domačini zbirajo podpise za zaprtje. Direktor Schiesstl vidi rešilno bilko v sodelovanju s podjetjem Slope, ki pa ga vodi Markova nekdanja žena. Zato na vrat na nos vzame v službo razvpitega trenerja Veighoferja, ki pa se nikakor ne ujame s Franzisko. Nawal s pomočjo tablet začne ponovno smučati, razočarana Steffi pa doma pove za sestrino skrivnost.


SCHOOL OF CHAMPIONS / Avstrija / 2023
Scenarij: Samuel Schultschik
Režija: Dominik Hartl, Johanna Moder
V glavnih vlogah: Josephine Ehlert, Judith Altenberger, Emilia Warenski, Imre Lichtenberger, Luna Mwezi, Mikka Forcher, Thomas Mraz, Simon Hatzl, Gregor Seberg, Jakob Seeböck, Moritz Uhl

Gost Intervjuja je Lev Kreft, sociolog, urednik, politik. Bil je poslanec v prvem sklicu slovenskega parlamenta in podpredsednik državnega zbora. Kreft je bil poslanec, ki so mu, ko se je oglasil, vedno in z razlogom prisluhnili. Leta 2002 je kandidiral za predsednika države. Lev Kreft je tudi univerzitetni učitelj ter sin dramatika, pripovednika, profesorja Bratka Krefta in Judite Hahn Kreft, gledališke igralke, ki je igrala tudi v nekaj jugoslovanskih filmih.

21:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dokumentarni film se ukvarja z mitom materinstva in se sprašuje o vplivih družbe, medijev in oglasov na naše pojmovanje le-tega. Igrivo in duhovito pred nas postavlja tezo, da vsaka ženska ni nujno tudi mati, in se sprašuje, ali je res tako nepredstavljivo, da marsikdo noče imeti otrok.

MY SO-CALLED SELFISH LIFE / ZDA / 2021 / Režija: Therese Shechter

Mladi slovenski klarinetist Blaž Šparovec se je predstavil kot solist ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta En Shaa. Nastopil je z izvedbo zahtevnega Koncerta za klarinet in orkester danskega skladatelja Carla Nielsena, ki izvajalcu na tem glasbilu ponuja velik izziv in preizkus zmožnosti. Blaž Šparovec po šolanju na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet v razredu prof. Andreja Zupana nadaljuje študij na drugi največji univerzi v Nemčiji, Universität der Künste v Berlinu. Svojo odličnost potrjuje s številnimi uspehi, ki mu odpirajo nadaljnjo glasbeno pot; omenimo le izbor za slovenskega predstavnika na mednarodnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki 2012.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov