Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Irena Kodrič Cizerl

Zgodbe Danes je lažje kupiti računalnik kot čopič

05.04.2022

Tudi novomedijske umetnosti preizprašujejo vlogo človeka, okvire za ustvarjalne razmisleke in delovanje pa omogoča nacionalna mreža KONS. Njena izpostava deluje tudi v Mariboru, tam so pripravil več delavnic za nov pogled na (ne)znano.

Radio Maribor Težko je, ne misliti na družino

23.03.2022

Na Univerzi v Mariboru so za študente iz Ukrajine pripravili enotno spletno točko z informacijami v zvezi s študijem in bivanjem v teh novih okoliščinah; omogočajo jim tudi psihološko pomoč.

Radio Maribor Drava pa še kar teče…

19.03.2022

V Lutkovnem gledališču Maribor so za odraslo občinstvo pripravili zvočno-prostorsko predstavo z naslovom Drava pa še kar teče. Gre za magistrsko produkcijo igralke Barbare Jamšek na AGRFT, njen mentor je bil dekan Tomaž Gubenšek

Radio Maribor Prijateljica je po begu iz Afganistana pristala v novi vojni

17.03.2022

Medtem ko v Ukrajini divja vojna, bomo spomnili, da drugod vojne, represija, zlorabe, pomanjkanje in trpljenje niso izginili. Spomnili se bomo Afganistana.

Radio Maribor Živalsko kraljestvo človeškemu nastavlja ogledalo

12.03.2022

V SNG Maribor bo ob 20-ih premiera predstave Farma Orwell. Režiser Luka Marcen in dramaturginja Tatjana Doma sta jo zasnovala po besedilih Georgea Orwella.

Radio Maribor FeFi vas gleda, glejte tudi vi njega

11.03.2022

Filme žensk o ženskah in o njihovem vzajemnem odnosu z družbo je mogoče brezplačno spremljati na spletu, organizatorje pa lahko podprete z donacijo.

Radio Maribor Oto Rimele razstavlja na Ptuju

06.03.2022

V Galeriji mesta Ptuj je do 3. aprila na ogled razstava mariborskega slikarja Ota Rimeleja z naslovom Lestev in Ne bo.

Radio Maribor Skrb, strah in želja po miru

02.03.2022

Z glasbenico Oksano Pečeny smo se pogovarjali o njeni prvi domovini Ukrajini, s profesorjem in humanitarcem Borisom Krabonjo pa o strašnih lekcijah iz zgodovine, iz katerih bi se morali učiti

Radio Maribor Vendarle je pust!

01.03.2022

Ob velikem finalu pustnega časa, nas je zanimalo, kako je Maribor to obdobje doživljal nekoč in kako ga danes. Glavni ugotovitvi sta, da je vnema popustila in da nekateri običaji vendarle vztrajajo.

Radio Maribor Najlažje je nalepiti - poštnina plačana

23.02.2022

Ptujski zbiratelj Franc Golob je z razglednicami oživil zgodovino ptujske pustne tradicije, na ogled je tudi letošnji karnevalski filatelistični paket – znamka, kuverta in poštni žig

Radio Maribor Ne boji se smrti, boji se umiranja

11.02.2022

Alenka Čurin Janžekovič je v knjigi Sam bog naj jo bere opisala svoje življenje pred hudo neozdravljivo boleznijo in z njo, predvsem pa s svojega vidika utemelji, zakaj je pomembno, da se lahko človek samostojno odloči za smrt.

Radio Maribor Frančiškova misel ni kavč-humanizem

02.02.2022

Režiser Jernej Lorenci je v Mestnem gledališču Ptuj režiral predstavo Frančišek, o znamenitem liku in redovnem ustanovitelju, premiera bo nocoj.

Stran 8 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov