Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Irena Kodrič Cizerl

Radio Maribor Šunka, kruh, med in mleko za smuko do popoldneva

27.02.2021

Zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za infrastrukturo in policija ta konec tedna na smučiščih po Sloveniji izvajajo poostren nadzor.

Radio Maribor Gledališče je postalo razstavišče

26.02.2021

V Mestnem gledališču Ptuj, ki je decembra lani zaznamovalo 25-let profesionalnega delovanja, bodo ob 18-ih zaznamovali še 25-letnico prve premiere tega obdobja. Na današnji večer pred četrt stoletja so uprizorili monodramo Govor malemu človeku.

Radio Maribor Tukaj je nekaj ujeto - podobnosti in razlike

22.02.2021

V razstavišči KiBela v Mariboru je na ogled razstava TUKAJ JE NEKAJ UJETO slikarke Suzane Brborović in slikarja Lucijana Preloga. Živita v Nemčiji v Leipzigu in sta si pet let delila atelje.

Radio Maribor Knjižna slovenščina je naš prvi tuj jezik

21.02.2021

21. februarja zaznamujemo mednarodni dan maternih jezikov, ob tem pa se nam je ponudila odlična priložnost, da razmislimo o slovenščini, ki jo po ocenah po vsem svetu uporablja 2,2 milijona ljudi. Uporaba maternega jezika je tudi človekova pravica.

Radio Maribor Na dezinstitucionalizaciji se najprej zlomi jezik…

18.02.2021

Zavod Muzej norosti na Tratah je prejel mednarodna sredstva za projekt, ki ljudem iz ranljivih skupin, s posebnosti v duševnem in telesnem razvoju in zdravju, omogočajo življenje zunaj institucij, kot enakovreden del skupnosti.

Radio Maribor Pust v umetnosti

16.02.2021

V petek so razglasili nagrajence 13. Mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval 2021. Natečaj so pripravili Kulturno-umetniško društvo Art Stays in ptujska: mestna občina in Javni zavod za turizem. Prijavilo se je 130 umetnikov.

Radio Maribor UGM 21 bo velika pridobitev

27.01.2021

Umetnostna galerija Maribor je eden osrednjih muzejev za moderno in sodobno umetnost v Sloveniji. Hrani približno sedem tisoč del, z novimi prostori v Centru Rotovž pa bo lahko celoviteje izpolnjevala svoje poslanstvo.

Radio Maribor Tudi tujina boleha za lastnimi težavami

25.01.2021

Gost oddaje Obrazi sosednje ulice je bil dr. Urban Bren s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru in prorektor za prenos znanja. Kranjčan že sedem let živi v Mariboru in opravlja pomembne naloge, od pedagoških do raziskovalnih.

Radio Maribor Tehnologija socialnega in intimnega ne more nadomestiti

19.01.2021

S prvim od treh seminarjev se danes ob 18-ih nadaljuje mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti KIBLIX, ki ga pripravlja mariborsko Kulturno-izobraževalno društvo KIBLA.

Radio Maribor Piši, kakor da pripoveduješ meni

11.01.2021

Pri mariborski Založbi Pivec je 22. decembra lani, prav na 90. rojstni dan pesnice Neže Maurer izšla njena biografija z naslovom V pesmih je moje življenje. Napisala jo je Mariborčanka Liljana Jarh.

Novice Vse tri umetnice izhajajo iz odnosov

06.01.2021

M+A+S sezuje tudi vas! je naslov razstave, ki so jo v Miheličevi galeriji na Ptuju postavili v času, ko so galerije in muzeji še vedno zaprti, z njo pa se predstavljajo tri vidne likovne umetnice: Metka Kavčič, Anka Krašna in Saša Bezjak.

Radio Maribor Naši otroci so junaki

31.12.2020

Tudi v Mladinskem domu Maribor bodo poskušali zadnji večer v letu preživeti vsaj malo drugače. Tam običajno živi okoli 100 otrok in mladostnikov; med medprazničnimi počitnicami pa je v domu ostalo osem mladih, ki se iz različnih razlogov niso vrnili domov

Stran 14 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov