Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Liffe Rimini

19.11.2022

V novi študiji človeške narave, ki se osredotoči na patetiko in žalostni spektakel posameznikovega propada, Ulrich Seidl ne izhaja iz empatije; morda je film ravno zato tako gledljiv. Filma Rimini in Šparta tvorita diptih velikega avstrijskega cineasta.

Liffe Kit

18.11.2022

Kit hoče biti zgodba tragičnega lika, ki se skuša pred smrtjo odkupiti za greh brezbrižnosti do bližnjega. Kljub tej visokoleteči nameri pa nikoli zares ne preseže svojega senzacionalističnega vidika - fascinacije nad morbidno debelostjo.

Liffe Duše otoka

17.11.2022

Nešteto filmov je bilo posnetih o razhodih, o travmatičnih razdorih romantičnih zvez in o zapuščenih ljubimcih. Veliko redkeje pa (ne samo filmska) umetnost tematizira nič manj bolečo smrt prijateljstva, pri kateri ni niti predvidenega protokola vedenja.

Liffe Igrišče

16.11.2022

Belgijska scenaristka in režiserka Laura Wandel v svojem dolgometražnem prvencu na izrazito senzoričen način prikaže nasilnost otroškega sveta. Konflikte otrok, ki jih odrasli pogosto odpišejo kot banalne zdrahe, dojema kot formativne, prelomne izkušnje.

Liffe Pujsa

15.11.2022

Nas Carrie ni naučila, da ni pametno terorizirati introvertiranih najstnic? Pujsa je po eni plati klasičen film ženskega maščevanja, po drugi pa mračna parabola o tem, kako zelo lahko brezbrižna krutost zastrupi celo družbo, v kateri se je razbohotila.

Liffe Trikotnik žalosti

14.11.2022

S Trikotnikom žalosti, ki je osvojil zlato palmo, se švedski mojster družbene satire Ruben Östlund prvič podaja v svet angleško govorečega filma, a kljub temu ostaja na "domačem terenu" z zgodbo o plovbi luksuzne križarke, ki se spremeni v nočno moro.

Liffe Sin

13.11.2022

Florian Zeller je s trilogijo dram o pogosto bolečih odnosih med otroki in starši v prvem desetletju tega tisočletja navdušil gledališki svet. Z ekranizacijo prve od njih, Očetom, je Zeller zablestel - tudi zato je zdaj razočaranje ob Sinu toliko večje.

Liffe Korzet

12.11.2022

Korzet je morda najbolj simboličen kos oblačila, kar jih je kdaj bilo: tkanina, ki stisne, zmanjša in ukrivi ženski torzo, je od nekdaj jasna metafora za spone družbe in njenih pričakovanj.

Liffe Obe strani rezila

11.11.2022

Novi film 76-letne Claire Denis, ki je na Berlinalu dobila srebrnega medveda za najboljšo režijo, se dotika avtoričinih ključnih tem: dinamike odnosov v polju romantike in telesnega. Obe strani rezila morda ni njeno največje delo, a pusti trajen vtis.

Liffe Zločini prihodnosti

10.11.2022

Dvajset let po tem, ko se je poslovil od žanra body horrorja, se David Cronenberg z radostnim sadizmom, ki bo za marsikoga prenaporen, vrača s parabolo o mestu minljivega človeškega mesa v vrtincu tehnološkega in biološkega napredka.

Liffe Lunana: jak v razredu

09.11.2022

Ugyenu se po par urah grizenja kolen v hrib začne svitati, da mu je vodnik lagal, ko je trdil, da "za naslednjim ovinkom" pot postane položnejša. "Če bi ti povedal, da gre ves čas navkreber, bi ti bilo vse skupaj še večja muka," nedolžno pojasni hribovec.

Pred petkovim koncertom Boris Benko, Silence: "Ustvarili smo družbo, ki zelo kvalitetno proizvaja duševne težave"

03.11.2022

Duo Silence je najbrž slovenski bend z najzvestejšo legijo privržencev glede na frekvenco izdaj. Po desetletju se končno vračata z novim studijskim albumom, The Vocabulary of Madness. "Slovar norosti" je po njunem edina razumna reakcija na ponoreli svet.

Stran 10 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov