Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 11. apr. 2024

TV Slovenija 1 • Čet, 11. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na podelitvi Jakopičevih nagrad in priznanj. V Mestnem muzeju Ljubljana smo obiskali razstavo Od korzeta do žaketa. Oblačilni videz Ljubljančanov, 1850-1950. V naše kinematografe je prišla drama o vzponu glasbenice Amy Winehouse in nastajanju njenega prelomnega albuma Back to Black po katerem je film tudi poimenovan. Bili pa smo tudi na premieri plesne predstave O nas v Španskih borcih.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cofek za materinski dan naredi vazo, nato pa se odpravi še po popolno cvetlico zanjo. A žal ne najde nobene, ki bi se mu zdela dovolj dobra. Morda je najlepše darilo tisto, ki pride iz srca?

Četrtkova oddaja Dobro jutro bo ponovno ponudila 3 pestre ure. Mariborski jutranjiki bodo pokazali, kako izgledajo mostovi iz špagetov, ki jih gradijo na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. Ponudili bodo namige, kaj početi po upokojitvi, v rubriki Svetujemo gostili logopedinjo, v zadnji uri pa bo velik poudarek namenjen zaščiti sadnega drevja pred škodljivci. Oddajo bosta vodila Katja Treer in Andrej Geržina.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

V zadnjem obdobju smo na kolesarskih dirkah priča številnim padcem, ki se končajo s težjimi poškodbami. Ne izognejo se jim niti najboljši. Kaj je vzrok, kdo so krivci: vedno bolj tehnološko dovršena kolesa, kolesarji, ki se s sedemdeset in več kilometri na uro poganjajo po klancih navzdol, športni direktorji, ki iz zavetja avtomobilov še spodbujajo takšno divjanje, organizatorji, ki tekmujejo v tem, kdo bo postavil zahtevnejšo traso? Kako v tem spektaklu, ki ga v ozadju nedvomno poganja denar, v prihodnosti preprečiti ali vsaj zmanjšati število padcev in njihovih posledic. Nekaj odgovorov bosta v Dnevni sobi voditelju Tomažu Kovšci skušala ponuditi nekdanja vrhunska slovenska kolesarja Primož Čerin in Jani Brajkovič.

Poldeta zadene računalnik. Kar pomeni, da vsi nenadoma spletajo načrte okrog nove pridobitve. Kako težko je v hotelski sobi inštalirati tako zverino - na to pa nihče ne pomisli. Kaj šele na to, koliko investicij je treba preden vse steče....Visoko leteči načrti se spletajo okrog kompletnega poročnega servisa, ki ga bo nudil hotel Rubin... Na koncu Polde preseneti vse in izpelje svoj načrt.
V številnih epizodnih vlogah: Gašper Jarni, Mitja V. Bavdaž, Mitja Blažič, Viki Kern in Tomislav Tomšič.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

Dokumentarni televizijski film Pianist v belem je portret otroškega zdravnika, humanista in glasbenika, dr. Pavla Kornhauserja.

Portretiranec je bil do konca svojega življenja aktiven, s pogledom zazrtim v prihodnost, vendar osvetljen s spomini… Nastala je pripoved o poklicni poti utemeljitelja otroške intenzivne terapije pri nas, s tem povezanem premikanju meja na tem področju, kar brez vizij in pogleda v prihodnost zagotovo ne bi bilo mogoče. Vzporedno pa je dr. Kornhauserja spremljalo tudi aktivno glasbeno ustvarjanje in organiziranje koncertov. Prikaz intimnega in družbenega sveta, ko prav začutimo, kako si duša ponovno napolni baterije, se sprosti in da razumu ponovni zalet.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Slovencev to kurilno sezono nič ni bolj razburilo kot napoved, da v nove stavbe v strnjenih naseljih ne bi smeli več vgrajevati peči na lesno biomaso. Čeprav govorimo le o nekaj sto novogradnjah letno, so se vroče razprave o tem razvnemale marsikje, tudi v državnem zboru, kjer so omenjali celo referendum. Bo vlada popustila? V oddaji tudi o nakupu zlata, ki se marsikomu zdi modra naložba. A pozor, preverite, komu zaupate svoj denar. Kar nekaj kupcev se je namreč v zadnjih mesecih opeklo pri trgovcu iz Ljubljane. Podrobnosti takoj po Dnevniku, na prvem.

Če bi opazovalec pestre ptičje in druge favne v naravnem rezervatu Škocjanski zatok na kakšen način lahko »izključil« prometno zvočno podobo mesta Koper in pristanišča, bi se na trenutke počutil kot v divjini obmorske rečne delte in bi ga ne moglo zmotiti niti povsem urbanizirano obrobje rezervata. Pravzaprav to le poudari izjemnost tega ponovno onaravljenega in skrbno vzdrževanega območja s sladkovodnim močvirjem in polslano laguno, ki so ju začeli obnavljati pred dobrimi petindvajsetimi leti. V njegovem živalskem svetu so najopaznejše ptice. Zelo hitro so vzele za svoje trstičja in poplavne travnike, obnovljeno laguno s poloji in slanoljubnim rastlinjem ter vmesna grmišča in obrečno goščavo. V komaj 122 hektarjev velikem rezervatu so v zadnjem desetletju ornitologi opazovali kar 259 vrst ptic. Številne med njimi na selitvah, saj je Škocjanski zatok pomembno postajališče selečih se ptic, a mnoge vrste tu tudi redno prezimujejo. Najbolj razveseljiv pa je porast gnezdilk, ki najlepše potrjujejo dobro in varno naravno okolje, v katerem so našli svoj prostor še številni drugi predstavniki živalskega in rastlinskega sveta. Ves ta pisani vidni in nevidni rastlinski in živalski svet pa je tudi izjemno lepo izobraževalno popotovanje.

V studiu je gost tržaški škof mons. Henrik Trevisi. Z voditeljico oddaje Mairim Cheber teče beseda o njegovem obisku v tržaškem islamskem središču v Trstu, o pomanjkanju duhovnikov v slovenski verski skupnosti, o soočanju s preteklostjo, ki je za mesto Trst včasih boleča in o pripravah na papežev obisk v Trstu v mesecu juliju. Uredništvo Mairim Cheber, Luana Grilanc, Jan Leopoli. Režija Jan Leopoli.

A Súlypont című adásban a magyar költészet napja alkalmából dr. Zágorec-Csuka Judit muravidéki magyar költővel készített stúdióbeszélgetésünket láthatják.

V oddaji Težišče si lahko ob dnevu madžarskega pesništva ogledate studijski pogovor s prekmursko madžarsko pesnico dr. Judit Zágorec – Csuka.

Franzi ne more verjeti, da se je Tim res poročil z Nadjo. Vsa objokana se potoži Hildegard in ji zaupa tudi svoje sume, da Nadja Tima vara z Dirkom. Toda Hildegard jo posvari pred posledicami širjenja takšnih govoric po Knežjem dvoru. Za nameček pa Christoph sredi poročnega slavja dobi nepričakovan telefonski klic.
Bela in Lucy po naključju pristaneta skupaj na večerji. Ko se Lucy že odpravlja domov, Bela končno zbere pogum in ji izpove ljubezen. Lucy ostane odprtih ust ...
Natascha s telovadnimi vajami pomaga Evi, da bi se dojenček tik pred zdajci vendarle obrnil na glavo. Eva se nato odpravi na pregled h ginekologinji, toda zaradi nevihte ostane ujeta v dvigalu. Ravno takrat pa ji tudi odteče voda in se začnejo popadki.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Na Balončkovem zmrzuje, zato Žarko in Živa vse živali naženeta v skedenj. Toda tam ugotovita, da je tudi v skednju mraz! Ko najdeta luknjo v steni, se odločita, da jo bosta zabila. Skupaj bosta poskrbela, da bodo njuni prijatelji na toplem.

Robotek Boti bi se rad kosal z družinico crkljavih Klobkov, ki se razposajeno kotalijo po zasneženi zaledeneli pokrajini. Na koncu se Boti spremeni v ogromno snežno kepo. Ko se sneg stopi, se vsi skupaj stisnejo v ljubeč objem.

Približno 95 % peska in kamna ter 5 % bitumenskega veziva je recept za enega izmed najstarejših in najbolj razširjenih gradbenih materialov na svetu – asfalt. Njegova uporaba vsako leto narašča. Doba trajanja asfalta na cestiščih je približno 20 let. V Sloveniji se vsako leto na cestah zamenja več 100 tisoč ton asfalta. Bi lahko starega reciklirali in ponovno uporabili? Izdelava in vgrajevanje klasičnega vročega asfalta sta zaradi visokih temperatur energijsko potratna, nastajajo pa tudi plini, ki so škodljivi za zdravje delavcev in okolje. Zato in tudi za večjo odpornost asfalta razvijajo nove asfalte. Poleti se površina asfaltne plasti lahko segreje čez 60 stopinj Celzija in se zmehča. Takrat se lahko na asfaltu pojavijo kolesnice. Kako bi jih lahko preprečili?

Gosta oddaje sta zakonca Nina Osenar in Dejan Kontrec, ki bosta z voditeljico Bernardo Žarn delila svoje življenjske preizkušnje. Med drugim o tem, kako se dvigniti iz brezna in spet zadihati svetlobo in o tem, kako je lahko bolezen priložnost, ki ti da novih moči in utrdi partnerski odnos.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vračamo se na kraj, kjer smo bili mesec dni po poplavah. Obljube o nadomestnih gradnjah v kratkem času se niso uresničile. S terena s pristojnimi in ljudmi iz prizadetih krajev; mnogi med njimi še niso dočakali uradne odločitve, ali bodo njihove hiše zaradi ogroženosti območja porušili.

Dokumentarna serija prikazuje odkritje in razvoj viagre, prve tablete za zdravljenje motnje erekcije, ki je pred četrt stoletja po mnenju mnogih povzročila drugo spolno revolucijo, primerljivo z iznajdbo kontracepcijskih tablet. Farmacevtski velikan Pfizer, ki jo je leta 1998 poslal na trg, je z njo zaslužil 35 milijard dolarjev. Film prinaša pričevanja znanstvenikov, ki so učinkovino odkrili skoraj po naključju, prostovoljcev, ki so sodelovali v prvih raziskavah, in strokovnjakov za trženje, ki so se vse od začetka zavedali, da imajo verjetno v rokah eno najbolje prodajanih zdravil vseh časov. Viagra je bila sprva namenjena le zdravljenju impotence, danes pa se to in podobna zdravila, ki so se pojavila pozneje, vse pogosteje uporabljajo za zabavo, kot tako imenovani pripomočki za življenjski slog.

2. del: Mastni zaslužki
Ko je viagra leta 1998 prišla na trg, je postala najbolj prodajano in najpogosteje ponarejano zdravilo vseh časov. Ponarejevalci so po nekaterih ocenah z njo zaslužili celo več kot proizvajalec, farmacevtski velikan Pfizer. Po nekaj letih, ko so se pojavila konkurenčna zdravila, se je Pfizerjev tržni delež zmanjšal. Pomagali niso niti televizijski oglasi, v katerih so viagro oglaševale znane osebnosti, politiki in športniki. Pfizer se je zatekel k podkupovanju zdravnikov in zato v Združenih državah Amerike plačal milijardno kazen. Vendar je bila ta nizka glede na dobiček, ki ga je viagra prinesla proizvajalcu. V zadnjem desetletju je viagra postala pripomoček, ki ga mnogi uporabljajo za zabavo in ne več za zdravljenje motnje erekcije, čemur je bila sprva namenjena.

KEEPING IT UP / Velika Britanija / 2023 / Režija: Stephen Bennett

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V SNG Nova Gorica smo si ogledali premiero predstave Mnogo hrupa za nič v režiji Ivane Djilas. Bili smo na predstavitvi antologije slovenske slamovske poezije Tri minute, ki jo je izdal Mladinski kulturni center Maribor. Bili smo tudi na premieri plesne predstave Grom Bena Novaka.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Na Festivalu dokumentarnega filma smo se pogovarjali s srbsko režiserko Milo Turajlić, hrvaškim režiserjem Elvisom Lenićem in slovensko režiserko Majo Weiss o njihovih najnovejših filmih, ki jih povezuje naša nekdanja skupna država Jugoslavija. Mila Turajlić v filmskem eseju Neuvrščeni: Dosje Labudović odkriva delo Titovega snemalca Stevana Labudovića in se sprašuje, kam je izginil glas neuvrščenih. Elvis Lenić v dokumentarcu Ladja prikazuje, kaj je po obdobju hrvaške tranzicije ostalo od puljske ladjedelnice Uljanik, nekoč simbola jugoslovanske industrije. Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Maje Weiss pa je portret štirih ljudi, rojenih v Sloveniji, ki so jih nacisti med drugo svetovno vojno v okviru rasnega programa Lebensborn dali v posvojitev in jim spremenili identiteto.

Posnetek koncerta avtorskega projekta Roberta Jukiča iz SNG Drama Ljubljana. Jukič se predstavlja kot basist, prireditelj, avtor glasbe in besedil ter producent. Z desetčlansko glasbeno zasedbo in 7 vokalnimi solistkami je Jukič predstavil svoj avtorski projekt Ženske, v katerem se v lastnem izvirnem slogu loteva ljubezni, odnosov, izgube, upanja in drugih življenjskih tem. Na koncertu so nastopile priznane slovenske pevke Ana Bezjak, Tjaša Fabjančič, Gordana Hleb, Nina Strnad, Katja Šulc, Nina Vodopivec in Mia Žnidarič. Poleg Roberta Jukiča so nastopili še intrumentalisti Andraž Mazi, Steve Klink, Saša Lušić, Tonč Feinig, Sergej Ranđelović Runjoe, Jelena Ždrale, Klemen Bračko, Matjaž Sekne in Gregor Marinko.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov