Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 6. mar. 2024

TV Slovenija 3 • Sre, 6. mar.

Dnevni red seje:

1. Predlog za začetek postopka za spremembe 160., 161. in 162. člena Ustave Republike Slovenije z osnutkom ustavnega zakona o spremembah 160., 161. in 162. člena Ustave Republike Slovenije (UZ160,161,162)

Dnevni red seje:

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3A), skrajšani postopek

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2I), druga obravnava

5. Predlog zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji (ZUKPPNS), druga obravnava

6. Predlog zakona o državnih blagovnih rezervah (ZBR-1), druga obravnava

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

Zaslišanje prič:

a) Aleš Razpet ob 9. uri,

b) Primož Pusar ob 9.45,

c) Ula Spindler ob 10.30,

č) Valerija Prevolšek ob 11.15,

d) Barbara Modic ob 12. uri,

e) Matej Klepec ob 12.45,

f) Urban Krajcar ob 13.30.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

A1. Dogovor o delu

1. Izvajanje dokazov:

Zaslišanje prič:

a) Tomaž Seljak ob 10. uri,

b) Cvetko Sršen ob 10.45,

c) Nada Drobne Popovič ob 11.30,

č) Andrej Slapar ob 12.15,

d) Tomaž Kokot ob 13. uri.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Ali bo novela zakona o varstvu okolja uničila Salonit Anhovo ali pa bo le izboljšala zrak in življenjske razmere v srednji Soški dolini, bosta pojasnila predsednik uprave Salonita Anhovo Tomaž Vuk in župan Kanala ob Soči Miha Stegel. Bi morali tudi Palestincem priznati pravico do samoobrambe? Kdo bi jih moral zaščititi, zakaj vsi gledajo stran in ali lahko skrajno desno izraelsko vlado ustavi Evropa, ki se ji na junijskih volitvah obeta prav oster zasuk v desno, bo pojasnil Ervin Hladnik Milharčič, novinar Dnevnika.

5. marca se v Združenih državah začenjajo predsedniške volitve. Na supertorek bodo ameriški volivci v 15 državah in na enem od zunanjih ozemelj izbrali delegate, ki bodo nato odločali o strankarskih nominacijah kandidatov za predsednika države. Bosta v tekmi za predsednika znova kontroverzni Donald Trump in Joe Biden? Kako obremenilne so tožbe proti Trumpu? Kaj ogroža ameriško demokracijo?

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- a Lendvai községben bővült a nyilvánosan hozzáférhető defibrillátorok száma;
- megjelent az MNMI könyvkiadási pályázata;
- a szőlőmetszés gyakorlati bemutatása Szerdahelyen;
- szünidei kézműves alkotótábor Dobronakon;
- Emlékezünk…: 2004 márciusa.

Vsebina oddaje:

- povečalo se je število javno dostopnih defibrilatorjev v Občini Lendava;
- razpis ZKMN za izdajo knjig;
- praktični prikaz obrezovanja vinske trte v Središču;
- počitniški rokodelski tabor v Dobrovniku;
- rubrika Spominjamo se: marec 2004.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V okviru praznovanja 1500-letnice mesta Koper so v nekdanjem samostanu Frančiška Asiškega predstavili edini grški kodeks pri nas. Najplemenitejši kodeks v koprski knjižnici je izraz duhovne odprtosti mesta v vseh obdobjih zgodovine. Predstavljamo še neobjavljeni roman Gabriela Garcíe Márqueza Avgusta se vidiva, ki so ga našli po njegovi smrti v arhivu na teksaški univerzi, danes pa s simultanim izidom po vsem svetu zaznamujemo njegov rojstni dan. Ogledali smo si razstavo risb Štefana Galiča v lendavski sinagogi in bili na 5. tekmovanju novega slovenskega samospeva spevSLAM 2024 v Klubu Cankarjevega doma.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Čas je za razpravo in dialog o novi viziji kmetijske politike

Dnevni red seje:

1. Obvodi pri izvajanju nenujnih reševalnih prevozov

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o postopkih Unije za odobritev in nadzor zdravil za uporabo v humani medicini ter določitvi pravil, ki urejajo Evropsko agencijo za zdravila, spremembi uredb (ES) št. 1394/2007 in (EU) št. 536/2014 ter razveljavitvi uredb (ES) št. 726/2004, (ES) št. 141/2000 in (ES) št. 1901/2006

2. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o zakoniku Unije o zdravilih za uporabo v humani medicini ter razveljavitvi Direktive 2001/83/ES in Direktive 2009/35/ES

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov