Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 20. jun. 2024

TV Slovenija 2 • Čet, 20. jun.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Četrtkovo jutro lahko ponovno preživite v družbi mariborskih jutranjikov. Tokrat vam bodo predstavili novo serijo na TV Slovenija, ki jo lahko spremljate ob torkih zvečer, Zgodbe s Prepiha. S predsednikom Astronomskega društva Orion se bodo potopili v svet vesoljskega raziskovanja in napovedali najbolj zanimive nebesne pojave. Sprehodili se bodo čez program Festivala Lent, ki se v Mariboru začenja ta petek, in spoznavali dopustniške navade Mariborčanov pred 100 leti. V tokratni rubriki Goran preizkuša boste aktivni Velenjski rudnik videli čisto od blizu. Iz terena vas bo pozdravil Goran Obradovič, oddajo pa bosta vodila Katja Treer in Andrej Geržina.

Vprašanje, kako lahko religije in verske skupnosti prispevajo k reševanju okoljskih izzivov, je izjemno pomembno zaradi njihovega moralnega vpliva in široke družbene mreže.

S svojo avtoriteto lahko verske skupnosti spodbujajo razumevanje varovanja okolja kot moralno dolžnost, zelene teologije pa vernike navdihujejo k trajnostnemu ravnanju. Razumeti je treba tudi to, da se lahko verniki znotraj posameznih skupnosti srečujejo s pomisleki glede svojih prioritet in razdeljevanja virov ali pa se na primer ne strinjajo z okoljskimi pobudami, ki jih razumejo kot zgolj politične. Kako torej najti skupno pot?

Obiskali smo zavetišče za mačke Zavoda Muri na Vranskem in se z vodjo zavetišča pogovarjali o problematiki velikega števila brezdomnih mačk. Glasbenika Milana Petroviča smo spremljali ob oskrbi piranskih brezdomnih mačk. Ponovno smo obiskali gnezdo čuka in ugotovili, da je šest mladičkov lepo zraslo in da so primerni za obročkanje. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Obeta se spektakel na Allianz Areni med Slovenijo in Srbijo v drugem kolu skupinskega dela evropskega prvenstva. Nepozaben je dvoboj med Slovenijo in ZR Jugoslavijo na evropskem prvenstvu leta 2000. Takrat se je po vodstvu Slovenije s 3 : 0 tekma končala z remijem 3 : 3. Zdajšnji selektor Srbije Dragan Stojković je bil takrat kapetan ZR Jugoslavije. Dvoboj na igrišču bo veličasten tudi zaradi številnih navijačev, ki bodo na legendarnem stadionu zastopani v izjemnem številu.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je obiskala romsko naselje Lepovče v Ribnici, kjer je s predstavniki Romov in županom govorila o ključnih vprašanjih s področja romske problematike, ki nujno zahtevajo rešitve. Na mednarodni okrogli mizi v Ljubljani so govorili o pojmu anticiganizma, kje se ta pojavlja ter kako ga prepoznati in kako se z njim spopasti. Obiskali smo še evropski muzej romske kulture in zgodovine v Murski Soboti, prekmurski glasbenik in producent Sandi Horvat - Sunny pa je predstavil novo čustveno in navdihujočo skladbo Vrvli.

*****

Vsak večer med 20. in 21. uro bo na sporedu nogometna oddaja Das Gol. Izmenjaje jo bodo vodili Saša Jerković, Tomaž Hudomalj in Anže Bašelj, gostili bodo tri nogometne strokovnjake, medtem ko bodo novinarji Antonija Ražen, Anže Bašelj in Simon Šparavec poročali v živo iz Nemčije.
Strokovni komentatorji bodo Sanel Konjević, Mladen Dabanovič, Dušan Kosič in Jasmin Jerič.
Pripravljamo tudi posebno rubriko, ki jo bodo ustvarjali kolegi iz oddaje Kaj dogaja?. Ti bodo na svoj edinstveni način obravnavali nogometne tematike.

*****

Za prvo spomladansko Avtomobilnost smo se odpravili v Ženevo, na legendarni avtomobilski salon, a žal ugotovili, da je samo še bleda senca nekdanjega blišča. Od velikih znamk je nastopil le Renault. A pripeljal je zvezdo, novo petko! Poglejte jo z nami, od blizu. Seveda smo v Ženevi Renault pobarali tudi glede prihodnosti Revoza. Zanimalo nas je, če bo proizvajal novega twinga. Iz te tovarne pa smo skupaj z gledalci Avtomobilnosti na pot pospremili najbolj slovenskega clia, tistega z oznako I feel Slovenia. Pika na i tokratne oddaje pa je volvo EX30. Avto, s katerim se je Volvo povsem usmeril v trajnostno poslovanje.

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu.
Že leta 2005 je Mitja Okorn z gverilskim filmom Tu pa tam zarisal novi »Kranjsterdam« in postavil nova merila pri snemanju filmov z nizkim proračunom. Od takrat se je Okorn spustil po toboganu filmskega ustvarjanja in leta 2011 posnel romantično komedijo Pisma Sv. Nikolaju, ki je postal najbolj gledan film tistega leta na Poljskem in je prislužil več kot 12 milijonov dolarjev. Zdaj mu je kot prvemu slovenskemu režiserju uspel prodor v Hollywood s filmom Leto življenja, ki ga producirata zvezdnika Will Smith in Jade Pinkett Smith.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov