Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Irena Kodrič Cizerl

Radio Maribor Osrednja nagrada za Don Kihota

11.09.2021

Na sklepni slovesnosti Lutkovnega bienala v Mariboru so podelili tudi Klemenčičevo nagrado za življenjsko delo in Pengovove nagrade za vrhunske dosežke v lutkarstvu

Radio Maribor Razkošje, kar bi moralo biti samoumevno

06.09.2021

S podaljševanjem življenjske dobe in zaradi kroničnih bolezni potrebujemo podporo posameznikov in služb, da bi lahko živeli človeka dostojno življenje, tudi na svojem domu. Nismo še uvedli sistemskih rešitev, pilotni projekti pa kažejo, kako bi lahko bilo

Radio Maribor Mostovi so sveti, v njih ni zla

21.08.2021

Most na Pelješac je tehnično že ozemeljsko povezal Hrvaško, v uporabo pa naj bi ga predali prihodnje poletje. Ozemeljsko bo povezal Hrvaško, omogočal bo izognitev mejnim prehodom z Bosno in Hercegovino in približal Dubrovnik.

Radio Maribor Tudi Pokrajinski arhiv Maribor bi novo zgradbo

16.08.2021

Pokrajinski arhiv Maribor si želi in potrebuje novo zgradbo. Razumevanje imajo za to tudi na Ministrstvu za kulturo. Četudi naj bi potekala prizadevanja za pridobitev zemljišča za novo zgradbo, na ministrstvu pojasnil o tem ne dajejo.

Radio Maribor Letni oder Ruše – za vsakogar nekaj

12.08.2021

Zaradi upoštevanja pogoja PCT in ukinitve brezplačnih testov s 23. avgustom so organizatorji Letnega odra Ruše pripravili posebne popuste.

Radio Maribor Beli bojevnik v črni obleki

11.08.2021

Prihodnje leto bo minilo 30 let od umora Ivana Krambergerja, za projekt pa je pomembno tudi gradivo, ki ga hrani Pokrajinski arhiv Maribor. Dokumentarni film želi predstaviti tudi njegovo vlogo pri osamosvajanju Slovenije.

Radio Maribor Kemija ekipe je kemija predstave

14.07.2021

Z žlahtnima komedijantoma, Matejo Pucko in Gorazdom Žilavcem, članoma Drame SNG Maribor, smo se pogovarjali o komediji kot gledališki zvrsti, o njenem ustvarjanju in učinkih ter ugotovili, da je je na gledaliških odrih (skorajda) premalo.

Radio Maribor Ljubi, ne ljubi. Mednarodni - tema in razstava

13.07.2021

Likovni projekt je nastal na podlagi otroške igre trganja cvetnih lističev in na pobudo hrvaške avtorice Ane Đokić. Od leta 2012 in doslej je vključevala umetnike iz desetih držav, tudi iz Slovenije.

Radio Maribor Filmski večeri v Mariboru in na Ptuju

09.07.2021

Mestni kino Ptuj bo že nocoj začel poletni Kino brez stropa, Letni kino Minoriti sledi le večer pozneje. Obe prireditvi sta za uvodno projekcijo izbrali film Dežela nomadov.

Radio Maribor Art Stays: Brez umetnosti ni ne razvoja ne civilizacije

08.07.2021

Na Ptuju se bo nocoj začel 19. festival sodobne umetnosti Art Stays z izbranimi in znanimi umetniki. Njihova dela se letos vključujejo v koncept, poimenovan Struktura.

Radio Maribor Skupno čudenje nad tem, kaj lahko pomeni biti človek

27.06.2021

S podelitvijo nagrad se je v SNG Maribor končalo 56. Borštnikovo srečanje, izpeljali so ga nemoteno in v danih okvirjih, slovensko gledališče je v dobri kondiciji, kljub temu pa ne vemo, kaj prinaša jesen, so kratki poudarki iz zaključne slovesnosti. 

Radio Maribor Če narediš vse namesto drugega, mu ne pomagaš

26.06.2021

Marjeta Čič s Ptuja je prejemnica državnega priznanja za prostvoljstvo v preteklem letu. Zanj jo je predlagala Planinska zveza Slovenije. Tudi po njegovi zaslugi javnosti sporoča, da lahko s prostovoljstvom premikamo meje.

Stran 11 od 24
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov