Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 25. jun. 2024

TV Slovenija 2 • Tor, 25. jun.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v prvih poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Glavne verske skupnosti bodo z dejavnostmi tudi med počitnicami odgovorili na izzive mladih.

Mladi bodo čez nekaj dni končali šolsko leto. Katerih dejavnosti se bodo lahko po verskih skupnostih udeleževali tudi med počitnicami? Izbira je pestra in zaobjema vse od duhovnosti do prostovoljstva, druženja in izobraževanja. Na duhovno-počitniških taborih, tečajih, programih za osebno rast, igrah in na romanjih si mladi lahko izmenjajo izkušnje, se povezujejo in podpirajo v dobrem.

V predprazničnem Tedniku doslej neznana zgodba o tem, kako so se 26. junija 1991 v Vrhpolju na Primorskem goloroki posamezniki z barikadami, kamenjanjem in tudi s svojimi telesi zoperstavili tankom jugoslovanske armade. Že ta dan so na Primorskem odjeknili prvi streli, ni torej dvoma, da se je vojna takrat že začela.

Slovenska mladina se je na presenečenje mnogih začela bistveno bolj zanimati za politiko kot pred desetletji. Politika zanima kar tri četrtine mladih. Zakaj se politična aktivnost krepi zlasti med mladimi fanti? In zakaj je vse več mladih fantov, ki so prepričani, a imajo ženske preveč pravic?

To je še ena klofuta več v življenju polnem klofut, je ob obisku ekipe Tednika dejal režiser Vinci Vogue Anžlovar, ki je zbolel za ALS-om, eno od najtežjih neozdravljivih bolezni? Kako živi z njo, kaj meni o evtanaziji, slovenski filmski in politični sceni in ali kaj v življenju obžaluje?

25 let in 25 predstav gledališke skupine Tihe stopinje. Ob tem častitljivem jubileju so se gluhi in naglušni igralci s predstavo Čarovniški proces v začetku junija tako že 25. priklonili navdušenemu občinstvu. Več o predstavi Čarovniški proces in dogajanju v zaodrju ob 25-letnici delovanja skupine Tihe stopinje boste izvedeli v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Sologne je eno najstarejših lovnih območij v Franciji na bregovih Loare, kjer si je francosko plemstvo zgradilo veličastne gradove. Poleg različnih pit regionalno kuhinjo zaznamujejo divjačinske paštete, divjačinski ragu in zajčje krače. Strastni lovec Edouard Bouloche z družino živi v tako imenovani "dolgi hiši", ki jo je podedoval od dedka.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Osrednja državna proslava ob dnevu državnosti se bo odvijala na Kongresnem trgu v Ljubljani. Slavnostna govornica bo predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. Predsedničinemu govoru bo sledil umetniški del državne slovesnosti z naslovom "Devetdeseta". Posvečen bo desetletju, ki v novejši slovenski zgodovini velja za poglavitno obdobje pri doseganju osamosvojitvenih ciljev in vzpostavljanju državne samostojnosti. Takratno optimistično ozračje je vplivalo na razmah ustvarjalne energije, ki jo je bilo zaznati na vseh družbenih ravneh. Prerod je med drugim doživela slovenska popularna kultura, ki zajema pestro področje ustvarjalnosti. Devetdeseta bodo tako prikazana skozi izbor slovenskih popevk, modnega oblikovanja in televizijske kronologije dogodkov.
Režiser proslave je Igor Zupe. Na slovesnosti bodo sodelovali tudi praporščaki in nosilci bojnih zastav Slovenske vojske, Slovenske policije ter veteranskih in domoljubnih društev ter Policijski orkester in Garda Slovenske vojske.

Zbujeni v sanje je film o slovenski vojni za osamosvojitev in o ljudeh, ki so se na terenu resnično borili v tem vojaškem spopadu z JLA.

Zgodbe o ključnih spopadih z JLA pripovedujejo ljudje s prve bojne linije, katerih življenja so bila dejansko ogrožena, ki so bili težko ranjeni ali pa so bili priča smrti svojih soborcev. Film ponuja neposreden pogled v neusmiljeno kolesje vojne. Zaradi odsotnosti vsake želje nastopajočih po uveljavljenju samega sebe prinaša avtentičen duh tistega odločilnega časa.
Film skozi oči slehernika na kratko razjasni tudi dejstva in razmerja, ki so to vojno delala posebno in ki so usmerjala njen tok mimo ustaljenih črno belih delitev na naše in vaše. Morda pa je največja vrednost filma ta, da so dobili besedo tisti, ki so za idejo boljšega življenja v samostojni, svobodni in pravični Sloveniji, izpostavili nevarnosti največ, kar človek lahko izgubi, svoja življenja.
V filmu so nastopili pripadniki TO RS in pripadniki Slovenske milice ter prostovoljci udeleženci oboroženih spopadov 1991 leta v vojni za Slovenijo.

Film je nastal v koprodukciji z RTV Slovenija in s strokovno ter finančno podporo Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Zveze policijskih veteranskih društev Sever. Scenarij in režija Tomaž Letnar, direktor fotografije Rado Likon, produkcija Studio Legen.

Na pogovor k Andreju pridejo Igor Podpečan, Jelka Hafner in Emil Šinkec. Nastopajo Igor in Zlati zvoki, ansambel Pogum, Kvintet Vintgar, Ana in Tomaž Plahutnik ter Cik-Cak kvintet. Voditelj: Andrej Hofer.

Škofjeloško družinsko podjetje Signum je staro toliko kot naša država. Njihova osnovna dejavnost je proizvodnja zastav vseh vrst in velikosti. Na leto jih izdelajo okrog 20 000, približno polovica je slovenskih, preostalo so občinske, reklamne in zastave tujih držav; več kot 180 različnih državnih zastav so naredili doslej. Šestčlanska ekipa redno zaposlenih, ki jih danes vodi že druga generacija, posel uspešno širi tudi na druga področja tiskanih tekstilnih in promocijskih izdelkov. Največ prodajo na domačem trgu, sodelujejo pa tudi z avstrijskimi in hrvaškimi naročniki. Pravi izziv za zaposlene je bila največja zastava, velika 9-krat 18 metrov, ki so jo izdelali leta 2013 in je od takrat stalnica na tribunah vseh velikih športnih dogodkov.

Za prvo spomladansko Avtomobilnost smo se odpravili v Ženevo, na legendarni avtomobilski salon, a žal ugotovili, da je samo še bleda senca nekdanjega blišča. Od velikih znamk je nastopil le Renault. A pripeljal je zvezdo, novo petko! Poglejte jo z nami, od blizu. Seveda smo v Ženevi Renault pobarali tudi glede prihodnosti Revoza. Zanimalo nas je, če bo proizvajal novega twinga. Iz te tovarne pa smo skupaj z gledalci Avtomobilnosti na pot pospremili najbolj slovenskega clia, tistega z oznako I feel Slovenia. Pika na i tokratne oddaje pa je volvo EX30. Avto, s katerim se je Volvo povsem usmeril v trajnostno poslovanje.

Vsak večer med 20. in 21. uro bo na sporedu nogometna oddaja Das Gol. Izmenjaje jo bodo vodili Saša Jerković, Tomaž Hudomalj in Anže Bašelj, gostili bodo tri nogometne strokovnjake, medtem ko bodo novinarji Antonija Ražen, Anže Bašelj in Simon Šparavec poročali v živo iz Nemčije.
Strokovni komentatorji bodo Sanel Konjević, Mladen Dabanovič, Dušan Kosič in Jasmin Jerič.
Pripravljamo tudi posebno rubriko, ki jo bodo ustvarjali kolegi iz oddaje Kaj dogaja?. Ti bodo na svoj edinstveni način obravnavali nogometne tematike.

Slovensko nogometno reprezentanco čaka obračun z Anglijo, ki jo vodi kapetan Harry Kane. Selektor Kek se spominja tretje tekme skupinskega dela na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki. Takrat je, po porazu in smoli na tekmi med ZDA in Alžirijo, slovenska reprezentanca ostala brez izločilnih bojev. Angleški selektor Southgate se je pred prvenstvom odpovedal nekaterim zvezdniškim igralcem. Z zdajšnjo ekipo skuša narediti še korak več kot pred tremi leti, ko so Angleže v finalu evropskega prvenstva šele po enajstmetrovkah premagali Italijani.

Škofjeloško družinsko podjetje Signum je staro toliko kot naša država. Njihova osnovna dejavnost je proizvodnja zastav vseh vrst in velikosti. Na leto jih izdelajo okrog 20 000, približno polovica je slovenskih, preostalo so občinske, reklamne in zastave tujih držav; več kot 180 različnih državnih zastav so naredili doslej. Šestčlanska ekipa redno zaposlenih, ki jih danes vodi že druga generacija, posel uspešno širi tudi na druga področja tiskanih tekstilnih in promocijskih izdelkov. Največ prodajo na domačem trgu, sodelujejo pa tudi z avstrijskimi in hrvaškimi naročniki. Pravi izziv za zaposlene je bila največja zastava, velika 9-krat 18 metrov, ki so jo izdelali leta 2013 in je od takrat stalnica na tribunah vseh velikih športnih dogodkov.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov