ANA-MARIJA  BOSAK

ANA-MARIJA BOSAK

novinarka

Twitter račun: @MatiTereza1

Telefon: 02 429 92 73

Elektronska pošta: ana-marija.bosak@rtvslo.si

Otroška ljubezen do pisanja oziroma novinarskega ustvarjanja me je med odraščanjem pripeljala do odločitve za ta poklic. Že pred zaključkom študija sem začela delati na RTV Slovenija, najprej v Ljubljani v informativnem programu, nato se mi je izpolnila tudi želja po delu v dopisništvu v Celju, zadnjih nekaj let pa sem zaposlena na Televiziji Maribor, kjer delam tudi kot voditeljica in redaktorica naše dnevno-aktualne oddaje - Dnevnika TV Maribor.

Od daleč ustvarjalno delo je v resnici tudi trdo 'obrtniško' delo, večkrat povsem neodvisno od novinarja, ampak gredo zgodbe večkrat svojo pot, moja naloga pa je, da jih skušam po moji vesti čim bolj objektivno, a za gledalce preprosto razložiti. Poseben navdih najdem predvsem v t. i. 'human-interest stories' (torej reportažah, orisih 'malih', mnogokrat v kolesju državne ali lokalne birokracije nemočnih ljudi), s svojim delom skušam pomagati in svetovati. V ponos mi je, če z mojim novinarskim prispevkom opozorim na težave in hkrati nakažem rešitve, ki lahko pomagajo tudi drugim gledalcem s podobnimi problemi.

Zelo rada imam tudi daljše reportaže, ki jih občasno pripravljam za oddajo Dobro jutro. Pri tem je več izraznih možnosti, da dogodek poglobljeno predstavim, seveda ob podpori snemalne in montažne ekipe ter vseh drugih, ki soustvarjajo televizijski program.

Sicer sem mati 2 osnovnošolskih otrok in svojo strast - branje, pripovedovanje, izmišljevanje pravljic oziroma zgodb - z veseljem delim s svojo družino. Neizbirčno preberem vsako knjigo, ki mi pride pod roke, iz vsake se česa naučim in vsaka mi pomaga svet razumeti še širše, tolerantnejše, pa tudi bolj kritično, kar mi včasih omaga tudi pri mojem poklicu.

Vedno bolj obožujem zimo in njene bele športne radosti, a to ne pomeni, da ne uživam v naravi tudi v drugih letnih časih. Zaprisežena oboževalka rock glasbe in njenih izpeljank z veseljem obiščem tudi tovrstne koncerte v bližini, če mi le služba in družina dopuščajo. 

 

ANA-MARIJA  BOSAK