Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. apr. 2024

TV Slovenija 1 • Sob, 6. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Aprila bo minilo deset let od smrti slikarja in grafika Bogdana Borčića, ki je od leta 1980 živel in ustvarjal v Slovenj Gradcu. Zato so sinoči v Koroški galeriji likovnih umetnosti odprli razstavo Slika in prostor (Prepletene sekvence), ki dela umetnika aktualizira in postavlja v dialog z avtorji, s katerimi je delal in izmenjeval ideje, pa tudi z mlajšimi. V Galeriji Velenje so sinoči odprli razstavo Golden Rush oziroma Zlati nemir fotografa Petra Giodanija, ki nas vodi skozi poetično iskanje občutka kot odziv na razumsko mrzlico človeške težnje po odgovorih, so zapisali v Galeriji. Več pa tudi o sinočnjem letnem koncertu Big Banda Konservatorija Maribor z vibrafonistom Vidom Jamnikom.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pepe in Kakadudu se odpravita na led, lovila bosta ribe. A Pepetu ribolov ne gre tako dobro od rok kot risanje, ima pa tudi težavo, ker v ledu ni luknje. Pomagal si bo z motorno žago, a le, če mu bodo kranjski otroci dovolili vrtati v njihovo drsališče. Kakadudu ob tej ideji umira od smeha. Ampak ne, naslov sobotne oddaje ni Osel Pepe gre le enkrat na led.

Ela mora napisati nalogo o zvezdah. Prijatelji spijo zunaj in opazujejo zvezde.

Ernest je izgubil gumb svoje harmonike in ne more več igrati svojega najljubšega glasbila. Celestinca je prepričana, da je gumb vzela skrivnostna Zelena miš, ki zbira izgubljene stvari.

Šestletna Ingrid živi na živahni kmetiji. Njena najljubša žival je majhen kuža, najstarejša žival pa je oslička Suzi. Ingrid se zelo zabava med štetjem jajc v kokošnjaku! Njeno najljubše opravilo pa je pasti ovce. Ingrid pomaga tudi delati sir iz ovčjega mleka – kakšna slastna malica!

Kako se je pralni stroj znašel na travniku Studia Kriškraš? Ali res govori, poje in grize kot meni Lovro? Skupaj razvozlajmo to skrivnost in s pomočjo kviz vprašanj, ki jih je pripravil bober Bor, spoznajmo dečka Marka. Priredil bo pravi koncert v parku.

Gaki hoče biti dojenček. Tudi zofa Zofka hoče biti dojenčica, zato Gaki na željo svoje nove prijateljice Malinke popusti in dojenčkasto vlogo prepusti Zofki. Kako sploh skrbeti za dojenčka? Zofkarja potrebujeta pomoč B kot babice. Čigave? P kot preverite s skokom ob Zofko in zaplešite v ritmu črke B!

Mikey se poskuša Salwi in Prishi odkupiti, ker jima je lagal. Poskuša z nazornimi opravičili in darili, a zaman. Salwa in Prisha sta še naprej užaljeni.
Viktor in Ivanka pa tik pred državnim prvenstvom neprijetno presenetita Tiff.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

»Midva imava krompir, ker se lahko vsako soboto zbujava z vami,« se nove sezone Krompirja veselita Gaja (Filač) in Klemen (Kovačič), ki sta se v Krompirjevem studiu udomačila že v pretekli sezoni. Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) sta jima po treh letih predala voditeljsko štafeto.

V Krompirjev studio bodo ob sobotah zjutraj spet prihajali zanimivi gostje, pogovarjali se bodo o resnih in tudi zabavnih rečeh, raziskovali in ustvarjali, mladi gledalci se bodo lahko spet pomešali med občinstvo in v živo spremljali Krompirjeve koncerte, v rubriki Kaj znaš pa ti? pa bodo mladi dobili priložnost, da se predstavijo s kakšno zanimivo veščino. Konec ostaja začinjen z napetim izzivom.

Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.

V velikonočni prvo aprilski oddaji za napetost v kvizu poskrbijo Ajda, Matic in Luka iz OŠ Mirana Jarca Črnomelj (rumeni) ter Neža, Aljaž in Samuel iz OŠ Prežihovega Voranca Bistrica (vijolični). Rumeni na hitro podtaknejo kukavičje jajce, vijolični obiščejo kraj na sotočju Save in Sore. Oboji brez težav prikolesarijo do Irske, se spočijejo v senci dreves ter poskrbijo za rast rastlin, ko prst posujejo s pepelom, zaman pa iščejo dlako v jajcu, opešajo pri vzponu in si nakodrajo živce. Kdo hitreje zida piramide, Benjamin, Domen in Gaber iz OŠ Ivana Kavčiča iz Izlak ali Lara, Maks in Benjamin iz OŠ Toma Brejca Kamnik, s čim smo vas potegnili in katera dobrota je zadišala po studiu, pa v Malih sivih celicah.


Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infodromu smo se tokrat pogovarjali s štirinajstletnim Mehmetom, ki nam je zaupal, kako se posti v mesecu ramazanu. V oddaji pa danes tudi o Cesarjevih novih oblačilih, Grdem račku, Kraljični na zrnu graha in Palčici. Nanje smo se spomnili ob mednarodnem dnevu knjig za otroke, ki ga praznujemo na obletnico rojstva pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Podrobno pod lupo smo izvedeli več o njegovem življenju. Predstavili smo tudi Anžeta, ki se v prostem času ukvarja z veliko zanimivimi dejavnostmi. Metka Spletka pa se je družila s skupino mladih, ki so v sklopu festivala Prix Jeunesse zastopali Evropo in izbrali najboljšo igrano in najboljšo neigrano oddajo.

Ali je spanje pomembno ali ne? Lažje ostanemo budni z energijskimi pijačami? Presenetljive odgovore so poiskali v tokratni Osvežilni fronti. Voditelj Rok je v Kvikijih raziskal, zakaj je spanje potrebno za boljše učenje, Vid je na terenu ugotavljal, zakaj energisjke pijače niso najboljša rešitev, če smo neprespani, Milin oče se spopada z nočnimi morami, profesor se jezi na svoje zaspane dijake, jamski ljudje razpravljajo o tem, zakaj je bolje dlje spati. Prav nič zaspana pa nista Ajda in Peter, ki se pomerita v tokratnem Kviki kvizu.

Še pred kakimi 50 leti je bila življenjska doba oseb s hemofilijo približno 15 let. Zanje je bil lahko usoden celo padec pri učenju vožnje kolesa. V našem telesu deluje izjemen sistem, ki po eni strani preprečuje strjevanje krvi v ožilju, po drugi pa omogoča strjevanje krvi ob poškodbah. Kako je pri bolnikih s hemofilijo ta sistem okvarjen? Zanjo večinoma zbolevajo moški, ženske pa so prenašalke. Bolezen imenujemo tudi bolezen kraljev, saj naj bi bila prenašalka hemofilije britanska kraljica Viktorija, bolezen pa se je po njenih dveh hčerah prenesla na kraljeve dvore Španije, Nemčije in Rusije. V Sloveniji živi 231 oseb s hemofilijo. Kako živijo danes in kako dobro obvladujemo to bolezen?

Voditi z namenom in Novo leto v skupnosti Baha'i

Konec marca je potekala že tradicionalna mednarodna konferenca »Voditi z namenom«. Od leta 2014 jo pripravljajo člani Binkoštne cerkve Center Ljubljana. Na konferenci sodelujejo različne evangelijske cerkve, krščanske organizacije in posamezniki.

V veri Baha'i na prvi spomladanski dan praznujejo novo leto oziroma »nauruz«, kar v perzijskem jeziku pomeni nov dan. Njihov koledar se torej začne z 21. marcem oziroma s spomladanskim enakonočjem.

Juan de Dios Ramirez Heredia je ena največjih svetovnih romskih avtoritet. Med drugim je bil 13 let član evropskega parlamenta, bil pa je tudi eden izmed delegatov na zgodovinskem kongresu v Londonu leta 1971, kjer je zastopal Španijo. Ekskluzivni pogovor z gospodom Heredio je naša ekipa posnela v Barceloni. Vladni urad za narodnosti je pripravil evalvacijo programov za izobraževanje. Romski pomočniki opozarjajo na sistemsko diskriminacijo. Odpravili smo se še v Kočevje, kjer se že pripravljajo na praznovanje svetovnega dneva Romov.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Po pobudi mednarodne organizacije Four Paws – Štiri tačke, da bi rešili še zadnje 4 rjave medvede, ki pri nas bivajo v zasebnem ujetništvu, smo obiskali njihovo zavetišče za medvede v Arbesbachu v Avstriji. Družili smo se s Katjo in njeno psičko Pipo, predstavnico manj znane vrste - ibiški pes ( podenco), ki prav tako sodijo med zlorabljene vrste hrtov. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Spoznali boste poklic razgrajevalec avtomobilov, obiskali smo avtoodpad Krakov na Dolenjskem. Dišalo pa bo tudi po kavi, v mikropražarni v Logatcu smo se podali v svet najprej zelenih, nato pa rjavih zrn.

Mirjana se odloči, da bo otrokom predstavila svojega novega prijatelja Gianluigija, zato ga povabi na družinsko kosilo. Mlajšima sinovoma se zdi zanimiv, starejši Nikola pa ga nikakor ne želi sprejeti. Tatjana se odpravi na šolski seminar v Postojno, kjer z ravnateljem sanjarita o tem, kako bosta spremenila šolski sistem. Iva in Igor pa poskušata rešiti svoj zakon pri družinski terapevtki.

Policija vsako leto dobi približno 160 prijav spolnih zlorab otrok, lani pa je to število narastlo na 180. Novost v boju proti spolnemu nasilju je Hiša za otroke, ki je svoja vrata odprla maja 2022. V tokratni oddaji boste lahko prisluhnili tragični izpovedi o spolni zlorabi v otroštvu žrtve, ki si želi najti svoj dolgo pričakovani mir.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Brina in Binka med igračami izbrskata čarobni ksilofon, s katerim očija zamrzneta v brezčasje. A med pričkanjem jima oči ksilofon izmakne in zamrzne Brino. Binka je zdaj njena edina rešilna bilka.

6. april je mednarodni dan športa za mir in razvoj, 7. april pa svetovni dan zdravja, zato bomo v oddaji združili oboje – šport in zdravje. Davnega leta 1896 so se prav 6. aprila začele prve moderne olimpijske igre v Atenah. V našem spominu pa so verjetno najmočneje zapisane zimske olimpijske igre leta 1984 v Sarajevu, zato smo v Muzeju novejše in sodobne zgodovine obiskali razstavo o teh igrah, ki bo na ogled do konca maja.
O pomenu olimpijskih iger in njihovem sporočilu, samem razvoju športa skozi čas in o povezavi med športom in zdravjem bomo v oddaji spregovorili z zgodovinarjem dr. Tomažem Pavlinom s Fakultete za šport UL. Ker pa je sodobnost v naše življenje prinesla nepredstavljivo veliko sedenja, vadbo morda potrebujemo bolj kot kadar koli v zgodovini. Telesno dejavni smo lahko v svoji dnevni sobi, v parku ali športnem centru – kakšne vadbe ponujajo, smo se pozanimali v enem od njih. Na pomen preventivne vadbe in posledice, ki jih ima lahko neaktivnost na naše telo, bo opozoril Jure Gubanc, direktor kineziološkega centra Kinvital. V rubriki Ah, ta splet pa nam bo Nina Cijan z Gorazdom Garafolom iz Simbioze predstavila, kako nam do dobrega počutja pomaga tudi sodobna tehnologija, saj nam pametni telefoni ponujajo različne aplikacije, ki spremljajo našo telesno dejavnost.
Zadnji gost, Andraž Purger, pa prihaja iz Šole zdravja, ki že od leta 2006 organizira skupinsko vsakodnevno jutranjo vadbo po vsej Sloveniji. Predstavil bo tudi novejši program vadbe Šole zdravja – Dihamo z naravo. Kako poteka, je ugotavljala tudi naša ekipa, saj smo obiskali eno od skupin. Njeni člani so z nami delili pozitivne izkušnje tovrstne vadbe, ki je koristna za telesno, predvsem pa za duševno zdravje, saj je njen cilj zmanjševanje vsakodnevnega stresa in negativnih čustev.

V Šmartnem pri Cerkljah na Gorenjskem smo obiskali unikatno ekološko letovišče, kjer sta v ponudbi na prvih dveh mestih narava in mir. Lastnik Tomaž Bolka, ki prihaja iz gostilniške družine, je o takšnem posestvu sanjal že od svojega 18. leta. A je trajalo kar precej let, da je želje uresničil. Bilo pa je vredno vztrajati, saj je rezultat zanimiv in navdušujoč tudi iz arhitekturnega vidika.
Arhitekta sta dobila nalogo, da razmeroma majhno blokovsko stanovanje preuredita v sodobni dom za mlajši par, ki v stanovanju živi le občasno. Nova podoba je nastala ob zamenjavi inštalacij in z namestitvijo popolnoma nove notranje opreme. Poseben pečat pa sta vnesla s tem, da sta razkrila gradnik te zgradbe in mu namenila vlogo okrasnega elementa.
Kako opremiti novo stanovanje za starejši par, ki se je odločil udobje hiše z vrtom zamenjati za stanovanje blizu mestnega središča? Tak izziv ni bil prav lahek zalogaj, še posebno zato, ker sta lastnika želela v nov dom vključiti umetniška dela, na katera sta zelo navezana. Nastalo je stanovanje z zares bogato teraso; je dovršeno uravnotežen ambient, v katerem se prepletata igrivost in zrelost.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Slovencev to kurilno sezono nič ni bolj razburilo kot napoved, da v nove stavbe v strnjenih naseljih ne bi smeli več vgrajevati peči na lesno biomaso. Čeprav govorimo le o nekaj sto novogradnjah letno, so se vroče razprave o tem razvnemale marsikje, tudi v državnem zboru, kjer so omenjali celo referendum. Bo vlada popustila? V oddaji tudi o nakupu zlata, ki se marsikomu zdi modra naložba. A pozor, preverite, komu zaupate svoj denar. Kar nekaj kupcev se je namreč v zadnjih mesecih opeklo pri trgovcu iz Ljubljane. Podrobnosti takoj po Dnevniku, na prvem.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Joker komaj čaka, da v svoji družbi pozdravi Gorana Jurena iz Ljubljane. Diplomiran strojnik je delo v avtomobilski industriji pred leti zamenjal za delo osebnega asistenta. Je zaprisežen športni rekreativec. Letos se je veliko posvečal turni smuki. Redno igra tenis in veliko kolesari. Z jadralnim padalstvom se je ukvarjal kar 20 let, ima pa tudi črni pas iz karateja. Vsako leto se poda na jadranje s prijatelji, med katerimi je že 25 let tudi njegov super joker Branko Fajdiga.

Velikonočna šunka se še prebavlja, a vseeno je tukaj že nova epizoda oddaje Kaj dogaja? Koga motijo vetrnice, koga moti saharski pesek in zakaj slovnične napake ne motijo nikogar? Obiskali smo slovensko vesoljsko agencijo in spremljali izstrelitev prve domače rakete z živo posadko, v rubriki (s)HIT tedna pa je naš Robi pripravil še edino športno navijaško himno, ki nam je za to poletje manjkala. V politični telenoveli Palomar izvemo za prave motive naših bodočih evropskih poslancev, ob prihajajočem svetovnem dnevu Romov pa se nam bo v studiu pridružil radijski in televizijski voditelj Sandi Horvat. V rubriki Glas ljudstva vam tokrat računalniške nasvete deli videonašponani Jonas Ž., na Mali terasi pa zapoje in zapleše legendarni Veličastko v sveže prevedenem hitu "Bil sem tu, zdaj pa grem".

21:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Amy in Elizo ugrabijo pripadniki oporečniške skupine, ki je v središču preiskave. Ugrabitelji zahtevajo, da enemu od pripadnikov skupine omogočita dostop do računalnikov v oporišču. Kirsten je za rešitev Amy pripravljena prekršiti celo lastna etična načela. Amy in Eliza morata kljub nevarnosti poskusiti pobegniti.

VIGIL (II.) / 2023 / Velika Britanija
Scenarij: Tom Edge
Režija: Andy De Emmony, Joss Agnew
V glavnih vlogah: Suranne Jones, Rose Leslie, Gary Lewis, Romola Garai, Dougray Scott, Oscar Salem, Amir El-Masry, David Elliot, Chris Jenks

Dokumentarna serija v dveh delih prikaže zgodbo Jean-Paula Belmonda, ki je v svoji filmski karieri posnel 90 filmov in postal ikona. Intimna zgodba igralca, o njegovih zmagah, pa tudi preizkušnjah, dvomih, razočaranjih in osebnih tragedijah. Gnala ga je le ena strast, od Godarda do de Broca, od Lautnerja do Leloucha: igrati in gledalce zabavati z nasmeškom, spontanostjo, energijo, akrobacijami. Belmondo je spremenil pravila filmske igre. Pri 27 letih je v filmu Do zadnjega diha postal mit, francoski Steve McQueen. Karizmatičen in iznajdljiv, zapeljiv in drzen je svoje vloge igral tako, kot je živel – tisoč kilometrov na uro.

1. del:
Prvi del prikaže Belmondovo srečno otroštvo. Rodil se je v umetniški družini in že kot otrok je vedel, da bo nekoč igralec. Šele v tretje mu je uspelo opraviti sprejemne izpite na gledališki akademiji, a se mu zaradi zlomljenega nosu in štrlečih ušes gledališka kariera ni obetala. Po manjših vlogah v filmih je bila prelomnica v njegovi karieri film Do zadnjega diha, ki je pomenil rojstvo novega vala, za Belmonda pa nove vloge, v katerih je blestel. Druga prelomnica pa je bil film Mož iz Hongkonga, v katerem je nastopil z zvezdnico Ursulo Andress. Do tedaj srečno poročen je Jean-Paul Belmondo podlegel šarmu Bondovega dekleta.

BELMONDO, THE INCORRIGIBLE / Francija / 2022 / Režija: François Lévy-Kuentz

Oddaja Svetovno bo tokrat posvečena predstavitvi filmov, nominiranih za evropsko filmsko nagrado lux. 16. aprila jo bodo podelili v Bruslju, prejemnika pa bodo izbrali gledalci, ki bodo filme ocenjevali po spletu. S filmsko kritičarko Ano Jurc bomo komentirali finaliste, ki tudi letos odražajo raznovrstnost evropske filmske produkcije ter opozarjajo na pomembna družbena in politična vprašanja. Štirje od petih filmov bodo na ogled v spletni aplikaciji RTV 365.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov