Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 18. dec. 2023

TV Slovenija 3 • Pon, 18. dec.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Zahteva Državnega sveta Republike Slovenije za oceno ustavnosti 36.b, 36.c in 36.č člena ter tretje alineje 43. člena Zakona o zaščiti živali (ZZZiv-F) (Uradni list RS, št. 38/13 - uradno prečiščeno besedilo, 92/20, 159/21 in 109/23) (U-I-227/23) - predlog za začasno zadržanje izvrševanja izpodbijanih določb

Dnevni red seje:

1. Predlog za imenovanje podpredsednice Vrhovnega sodišča Republike Slovenije

2. Predlog za imenovanje članov Nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije

2.a. Predlogi za izvolitev v sodniške funkcije na sodniška mesta okrožnih sodnic in okrožnega sodnika na Okrožnem sodišču v Ljubljani

3. Administrativne zadeve

4. Nadzor po 21. členu Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije

Dnevni red seje:

1. Vprašanja poslank in poslancev

Dan narodnih skupnosti v avstrijskem parlamentu: s pestrim sporedom se je državni zbor osredotočil na raznolikost narodnih manjšin in priznal njihovo pomembno vlogo kot sestavni del avstrijske identitete.
Člani društev v Žvabeku so pripravili poseben adventni koledar. Vsako okence skriva posebno narečno zgodbico. Živo okence se je tokrat odprlo v Stari pošti na Bistrici.
Dekleta in fantje gledališke skupine SPD Bilka Bilčovs hočejo v predstavi Ti imaš pa res smolo ugotoviti, kdo je najboljši.
Slovensko kulturno društvo Celovec je letos pod geslom Pisan Celovec zaznamovalo 70 let kulturnega dela, niz prireditev pa sklenilo z jubilejnim koncertom.
http://slovenci.orf.at

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Na velikem odru ljubljanske Drame so v soboto premierno uprizorili eno najpogosteje uprizarjanih Shakespearjevih komedij Kar hočete, ki je nastajala med letoma 1600 in 1602. Tokrat v režiji Janusza Kice in izjemne igralske zasedbe. Predstavljamo knjigo Bogomile Kravos Moj Trst, ki je v 315 strani dolgi monografiji – založili sta jo Slovenska matica in Slovenski gledališki inštitut – natančno secirala 170-letno slovensko gledališko zgodovino v Trstu. Ogledali smo si tudi razstavo likovnih del akademskega slikarja Franca Košarja v Pomurskem muzeju Murska Sobota.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V zadnjo letošnjo oddajo Intervju smo povabili športnega psihologa, profesorja dr. Mateja Tuška. Ne samo zato, ker je to izvrstna priložnost, da pokomentiramo uvrstitev slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo prihodnje leto. Ampak tudi zato, ker dr. Matej Tušak svetuje vsem, ki si želijo biti pri svojem delu karseda motivirani in čim bolje delati v skupini. To pa so veščine, ki nam bodo v prihodnjem letu zelo koristile.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Črna kronika vsak ponedeljek ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših dogodkov s področja črne kronike v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov in oglašanja novinarjev s terena.

V Magnetu se družimo z Otom Pestnerjem in Sašo Lešnjek, ki sta prvič združila glasbene moči. Pred velikim dobrodelnim dogodkom Zahvalaton smo obiskali Denisa Avdića in njegovo ekipo, Ditka pa nam je predstavila svojo novo božično skladbo.

Dnevni red seje:

1. Predlog Zakona o minimalnem davku (ZMD), nujni postopek

2. Predlog Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev (ZORZFS), nujni postopek

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov