Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. maj. 2024

TV Slovenija 3 • Čet, 16. maj.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

Zaslišanje prič:

a) Tadej Hat ob 9. uri,

b) Gregor Napret ob 9.45,

c) Iztok Polanič ob 10.30.

Dnevni red seje:

1. Posebno poročilo Zagovornika načela enakosti Nedostopnost javnega medkrajevnega avtobusnega prevoza za senzorno ovirane

2. Posebno poročilo Zagovornika načela enakosti Nedostopnost objektov v javni rabi za ljudi z invalidnostmi

3. Zahteva za oceno ustavnosti drugega odstavka 5. člena Zakona o odpravljanju posledic dela z azbestom (ZOPDA) (Uradni list RS, št. 15/07 – uradno prečiščeno besedilo in 51/09)

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Sporazuma o razlagi in uporabi Pogodbe o energetski listini med Evropsko unijo, Evropsko skupnostjo za atomsko energijo in njunimi državami članicami

Dnevni red seje:

A1. Kandidatna lista za izvolitev treh članov Sodnega sveta

1. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožnega sodnika na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani

2. Predloga za izvolitev v sodniški funkciji na sodniški mesti okrožnih sodnic na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani

2.a Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Kranju

2.b Predloga za izvolitev v sodniški funkciji na sodniški mesti okrožnih sodnic na Okrožnem sodišču v Mariboru, EPA 1507-IX

2.c Predlog sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega finančnega izčrpavanja podjetja GEN-I, domnevno spornih praks v zvezi s podjetjem STAR SOLAR d.o.o., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke GIBANJE SVOBODA in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje GIBANJA SVOBODA za redne volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije leta 2022

3. Administrativne zadeve

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Nakazila Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Centru za mednarodno sodelovanje in razvoj

Dnevni red seje:

1. Delovanje medijev za avtohtono italijansko in madžarsko narodno skupnost v Sloveniji

– RTV Slovenija: radijski in televizijski programi za avtohtono italijansko in madžarsko narodno skupnost

– tiskani mediji za avtohtono italijansko in madžarsko narodno skupnost

– medijska zakonodaja

2. Razno

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Junija bomo volivci na posvetovalnem referendumu med drugim odločali o legalizaciji konoplje za osebno rabo in rabo v medicini. Pobuda ni nova, a tokrat je z več strani slišati, da je predlog pripravljen površno in nedomišljeno. Predvsem ni jasno, kaj naj bi pomenil izraz omejena osebna raba konoplje. Po prvih informacijah naj bi se predlagatelji zgledovali po ureditvi v Nemčiji, kjer imajo lahko odrasli po novem pri sebi do 25 gramov konoplje. O tem, kakšni so pomisleki ob morebitni legalizaciji konoplje za rekreativno rabo, kaj bi bilo še treba postoriti na področju uporabe konoplje v medicini in kakšne so izkušnje s tem v tujini?

Pogovarjali smo se s črnogorsko pisateljico in aktivistko za pravice žensk Tijano Rakočević, prisluhnili virtuozu na harmoniki Urošu Jezdiću in se pozanimali, kaj je bosanskega publicista Hamzo Ridžala spodbudilo k temu, da se je z 20 let starim avtomobilom odpravil po Svilnati poti, dolgi 24 000 kilometrov. V oddaji tudi o težavah makedonskih priseljencev s potnimi listi.

V oddaji Osmi dan bomo predstavili edinstveno modno razstavo oblikovalskega dua Viktor in Rolf v münchenskem muzeju Kunsthalle. S kuratorjem Thierryjem Maximom Loriotom smo se med drugim pogovarjali, na kakšen način v muzeje in galerije postaviti dela znamenitih modnih oblikovalcev. Ogledali smo si razstavo enega od najpomembnejših hrvaških striparjev, Danijela Žežlja. V Vodnikovi domačiji so na ogled originali iz risoromana Kot pes. Gre za fragmente kratkih zgodb Franza Kafke, ki jih je Žeželj s črno-belo tehniko spletel v dramatično pripoved o starajočem se umetniku. Obiskali pa smo še nastop bobnarja Omarja Hakima v Vidmu. Gre za glasbenika, ki je v svoji zavidljivi karieri nastopal s številnimi zvezdniki, med katerimi so bili tudi David Bowie, Miles Davis, Sting, Dire Straits in Foo Fighters.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- május 5-e a nemzetközi szülésznő és bába nap (Újvidéki Televízió);
- nemzetközi veterán találkozó Szentgotthárdon (Lendvai Tévéstúdió);
- a népviselet napja (Drávatáj magazinműsor);
- preparált állatok állandó kiállítása (Erdélyi Magyar Televízió);
- már tart a kullancsszezon (Erdélyi Magyar Televízió);
- Zöld Zala vetélkedő (Keszthelyi Televízió);
- népszerűek az őstermelői piacok (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- Párhuzamok – A két Reismann: időszaki kiállítás (Szombathelyi Televízió);
- tanár-diák képző- és iparművészeti kiállítás (Újvidéki Televízió);
- orsós magnó múzeum (Keszthelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- 5. maj mednarodni dan babic in babičarjev (TV Novi Sad);
- mednarodno srečanje veteranov v Monoštru (TV studio Lendava);
- dan narodne noše (Magazinska oddaja Drávatáj);
- stalna razstava nagačenih živali (Transilvanska madžarska televizija);
- sezona klopov se je začela (Transilvanska madžarska televizija);
- tekmovanje Zelena Zalska županija (TV Keszthely);
- domače tržnice vse bolj priljubljene (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- Vzporednice - Dva Reismanna: začasna razstava (TV Sombotel);
- likovna razstava učiteljice in dijakov (TV Novi Sad);
- muzej kolutnih magnetofonov (TV Keszthely).

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Danes se je v Lutkovnem gledališču Ljubljana začel BiFest: LGL showcase mladih lutkarjev. Na festivalu bodo na ogled uprizoritve mladih lutkarjev, nastale v okviru programa BiTeater, ki mladim lutkarjem omogoča, da zasnujejo in izvedejo avtorski projekt znotraj širokega polja sodobne lutkovne umetnosti. V Lutkovnem gledališču Maribor smo si ogledali predstavo Princesa na zrnu graha, ki je nastala v režiji Andreje Kovač, avtorica likovne podobe pa je Sabina Šinko. Več pa tudi o najnovejših knjigah, ki so izšle za otroke in mlade pri Mladinski knjigi.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o parlamentarni preiskavi (ZPPre-A), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank (ZPSVIKOB-1), druga obravnava

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov