NINA CVERLIN

NINA CVERLIN

urednica uredništva

Twitter račun: @NinaCverlin

Telefon: 02 429 91 19

Elektronska pošta: nina.cverlin@rtvslo.si

Sodelavka Televizije Maribor sem od leta 1998, ko sem kot študentka sodelovala v športnem uredništvu, pripravljala sem prispevke, reportaže za nacionalne in regionalne informativne oddaje. Od leta 2001 sem novinarka in urednica  v uredništvu informativnega programa.  Kot novinarka sem imela priložnost vodit regionalno informativno oddajo, občasno sem vodila aktualne oddaje, sicer pa sem z veseljem pripravljala prispevke in reportaže za informativne oddaje.  Eno leto sem pripravljala oddajo Na vrtu, nekaj časa sem bila tudi sodelavka oddaje Dobro jutro.

Rada imam svoje delo. Zakaj? Vsak dan je novo presenečenje, vsak dan se naučiš kaj novega.  Novinarji vsak dan spoznavamo nove ljudi, tudi zvezdnike kot sta naprimer Leon Štukelj in Macy Gray.  V naši službi nam ni nikoli dolgčas.

Po poklicu sem profesorica matematike, študij matematike me je naučil sistematičnosti, natančnosti in potrpežljivosti – veščin, ki mi pri vsakdanjem delu z energičnim in ustvarjalnim kolektivom pridejo še kako prav.