DOBER VEČER PONEDELJEK OB 20.00, ponovitev: SOBOTA OB 21.20

DOBER VEČER

Dr. Zoran Medved zoran.medved@rtvslo.si

V oddaji Dober večer bomo vsak petek gostili znanega in zanimivega sogovornika, ki javno deluje ali je rojen in prihaja iz ene od štirih pokrajin v severovzhodni Sloveniji, Štajerske, Celjske regije, Koroške ali Pomurja. 

Oddaje pripravljajo: dr. Zoran Medved, Eva Stavbar, Dušan Tomažič in dr. Polona Pivec.

 

 

 

 

Arhiv preteklih oddaj

 • Bojan Lunežnik

  2. 12. 2019
  Št. ogledov: 11

  Minilo je trideset let od grožnje, ki jo je z načrtovanim zborovanjem v središču Ljubljane Sloveniji namenilo tedanje Združenje za povratek Srbov in Črnogorcev na Kosovo. Tako imenovani »miting resnice« naj bi slovenski javnosti odprl oči, dejansko pa je šlo za poskus, da bi zavrli ali celo ustavili razvoj demokratičnih procesov v Sloveniji in kasnejših prvih svobodnih volitev. Republiško vodstvo se je nameri uprlo, tedanja Milica pa je odločno stopila v bran slovenskih političnih interesov. O tej temi bomo govorili z Bojanom Lunežnikom, ki je bil leta 1989 poveljnik Posebne enote milice tedanje Uprave za notranje zadeve Maribor. Bodite z nami v oddaji Dober večer.

 • Gregor Reichenberg, pogovorna oddaja

  25. 11. 2019
  Št. ogledov: 31

  Podžupan Mestne občine Maribor Gregor Reichenberg je arhitekt, študiral je na Tehnični univerzi v Gradcu, delal v arhitekturnem ateljeju Konrada Freya in pri slovitem slovenskem arhitektu Borisu Podrecci na Dunaju. V pogovoru nam bo razkril, kje je danes težišče Maribora, kje so odprti prostori za druženje in komunikacijo, in zakaj je Maribor že desetletja mesto nikoli izkoriščenih priložnosti? Pridružite se nam v ponedeljek 25. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

 • Nataša Vidnar

  18. 11. 2019
  Št. ogledov: 258

  V oddaji Dober večer bomo ugotavljali, da brez zdravja v bistvu nimamo ničesar. Kaj vse zdravje je, in kako se ga da živeti, pa z Natašo Vidnar, diplomirano medicinsko sestro in vodjo Centra za krepitev zdravja Maribor. Je tudi zelo dobra motivatorka, kar lahko preverite v ponedeljek 18.novembra ob 20.-ih na Televiziji Maribor

 • Primož Premzl

  11. 11. 2019
  Št. ogledov: 108

  Že od davnine do današnjih dni ob Martinovem stopi v ospredje vse tisto, kar je povezano z vinom, vinsko letino in trto. V Mariboru še prav posebej, saj je v listini prve doslej znane pisne omembe mariborske trdnjave iz leta 1164 med drugim beseda tudi o pravnem dejanju povezanem z vinogradništvom. Pred več kot poldrugim stoletje je na Štajerskem nastala zbirka upodobitev okoli 180 sort vinske tre, ki sta jih naslikala slikarja graškega bidermajerja brata Vinzenz in Conrad Kreutzer. Večji del zbirke se je ohranil v prostorih sedanjega Kmetijsko gozdarskega zavoda v Mariboru. Pred časom je v knjižni obliki izšla druga dopolnjena izdaja pri kateri je kot urednik, založnik in soavtor sodeloval Primož Premzl, naš gost v oddaji.

 • Franc Jager

  4. 11. 2019
  Št. ogledov: 55

  Franc Jager, ustanovitelj znane verige trgovina na Štajerskem, bo naš gost v oddaji DOBER VEČER. Za delovanje in širitev svojih trgovin se ni nikoli zadolžil, začel je z malim, študentom ekonomije pravi, če hočeš postati zasebnik, moraš več ustvariti kot porabiti. Ko je trgovino prepustil sinovom, je začel vlagati v gradbeništvo in nepremičnine. Ne mara besede kriza, vsako leto dopustuje v Braziliji. Spoznajte ga, in se nam pridružite v oddaji Dober večer.

 • Luka Ciglar

  28. 10. 2019
  Št. ogledov: 53

  V oddaji Dober večer tokrat gostimo Luko Ciglarja, diplomiranega inženirja elektrotehnike, sicer pa človeka, ki so mu dobra dela pisana na kožo že od mladosti. O njegovih projektih, ki jih ni nikoli obešal na velik zvon in njegovi ljubezni do planinstva pa v 50-ih minutah oddaje, ki bo v ponedeljek 28.oktobra ob 20.00 na Televiziji Maribor. Oddajo vodi Eva Stavbar.

 • Kristl Waltl

  21. 10. 2019
  Št. ogledov: 19

  Kristl Waltl je starosta slovenskega in nekaj desetletij tudi rtv-ejevskega novinarstva, neumoren kronist svojega lokalnega okolja, priča več desetletij razvoja, pa tudi propadanja ene izmed najbolj magičnih, a hkrati po svoje zaprtih in od oblasti pogosto pozabljenih slovenskih pokrajin – Koroške. Pogovoru s Kristlom Waltlom se pridružite nocoj ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

 • Aleš Šteger

  14. 10. 2019
  Št. ogledov: 25

  V tokratni oddaji Dober večer bomo gostili Aleša Štegra, enega ključnih akterjev prizadevanja mesta Ptuj, da bi se v relativno kratkem času v konkurenci drugih mest uveljavil kot možna bodoča evropska prestolnica kulture iz Slovenije. Neformalni rok za prijavo je bil doslej postavljen v jesenski čas zato bomo skušali izvedeti kako daleč so prizadevanja in kakšne so možnosti za to, da Ptuj čez šest let postane evropska prestolnica kulture. Bodite z nami v oddaji Dober večer

 • Stojan Kerbler

  7. 10. 2019
  Št. ogledov: 19

  V Umetnostni galeriji Maribor si v naslednjih tednih še lahko ogledate retrospektivno razstavo fotografa Stojana Kerblerja, ki so jo lani pripravili ob njegovi 80-letnici v ljubljanski Moderni galeriji. Tokrat je bil naš gost, z njim smo se pogovarjali o raziskovanju zgodovine slovenske fotografije, o prelomnicah v razvoju slovenske fotografije, ki jim je vtisnil tudi lasten avtorski pečat, o znamenitih krogih slovenskih fotografov, o zaupanju ljudi, ki jih je fotografiral, ter o današnjem strahu pred vdorom v posameznikovo zasebnost. Vabljeni, da si pogovor s Stojanom Kerblerjem ogledate v ponedeljek 7. oktobra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

 • Peter Rezman

  30. 9. 2019
  Št. ogledov: 73

  Peter Rezman je pisatelj, ki je bil najprej elektrikar, potem rudar in vodja remontnih delavnic. Ob koncu osemdesetih se je prvič srečal z ekološkim gibanjem, ki ga je tudi v lastni predstavitvi postavil pod navednice, politično srečo je preizkušal v stranki Zeleni Slovenije, po šestih letih potikanja po občinskih službah v Velenju in Šoštanju pa se je zaradi bolezni upokojil. In še sreča, da je mlad upokojenec, ki ni nikoli znal biti tiho, postal – pisatelj. Pogovor s Petrom Rezmanom bo v sporedu Televizije Maribor v ponedeljek 30. septembra ob 20. uri. Vabljeni, da se nam pridružite!

Več oddaj si lahko ogledate na RTV4D.