Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 25. jun. 2024

TV Slovenija 1 • Tor, 25. jun.

Očka se z Egonom in Ajdo odpravi na grič, od koder je lep razgled na zvezdne utrinke. Toda kaj, ko se mu pripeti nerodnost. Doma pozabi malico, zato vodenje prevzame Skovikar. Na gozd se počasi zgrinja mrak in v temi bodo morali popotniki uporabiti vse čute, da se bodo prebili do razgledišča na zvezdno predstavo.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v prvih poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Muri se znajde v godlji, saj je pozabil na Macin rojstni dan in mora zato na hitro poiskati pravo darilo. S pomočjo prijateljev mu na koncu le uspe očarati zahtevno muco Maco.

Režija: Boris Dolenc
Produkcija: INVIDA

Igrajo: Marko Mandič (Muri), Alojz Svete (Miki), Polona Juh (Maca), Nina Valič (Liza), Janez Hočevar (Marko), Jernej Šugman (Čombe), Bojan Emeršič (Mijalko)

Maček Muri se veselo odpravi v Mačje mesto. Čaka ga super dan, saj je za kosilo dogovorjen z Maco. A načrte mu skoraj prekriža nagajivi nepridiprav Čombe, ki mu zvito podtakne velik zločin.

Muri je Maci obljubil, da jo pelje na kosilo. Vendar... "Pri Črnemu mačku straši!” vpije Žane,
najboljši kuhar v Mačjem mestu. Muri in prijatelji se pogumno odpravijo na lov za skrivnostnim
duhom. Maci pa že pošteno kruli v želodčku...

Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

Mačje mesto prekipeva od navdušenja zaradi bližajočega se plesa, a Muri in druščina se bojijo, da jim bo župan s svojimi nerodnostmi spet pokvaril prelep večer. Skupaj skujejo načrt, kako bi mu to preprečili. Serija nerodnih in smešnih zapletov poskrbi, da naloga za mucke ni preprosta.

Kako zbežati pred neusmiljenim svetom odraslih? In kam? Najučinkovitejše bi bilo izdelati vesoljsko plovilo in s svetlobno hitrostjo poleteti v vesolje. Najstnik Jan je na dobri poti Že odpisan avto s pomočjo izkušenega mehanika Berta spremeni v rdečo raketo. S prijateljima Ano in Petrom so se odločili zapustiti svoje problematične starše in oditi v tujino. Je beg res rešitev? In kje jih z razširjenimi rokami čaka svoboda? Jan je prepričan, da imajo norci srečo.

Ob trideseti obletnici samostojne države so v Uredništvu izobraževalnih oddaj pripravili oddajo Slovenski likovni simboli, v njej pa so si kot izhodišče postavili vprašanje o specifičnem izrazu, vsebini in slogu slovenske likovne umetnosti v zgodovini in danes. S to temo so se ukvarjali številni strokovnjaki in umetniki zlasti na prelomu iz 19. v 20. stoletje, ko se je vzpostavljala nacionalna umetnost v ustvarjalnem, organizacijskem in študijskem smislu, danes pa nekateri menijo, da ta vprašanja niso več aktualna. Pri nastajanju oddaje so sodelovale številne institucije in odlični strokovnjaki s področij kulture in likovne umetnosti ter zanimivi sodobni ustvarjalci raznolikih umetnostnih področij.

Scenarist: Andrej Doblehar
Režiser: Božo Grlj.

Čeprav dvojina ni izključno slovenska, saj jo poznajo ne le drugje po Evropi, temveč tudi po svetu, je vendarle naša, posebna. Kje je (bila) prisotna, kaj se z njo dogaja danes in kaj se ji obeta? Na svojevrstnem potovanju skozi čas in slovenske pokrajine se razkrivajo razlike, značilnosti, zanimivosti dvojine, tako v jeziku kot v parnem plesu in partnerskih, medosebnih odnosih. Poglede na večpomensko dvojino vsak iz svoje perspektive odstirajo strokovnjaki in znanstveniki z različnih področij, ki med drugim opozarjajo na pestrost in različnost slovenskih pokrajin. To so razmisleki o dvojini in njeni večplastnosti, zgodovini, razvoju, vlogi, pomenu in današnji (ne)uporabi oz. (ne)izumiranju.
Scenaristka Milica Prešeren, režiser Primož Meško, direktor fotografije Aleš Živec, montažer Matjaž Jankovič.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Wouter po nesreči zbije ptico, ki čepi na cesti, in se nato na vse kriplje trudi, da bi ji pomagal.
Ko se pelje naprej po precej samotnih krajih, mu zmanjka mu vode in ustavi se pri neki kmetiji, da bi vprašal, kje je kakšna trgovina. Prijazna kmetica mu ponudi vodo in mu pove, da na kmetiji delata z bratom. Podrobnosti pa Wouterju pojasni njen brat sam.
V Alzaciji Wouter sreča Milana, Srba, ki je bil nekoč boksar.
Dan zaključi v Schwarzwaldu. Išče prostor za kampiranje in pri tem sreča Torstena, ki mu prijazno ponudi prostor na svojem vrtu. Torsten in njegovi prijatelji imajo ravno piknik, na katerega seveda povabijo tudi Wouterja.

MET DE WIND MEE / VRT, 2023 / Belgija / Avtor: Wouter Deboot

Glasba je eden največjih Božjih darov človeku in eno najboljših sredstev s katerimi lahko duhovna resnica vpliva na srce. Ima moč, da pomirja in vznemirja, lahko se uporablja v službi dobrega in tudi slabega. Zmore tisto, česar ne zmoreta niti literarna niti likovna umetnost.
V oddaji razmišljamo o glasbi od svetopisemskih do današnjih dni.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Nagykovácsira és a Káli-medencébe kalauzoljuk el önöket.

V oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po naselju Nagykovácsi in Kálski kotlini.

Steffen in Franzi v gozdu najdeta Belov letalnik in mu ga vrneta. Bela in Lucy sta presrečna, ker sta dobila zračne posnetke Knežjega dvora za svoj filmček, Steffen pa na spominski kartici odkrije še nekaj – dokaz, da je Franzi nedolžna.
Dirk priseže Lindi, da si ne bo več stregel po življenju. Lindin poljub mu je dal novo voljo do življenja in upanje, da bosta morda nekoč spet skupaj. André opazi Dirkovo nenadno spremembo razpoloženja, a ne sluti, kaj je razlog zanjo.
Christoph pojasni Ariane, kako bosta izpeljala prodajo deleža, da ne bodo mogli nikomur dokazati sumljivih poslov in Christoph ne bo vsega izgubil. Čeprav za trenutek podvomi o svoji odločitvi, se na koncu vseeno odloči, da ji bo zaupal. Toda Ariane nekaj skriva.
Natascha gre k Sonnbichlerjevima po svoje stvari in pride nazaj k Michaelu. Ta ji pripravi romantično presenečenje v soju sveč.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Nekega dne, navihana sedem letna deklica Ilona, obišče svojega starega soseda, ki je izjemen pripovedovalec zgodb. Med pripovedovanjem zgodbe, o slovenskem epskem junaku kralju Matjažu, si skupaj ustvarita svoj domišljijski svet. Ilona s svojimi domislicami duhovito posega v pripoved, jo humorno prepleta s sedanjostjo ter na koncu odkrije veliko sosedovo skrivnost.

Društvo Casa CAVE je nastalo pred približno desetimi leti, ko se je porodila ideja o raziskovalnem projektu - povezava sodobne umetnosti in Krasa. Pri tem pa je bilo glavno vodilo vključiti v projekt pristnost življenja na tem območju. Kras, pokrajina vetra in kamna in človek, ki ga že tisočletje pridobiva in obdeluje, sta postala temelj Festivala vetra in kamna. Osnovna ideja festivala je spodbujati ustvarjanje, omogočiti nadaljnji razvoj po akademskem izobraževanju in ponuditi mladim umetnikom možnost sodelovanja z mojstri.

Pozdravljeni v Dnevni sobi Televizije Slovenija! V udobju Dnevne sobe bodo kolegi različnih uredništev gostili znane osebnosti in cenjene strokovnjake, se z njimi pogovarjali o dilemah vsakdanjega življenja, svetovali o različnih življenjskih temah, komentirali trende in družbene fenomene.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

“O junakih, ki to nista hotela biti”
Ljubljana, 1908. Protesti proti nemškemu vplivu in nemškim napisom preplavijo glavno mesto province. Protestniki mečejo kamenje v Kazino, sedež nemške oblasti. Po županovih pozivih se razmere v mestu nekoliko umirijo in nedeljsko jutro kaže, da bo tudi preostanek dneva miren. Gimnazijec Ivan Adamič in petindvajsetletni tiskar Rudolf Lunder se po sprehodu ravno odpravljata domov. Adamič s prijateljem in Lunder z zaročenko pod roko. Pred njima je vse življenje. Toda na mestnem trgu ima usoda zanju drugačne načrte.

Scenarij: Iza Strehar
Režija: Urban Zorko

Voditelj Nick Knowles se v dokumentarni seriji v petih delih z vlakom odpravi na potovanje po več evropskih in eni severnoafriški državi. Poleg običajnih turističnih, kulturnih in naravnih znamenitosti spoznava tudi navade domačinov, okuša krajevne poslastice, se preizkuša v številnih športih, predvsem pa uživa v vožnji z vlakom.

5. del:
Zadnje potovanje nas vodi od Alp do Jadranskega morja. Z Bleda se skozi Bohinjski predor in čez Solkanski most odpeljemo v Postojno na ogled kapnikov z jamskim vlakcem. V Ljubljani spoznamo mestnega čebelarja, nato pa se po poti orientekspresa odpravimo v Zagreb. Med vožnjo z nagibnim vlakom do Splita se Nick Knowles ustavi, da bi nabiral cenjene tartufe. V Splitu si ogledamo arheološko najdišče Salono in Dioklecijanovo palačo, na koncu pa Nick odjadra novim dogodivščinam naproti.

AMAZING RAILWAY ADVENTURES WITH NICK KNOWLES / Velika Britanija / 2023 / Režija: Ben Southwell

21:20
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Že naslov igrano-dokumentarnega filma Vojna brez sovraštva pove, da ta presega prevladujoče mitiziranje osamosvojitvene vojne, ki večinoma temelji na kultu osebnosti. Prav narobe. Film po eni strani prikazuje vzdušje in izraža občutke slehernika, ki je na svoji koži doživljal osamosvojitev in sodeloval v spopadih, po drugi strani pa na jasen in razumljiv način ter na podlagi verodostojnih dokumentov, vojaških zemljevidov, izjav borcev in ljudi, ki so bili ključni operativni odločevalci, slika potek dogodkov do odhoda zadnjega vojaka JLA iz države.

Tokratni pripovedovalec Spominov Vladimir Bertoncelj je bil rojen leta 1932 v vasi Vaše pri Medvodah. Njegovo otroštvo med Vašami, Medvodami in Goričanami ter življenje njegove številne družine je zelo zaznamoval čas druge svetovne vojne. Po vojni je kot strojnik, vzdrževalec strojev, najprej delal v medvoški tekstilni tovarni, potem pa so vse še samske delavce iz tovarne napotili na delo v Titove zavode Litostroj v Ljubljani, ki so jih prav takrat gradili in zagnali prvo proizvodnjo. Litostroj so poleg zaposlenih delavcev in mojstrov, ki so tja prihajali na delo od doma, gradili nemški ujetniki in slovenski politični zaporniki, ki so bili ves čas nastanjeni na gradbišču, nadzorovanem ter strogo zavarovanem z bodečo žico in stražnimi stolpi. V Litostroju je Miro Bertoncelj delal do upokojitve in bil na njihovih gradbiščih elektrarn po vsem svetu. Po upokojitvi se je ves posvetil družbenopolitičnemu delu in bil dolgo legendarni predsednik Zveze borcev Medvode.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov