Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 12. feb. 2024

TV Slovenija 2 • Pon, 12. feb.

Začnite teden z oddajo Dobro jutro in s pozitivno Ano Tavčar! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, povabimo vas tudi v domačo lekarno. Ob ponedeljkih boste spoznavali še navdihujoče osebne zgodbe, lahko boste prisluhnili astrološkim nasvetom, v rubriki Za dušo pa bomo razkrivali, kaj vse nas lahko pomiri in nam da energijo ter zagon za vsakdanje izzive in skok v nov teden

V tokratni oddaji naša junaka Bit in Anže pot po Severni Ameriki nadaljujeta v Kentuckyju, kjer ameriška gostoljubnost preseže vsa njuna pričakovanja. Kot ena redkih Slovencev pa spoznata tudi čisto pravega FBI agenta. Pot ju vodi skozi prestolnico country glasbe, Alabamo... vse tja do obale New Orleansa, kjer ju veliko bolj kot sicer fascinantni potomci dinozavrov preseneti opustošenje, ki ga je za seboj pustil eden izmed prepogostih orkanov v tem delu sveta. Tudi zato jima mesto jazza ne pokaže tiste svoje prave duše, a se kaj hitro potolažita ob okušanju unikatne in raznolike morske kuhinje.

Začetki podjetja segajo v leto 1991 z ustanovitvijo obrtne delavnice. Glavna dejavnost je bila izdelava orodij za brizganje plastičnih mas. Pomemben mejnik so dosegli leta 2015 s preoblikovanjem družbe in naložbo v nove prostore. S kakovostjo in natančnostjo so se uveljavili v izjemno zahtevni avtomobilski industriji. V Mozirju pa svojo pot v brivski obrti tlakuje Armin Karamehić. Po 15 letih se je opogumil in odprl svojo brivnico. Zdaj sledi svojim sanjam, ki so ga vodile v izbiro frizerskega poklica. Zelo rad poudari, da v brivnico vedno pride fant, iz nje pa gospod.

Strokovne službe opozarjajo, da bodo vlagatelji zbirnih vlog za okoljske ukrepe letos morali opraviti analizo tal in pripraviti gnojilni načrt. Obiskali smo Karmen Čarman, ki je v lanskem letu prejela naziv Mlada kmetica leta. Inštitut za nutricistiko je razglasil najbolj inovativna živila leta 2024. Naši predniki so v obdobju pustovanja z obredi preganjali zimo in se veselili pomladi. Običaje povezane s pustom še danes ohranjajo v Markovcih. Od 17. do 19. maja bo na Ptuju potekal že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij.

Nikjer doma - posebna oddaja Tednik, posvečena begunkam in beguncem. Mineva 30 let od prihoda prvih beguncev iz Bosne in Hercegovine in tri mesece od prihoda prvih beguncev iz Ukrajine. Od leta 2015 prihajajo množice beguncev iz držav Bližnjega vzhoda, kjer divjajo oboroženi spopadi.
Njihove zgodbe so grenke. Nikjer niso zaželeni, nikjer doma. Pogovarjali smo se ljudmi z različnih delov sveta, ki jim je skupno dvoje: da so morali zapustiti svoje domove in da so zatočišče našli v Sloveniji.

*****

Chester in Mapplethorpe sta neločljiva prijatelja. Nekega dne se odpravita v srhljivi, opuščeni Nori zabaviščni park, kjer naletita na svojo novo sošolko Violetto. Obisk parka jima za vedno spremeni življenje.

Prve mokre sanje, prva menstruacija, mozoljavost, rast, dlake, razvoj genitalij, vse to se pod vplivom hormonov zgodi s telesom v puberteti, ko postopoma odraščamo. Kako so doživljali te spremembe in kakšen odnos imajo do svojega telesa, so se ob vrtenju flaše resnice pogovarjali mladi, stari od 16 do 26 let. Igralec Domen Valič je njihove izkušnje dopolnil s svojimi spomini na čas odraščanja.

Specialna enota Dunaj je del uspešne franšize, v kateri posebne policijske enote preiskujejo zločine, ki se dogajajo v različnih mestih. Tokratna nanizanka je postavljena v avstrijsko prestolnico in njeno okolico, pomembno mesto so avtorji namenili tudi reki Donavi.

1. del
Umetnik Rafael Holzmann nastavi dve pasti, komisarka Penny pa je prepričana, da je bila priča zločinu. Položaj se spremeni, ko v vozilu pred Pennyjino hišo najdejo truplo snemalca Andija Bauerja. Izkaže se, da je žrtev pripravljala nov projekt z Rafaelom, ki pa je izginil. Čez dva dni se na spletu pojavi skrivnostni posnetek.

SOKO Wien (XIV.) / Avstrija / 2018-19
Scenarij: Natalia Geb, Sónke Lars Neuwöhner, Sarah Wassermair, Peter Dammaschk, Ralf Leuther idr.
Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche
V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Dietrich Siegl, Maria Happel, Helmut Bohatsch

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti so izbrali šest zanimivih osebnosti različnih poklicev, ki so spregovorili o svojih najljubših klasičnih delih: predsednika Boruta Pahorja, plavalca Darka Đurića, popotnika Toma Križnarja, duhovnika Roberta Friškovca, pesnico Svetlano Makarovič in poslovneža Iva Boscarola. Pesnica, pisateljica, igralka, ilustratorka in šansonjerka Svetlana Makarovič je ustvarjalcem oddaje zaupala svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser in montažer Jernej Kastelec, direktor fotografije Marko Kočevar.

Studijski posnetek izvedbe enega najbolj priljubljenih in še vedno največkrat izvajanih ameriških del iz simfoničnega repertoarja, Gershwinove kompozicije Rapsodija v modrem. Rapsodija velja za njegovo prvo obsežno, simfonično skladbo in hkrati prvo skladbo, napisano v jazzovskem glasbenem jeziku, ki ji je uspelo prodreti na velike odre klasične glasbe. Tokrat jo boste spremljali v izvedbi pianista Klemna Golnerja in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča.

V našem studiu smo posneli ustvarjanje mladih slovenskih plesalcev in koreografov, ki izstopajo v svojih plesnih zvrsteh. To so Lara Flegar, Mateja Železnik, Metka Beguš, Alena Medič (Mladi slovenski balet), Yujin Muraishi, Staša Tušar (slovenska predstavnica izbora Evrovizijski mladi plesalci 2015), Romana Fičur, Siniša Bukinac, Tian Ćehić, Arnika Matko Juvančič, Patricija Crnkovič, Tina Turk, Matej Voušek in Luka Ostrež. Režiser je Vojko Vidmar.

Svet se je za Jasno spremenil, nenadoma je postal postal drugačen ali pa se je le njej šele zdaj razkril kot takšen. Te dileme niti ne namerava razrešiti, raje živi, to kar pač je. V takšnem stanju spozna Perota, mlajšega fanta, ki se ji zdi malce nenavaden, vendar pa ga sprejema, kakršen je: skupaj potujeta proti spoznanju, kako nepomembno je to, kar je bilo in kar ju še čaka.

Jana se zelo boji žuželk. Nekega dne pa mimo pribrenči gromozanska Osa! Ta obožuje opero in jagodni sok, predvsem pa na vesolje gleda popolnoma drugače kot ljudje. Bo poletni potep po ljubljanskih ulicah Jani odprl oči za nove perspektive?

Scenarij in režija: Kaja Tokuhisa

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov