Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 5. apr. 2024

TV Slovenija 3 • Pet, 5. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče: Stanka Koren ob 9. uri,

b) zaslišanje priče: mag. Dejan Židan ob 10. uri,

c) zaslišanje priče: Miha Jazbinšek ob 11. uri.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o dobrobiti psov in mačk ter njihovi sledljivosti

2. Predlog stališča Republike Slovenije do Spremenjenega predloga sklepa Sveta o spremembi Sklepa (EU, Euratom) 2020/2053 o sistemu virov lastnih sredstev Evropske unije

3. Zasedanje Sveta Evropske unije za ekonomske in finančne zadeve, Luksemburg, 12. 4. 2024

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Vloga Simone Šeremet Kalanj - problematika izgubljenih oziroma ukradenih otrok.

Namen posveta je posodobiti Strategijo razvoja biotehniškega izobraževanja in usposabljanja, ki je bila sprejeta 2006 skupaj z prenovljenimi programi na srednješolskem in višješolskem področju. Izdelana strategija z biotehniškega področja je pomembna z vidika zagotavljanja kakovostnih kadrov za celotno biotehniko s posebnim poudarkom na zagotavljanju prehranske varnosti prebivalcem Slovenije. Ukrepi bodo morali biti usmerjanju k zagotavljanju višje dodane vrednosti v teh panogah, da se bo vključilo večje število mladih. Za doseganje odličnih rezultatov se moramo inštitucije še bolj povezati med seboj. Prav tako bodo nujna večja finančna vlaganja v ta področja s strani različnih ministrstev in s strani gospodarskega sektorja. To bi bilo smiselno urediti sistemsko na podlagi vnaprej jasnih pravil.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kampanja pred evropskimi volitvami že poteka, v koalicijskih strankah pa še iščejo najprivlačnejše kandidate in nosilce list. SDS je dva meseca pred volitvami izkoristil zaplet z azilnimi domovi in negotovost tamkajšnjih prebivalcev. Te dni pa je dodal še poziv k odstopu evropske komisarke zaradi domnevnega vmešavanja v odločanje slovenskega ustavnega sodišča.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- ülésezett az MNMI Tanácsa;
- a Dobronaki DiáXínpad: Vivit amor című előadása;
- a Szödött-vödött mini színjátszó társulat első előadása;
- a Mura-vidéki állami zeneiskolák 45. találkozója;
- a Colors of Rhythm koncertsorozat.

Vsebina oddaje:

- zasedal je Svet ZKMN;
- Vivit amor - predstava dobrovniške gledališke skupine DiáXínpad;
- prva predstava mladih gledališčnikov iz Dolnjega Lakoša
- 45. revija državnih glasbenih šol Pomurja;
- koncerta Colors of Rhythm.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Aprila bo minilo deset let od smrti slikarja in grafika Bogdana Borčića, ki je od leta 1980 živel in ustvarjal v Slovenj Gradcu. Zato so sinoči v Koroški galeriji likovnih umetnosti odprli razstavo Slika in prostor (Prepletene sekvence), ki dela umetnika aktualizira in postavlja v dialog z avtorji, s katerimi je delal in izmenjeval ideje, pa tudi z mlajšimi. V Galeriji Velenje so sinoči odprli razstavo Golden Rush oziroma Zlati nemir fotografa Petra Giodanija, ki nas vodi skozi poetično iskanje občutka kot odziv na razumsko mrzlico človeške težnje po odgovorih, so zapisali v Galeriji. Več pa tudi o sinočnjem letnem koncertu Big Banda Konservatorija Maribor z vibrafonistom Vidom Jamnikom.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov