Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 25. jun. 2024

TV Slovenija 3 • Tor, 25. jun.

Dnevni red seje:

1. Poziv k izboljšanju konkurenčnosti slovenskega gospodarstva in poslovnega okolja

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Skupno poročilo o delu državnih tožilstev za leto 2023

2. Letno poročilo o poslovanju Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije za leto 2023

3. Letno poročilo o delu Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije za leto 2023

4. Razno

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Nakazila Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Centru za mednarodno sodelovanje in razvoj

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V predprazničnem Tedniku doslej neznana zgodba o tem, kako so se 26. junija 1991 v Vrhpolju na Primorskem goloroki posamezniki z barikadami, kamenjanjem in tudi s svojimi telesi zoperstavili tankom jugoslovanske armade. Že ta dan so na Primorskem odjeknili prvi streli, ni torej dvoma, da se je vojna takrat že začela.

Slovenska mladina se je na presenečenje mnogih začela bistveno bolj zanimati za politiko kot pred desetletji. Politika zanima kar tri četrtine mladih. Zakaj se politična aktivnost krepi zlasti med mladimi fanti? In zakaj je vse več mladih fantov, ki so prepričani, a imajo ženske preveč pravic?

To je še ena klofuta več v življenju polnem klofut, je ob obisku ekipe Tednika dejal režiser Vinci Vogue Anžlovar, ki je zbolel za ALS-om, eno od najtežjih neozdravljivih bolezni? Kako živi z njo, kaj meni o evtanaziji, slovenski filmski in politični sceni in ali kaj v življenju obžaluje?

Grad Borl iz 12. stoletja je pomemben objekt kulturne dediščine. Po desetletjih popadanj je v zadnjih letih doživel obsežno prenovo in prešel v upravljanje občine Cirkulane ter po več kot dveh desetletjih, ponovno odprl vrata za obiskovalce. Z gostjami v studiu smo se sprehodili po njegovi preteklosti in osvetlili dogodke, ki so privedli do ponovnega odprtja. Pogledali pa smo tudi v prenovljeno notranjost gradu in preverili, kaj vse si obiskovalci lahko tam ogledajo in doživijo.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče: Damjan Režek ob 9. uri,

b) zaslišanje priče: Simona Kaučič ob 11.30,

c) zaslišanje priče: Petra Zakrajšek ob 13. uri,

d) zaslišanje priče: Damjan Žugelj ob 14. uri.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov