Kriminalistka naj bi spremljala okoli 40 svojih sodelavcev. Foto: MMC RTV SLO
Kriminalistka naj bi spremljala okoli 40 svojih sodelavcev. Foto: MMC RTV SLO

Specializirani oddelek vrhovnega državnega tožilstva naj bi po poročanju portala 24ur.com preiskoval Tanasičevo, ker naj bi pregledovala in domnevno izdajala podatke kriminalistov. Nekdanja kriminalistka naj bi preverjala kar 40 zaposlenih in njihove podatke izdajala kriminalcem, kar bi lahko ogrozilo posamezne policiste in delo policije.

Prvo zlorabo naj bi ugotovili novembra lani, a vodstvo sektorja kriminalistične policije je svoje zaposlene, katerih varnost je lahko ogrožena, o tem obvestilo šele letos poleti. Pristojni organi so tako ukrepali prepočasi, saj je policija je disciplinski postopek proti Tanasičevi sprožila šele, ko je zgodba prišla v javnost.

Ereiza ni bil pri njej, a dokazi naj bi kazali drugače
Tanasičeva je zatrjevala tudi, da je Blaž Ereiz, ki se je k njej zatekel junija, po umoru poštne uslužbenke v Kresnicah, njen znanec in da z njim nikoli ni imela intimnega razmerja ter da ga je celo slabo poznala po priimku.
A po neuradnih podatkih so na moških britvicah, ki so jih našli med hišno preiskavo pri Tanasičevi, Ereizove sledi , še piše portal.