Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Aleks Horvat

Novice Zrak v Mariboru čistejši, pa bo tako ostalo?

24.01.2022

Kakovost zraka v Mariboru se je v zadnjih letih izboljšala, vendar je po standardih svetovne zdravstvene organizacije še zmeraj zdravju škodljiv. Onesnaženost pa je še zmeraj večja v okolici mesta. Napovedi pa so negotove.

Novice V gradu v Račah zelo kmalu knjižnica

18.01.2022

Tudi občina Rače - Fram bo kmalu dobila knjižnico. Po več letih so namreč v Raškem gradu uredili prostor in zagotovili knjižnično gradivo. Zdaj potekajo še zadnja pripravljalna dela, saj bo odprtje že čez nekaj tednov. 

Novice Danes bo evakuiranih 139 ljudi

16.01.2022

Po več kot dveh letih bo del Maribora danes znova evakuiran. Opoldne se bo začela dezaktivacija 250-kilogramske letalske bombe, ki so jo našli v torek na Teznu. Prebivalci predvidenega območja bodo morali domove zapustiti do pol enajstih.

Novice Zaradi najdene bombe v nedeljo evakuacija

12.01.2022

Včeraj popoldne so, po letu 2019, ko je v Mariboru zaradi dveh bomb potekala tudi obsežna evakuacija, na gradbišču v Prevorškovi ulici med gradbenimi deli našli neeksplodirano letalsko bombo iz 2. svetovne vojne, težko 250 kg.

Novice V Dupleku letos v ospredju kanalizacija, ceste in vrtec

11.01.2022

V Občini Duplek so lani delno obnovili grad Vurberk, uspeli so izpeljati tudi projekt energetske sanacije osnovnih šol, velik del denarja pa so namenili cestam in kanalizaciji.

Novice Tovornjaki, hrup, smrad in kup nerešenih sosedovih pritožb

07.01.2022

V naselju Orehova vas v občini Hoče-Slivnica se je za nekaj krajanov, ki sicer živijo tudi v bližini avtoceste, leta 2017 življenje zelo spremenilo.

Novice Magna dobila zeleno luč za gradnjo tovarne avtomobilov v Sloveniji

22.12.2021

Magna je pred nekaj dnevi dobila zeleno luč za začetek gradnje druge faze tovarne v občini Hoče Slivnica, ki bi lahko zaposlovala tudi 1000 ljudi in več. Okoljevarstveno soglasje, ki je ob prvi fazi dvignilo največ prahu, je zdaj namreč pravnomočno.

Novice Končana cesta, ki naj bi razbremenila glavno križišče v Hočah

21.12.2021

Cesta v obrtno cono I11 v občini Hoče Slivnica je končana. Zdaj čakajo samo še na potrebno dokumentacijo, ki naj bi bila končana v začetku januarja. 

Novice Po Ljubljani in Kopru inšpekcija včeraj zaprla še mariborske božične stojnice

14.12.2021

Po ljubljanskih in koprskih božičnih stojnicah je včeraj inšpekcija zaprla še mariborske. Gostinci so zelo začudeni, saj so bili deležni dveh nadzorov, prvi ni pokazal nepravilnosti, drugi pa jim je odredil zaprtje.

Novice DEM ima novo vodstvo

01.12.2021

Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na vrh družbe Dravske elektrarne Maribor včeraj imenoval Aleksandra Brunčka ki je že danes nasledil Andreja Tumpeja. Januarja se mu bo pridružil še Damjan Seme, tako bo poslovodstvo DEMa dvočlansko. 

Radio Maribor Letos približno 10 odstotkov več prošenj za pomoč

19.11.2021

Prihodnji teden se začenja teden Karitas, pod geslom Srce, ki sprejema. Tako želijo opozoriti na solidarnost in človeško potrebo po bližini, ki nam je zaradi pandemije vse bolj primanjkuje. Ob tem pa se povečuje tudi finančna in duševna stiska ljudi. 

Novice Novi ukrepi blagi, vendar predstavljajo precej izzivov

06.11.2021

Novi ukrepi za zajezitev virusa po tem, ko se je v javnosti govorilo o popolnem zaprtju države, delujejo precej blago. Bodo pa na terenu povzročili kar nekaj prilagoditev in izzivov za izvajalce testiranj, gostincev, trgovcev in seveda tudi za šole. 

Stran 3 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov