Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. jun. 2024

TV Slovenija 1 • Ned, 23. jun.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

Pomlad je čarobna. Vzcvetijo rožice in ptičji mladički se učijo leteti, Rija in Krokodil pa čofotata po blatu. Rija obtiči v gromozanski blatni luži. Krokodil sovraži blato, a jo vseeno reši. Zdaj obtiči Krokodil. Rija si ne upa iti ponj. Steče po pomoč. Išče ptičjega mladička, ki zbira pogum, da bi vzletel. Uspe mu! Tudi Rija zbere pogum! Z veliko palico reši Krokodila.

Rija bi rada imela hišnega ljubljenčka. V babičinem vrtu domuje ježek. Rija in Krokodil morata bedeti pozno v noč, da bi ga ujela. Zanj pripravita skledico mleka za muce in se menjavata na nočni straži. Rijo premaga spanec. Ko se prebudi, mleka ni več. Odločena je, da bo ujela ježka, zato se lova loti drugače, in kmalu se ježek ujame v past. Krokodil ga skuša objeti, a ježek je preveč bodičast. Prijatelja spoznata, da mora ježek živeti v naravi.

Na Balončkovem je dan za kopanje! Ko maček Smuk po nesreči poplavi dvorišče z milnimi mehurčki, morata Žarko in Živa ustaviti mehurčke, preden povsem prekrijejo kmetijo. Pri tem se pošteno umažeta.

V šoli za pošasti je polna luna in Krilček upa, da bo na njej zagledal pošast. Prijatelji mu pomagajo izpolniti željo in poskusijo narediti raketo. Medtem pa Njambo pri gospodinjstvu peče posebne lunine kolačke in naredi veliko zmedo.

V deželo je prišla jesen. Bubi, Bibi in Boni nabirajo fige, kosmulje in lešnike. Bubi predlaga, da naberejo veliko sadežev in si pripravijo slastno sadno solato. Vse dobrote odlagajo na drevesno deblo. A vsakič, ko prinesejo nove sadeže, opazijo, da jih nekaj manjka. Odločijo se poiskati krivca. Bubi začuti, da jo nekdo opazuje. Obrne se in zagleda majhnega jazbeca, ki odnaša zadnje sadeže. Jazbeci sovicam pojasnijo, da se morajo pred zimo odebeliti, ker med prezimovanjem močno shujšajo. Tudi brlog morajo napolniti z zalogo plodov, semen in koreninic, saj je gozd opustel, ko se spomladi zbudijo. Sovice se odločijo, da bodo novim prijateljem pomagale iskati hrano. Doma navdušeno pripovedujejo o doživetju z jazbeci, mami in očka pa jim razložita, kako se živali pripravljajo na prezimovanje. Bubi zdaj tudi ve, da je jazbece po krivem obdolžila požrešnosti. Najprej moramo poznati resnico, preden koga za kaj okrivimo. Mami jih uspava s pesmico o jeseni in zimi.

Boti čmokne v jezero, se potopi na dno in pristane na blodečem Mehurčku, ki spominja na žele. Mehurček se razpolovi, kadar se prestraši. Boti ga kar naprej straši in jezero je naenkrat prepredeno z blodečimi Mehurčki.

Mali Timotej napravi snežaka, a njegov prijatelj lemur je zelo žalosten, ko vidi, da se ta na soncu taja. Sonce predlaga, da ga odneseta nekam, kjer je hladneje in kjer je že veliko ledenih gmot – v Kuiperjev pas.
Kuiperjev pas je zelo obsežen pas ledenih gmot, ki krožijo daleč stran okrog našega sonca. Včasih se katera od teh prelomi, nekatere druge pa se spojijo in so videti kot snežaki.

Lara in Tin ostaneta pri teti Katji, s katero naj bi obiskali planetarij, kar si Lara neznansko želi. Toda pripetijo se jim nevšečnosti, zaradi katerih zamudijo še zadnjo predstavo. Prijazna astronomka jih namesto tega povabi v zvezdarno, kar se izkaže za še lepše doživetje.

Cofek in Rina najdeta nenavaden rjav predmet. Sporečeta se o njegovem izvoru in začneta iskati njegovega lastnika. Se rešitev uganke skriva v vreči, ki jo je štorklja Neža prinesla iz toplih krajev?

Legenda pravi, da je na koncu mavrice zaklad, zato se Cofek odloči, da ga bosta z mamo skušala najti. Na poti spozna, da je včasih pravi zaklad precej drugačen, kot si ga predstavljamo.

Ko Rdečka sklene, da bo letela, je nič ne ustavi, tudi to ne, da je kopenska žival. Zabavnemu učenju letenja se pridružijo grahozavri. Nepričakovano se z neba spusti pakčojdaktil in ugrabi Graška, ker ga zamenja za svojega mladička. Rdečka ga mora rešiti, pri tem ji pomaga čreda jagodozavrov …

Hladne brloge zavzame črni panter Kala. Opice zbežijo, zvežejo Baluja in Bagiro in prevzamejo njun dom. Mavgli obljubi, da bo Kalo pregnal in opicam vrnil Hladne brloge.

Zakaj naše srce bije zdaj tiho in zdaj glasno in zakaj mislimo, da nam bo včasih kar skočilo iz prsi? Zmedi se s prijatelji poda na pot po krvnem obtoku in spozna to zanimivo črpalko.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

Pip in Poka izdelata obesek za zabave. Pip ga izroči Poki, naj ga obdrži ona. Pipova darežljivost jo tako gane, da ga želi presenetiti z zabavo. Zaka in Jasmino prosi, da ga zamotita, medtem ko bosta s Francko pripravili zabavo presenečenja. Poka hoče, da bo vse kot iz škatlice, a vsa prizadevanja se izjalovijo. Pipova slika se razmaže, na kolačkih ni pravih okraskov, pa še na pinjato se usede! Francka jo miri, Poka pa vztraja, da bi moralo biti vse popolno, in zabavo odpove. Ko pridejo Pip, Zak in Jasmina, je Pip navdušen nad njenimi prizadevanji in oznani, da mu ni nič mar za popolno zabavo. Najboljša je spontana! Poka se vda in razigrana zabava se začne.

Taksistka Brina z vso naglico drvi proti letališču. Tja pelje neučakanega poslovneža očija, ki se mu strašansko mudi, ker ne sme zamuditi svojega poleta. A med vožnjo kljub odlični navigatorki mami naletita na toliko nepričakovanih preprek, da se bosta težko pravočasno prebila do cilja.

Nona Mici, Egonu in Ajdi pove zgodbo o čudesnem, a zelo plahem gozdnem bitju Krilorogu. Mici je očarana in si ga močno želi videti. Egon in Ajda skleneta, da ji bosta pomagala uresničiti željo, toda ustvariti pernato bitje ni mačji kašelj.

Tinko se pretvarja, da ne vidi, zdravnica Mica pa pojasni, kaj vse je lahko razlog za slepoto. Taki se rodimo ali vid izgubimo v nesreči. Vendar ne pustimo, da nas to ustavi! Slepi lahko počnejo marsikaj, samo drugače.

Celestinca med nabiranjem robidnic odkrije star mlin, prerasel z bršljanom. Ernest trdi, da v njem straši. Celestinca pa se nič ne boji, nasprotno, to še vzpodbudi njeno radovednost.

Imate rdeče pikice na dlaneh, podplatih in okoli ust, pa ne veste, zakaj? Zdravnica Mica pojasni, da je to bolezen rok, nog in ust, ki jo običajno dobijo otroci in jo povzroča virus.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

Kaj naredijo mladički, če jim je prevroče ali premrzlo? Andrej nam bo pokazal, kako se sloni v Afriki kopajo v blatu, da se ohladijo, kako se pametne opice grejejo v vročih vrelcih in kako se shladijo mali kraljevski pingvini na Antarktiki.

Andrej preizkuša mladičke, da bi videl, zakaj skačejo. Skočiči veselo odskakujejo, ker se tako važijo. Smešni mali skakači v mongolski puščavi skačejo, da bi se izognili nevarnosti, arktična lisica pa po snegu skače zato, da najde hrano.

Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.

Vrhunski basbaritonist Marcos Fink v televizijski upodobitvni interpretira arijo Gremina iz opere Evgenij Onjegin skladatelja Petra Iljiča Čajskovskega.

Vzorniki ansambla Vedun in hkrati slovanska dragocenost so svečeniki - glasbeniki z imenom veduni. Ansambel se tokrat predstavlja s sproščujočimi in urejajočimi zvoki, ki temeljijo na slovenski melodiki in slovenski ljudski pesmi Rezije, Prekmurja, Primorske, Gorenjske in osrednje Slovenije. Za spremljavo uporabljajo tudi bordunske citre drsovce, ustne brnivke drumlice in zgodovinsko različico harmonike, imenovano plonarca.

Glavne verske skupnosti bodo z dejavnostmi tudi med počitnicami odgovorili na izzive mladih.

Mladi bodo čez nekaj dni končali šolsko leto. Katerih dejavnosti se bodo lahko po verskih skupnostih udeleževali tudi med počitnicami? Izbira je pestra in zaobjema vse od duhovnosti do prostovoljstva, druženja in izobraževanja. Na duhovno-počitniških taborih, tečajih, programih za osebno rast, igrah in na romanjih si mladi lahko izmenjajo izkušnje, se povezujejo in podpirajo v dobrem.

Ponovno vas vabimo na sprehod po naši prelepi Primorski. Čakajo nas zanimive zgodbe.
Izvedeli bomo, kakšni so pogoji kmetovanja v krajinskih parkih. Vrnili se bomo v čas pred traktorji in drugo mehanizacijo, ko so hlode iz gozdov vlekli konji. Mineva natanko 30 let od prvega resnejšega protesta morskih ribičev, ki so 24. junija 1994 zaprli cesto na Črnem Kalu. Izvedeli boste, kaj vse so v peteklih letih dali skozi oljkarji in njihova drevesa ter kako vplivajo podnebne spremembe na okus in značilnosti oljčnega olja. Obiskali smo prireditev Okusi vipavske v prelepem ambientu Lanthierijevega gradu v Vipavi. V Gabrovcu v občini Zgonik na tržaškem Krasu smo obiskali mlado cvetičarko in pridelovalko enoletnic ter trajnic, ki cvetje goji na prostem in to na ekološki način. Za konec pa še zanimiva reportaža s Kraškega traktorskega zbora v Dutovljah.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Na pogovor k Andreju pridejo Igor Podpečan, Jelka Hafner in Emil Šinkec. Nastopajo Igor in Zlati zvoki, ansambel Pogum, Kvintet Vintgar, Ana in Tomaž Plahutnik ter Cik-Cak kvintet. Voditelj: Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

V avstralski komediji nas Candice nauči, kako biti optimist

Pegasto dekle Candice je zelo posebna deklica, ima enciklopedično znanje in neomajno optimističen pogled na svet kljub žalostnim dogodkom v njenem življenju. Njeni starši še vedno žalujejo zaradi smrti njene sestre in se spopadajo s finančnimi težavami. A Candice ve, da se ne sme vdajati žalosti, zato se zavestno posveča stvarem, ki jo najbolj osrečujejo. Spoprijatelji se tudi z novim sošolcem Douglasom, ki zaradi udarca v glavo misli, da prihaja iz vzporedne dimenzije.

Izvirni naslov: H IS FOR HAPPINESS / Avstralski film, 2021 / Režija: John Sheedy Scenarij: Lisa Hoppe, Barry Jonsberg (roman) Igrajo: Miriam Margolyes, Daisy Axon, Alessandra Tognini

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ko cmokci najdejo nekaj zanimivih predmetov, se preoblečejo v domiselne in smešne kostume in pripravijo kratko predstavo.

Poka je izdelala robotski kostum, Francka pa natančno panoramo plaže. Robotka Poka obljubi, da bo pazila plažo, medtem ko gre Francka po kamenčke. Pip občuduje Pokin robotski kostum. Pritiska na različne gumbe, ki pri Poki izzovejo smešne robotske kretnje in gibe. Ob Pipovih ukazih se robotka Poka razživi in trešči v panoramo plaže, ta pa se razleti ravno v trenutku, ko se vrne Francka. Francka se zgrozi in razdejanje očita Poki, Pip pa se medtem izmuzne ven. Poka pomaga Francki pospraviti. Ko se Pip vrne, Poka kuha mulo, ker se je vsa krivda zgrnila nanjo. Pip spozna, da je soodgovoren za zmedo, in to prizna Francki. Skupaj bodo postavili novo plažo in robot Pip z veseljem uboga Pokine in Franckine ukaze.

Nogometna ekipa brezdomcev Kralji ulice je eden od projektov organizacije, ki deli isto ime.

Glavni projekt njenih članov je izdajanje časopisa, ki ga pripravljajo in prodajajo brezdomci. Z nogometom jih navdihujejo, da spremenijo svoje življenje in tako spreminjajo tudi odnos drugih ljudi do brezdomstva. Eden od igralcev je Joc Podlesnik (56 let), ki ima diagnozo paranoična shizofrenija. Vse življenje je prebil v različnih psihiatričnih ustanovah. Nogomet je bil vedno njegova strast. V času Jugoslavije je bil v mladinski ligi eden najboljših igralcev v regiji, z vsemi predispozicijami, da postane profesionalni nogometaš. A pri 18 letih se je začela pojavljati njegova bolezen. Ko so v nogometnem klubu ugotovili, da ima Joc psihične težave, so ga vrgli iz kluba. Njegova športna pot se je končala, počutil se je izdanega in njegovo duševno zdravje je od tistega trenutka šlo samo še navzdol. Danes spet igra nogomet s prijateljem iz otroštva, Davorjem, ki je po 30 letih dela končal med brezdomci, ki prodajajo časopis po ljubljanskih ulicah, da preživijo. Igra kraljev je zgodba o boju za preživetje in o dolgotrajnem prijateljstvu dveh brezdomcev.

Lord Meldrum povabi na večerjo družinsko prijateljico, lady Agatho Shawcross. Po večerji se lady Agatha 'slabo počuti', kar je že preizkušen izgovor, da prenoči pri Meldrumovih, natančneje v lordovi postelji. Njej mož, vročekrvni sir Ralph, posumi, da se med njo in lordom nekaj plete, in v besu z velikimi črkami napiše na lordov avto 'prešuštnik'. Med služabniki, ki želijo za vsako ceno zaščititi lordov ugled, zavlada preplah, še zlasti, ko napisa ni mogoče odstraniti. Naivna Ivy, ki najprej sploh ne ve, kaj 'prešuštar' je, se z vsem srcem vključi v iskanje rešitve. Da je položaj še neprijetnejši, je prav v tem času na obisku pri lordu nadškof in lord, ki ne ve, kaj se je zgodilo, mu ponudi, da ga bo s svojim avtom odpeljal nazaj v nadškofijsko palačo. Služabniki morajo uporabiti vso svojo domišljijo za izgovore, s katerimi nadškofa prepričajo, da se navsezadnje odpelje z avtobusom.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson) in drugi

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Lester zbeži s kmetije in Jimmy se trudi biti ob njem, ko ga otrok najbolj potrebuje. Ken postavi zahteve glede kmetije, da bi si olajšal življenje. Anne pretrese novica o ljubezenskem trikotniku med mamo, očetom in njegovim bratom. Lou, ki ga spodbujajo glasovi starih prijateljev, pobegne iz doma za ostarele.

ESSEX COUNTY / Kanada / 2023
Scenarij: Jeff Lemire
Režija: Andrew Cividino
V glavnih vlogah: Molly Parker, Brian J. Smith, Stephen McHattie, Finlay Wojtak-Hissong, Kevin Durand

Najstarejši folklorni festival v Sloveniji po šestih desetletjih ostaja presečišče starodavnega belokranjskega obredja in ljudskega izročila ter sodobnih folklornih pristopov z mednarodnim pridihom. Festivalski dogodek, ki letos poteka med 19. in 23. junijem v Črnomlju, skuša po eni strani ohranjati domišljijskost deželice belih bréz in belih noš, po drugi strani pa obiskovalcem ponuditi svež vpogled v bogato etnološko zakladnico tega dela Slovenije ter mednarodne folklorne tradicije. O običajih nekoč in danes ter festivalskih izzivih v oddaji govorijo Anica, Anita in Martin Matkovič, Janez Kure, Ksenija Khalil, dr. Janez Weiss in Tadej Fink. Nastopajo člani otroških folklornih skupin Dragatuš in OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Scenarij: Ilinka Todorovski. Režija: Maja Pavlin. Snemalna ekipa: Stojan Femec in Peter Novljan. Producent: Igor Jakovac.

Gost intervjuja je Jakob Jaša Kenda, sicer prevajalec, literarni zgodovinar, kulturni menedžer in pisatelj. A Jakob Kenda je tudi eden izmed redkih Slovencev, ki je prehodil Apalaško pešpot (Appalatian Trail) v Združenih državah Amerike. Velja za mater vseh svetovnih pešpoti; dolga je 3500 kilometrov, meseci hoje skozi zeleno divjino pa so veliko več kot samo preizkus telesne vzdržljivosti. In kar ni nepomembno, o svoji izjemni izkušnji je Kenda napisal potopisni roman Apalaška pot.

22:15
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Francoski filozof, pisatelj, aktivist, avtor dokumentarnih filmov in dolgoletni vojni poročevalec Bernard-Henri Lévy kot odposlanec časopisnih izdaj Paris Match, La Repubblica, The Wall Street Journal, Der Stern in drugih, obišče kraje po svetu, kjer divjajo vojne, kjer se v spopadih odloča o usodah posameznikov in družbe. Poroča o trpljenju in bedi v Nigeriji, na otoku Lezbos, v Somaliji, Libiji, Bangladešu, Afganistanu, Kurdistanu, Ukrajini, a to gorje, kot se zdi, zares ne gane nikogar …

UNE AUTRE IDEE DU MONDE / THE WILL TO SEE / Francija / 2021 / Režija: Bernard-Henri Lévy

Posnetek koncerta festivala Imago Sloveniae iz Kongresnega trga v Ljubljani, ki je bil posvečen 15-letnici Foruma slovanskih kultur. Koncertni spored je predstavil zvočno panoramo slovanskih tradicij, vpletenih v umetno glasbo. Zazvenel je v izvedbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića, Zborov Hrvaške radiotelevizije in Radiotelevizije Srbije pod vodstvom Bojana Suđića ter izjemne ruske sopranistke Aline Jarovaje.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov